Meandros Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Czołem Stalkerzy! Przychodzę do Was z pewnym problemem, a mianowicie nie odpala mi się CoC z zainstalowanym patch'em 1.4 i polonizacją z tego serwera. Gdy wyskakuje mi to okienko "S.T.A.L.K.E.R Call of Chernobyl" (no w każdym razie wiadomo o co chodzi) to czekam, czekam, czekam i czekam a gdy najadę kursorem na okienko kręci mi się takie kółeczko tak jak przy "braku odpowiedzi" no i rzeczywiście jest brak odpowiedzi, bowiem gdy naciskam na okienko wyskakuje mi brak odpowiedzi, następnie "zakończ proces". Czy ktoś mógłby mi pomóc? Dodam jeszcze, że podczas wkładania do foldera z CoC'iem foldera z patch'em, wybrałem przy tamtych pliczkach opcję "kopiuj i zamień" (nie wiem, czy dobrze zrobiłem). W każdym bądź razie, jeszcze raz prosiłbym o pomoc w rozwikłaniu tego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 @Meandros - Wiesz gdzie szukać loga błędu? Podaj go. Jest cały temat dla początkujących, a w nim łopatologiczne szukanie Fatal Error. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meandros Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) @kondotier problem w tym że wchodząc w logi są one całkowicie puste. @EDIT: W sensie, że wchodząc w ten "notatnik" jest on całkowicie pusty, a powyżej znajduje się tylko plik .bkp Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez Meandros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 @Meandros - A spróbuj odpalić bezpośrednio z silnika. Jak odpali to zrób od niego skrót pulpitowy, przenieś na pulpit i korzystaj. A czysty CoC bez spolszczenia Ci ruszył? Dzisiaj już na forum mnie nie będzie. Może ktoś inny Ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meandros Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 @kondotier ja postanowiłem zagrać w CoC'a po obejrzeniu poradnika u Makler'a, więc zrobiłem wszystko to co on nie sprawdzając przed tem, czy CoC bez spolszczenia mi szedł. Sprawdzę to. Co do odpalenia CoC'a bezpośrednio z silnika, chodzi o odpalenie CoC'a bezpośrednio z folderu w którym owy się znajduje, tak? (Nie przenosiłem go nigdzie). Spróbuję bez spolszczenia odpalić CoC'a, jeśli odpali to dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Odpal jako administrator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) @Meandros Odpalenie gry z silnika: Wchodzisz do folderu ,,bin'' w CoC, klikasz prawym na ,,xrEngine", najeżdżasz na ,,Wyślij do" i dajesz ,,Pulpit (utwórz skrót)". Potem klikasz prawym na utworzony skrót, dajesz ,,Właściwości" i w parametrze ,,Rozpocznij w" usuwasz ostatnią frazę, ja mam to tak: "D:\Gry\Programy i Modyfikacje do Gier\Call of Chernobyl 1.4.22\CoC\bin" | | | ▼ "D:\Gry\Programy i Modyfikacje do Gier\Call of Chernobyl 1.4.22\CoC" (masz usunąć ,,\bin") Szczegółowa instrukcja (robiona na szybko): Spoiler Potem tylko uruchamiasz przez administratora. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez czynnywulkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meandros Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 A więc tak, podczas gdy spróbowałem odpalić grę z silnika (z spolszczeniem) dalej miałem brak odpowiedzi na tym okienku które załączam. Potem spróbowałem bez spolszczenia i to samo. Tak u mnie wygląda ta linijka we właściwościach pliku po usunięciu "\bin": "D:\Call of Chernobyl\S.T.A.L.K.E.R. - Call of Chernobyl". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czynnywulkan Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Zakładam, że próbowałeś ponownej instalacji. Jakie masz parametry komputera? Z jakiej strony pobierałeś CoC i patch? Tak teraz patrzyłem, jak odpalam CoC i włącza mi się to okienko początkowe to po najechaniu też mam to kółeczko niebieskie, tylko nie robię z tym nic, a czekam i po chwili normalnie się gra odpala. Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez czynnywulkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meandros Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Komputer mam dosyć słaby, a oto parametry: Procesor: AMD Athlon(tm) II X2 220 2.80GHz. System: 32-bitowy RAM: 3GB Grafika: AMD Radeon 6450 HD. CoC'a i patch'a pobrałem z moddb tak jak jest w poradniku do instalacji na forum. I nie, nie próbowałem ponownej instalacji. Gdy zauważyłem, że gra mi się nie włącza po kilku minutach, postanowiłem wyłączyć to i przyszedłem na forum. Póki co, niczego nie reinstalowałem. Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez Meandros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Tak dla wykluczenia problemu z dyskiem. Screen SMART z CrystalDiskInfo(całej listy parametrów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 @Meandros Czy rozpakowałeś archiwum za pomocą 7-zip? Czy zainstalowałeś biblioteki VC ++? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 @Meandros, a ja (głupio) zapytam, masz (lub miałeś) zainstalowany Zew Prypeci? I pytaneczko ogólne, orientuje się ktoś jakie są minimalne wymagania sprzętowe dla CoC-a? Nigdzie nie mogę (nie potrafię) znaleźć info na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meandros Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 @Chlebczarow Tak, posiadam na komputerze. @Anton Gorodecki Właśnie! Dziękuję że mi przypomniałeś. Otóż nie rozpakowywałem za pomocą 7-zip'a tylko wybrałem opcję w winrar'ze "Rozpakuj tutaj". I nie, nie instalowałem tej biblioteki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 @Meandros wiesz już co masz zrobić, działaj i napisz co się urodziło. Będziemy pomagać dalej. Jeśli chodzi o brak wpisów w rejestrze od Zewu to pojawia się wtedy okno z informacją. Ale @Chlebczarow podsunął mi pewien pomysł - @Meandros jaki system operacyjny masz zainstalowany na swoim PieCu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 @Meandros - Gwoli wyjaśnienia uruchamiania bezpośrednio z silnika. Nie robisz nic takiego co zaproponował @czynnywulkan, a tylko otwierasz katalog bin i robisz dwuklik na pliku silnika. I zapamiętaj, że zawsze wypakowujemy tym czym spakowano. Mało masz pamięci RAM, ale możesz się trochę wspomóc, zwiększając plik wymiany. Ale bez przesady, bo on zbyt duży, powoduje spowolnienie ładowania savów. Na forum masz temat w którym są wyszczególnione wszystkie VC++, które trzeba mieć zainstalowane, aby nie mieć problemu z modami. A i reszta wartości kompa, nie pozwoli Ci na płynną grę modami, zawierającymi ulepszenia teksturowe. Radzę raczej szukać starszych modów, jeszcze nie "ulepszonych". A jest ich sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meandros Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Postanowiłem dać sobie z tym modem spokój. Bardzo dziękuję tym, którzy wyrazili chęć pomocy , mimo Waszej pomocy, i tak daję sobie z tym spokój, bo to za dużo jak na moją główkę. Mam do Was pytanko, a mianowicie czy znacie jakieś starsze i ciekawe mody do CoP? Najlepiej, jakby było do nich możliwe spolszczenie. Jeszcze raz chcę Wam podziękować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Troche bez sensu żeby po raz 50 polecać znowu te same mody. Masz na górze forum dział, a w nim najlepsze mody 2017 czy drugi z najlepszymi modami w ogóle wg użytkowników forum. Zajrzyj. Przejrzyj sobie dział z modami Pl do Zewu, na coś są opisy w pierwszych postach wypróbuj co cię interesuje, a na kilku ostatnich stronach pewnie znajdziesz opinie tych co moda przeszli. Może ci się też przydać. https://stalkerteam.pl/topic/8918-ranking-modów-stalker-team/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi