smox Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Witam. Mam zamiar wymienić moją kartę GTX 660 na coś nowszego. Poczytałem trochę i zaciekawiła mnie karta GTX 1050. Co o tym sądzicie? Dobry wybór? Czy wzrośnie mi wydajność w grach? Wiem, że są lepsze karty, ale ta jest w moim zasięgu, więc nie proponujcie mi nic droższego. Komputronik - https://www.komputronik.pl/productVariantGroup/3369/nvidia-geforce-gtx-1050.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Jarek powiedz tylko ile możesz wydać, może coś lepszego się znajdzie. Szukamy karty nowej/używanej? w przedziale od 550-650zł? Na pierwszy "strzał", tak z ciekawości znalazłem np. to poniżej: https://www.olx.pl/oferta/gtx-970-gigabyte-2-karte-CID99-IDr3GPD.html#4c5a5dfc4e 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Nic lepszego nie dostaniesz w podobnych pieniądzach. Może jednak warto zastanowić się nad wersją TI? Ma dwa razy więcej pamięci co przyda się w nowych grach. Tutaj jest outlet Ti w cenie której podałeś za 1050 : https://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx-1050-ti-mini-4gb-gddr5-128-bit-dvi-hdmi-dp-box-zt-p10510a-10l-1073471/ Jeśli może być używka to faktycznie można dostać coś dużo lepszego jak podał np. @Anton Gorodecki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 No Piotruś, z tym "nic lepszego" to trochę przesadziłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Teraz, Anton Gorodecki napisał: No Piotruś, z tym "nic lepszego" to trochę przesadziłeś... Zabrakło słowa nowego :). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Może być i używana, choć łatwo się nadziać na minę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 2 minuty temu, smox napisał: Może być i używana, choć łatwo się nadziać na minę. Na Geforcach tak nie kopią więc to bezpieczniejsze niż Radeon. W tym co podałem @Anton Gorodecki masz rok gwarancji. Zresztą teraz karty nie padają tak jak zaraz po wprowadzeniu dyrektyw odnośnie braku ołowiu w spoiwach lutowniczych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Czyli proponujecie mi GTX 970? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Moim zdaniem jak znajdziesz gdzieś sztukę w dobrej cenie z gwarancją to będzie to dobry wybór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Dobra, dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 @smox tak moim zdaniem przy zakładanym budżecie nie idź w karty 10** A szczególnie w karty 128 bit a taka jest właśnie 1050 Lepiej w coś z używek np:http://allegro.pl/nvidia-geforce-gtx-970-4gb-256-bit-dx12-gw-fv-i7107785107.html trochę więcej ale z gwarancją na rozruch Lub z licytacji:http://allegro.pl/asus-strix-gtx-970-directcu-ii-oc-edition-od-1zl-i7107904747.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Też polecam GeForce 770, bo sam na takiej jadę. Trzeba chyba tylko procek i płytę mieć w miarę odpowiednie do takiej karty. To średnie ustawienia w dość wymagających grach załapiesz, a to dobrze wróży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raymanek Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Bierz tą bardzo dobra najlepiej jak byś znalazł pare groszy na 1050ti to by Ci starczyła na dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Panowie zależy od tego o jakim zasilaczu rozmawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Mam zasilacz OCZ 600 W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 @smox daję zielone światło. Mamy szerokie pole do popisu. Jeżeli masz kasę to dorzuć do GTX 1050Ti, ale czatuj w międzyczasie na jakieś używki w rozsądnej cenie. Poczekałbym tak do lutego to ceny na nówkach trochę spadną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 @Mnieciu, to Twoim zdaniem lepiej kupić GTX 1050Ti niż GTX 970? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 @smox troszkę poczytałem i jak znajdziesz sobie GTX 970 w dobrym stanie i rozsądnej cenie to bierz. Jeżeli zależy ci na nówce no to wtedy dozbieraj na GTX 1050Ti. To do ciebie należy decyzja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raymanek Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 @smox o wiele lepsza w 970 stara technologia 1050ti są na nowej technologi , mniej prądu a zasilacz ci wytrzyma bardzo dobry Ja na twoim miejscu brał bym 1050 jak masz kase to 1050ti i nie zastanawiał się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Popieram @kazik-a. Karty z podanych przez niego ofert wyglądają okej. Jakby co po zakupie warto by było podłożyć ją pod jakiś syntetyczny benchmark i zobaczyć czy się nie grzeje i nie strzela błędami. Do sprawdzania wyników używam kilku stron. W tym tej: http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-970-vs-Nvidia-GTX-1050-Ti/2577vs3649 Wyniki są opracowywane na podstawie danych z benchmarków użytkowników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Dobra, dzięki za pomoc. Zastanowię się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 A jeśli chcesz być oszczędny to możesz kupić kartę "po kopaniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 9 minut temu, Raymanek napisał: @smox o wiele lepsza w 970 stara technologia 1050ti są na nowej technologi , mniej prądu a zasilacz ci wytrzyma bardzo dobry Ja na twoim miejscu brał bym 1050 jak masz kase to 1050ti i nie zastanawiał się Jakiej starej technologi ? Chodzi o mniejszy proces technologiczny? Przecież karty graficzne w przeciągu kilku ostatnich lat to odgrzewane kotlety. 1050Ti nie jest rzeczywiście w niczym lepsza od 970. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Witam w Nowym Roku i życzę Wszystkiego Najlepszego szanownym kolegom. Ja też poluję na kartę, gdyż Radeon R9 270 diabli wzięli, z tym, że nie chcę używek tylko nową i tu pojawiają się problemy związane z cenami. Ponoć ma to związek z kopaniem kryptowalut ( nie wiem o co chodzi ) i ceny nowych kart poszybowały w kosmos. mam pytanie do osób obeznanych w temacie ; kopania ; kiedy ewentualnie można się spodziewać obniżki cen. I drugie pytanie cz wybrać za 1000 Radka czy Nvidie, odnośnie Radeona to mam na myśli MSI R570. Teraz mam : Sapphire Radeon HD 5670 , którą kupiłem za 50 zł. i ukochany Stalker idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 6 minut temu, bolo napisał: Ponoć ma to związek z kopaniem kryptowalut ( nie wiem o co chodzi ) https://www.olx.pl/oferta/kopalnia-kryptowalut-na-sprzedaz-9000mhs-w-kartach-161-antminerow-CID99-IDr16CL.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi