Junx Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Platforma: Call of Chernobyl 1.4.22 Data premiery: 30.10.2017 r. Aktualna wersja: Finalna (1.2) 17.03.2018 r. Autor: @Junx Śr. długość rozgrywki: (ok. 15 godzin) OPIS: Spoiler Przedstawiam Wam finalną wersję mojego modpack'a Hybrid - kto zagrał w starszą odmianę, ten zapewne sprawdzi też finalną. Ponadto w paczce zaimplementowano jesienną porę roku (Autumn Winds) oraz jesienną wersję AF3 (CoC Misery Atmosfer Edition). Wersja finalna różni się znacząco pod względem poprzedniej, mianowicie; wykorzystano modyfikację Extended Offline (EOC), która dodaje do gry wojnę frakcji - pod wieloma względami przypomina The Faction War do Czystego Nieba, pojawił się także nowy HUD (na wzór z Autumn Aurora 2.1), nowe menu + muzyka oraz ogólna optymalizacja wersji finalnej. Ponadto: Bronie z poprzedniej wersji (Gulash mod). Dźwięki otoczenia (CoC Ambient Overhaul). Kombinezony (Outfit mod). Nowa żywność oraz medykamenty (itemsoup). Nowe modele NPC (HD Model Pack). Nowe artefakty oraz particle + nieco nowych tekstur autorstwa Paranoia. FAQ: Spoiler W początkowej fazie gry modyfikacja może na 2-3 sekundy się ''zaciąć". Jest to spowodowane spawnem NPC oraz mutanów. Należy usunąć starszą wersję moda. Wielkie podziękowania dla @gawron'a za poświęcony czas przy tłumaczeniu modyfikacji EOC. W przypadku pojawienia się poniższego błędu: ! [SCRIPT ERROR]: ... of chernobyl\gamedata\scripts\sim_combat_manager.script:130: attempt to call method 'npc_count' (a nil value) FATAL ERROR [error]Expression : <no expression> [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : ..\xrServerEntities\script_engine.cpp [error]Line : 189 [error]Description : fatal error [error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\sim_combat_manager.script:130: attempt to call method 'npc_count' (a nil value) stack trace: 0023:0056399C xrCore.dll, xrDebug::fatal() 0023:04F4966C xrGame.dll, CDialogHolder::IgnorePause() 0023:0040E6FF xrEngine.exe, CRenderDevice::End() 0023:0056AEFC xrCore.dll, thread_name() Błąd jest związany z modyfikacją EOC. Naprawa jest przewidywana w wersji 2.0. Porady dla początkujących autorstwa @kondotier: Spoiler Ponieważ Hybrid za podstawę wykorzystuje Call of Chernobyl, sądzę, że poniższe wskazówki przydadzą się graczom. Z ostatniego stream'a i opisów graczy wynika, że rozpoczynając grę, wielu z nich ustawia opcje po „łebkach”, nie wykorzystując wszystkich możliwości, jakie oferuje mod. Głównym błędem jest, gdy gra się po raz pierwszy - rozpoczęcie gry inną frakcją niż samotnik i rozgrywki nie na Kordonie. Przygodę z dołączeniem do frakcji oraz innymi opcjami, jakie oferuje rozgrywka, początkujący gracze powinni rozpocząć je po ukończeniu wątku fabularnego. Być może ta informacja nieco pomoże. Umieszczam screeny przedstawiające nowości moda, jakie przed rozpoczęciem rozgrywki można ustawić. Jest tego trochę, a więc większość znajduje się w spoilerach. W zależności od wyboru frakcji gracz będzie posiadał następujące stosunki z pozostałymi ugrupowaniami: W menu głównym znajduje się "Nowa gra, "Opcje" oraz Opcje przygody". W Opcjach możemy znaleźć podstawowe ustawienia i ustawienia rozgrywki. Wybierać należy z rozwagą. Spoiler Kolejny wybór to Opcje Pogodowe - oferuje bardzo dużo możliwości. Pogodę można ustawić dla każdej lokacji inną, a więc co kto lubi i zawsze można wrócić do ustawień z modyfikacji. Spoiler Najważniejsze, to ustawienia nowej gry. Wybór pseudonimu oraz frakcji, od której zależy początkowe wyposażenie i miejsca startu. Moja sugestia, to wybór z poniższych screenów, gdyż wtedy otrzymujemy najpełniejszą grę. Spoiler Takie ustawienia owocują początkiej gry na Kordonie, co pozwala na szybkie przejście na Bagna i spotkanie Doktora, a więc kontynuowanie wątku fabularnego. Spoiler Oczywiście są to tylko moje sugestie, a każdy postąpi według własnych upodobań, jednak niech potem nie narzeka, że nie ma w grze tego, co widział u innych. Spoiler SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: Call of Chernobyl 1.4.22 Patch 1.4.22 Hybrid Final (1.4.22) Patch 1.2 Pobrane, a następnie rozpakowane archiwa należy umieścić w jednym katalogu ze zgodą na zamianę plików. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Patch 1.4.22: Nasz serwer - [KLIK] Hybrid Final (1.4.22): MEGA - [KLIK] Yandex - [KLIK] Patch 1.2: Nasz serwer - [KLIK] Yandex - [KLIK] 1 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wernoch Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 W szkole nic się nie dzieje. Z tą informacją teraz już na 100% nie usiedzę. Trzeba przetestować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R1kz. Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Kawał dobrej roboty @Junx Nie ma lepszych modpackow od twojego modpacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @NyXx1337 są, Rosjanie też dobre robią, tylko trochę za dużo wszystkiego jest. Poza tym mają kilka ciekawych ficzerów, które dodam do wersji 1.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R1kz. Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @Junx czekam też na tą ver. 1.5 @Junx Popraw opis moda"który dodaje do gry wojnę frakcji, któa przypomina moda The faction War do CS, nowy hud (na wzór z AA 2.1)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @NyXx1337 dzięki. Wersja pod 1.5 na pewno dopiero w 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R1kz. Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @Junx Dałbyś radę zrobić ThirdPerson jak w Lost Alpha ?? według mnie dobry dodatek by był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker76 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 36 minut temu, Junx napisał: @NyXx1337 są, Rosjanie też dobre robią, tylko trochę za dużo wszystkiego jest. Poza tym mają kilka ciekawych ficzerów, które dodam do wersji 1.5 Już możecie oglądać,skopiowałem te trzy linki wraz z małym opisem,myślę że to nie zaszkodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R1kz. Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @Junx Właśnie spędziłem pierwsze 10 min z modem i już mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @Stalker76 dziękuję. @NyXx1337 jak coś opisz wrażenia potem. Poza tym widok z 3 osoby można samemu ustawić w opcjach sterowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 No, Junks. Muzyka, grafika, odgłosy, tekstury... Bez grama wazeliny, klimat stworzyłeś taki, że klękajcie narody. Nie myślałem, że jeszcze wrócę go CoC, ale teraz nie mam wyjścia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @gawron starałem się najlepiej jak umiem, łączyłem tak , aby klimat hektolitrami się wylewał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 No i w pełni plan zrealizowałeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @gawron też tak myślę, pod względem optymalizacji też poprawiłem dużo. Jest jeszcze jedna rzecz do sprawdzenia, ale jeśli ktoś trafi na nią to pewno zauważy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Pogram i jeśli ewentualnie coś zauważę, dam Ci znać. Znowu gram jako bandyta i na razie rozglądam się za k98. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Ja osobiście polecam swt-40, potem na barrett'a się przesiadłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidek224 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 To pobieramy....mam nadzieje ze nie będzie wysypów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @dawidek224 starałem się najlepiej jak umiałem zoptymalizować finalną wersje, miałem 1 wylot tylko na 4 lub 5 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 6 godzin temu, Junx napisał: pancerze (Outlit mod) Outfit powinno być, jeśli się nie mylę, zasysam, wczoraj grałem w poprzednią wersję moda, pośmiałem się trochę przy opisach niektórych rzeczy u Brodacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Zapowiedz mojego autorstwa, z jajem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @czynnywulkan owszem , literówka się wdała, już poprawione. @MaklerR hahaha dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) @Junx problem jest, po włączeniu gry na DX11 Rozszerzonym (maksymalne ustawienia) postanowiłem przełączyć na DX9 Rozszerzone, po czym gra wywala mi błąd, że moja karta graficzna nie spełnia wymagań :/ spróbuję usunąć user.ltx sprawdzę czy pomoże. EDIT: Usunąłem jeszcze plik tmp i przestawiłem od razu na DX9 Rozszerzone. Nie podziałało, dalej ten sam error. Edytowane 30 Października 2017 przez czynnywulkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @czynnywulkan w czasie gry nigdy się nie przestawia DX'a !!! Najlepiej wyjść z gry i dopiero wtedy. Teraz najlepiej usuń całość (zostaw zapisy tylko) i zainstaluj ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R1kz. Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) @Junx nic dodać nic ująć mod jest naprawdę prze kozacki jedyna wada to hud mam pasek ze zdrowiem i energią i ammo itd zaraz na minimapie ale mod wychodzi na solidne 10/10 jeszcze gdybyś dodał coś co wpływa na fabułe to było by zajebiście, mod jest w miare stabilny nadal są te random crashe itd ale da się grać. Random Crashe nie są tak częste tak w versji "BETA" o ilę mogę to tak nazwać, naprawdę mod 10/10 powodzenia w rozwijaniu moda <3 !!! p/s : CZEKAM NA WIĘCEJ !!!! Edytowane 30 Października 2017 przez NyXx1337 Błąd orto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) @Junx Problem dalej jest, odpalam grę, zmieniam rozdzielczość na 1920:1080, zmieniam na DX9 Rozszerzone, zamykam, otwieram i jest błąd. Pewnie coś źle robię xd Edytowane 30 Października 2017 przez czynnywulkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi