vidkunsen Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) Guns Akimbo (2019) NZ, RFN, GB, Rysiek Dzbanek w realnym świecie he, he, he. Typowy zjeb - młody, "uczony", "wszystkowiedzący i wszystko znający z takich co to wszędzie byli i wszystko przeżyli", gnijący całymi dniami przed ekranami tv, pc, laptoka itd/itp, zaczepia w internacie ekipę świrów która relacjonuje i uczestniczy w ... pewnej grze którą oni uważają za zabawę a kibicują im rzesze "wszystko wiedzących .... ") nieudaczników jak tytułowy Akimbo. https://www.filmweb.pl/film/Guns+Akimbo-2019-824381 Wśród gwiazd m.in. Bowler - NZ ("Galipoli")i Dennehy - Eire ("Blitz"). Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Harry Potter i Elajah Wood to ostatnio często takie poschizowane filmy wybierają Myślałem, że ten Akimbo będzie fajniejszy. To w podobnych takich Battle Royale-owych klimatach to mi się bardziej podobał ostatnio The Hunt z 2020. Też średniaczek ale chociaż miał niezłe sceny gore i trochę czarnego humoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 No spoko: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 No wreszcie fajny film o gangsterach po tych paździerzach co teraz kręci Vega. Nakręcony bardziej w amerykańskim stylu, z fajną muzyką. Dobrze się ogląda i te ponad dwie godzinki lecą szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Się tak nie rozpędzaj Tom3kb - oglądałem jakieś 2 tygodnie wstecz, inny poziom chały, dowcipy nawet nie spod budki z browarami, fabuła z kosmosu nie maja pokrycia w żadnym miejscu z realem, przerysowane i przejaskrawione postacie pseudo gangsterów - w realu to by się tylko do zbierania ryżu z parkietu nadawali - jakieś postacie nawet nie wyimaginowane, no wprost amalgamat kreskówek o kojocie z gangiem Olsena. Nie wspomniałem o tym gniocie bo to kolejny szajs od celesrytów którzy już powoli odchodzą w zapomnienie. "Czeski film" - "Trup w każdej szafie", u pisane z kropką, jakiś ku... jego mać boss bossów który niczym pokorne cielę od wielu ... krówek ssie... mamonę, aby się niczym u tych ze słonych bagien kasa się zgadzała. Nikt nie pyta skąd maja hajs, NIK, US itd/itp nie ma pytań, menty zwane dziś psami sprzedajne niczym ssaki leśne. jednym słowem - do wora razem z kundlami 3 i całą resztą tych schwanz bulli i suk watahy(mafii - ) może już nie będą takiego szajsu robić, wystarczy odciąć kasę i zrobi się lepiej. Rozje...ało mi nadgarstki jak na patrzonko do klienta w pod obserwacja wjeżdża obcy - nie rodzina, złodziej i sobie bajerzą niczym przy czaju, on naćpany, obcy i gadka nie przez szybkę tylko jak w knajpie u Krzywego Leona na śródmieściu. No "okar" murowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2020 Nie no ja nie mówię o realności wydarzeń i niech nikt nie wierzy w wielkie na faktach na początku. Sporo rzeczy potraktowane jest skrótowo, przerysowane i w ogóle no bo zaczyna się w 1977, a kończy późne lata 2000, to jak byś zrobił z tego serial w stylu Narcos to i by jakieś akcje i rozwój interesu można pokazać. A tak to wiadomo. Początek, rozwój, bycie bossem, upadek. Wzieli tu różne znane historie i wymieszali w jednego "super cwanego bossa" i mamy historię, mi chodzi jak film jest nagrany, z humorem, dynamiczny, akcja się klei. I tak jak pisałem, w porównaniu do tego co teraz kręci Vegeta (skończył się na serialu Pitbull), to film ogląda się całkiem fajnie. Dla mnie miłe zaskoczenie znikąd w polskich filmach. Do gangsterki w stylu Guya Ritchiego sporo jeszcze brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Polowanie (2020), USA - fajny chociaż topos - coś jak Hostel - bogate zjeby polują na tych co im się nie podobają. Akcja jak zwykle niezwykle w kolejnym dla tępaków biednym rejonie - szpitarland i izłomland -Bałkany, ale warto obejrzeć, ze względu na pewne sceny nie wszystkie państwa podjęły się dystrybucji tego filmu. https://www.filmweb.pl/film/Polowanie-2020-823512 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 @vidkunsen A oglądałeś w podobnym stylu film z lat 90 z raperem Ice-T :) Banda bogatych biznesmenów poluje po lesie na żula weterana. Wszystko już było, a ludzie myślą, że Battle Royale i wszelkie Igrzyska Śmierci to coś "nowego i odświeżającego". Tak czułem, że Polowanie może ci podejść, pomimo, że średniaczek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Za oknami tragiczna epidemia, pandemia , pandemonium maseczkowych potworów , terror gumowych rękawiczek kojarzących sie z wizytą u proktologa . Koniec Znanej nam Cywilizacji - jak wieszczą Wieszcze . I co wy oglądacie ? A Fe......... Oglądać trzeba właściwe filmy . Takie o Końcu Końca Cywilizacji Białego Gnuśnego Nieroba pospołu z Czarnym Gnuśnym Nierobem. Jak na ten -tego przykład .... NOSTALGIA . Herr von Triera czy jak mu tam jest. Wiem ,że nudny - jak szprotki w oleju- ale za to jak trzyma klimat Bezsensu Kwarantanny i Nadchodzący Koniec Zapasów w Lodówce....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Tak oglądałem Tom3kb i dlatego napisałem topos, podobne już widziałem z Hauerem i z van Damme. Boberm, oglądałem i polecam ci Matka i córka na podstawie prozy Alberto Moravii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 @vidkunsen - Ogranicznie nie trawię literatury włoskiej od czasu przymusu pisania opracowań literackich jako zaliczeń okresowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) No daj spokój - Boccaccio, Machiavelli, dzienniki Marco Polo - kanon, tobie polecam książki Roberto Pavii - pseudonim faceta z 17 dyw. piech. z okresu wojny Włochy - SHS (II wś.). Trudno dostać ale są fajne i nie ma ich w internacie bo są ... za bardzo klimatyczne. Jeszcze by niektórym rajtuzy na kostki pospadały. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 44 minuty temu, vidkunsen napisał: książki Roberto Pavii Masz może w wersji cyfrowej? Przytulilbym na trochę. Literatury włoskiej o DWS i ich jednostkach jest trochę , i to w dobrych opracowaniach - niestety lub stety - w języku natywnym makaroniarzy . Nie do przeskoczenia dla mnie. A Literatury Włoskiej naprawde nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Gdzieś mam na chacie ale tylko książkę - PWN chyba i to z lat 80-tych, Tak jak Czerwone Horyzonty Iona Pacepy i wiele innych. Nie czytam z tzw. pdf bo to mi daje po gałach za bardzo. Zajrzyj w jakimś dużym mieście do bibliotek uniwersyteckich, może tam?. p.s. w razie czego polecam prozę Miki Waltari. p.s. 2 - teraz mam na tapecie ponownie "Kroniki Królewskie" - Fernao Lopes (1380-1459) - Naczelny/główny archiwista króla Joao I (Jana) założyciela dynastii Avis. Portugalia-Hiszpania-Kraj Basków - królowie: Jao/Jan, Ferdynand, Alfons, Jose, Pedro ... wszyscy z przydomkami i numeracją np I gdyż w tym czasie było ich na raz np. Ferdynandów I aż trzech(Portugalia, Kastylia, Aragonia), królowali w tym samym czasie ale w sąsiadujących z sobą państwach i bez drzewek genealogicznych ani rusz. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Trochę retro ale i tak klasa w porównaniu z szajsem wiadomo skąd. Oglądaliście Białoruski: Snajper broń odwetu (снайпер оружие возмездия)j jest i część 2 - (Cнайпер 2. Тунгус) - Snajper 2: Tungus - do wyboru film lub serial: https://www.filmweb.pl/serial/Snayper+2%3A+Tungus-2012-776415 Oraz "Ładunek 300" (1989) Afgan. https://voenhronika.ru/news/gruz_300_1989/2014-12-07-687 https://www.kinopoisk.ru/film/44615/ https://www.kino-teatr.ru/kino/movie/sov/1540/titr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Extraction. Całkiem fajny akcyjniak z dynamicznymi pościgami i strzelaninami. Dawno nie widziałem żeby trup ścielił się tak gęsto. W połowie mamy taką trochę dłużyznę 20min, bez której film by się obszedł, no ale w sumie może dla odpoczynku potrzebna. Fabuła w skrócie: jeden boss narkotykowy porywa syna drugiemu. Ten drugi wynajmuje ekipę najmusów żeby go odbili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Master730 - jest dostepny od około 2 tygodni, nie patrzyłem bo zwiedzałem bardziej przyziemne tematy Tyler rake - cos tam soc tam - akcja w Dhakkce - Rep. Bangladeszu - islam. Thor się teraz Wisznu nazywa - gdyby nie my (Ariowie) to by w Indiach dalej nie mieli takich fajnych Bogów, kast, ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Master730 - ja nie oglądam nowości tylko wybieram za każdym razem czy warto obejrzeć dany film, czy nowy czy stary to nieważne, istotna jest klasa i rodzaj filmu. Teraz nowe nie znaczy dobre, zobacz jak znajdziesz czas: ŠIŠANJE/ШИШАЊЕ (2010)- Postrzyżyny: https://www.filmweb.pl/film/Strzy%C5%BCenie-2010-466558 https://www.youtube.com/watch?v=sqW5qNhjzHQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 5 godzin temu, Master730 napisał: Pokazali co potrafią: Serial Czarnobyl (2019), Wiedźmin (Serial 2019 ) Akurat Czarnobylem to HBO pokazało co potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Master730 - tutaj masz nowości światowego kina on - line: https://kinokrad.co/5-filmy-2020-novinki/ To mam teraz na tapecie: https://kinokrad.co/340595-otel-dlya-samoubiyc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Master730 - spoko, nie tylko ja tu oglądam dobre kino, jest nas tutaj na forum wielu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Na czasie - Infeccion (2019) Rep. Wenezueli i Stany Zjednoczone Meksyku. Wirus: https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=https://www.imdb.com/title/tt6022266/&prev=search 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 7 godzin temu, vidkunsen napisał: Na czasie - Infeccion Zombiaczków w Ameryce południowej nie oglądałem za dużo, obczaję. Czy to może film dokumentalny jak tam po tych kryzysach ostatnich wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 @vidkunsenTeż obejrzałem tą Infekcję, całkiem zgrabnie nakręcony i dobrze się oglądało choć nic w nim nowego. Myślałem, że będzie gorszy. Największy minus to finał zrobiony od tak rach ciach i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Finał jest prawidłowy, to jest historia ojca idącego po syna a reszta jest tłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi