tom3kb Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Od Systemu. A i u Rammsteina znajdzie się trochę spokojnych Spoiler Klasyka. Spokojniejsze od Linkin Park. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 @Agrael Przypomniało mi się, jak grałem w Heroes III. Jedna z najlepszych gier, jaką przeszedłem. @tom3kb Potężna porcja znanych kawałków znanych zespołów. Nawet odsłuchiwać nie muszę, bo znam te wszystkie utwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 @Revter Może innym się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Do teraz ze wszystkich utworów w tym temacie można stworzyć całkiem dobrą playlistę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Ale można jeszcze więcej "uzbierać", by taka lista była bardziej różnorodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Kolejne 3 propozycje Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Widać, że lubisz takie mniej znane, acz dobre utwory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 To prawda - tzw. mainstream nie jest dla mnie zbyt interesujący (choć są oczywiście wyjątki). A skoro piszesz, że dobre, to cieszę się, że przypadły Ci do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Ja jestem w połowie za "mainstreamem", a w połowie nie. Poza tym znam dużo różnych zespołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 No tak, ja nie odrzucam mainstreamu "dla zasady" - po prostu większość tych rzeczy jest dla mnie zbyt wtórna albo nieciekawa. Poza tym prawda jest taka, że wciąż "nadrabiam zaległości" - mamy rok 2018, a ja najwięcej "grzebię" w latach 1965-95 . Nie da się wszystkiego ogarnąć, tyle tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Cały czas wychodzi multum nowych utworów, wcześniej była duża różnorodność, teraz jest mniejsza i dużo współczesnych kawałków to "odgrzewane kotlety", a jak wychodzi przykładowo nowa piosenka hip-hopowa to "musi ładnie brzmieć, a jako tekst może być byle jaki bełkot". Szanuje ludzi, którzy tworzą cover znanego utworu i brzmi dobrze (nawet lepiej) w stosunku do oryginału - przykład: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Niby nic wielkiego, a jednak przyjemnie się tego słucha - dla mnie brzmi dobrze. I wcale nie musi być lepiej (to zawsze będzie kwestią gustu) - np. utwór "Hurt", który wrzuciłem. Jak sam słusznie zauważyłeś, ciężko stwierdzić, która wersja jest lepsza. Ja lubię takie covery, w których "artysta odciska swoje piętno" . Dla przykładu - trzy zdecydowanie "pojechane" covery: Spoiler "Satisfaction" Stones'ów https://youtu.be/jadvt7CbH1o "One Vision" - Queen "Man's World" - James Brown (No nie wiem, czy te kawałki nadają się do słuchania podczas odpoczynku... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Pisząc subiektywnie to te kawałki nadają się do słuchania przy odpoczynku. Pisząc obiektywnie, no cóż, kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Ja się dostosowuję do słowa klucza czyli "spokojne i do odpoczynku" i takich próbuję szukać bo takich ostrych to by każdy nawrzucał bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Zawsze można stworzyć temat z "ostrą" muzyką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Takie tematy to już pewnie są w tym dziale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Z tego, co widzę są, ale bardziej sprecyzowane pod jakiś konkretny zespół. Stworzyć nowy temat nie zaszkodzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 No to trochę spokojniej Spoiler Niezły byłby temat "Muzyka której nienawidzę", ale aż boję się pomyśleć, czym to mogłoby się skończyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Za tą to mnie zabijecie bo była na soundtracku do filmu Zmierzch od razu się usprawiedliwiam, że nie oglądałem. Momentami spokojna. Ale poprawie się Systemem znowu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 No właśnie, System... Mój ulubiony utwór tego zespołu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Lepszy byłby temat osoby, który pisze jakiej muzyki nie lubi i się kłóci z tym z kimś innym - czytając takie coś, mając przy sobie popcorn to byłaby niezła rozrywka. Ale szczerze pisząc to takie "gównoburze" już tak mnie nie rajcują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Pisząc "niezły temat" miałem na myśli, że wstawia ktoś kawałek czy artystę, którego nie lubi + krótką historię wyjśniającą za co i dlaczego. To mogłoby być naprawdę ciekawe, a nawet zabawne. No ale wiadomo - prędzej czy później ktoś mógłby stwierdzić, że mu obrażają idola, i... "szambo wywaliło". I robi się nieciekawie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revter Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Nawet bez wyjaśniania takie coś się po jakimś czasie zdarzy. Po prostu to zależy z jakimi ludźmi się "dyskutuje". Dzisiaj wrzucę jeszcze jeden utwór - raczej wszyscy znają: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Abakan - kapela Ljubljana/Lublana (niemiecka nazwa - Laibach) nawet fajna, kiedyś słuchałem tych Słoweńców. Dawno temu doszedłem do konkluzji by coś oceniać trzeba to poznać, dotyczy to też muzyki. Jak mi coś z muzyki nie odpowiada to nie słucham. A co do moich idoli muzycznych to ich prawie wszystkich poznałem osobiście i pogrzaliśmy zdrowo oraz inne takie tam które razem zrobiliśmy. Jest "drobna" różnica w koncertach w których ja uczestniczyłem a których nie reklamowano, tak jak większość z w/w kapel i ich muzyki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3OM6AKAH Opublikowano 29 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 3 minutes ago, vidkunsen said: Jest "drobna" różnica w koncertach w których ja uczestniczyłem a których nie reklamowano, tak jak większość z w/w kapel i ich muzyki. Chyba rozumiem, co masz na myśli - 99% koncertów, na jakich byłem, to były tego typu imprezy - na niektórych sam grałem ze swoimi zespołami. Nie było podziału idol - fani, była zabawa, publika na scenie (czasem nawet brak sceny), atmosfera itp. To są najlepsze koncerty. 9 minutes ago, vidkunsen said: Dawno temu doszedłem do konkluzji by coś oceniać trzeba to poznać, dotyczy to też muzyki. Jak mi coś z muzyki nie odpowiada to nie słucham. Ja również - dlatego nie oceniam, a jedynie proponuję. I nie ma wśród tych propozycji większości moich ulubionych artstów/utworów, bo najzwyczajniej nie pasowałyby do tego tematu - np. przy noise, industrial czy musique concrete raczej słabo się wypoczywa. A idoli nie posiadam - tak w muzyce, jak i w innych aspektach życia (a przynajmniej tak sądzę...) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi