Maur Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Witam! Mo?e to ju? jest nieaktualne ale te "krzaczki" to "Dynamiczne Wiadomo?ci" mo?na porówna? to do CB radia by?o co? takiego w Braz 1.6.1 przyk?ady na screenach Nie wiem czy jest tak samo w wersji 1.7 Techniciana jak w Brazie 1.6.1, ale tu mo?na przeczyta? jak to wy??czy? skoro nie jest przet?umaczone z rosyjskiego http://forum.stalker...1.6.1&start=600 ostatni post na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 A ja mam podobny problem jak apg2312. Niewa?ne jak? rozdzielczo??/tryb grafiki ustawi? mam 12FPS na Skadowsku. Czy to 800x600 na DX8 czy przy 1680x1050 na DX10. Procek (Q6600) zaj?ty 25-40% W wanilce w tym samym miejscu mam 60FPS. EDIT: Moda pobra?em od Was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Na Croma ty tu jeste? ekspertem od grafiki Ale do rzeczy na Skadowsku te? mi ci??o , pomaga?a zmiana rozdzielczo?ci , podejrzewam ?e to jaki? kaprys X-Raya to samo mam w ka?dym modzie do Cienia Czarnobyla , gra przymra?a si? na chwil? przy posterunkach jak wchodz? do Baru niezale?nie jak? mam rozdzia?k? i szczegó?y graficzne .Có? robi? , trzeba si? przyzwyczai? apg2312 gr? zamra?a?o na sta?e i mia? loga b??du zwi?zanego z protect? .Po za tym on gra? na SGM z dodatkami Techniciana.Je?eli masz tylko spadek fps có? , jako? sobie nie wyobra?am by? gra? bez Atmosfear hehe Spróbuj za?o?y? now? gamedat? z czystym SGM wgraj sejwa i zobacz co b?dzie . Bez obrazy ale mo?e jaka? burza ci kmini Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 W wanilce w tym samym miejscu mam 60FPS. Cromm wiesz co ja my?l?...to jest wina skryptów moda. Praktycznie ka?dy mod tnie w miejscach, gdzie jest du?e nagromadzenie ruchomych postaci. Tnie bez wzgl?du na procesor i ilo?? RAM w pudle. Np w Soljance podej?cie do Baru na pe?nych detalach oznacza?o prawie ca?kowite miejscami zaci?cia , ale na u?amki sekund . Wygl?da?o to tak ,jak gdyby potrzebowa?o czasu na do?adowanie lokacji. Rzecz dziwna dla C2Q9550 @ 3,6 MHZ + 4 GB ram 1600 MHZ...ale jednak. To samo, ale znacznie mniej widoczne by?o przy wiosce kotów w Kordonie. Mam na PC SGM 1,7 czysty sprawdz? tam Sk?adowsk i napisz? pó?niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Gdyby to by?a wina grafiki to bym wam g?owy nie zawraca?. Ale nie jest. Wywali?em AtmosFear, wywali?em tekstury hi-res. Zostawi?em tylko czysty SGM 1.7 i to samo. 12FPS. Tak w?a?nie my?la?em, ?e to pewnie wina skrytów moda dlatego chcia?em sie dowiedze? czy inni maj? to samo. Dziwne jest to, ?e procek nie chodzi na 100% a tylko na max 40%. Niemniej jest to strasznie irytuj?ce. Co do SoC to te? zaobserwowa?em to zaci?cie przy podchodzeniu do Baru ale to jest tylko moment potem ju? ?miga normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Ja gra?em na czystym SGM w rozdzia?ce 1440x900 czy co? takiego i full detale .Wchodz? na Skadowsk i gra zaczyna klatkowa? o tyle dziwne ?e na zewn?trz wszystko gra.Zmieni?em rozdzia?k? na mniejsz? i szczegó?y na ?rednie i posz?o cho? i tak mia?em wra?enie jakby powietrze by?o g?stsze . Có? za?atwi?em co mia?em za?atwi? i poszed?em dalej.Jest w SGM dodanych kilka postaci na Skadowsku bankier,handlarz ze dwie postacie daj?ce nowe questy . Je?li z któr?? b?dzie co? nie tak gra b?dzie si? blokowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Zobacz jak to u mnie wygl?da Cromm ...mierzone w ATI tray tools...karta HD4870...1920x1080...czysty SGM na max. wszystkie detale, wyg?adzanie kraw?dzi x2 Dziwne bo gdy biegam w ko?o statku jest 30-32 klatek, ale wystarczy ?e zbli?? si? do niewidzialnej bariery gdzie nast?puje moment wczytywania mapy HUD...FPS leci do 20. Poni?ej nie by?o...robi?em kilka prób za ka?dym razem to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Mam pytanko, jest jaki? poradnik do tego moda? Mo?e by? nawet po rusku. W?a?ciwie nie chodzi mi o pe?en poradnik tylko spis questów dodanych do moda. Takie gdzie i kiedy i od kogo mo?na quest dosta?. Chcia?bym wykona? jak najwi?cej z nich ale nie chce mi si? lata? po mapach i pyta? wszystkich NPCów co chwil? czy nie maj? jakiej? roboty dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 W zasadzie nowe zadania to tylko frakcyjne od Bandytów , Najemników , Monolitowców i Czystego Nieba , poza tym co? tam dodatkowo od Wujka Jara , od Naukowców i jakiego? NPC we freeplayu w Prypeci. Zadania Monolitu masz opisane w przewodniku. Poza zadaniami frakcyjnymi pozosta?e dodatkowe questy mo?esz policzy? na palcach jednej r?ki.Wujek Jar szuka aparatu fotograficznego,Przy bunkrze naukowców jest zadanie eskorty i tyle jak pami?tam , potem tylko freeplay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Eeee, nie tylko to. Mia?em np. zadanie... od Sowy na znalezienie super snajperki. Jaka? rozpierducha z bandytami od gostka co sta? ko?o Sowy. Szuka?em teczki dla Hawajczyka. Zanosi?em jak?? teczk? do Monolitowców. Szuka?em Wintara dla gostka w wie?y Zulusa itp. Chodzi mi o list? tego typu 'freeplayowych' questów. EDIT: poczytam te spoilery z twojego linka. Mo?e co? nowego si? dowiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 No to ju? prawie wszystkie Czekaj na zadanie zabij 400 zombie we freeplayu to ci wystarczy na wszystkie dodatkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Prosz? bardzo http://sigerous.ru/forum/14-893-1 Dla leniwych http://sigerous.ru/forum/14-252-1 miedzy innymi screeny z miejscami gdzie mo?na znale?? GPS przewodniki 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Ha! Dzi?ki. Przeszukiwa?em ten sajt ale tego nie znalaz?em. Nie chcia?o mi si? wczytywa? w bukwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Dzi?ki Maur..bardzo si? przyda bo zaczynam przygod? z SGM 1.7... Bardzo przyda?by si? taki poradnik , lub lista zada? moda SGM 1.7 po polsku..mo?e kto? przet?umaczy i wstawi dl tematu SGM. Je?eli kto? potrzebuje szczegó?owego poradnika do CoP to jest na forum w dziale..Poradniki do CoP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Prosz? bardzo. Cze?? z tego przet?umaczona jest w temacie z linkami do moda. Mo?e od?wie?? swój rosyjski który na wysokim poziomie co prawda nie stoi i spróbuje co? pomiesza? ale to dopiero w wekkend nic nie obiecuje 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 E tam, guglowe translate wystarczy. Przynamniej si? po?mia? mo?na Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Translator daje tylko zarys tekstu po polsku a sens t?umaczonego tekstu trzeba ?apa? samemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Mo?e od?wie?? swój rosyjski który na wysokim poziomie co prawda nie stoi i spróbuje co? pomiesza? Pomieszaj Maur pomieszaj..bardzo to si? przyda....ca?y opis gry z podstawki nie jest potrzebny , ale lista i opis zada? do?o?onych w SGM 1.7 mile widziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lonely Mercenary Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Braz 1.6.1 trzeba wrzuci? na wersj? 1.6 Sigerousa, czy jest on "autonomiczn?" modyfikacj?? I czy wymieniony wy?ej Braz 1.6.1 znacz?co ró?ni si? od Sigerousa 1.7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Z tego co pami?tam a pami?? mam s?ab? to chyba trzeba to na SGM 1.6 tu jest opis co ma w sobie Braz link z konkurencyjnego forum ;] http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=77&t=9153&hilit=Braz+1.6.1&sid=1b66a94bc034c973c46a83b2c8d5b17b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Braz 1.6.1 trzeba wrzuci? na wersj? 1.6 Sigerousa, czy jest on "autonomiczn?" modyfikacj?? Braz 1.6.1 nie ??czy si? z SGM 1,7....je?eli chcesz ??czy? to mo?na ..SGM 1.7 + AF 2.1 + Absolute Nature 2 i Absolute Structures i wychodzi super kompilacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lonely Mercenary Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 O po??czeniu SGM 1.7 z AF2 troch? czyta?em, chodzi mi o to czy konieczne jest ??czenie Braza z wersj? 1.6 SGM EDIT do posta poni?ej: Dzi?ki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cromm Cruac Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Nie, BRAZ to tylko dodatek do SGM 1.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonezi Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 U którego mechanika Azota czy Kardana bardziej op?aca si? naprawia? i modyfikowa? bro?? Zauwa?y?em ?e ceny u Azota wynosz? np: 6,500 a u Kardana 5,500 a po wypiciu wódeczek 4,500. Co ma wp?yw na ceny u mechaników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Azot jest z Powinno?ci wi?c twoja przynale?no?? frakcyjna ma wp?yw na jego ceny.tak?e ile narz?dzi mu przyniesiesz i ile komponentów elekr. z Cementowni.Tak samo z Kardanem ,?yjesz dobrze ze stalkerami to i Kardan taniej naprawia ,dasz mu wypi? masz zni?k?.To teoria a praktyka pokazuje ?e w czasie gry ma to minimalne znaczenie.Naprawiasz tam gdzie aktualnie jeste?,nie b?dziesz p?aci? Pilotowi za przej?cie by troch? taniej zap?aci? u mechanika przecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi