cichy Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 Platforma: Call of Chernobyl Data premiery: 30.12.2018 r. Autor: Andriej Miraj OPIS: Spoiler Poznajcie historię stalkera o ksywce Altruista, który przybył do Zony bez określonego celu. Nie ma umierających bliskich ani przyjaciół, których trzeba ratować przed śmiercią, a on sam nie jest ani bandyta, ani najemnikiem. Chce zobaczyć Strefę Wykluczenia na własne oczy, pomóc potrzebującym i oczywiście zarobić. Akcja rozgrywa się w momencie narodzin Strefy. Jest rok 2009 i stalkerzy dopiero zaczynają odkrywać nieznane terytoria z niebezpiecznymi anomaliami i mutantami. Jest rok 2009 i stalkerzy dopiero zaczynają eksplorować nieznane obszary z niebezpiecznymi anomaliami oraz mutantami. Nikt nie wie, co może na Ciebie czekać za kolejnym drzewem i kogo możesz spotkać, zapuszczając się do opuszczonej piwnicy... Cechy moda: Zaktualizowano oraz poprawiono istniejące w Call of Chernobyl lokacje. Dodano także nowe i usunięto kilka starych. Nowe zadania fabularne, dialogi i postacie. Przedstawione wydarzenia mają miejsce w 2009 roku, a więc przed pojawieniem się Czystego nieba, Szramy, Striełoka itd. Przezbrojenie NPC-ów. Zrównoważenie mutantów, otrzymywanych obrażeń od broni palnej, cen dostępnego towaru u handlarzy i innych aspektów gry. Silnik X64. Niektóre anomalie mają losowy czas aktywności. Na lokacjach porozrzucane są różnego rodzaju rzeczy na sprzedaż. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Dollchan 7: Inception 2. Zawartość pobranej aktualizacji moda umieszczamy w głównym katalogu gry. Po zainstalowaniu aktualizacji należy wyczyścić folder shaders_cache i rozpocząć nową grę LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Yandex - [KLIK] Google Drive - [KLIK] Torrent - [KLIK] Aktualizacja: Yandex - [KLIK] Google Drive - [KLIK] Źródło: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Fiks 22.02.2018 do pobrania STĄD. Prace nad nową wersją moda trwają. Południowy posterunek, Kordon: Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Skoda, że cały wysiłek skierowany jest na zmiany "graficzne". Że też nikt nie pokusi się na zrobienie fabuły. A przecież CoC aż się o to prosi i po to został zrobiony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Wideo z przechodzenia moda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 (edytowane) Jakby tak nowa, inna wersja - Call of Chernobyl 1.4.22 - " Сборка Call of Chernobyl 1.4.22 by DOLLCHAN MODPACK 5.1" . http://www.stalker-modi.ru/load/modifikacii/call_of_chernobyl/sborka_call_of_chernobyl_1_4_22_by_dollchan_modpack_5_1/49-1-0-3990 http://www.gk-stalker.xyz/mod/mods-coc/1806-call-of-chernobyl-1422-by-dollchan-modpack-51.html Mod: https://drive.google.com/file/d/1Sn0mYljDIOswzdB0GlSgLZzKxpTPPv4W/view Edytowane 10 Października 2018 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Czy ten zestaw jest łącznie z CoCem, tak sądzę, czy trzeba go wcześniej mieć. Znalazłem gamepla z instalacją, ale ten co go robił, miał już moda chyba zainstalowanego, bo niektóre czynności tylko sygnalizował. W tej wersji 1.4.22 jest to wyjaśnione, Coca trzeba stawiać oddzielnie. No i na gameplayach już z gry, brak jest opisów obiektów na mapie w PDA. Tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 http://ap-pro.ru/forum/134-91648-1 https://docs.google.com/document/d/17FuSKjX9Bshe9JDrT9yGgQpiWjAGfEkpoOypfppHtRc/edit Mod: https://drive.google.com/file/d/1Ds4ZRheATMlCJpfLAxmJT8HBxeKwMtrv/view https://yadi.sk/d/KkNZfHJS3Zov5w https://drive.google.com/drive/folders/1lwzYt8_18yVjqaKeepQuEQjfLWwpOz3N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Mod postawiony przy pomocy robaczywego instalatora i uruchomiony. Ma wersję rosyjską i angielską. Jak na razie jest akcja, cienka ale jest. Jak mod wygląda, mówią screeny z gry. A co dalej, zobaczymy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 PODBICIE TEMATU. Jako że chyba gram tylko sam, muszę pisać sam pod sobą. I tu kolejna porcja informacji. Fabuła moda się rozwija. Działamy na razie jako kurier między Barmanem a Sidorowiczem, mając przy okazji możliwość zarobienia na zadaniach dodatkowych. Trochę to przypomina początek LA. Nasz GB musi jeść, pić i spać. Informacja o tym ikonkami na ekranie. Są emisje. Gołodupy GB pomału się doposaża. Po Kordonie grasują mocne mutanty. Po ich zabiciu przy pomocy noża wycinamy ich części. Świnie i dziki można zabić nożem, nawet nie zostać draśniętym. Dochodzi się do wprawy po kilku zgonach. Do moda dodana jest paczka ze sporą ilością poprawek, ale nie wiem czego dotyczą, bo katalogi mam opisane w robalach. A szkoda, bo zaliczyłem wyloty z różnych przyczyn, nawet na pliki dźwiękowe. Możliwość ponownego uruchomienia moda, dopiero po restarcie komputera. Małe niedopracowanie animacji NPCów. Strażnica w Ditiatkach ( nowa lokacja ) I mocno zmieniona na Kordonie Kwestowi NPCe chodzą spać od 20 do 6 rano. My też musimy. Na początek Sidor ma takie coś w handlu, ale my nie mamy na to kasy. Kordon mocno zmieniony, nowe budynki, inne granice lokacji, nowe drogi. Na razie tyle. Mimo niedopracowań, da się grać. DODANO: Poczytałem w temacie moda. Jednak to nie fabuła, ale tylko rozwinięte zadania. Dziwne, ale wpisy urwały się w listopadzie ub.r. Jeszcze trochę się pobawię, ale jak natrafię na problemy rus graczy, zastanowię się nad testowaniem OBT. DODANO. Aby nie mieć w razie problemów wątpliwości, zrobiłem nową grę. Przeszedłem to co na poprzedniej, choć się okazało, że w zależności od kolejności branych zadań, dostaje się różne. Po rozpoczęciu nowych zadań zaczęło się pod górkę. Przytrafiło mi się to samo na co uskarżali się rus gracze. Czyli przegięcie i to mocne z radiacją i brakiem środków do jej usuwania. Uskarżali się też na nadmiar mutantów i tez to miałem. Są miejsca, że gdy znajdujemy się zbyt blisko nich, to spawn mutantów trwa bez końca i dosłownie spadają z nieba. Są też wielkie nielogiczności. Poszedłem na zadanie z medykiem, ale w trakcie tego zadania nie mogłem skorzystać z jego pomocy. A moje środki medyczne skończyły się "tuż przed metą", w kociarni. Do piwniczki już nie dotarłem. Dlatego postanowiłem przerwać zabawę - a szkoda - i poczekać jeszcze chyba z pół roku conajmniej, na usunięcie zgłoszonych problematycznych rozwiązań i innych bugów. I na koniec przygody, kilka screenów z nowej gry na innych ustawieniach. Żegnaj Altruisto, na spory czas. Altruista, to ksywka GB. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 @vidkunsen Nie pojawiły się jakieś wiosenne nowalijki do tego moda, pozwalające grać bezproblemowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 https://vk.com/dollchanmod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Czyli nic nowego. Szkoda, bo się dobrze zapowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 "Dollchan 8: Nieskończoność" Użyto map lokacji z oryginalnej trylogii. Twórcy przyjdzie zrobić rzeczywiste rozmiary Zony do skali gry. Autorzy mówią, że trwają teraz prace nad pisaniem fabuły i kwestów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Kamil190 - mój wpis z 25.03.2019: https://vk.com/dollchanmod Oraz(9,8 Mb - mapa fizyczna wzorowana na niemieckim Meßtischblacie): h*tps://vk.com/doc15456544_497979829?hash=c3163dfe71a94f59a8&dl=59bae2f26a96f983ff 08.02.2019: https://vk.com/@dollchanmod-dollchan-8-beskonechnost Może jednak dodadzą Białoruską część strefy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 1 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2019 Dowiedzieliśmy się o pełnej gotowości scenariusza modyfikacji „Dollchan 8. Nieskończoność”. Wcześniej autor moda rozpoczął realizację łańcucha zadań już w grze. Obecnie trwają prace nad Wysypiskiem. Zostały poprawione niektóre problemy z geometrią i nieco ulepszono detalizacja poziomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 13 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Pojawiły się screeny przerobionego Kordonu w modyfikacji „Dollchan 8. Nieskończoność”. Kluczową zmianą poziomu była rozbudowa wioski nowicjuszy. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 @kamil190 Jaki jest namiar na tę wersję 8. Czy to tylko informacja że będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 To tylko informacja, że będzie. Tutaj jest ile lokacji ma być w modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 A szkoda, bo dobrze się zapowiadał, ale v.7 nie był jeszcze grywalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Twórca modyfikacji «Dollchan 8. Nieskończoność» podzielił się planami odnośnie podziemnych lokacji. W tej chwili trwają prace nad rozbudowywaniem laboratorium X-27, znajdującego się w tunelach pod Wysypiskiem. Stanie się ona dwa razy większa w porównaniu z poprzednią wersją. Następnym krokiem jest zmiana innych podziemi, gdzie będą dodane nowe korytarze i pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Pojawiły się nowe screeny z lokacji Dolina Mroku. Naziemny kompleks lab Х-18 został zamieniony na dużo większy i bardziej rozwinięty wariant ze starych buildów. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2019 Wszystko to piękne, ale ja czekam na jakieś informacje o naprawieniu bugów które uniemożliwiły mi ponowne wejście na Kordon, po powrocie na pierwszą lokację. Jak tego nie usuną, nie wiem czy warto będzie się za niego brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Twórca moda Dollchan 8 powiedział, że zakończono prace nad główną fabułą moda ale to jeszcze nie koniec prac, aktualnie dodawane są zadania poboczne i naprawiane krytyczne błędy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sin member Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2020 (edytowane) Aktualny link do moda, bo umieszczony w temacie wygasł: https://drive.google.com/file/d/1Sn0mYljDIOswzdB0GlSgLZzKxpTPPv4W/view Poprawka: https://drive.google.com/file/d/1KC5dG0jR4NkGswEQ_GgdU691B_uRepU9/view Edytowane 8 Czerwca 2020 przez Monolithalian 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Praca nad modem jest kontynuowana, ale w niezbyt szybkim tempie ze względu na obciążenie pracą. W najbliższej przyszłości planujemy opublikować surową wersję dla tych, którzy lubią szukać błędów. Potem ukaże się pełna wersja. Krótko mówiąc, osoby zainteresowane projektem będą musiały jeszcze trochę poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi