Akron1112 Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Zadanie na wzięcie ,,języka''.Bliższe podejście do znacznika ,skutkowało wyrzuceniem po paru sekundach do pulpitu. Próbowałem z różnych stron z takim samym skutkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Nigdy nie miałem takiego problemu, a grałem na rus podstawce i ze spolszczeniem. Jak pisali inni grający, być może @Akron1112 skupiłeś się za bardzo na jakiejś linii zadań bez rozwijania równolegle fabuły co skutkowało błędami w skrypcie i wylotami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 @Akron1112 - Jak zwykle można popróbować sztuczki. Wyłóż cały już posiadany sprzęt do jakiejś skrzyni, aby Ci nie przepadł i zapisz się. Takim golcem wyjdź przez bramę zagrody w kierunku wioski. W takiej dolince jest stado psów. Daj im się pogryźć krytycznie i ucieknij. Jak się ockniesz i prześpisz, będziesz miał nowy układ zadań pobocznych, ale główne pozostaną. Wtedy zabierz sprzęt, zrób poboczne najbliższe wioski, wróć zapisz się i idź po języka. A tu od 15 masz to zadanie. https://www.youtube.com/watch?v=tNmgyo0P-Gs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 23 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 @kondotier-Sztuczka nie udała się którą zaproponowałeś występuje ten sam problem(wyrzut do pulpitu).Moze zająłem się za bardzo zadaniami pobocznymi jak pisał wcześniej @mkk7. Zagram od nowa,bo mod jest fajny,może tym razem obejdzie się bez problemów,oraz dzięki za wspieranie dobrymi radami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 @Akron1112 - te dodatkowe zadania też są konieczne. Mod jest tak zrobiony, że na jedno zadanie Nieznajomego, masz całą wiązankę dodatkowych. Przynosząc z nich "wartościowe" skrzynki i wstawiając ( ale chyba to wiesz ) do tej skrzynki między plecakiem a sejfem, otrzymujesz od nieznajomego nagrody, a w tym bezcenna kiełbasę. Bez ich robienia, nie uruchomisz np. elektrowni wiatrowej. Mnie mod gnębił przy pierwszej grze uzbrojeniem NPCów w kałachy z podlufowymi, z których zabijali mnie z dużej odległości. Ale te kałachy po zabiciu NPCa natychmiast znikały. W drugiej nowej grze, już tych kałachów nie było. Może i tobie się przytrafiło coś podobnego. Ten mod nie jest dokończony i może mieć jakieś bugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 @kondotier-ten mod jest dość ciekawie zrobiony . Zacząłem od nowa ,i na dzień dobry napuściłem przy helikopterze sunie na szabrowników ,zdobyłem obrzyna, PM-a,oraz inne klamoty. Skutek był taki ,że dostałem od Nieznajomego (oprócz głównych) zadania na wybicie mutantów i przyniesienia artefaktów tak,że muszę oszczędzać sunię i amunicję,bo kiełbasa jak na razie się nie pojawia. Zobaczę co będzie się działo jak dojdę na wzięcie,,języka"-czy będą wyloty,czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 @Akron1112 - W obozowiskach bandytów są skrzynki z łupem. Trzeba dobrze przeszukiwać schowki. Dopiero jak przyniesiesz taką skrzynkę i wsadzisz do skrzynki Nieznajomego, to w sejfie pojawi się nagroda. Ja w każdej miałem conajmniej jedną kiełbasę. Za arty też zawsze coś daje. Tylko że jak bandytom gwizdniesz skrzynkę, to przyjdą ją sobie odebrać z zagrody. Jest wesoło, ale kupa broni na części bliska do noszenia. A jak znalazłem psa ( wyjdzie z gry że to zmutowany kumpel gospodarza ), to od razu poszedłem do dwóch następnych pytajników. Miałem ciekawe rzeczy, zadania i robotę. Dopiero po tym do śmigłowca. I psa nie musiałem podpuszczać, bo sam wiedział co robić. I ich broń była moja. Można grać na wiele sposobów, byle tylko wykonać zadania Nieznajomego. Widziałeś screeny z miejscami poza zagrodą, gdzie się można zapisywać? Ale najpierw musimy tam mieć spotkanie z nieznajomym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 26 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 @kondotier-Jestem na początku gry,ale zaciekawiło mnie Twoje nieszablonowe podejście do gry,spróbuję Twojego systemu. Zobaczę co zaoferuje mi gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 @Akron1112 niektóre pytajniki sobie odpuść na początku, bo nie dasz rady, szczególnie ten przy śmigłowcu. Graj po swojemu, tylko pilnuj rozwoju fabuły. Warto w miarę możliwości zrobić jak najszybciej linię gospodarza domu, zdobędziesz Sevę i dobry art (jeżeli nie zużyjesz podnośnika na początku do zestawu remontowego, to droga do tego skarbu jest dość krótka). Warto też już na początku uruchomić bimbrownie i zrobić sobie zapas alkoholu, to istotna rzecz w tym modzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 @Akron1112 - Przy trupach znajdujesz całą kupę zestawów do naprawy i modernizacji. Nie trzeba brać wszystkich, bo nie będą przydatne. Tylko niepotrzebny balast przy chodzeniu. Zabieraj tylko na PMa, Bizona, AKSu. Na Bizona i i AKSu znajdziesz części i sobie poskładasz. Też zbieraj do płaszcza bandyty, SEVA, stalkerskiego. Wszędzie gdzie jest jakiś samochód do naprawy, w pobliżu są narzędzia. Ale najlepszy, bo najmniej "poślizgowy" jest ten bus z zagrody. Z jakiegoś miejsca zabierz drugi podnośnik i zostaw go sobie gdzieś w wiosce blisko tunelu. Albo noś, bo wykorzystany zostanie dość niespodziewani. Są schowki i plecaki do wykorzystania. Wszystkiego ważnego nie jestem podpowiedzieć, bez zdradzania fabuły. Z bazy remontowej nie zabieraj kanistra i WD40. Będą tam potrzebne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 27 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 @kondotier-gra idzie świetnie,sporo zadań,broni i amunicji,ale też są i problemy. Jak wyciągnąć art z środka anomalii?-próbowałem na różne sposoby(w innych modach za pomocą granatu się wypychało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 8 godzin temu, Akron1112 napisał: Jak wyciągnąć art z środka anomalii? Strzel w niego z obrzyna 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Jak mam wykraść "cenny ładunek"? Wybiłem całą drużynę bandytów, a jak wchodzę na znacznik to pokazuje, że cel jest niżej. Trzeba go jakoś wykopać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 @WujekJar napisz w którym miejscu, tych zadań było kilka. Zdarzały się błędy przy znacznikach, czasami również brak ładunku we wskazanym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 @mkk7 na północ od zniszczonego BTRa wojskowych. Nie pamiętam nazwy znacznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 @Wujek Jar - A nie jest to przez przypadek ten ładunek, którego broni anomalia odrzucająca i wywołująca snorka? I druga możliwość, to tam gdzie się pojawia znacznik, jest całe stado dzików i pijawek. Jeśli możesz, to daj screena z zaznaczonym miejscem ładunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Edit: Już mam pojemnik, po wczytaniu save'a pojawił się w skrzyni. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez WujekJar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 @Wujek Jar - Sądzę, że to ta sytuacja od 31: 30 Skrzynka 32:00 https://www.youtube.com/watch?v=mzZg5HFeLvM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam.Spolszczenie nie można rozpakować.Jednak można 7-zip. Edytowane 9 Kwietnia 2018 przez bonio78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 @bonio78 - Zawsze rozpakowywuj tym, czym jest spakowane. Unikniesz wielu problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 (edytowane) Hej. Walczę z tym modem już kilka dni ale coś mi mówi, że poległem :| Po pierwsze nie mam ciała przy helikopterze i klucza oczywiście też nie ma. Zaczynałem grę kilka razy i za każdym razem to samo :| Nieznajomy pojawił mi się tylko raz - kiedy mnie uratował - i tyle. Zrobiłem to co się dało, zostało mi zadanie z Echo Czarnobyla, idę do tego domku a tam anomalia. Co podchodzę to napis 'tu jest jakaś anomalia'. Odpuściłem czerwony znacznik koło helikoptera - no sorry ale z obrzynem i 8 nabojami to ja do 2 tuptusi nie podchodzę - i tak mnie jakieś PSI rozwala. help :( edit: anomalię przeszedłem :/ Edytowane 21 Kwietnia 2018 przez speediee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @speediee, zerknij na przechodzenie moda na Youtube - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 (edytowane) Oglądam już chyba 3 video ale po rosyjsku to ja nie daje rady tym bardziej, że jest tego dużo. Np. w tym video koleś biegnie do heli i jest kolejne ciało z kluczem - u mnie tego trupa nie ma. Na razie biegnę nad wodę do kamaza ale coś mi mówi, że za chwilę odpuszczę tego moda :( edit: gram od nowa :/ chyba już 4x ... i w końcu mam klucz i zaczęła się normalna linia fabularna jupiiii ! Edytowane 21 Kwietnia 2018 przez speediee 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @speediee, fakt, jest tego dużo, ale Ty masz problem na samym początku. Jeżeli nie ma ciała przy helikopterze, a tym samym klucza, to nie ma sensu grać dalej. Są dwa wyjścia - 1. Coś źle zainstalowałeś, albo źle się pobrało. 2 - Coś namieszałeś w rozgrywce. Popatrz jeszcze raz od początku i zrób tak samo. Mod jest całkowicie grywalny, wiele osób w niego grało i wielu go ukończyło, chociaż niektórzy też mieli problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @speediee - Tylko pamiętaj, aby zadania fabuły robić równolegle do tych dodatkowych. Raz, że nazbierasz sprzętu, a dwa, że za przyniesione znalezione "skarby" wsadzone do skrzynki ( tej metalowej), dostaniesz do sejfu fajne nagrody i co najważniejsze, kiełbasę dla Psa. Bez nie szybko Ci zdechnie. Czasem w czasie walki robi sobie przerwę i przybiega do Ciebie. To sygnał na karmienie. No i skoro zaskoczył, to . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi