kanon1022 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam , co z tym można zrobić wypakowałem pliki db. i przy próbie uruchomienia wywala , pojawia się menu gry i wylot. Wypakowywałem pliki programem Stalker_Data_Unpacker. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : Xr_ini.cpp [error]Line : 514 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'af_rusty_thorn_quest' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Przeinstaluj i będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 2 minuty temu, Sierioża napisał: Przeinstaluj i będzie działać. robiłem to kilka razy i nic po wypakowaniu plików db. to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 @kanon1022 - zobacz tę radę: https://stalkerteam.pl/topic/2447-wywala-mnie-podczas-gry-w-clear-sky/?do=findComment&comment=23734 Jest do CzN, ale takie błędy są wspólne tak dla gier jak i modów. Ten Error pokazuje, że coś jest nie w porządku z jednym z plików. Przy ściąganiu mogło się źle coś pobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) gra się odpala i gram , ale ten mod Lost Alpha Developer's Cut ma pliki db. i dopiero po ich wypakowaniu są te problemy. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : Xr_ini.cpp [error]Line : 514 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'af_rusty_thorn_quest' stack trace: 0023:6DB1470F xrCore.dll, xrDebug::fatal() 0023:6C19C8DB xrGame.dll, CDialogHolder::operator=() 0023:6DB0E74D xrCore.dll, CInifile::Load() 0023:69870801 igdumdim32.dll, OpenAdapter() 0023:7599B2E4 msvcrt.dll, operator delete[]() 0023:7599B38B msvcrt.dll, operator delete[]() 0023:6CBE980F d3d9.dll 0023:69832ADF igdumdim32.dll, OpenAdapter() Edytowane 25 Listopada 2017 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 @kanon1022 - takie miejsca na mapach, do których opisu w plikach mod nie mógł dotrzeć, były już w LA. Skorzystaj z rady @kobal i spróbuj obejść to miejsce szerokim łukiem. Jak widzisz wyżej we wpisach, pobrali, zainstalowali i grają. Sądzę, że jak wstawisz tu zapis z miejsca gdzie wylatujesz i poprosisz o "przeskoczenie" tego fragmentu gry, to ktoś Ci w ten sposób pomoże. Możesz nawet wywołać kogoś nickiem. Ja LADC nie mam, to nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 @kanon1022 a możesz napisać po co wypakowujesz pliki db? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 23 minuty temu, kanon1022 napisał: i dopiero po ich wypakowaniu są te problemy. Wiem, że się powtarzam, ale po cholerę wypakowujesz gamedaty, skoro gra działa? LA o ile pamiętam ma jakiegoś antyczita, a przynajmniej wcześniej miało, więc sobie nie pogrzebiesz w plikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) 4 minuty temu, kazik napisał: @kanon1022 a możesz napisać po co wypakowujesz pliki db? Po to żeby pogrzebać w konfiguracji plików i może gdzieś usunąć antyczita Edytowane 25 Listopada 2017 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 51 minut temu, kanon1022 napisał: gdzieś usunąć antyczita Powodzenia. Jak skończysz usuwać antyczita, to napraw przy okazji drewniany "feeling" broni, ekonomię, dodaj kwestowym postaciom nieśmiertelność i napraw kilka pomniejszych bugów uprzykrzających grę. No ale żeby nikt mi nie zarzucił, że podcinam skrzydła, to na koniec się ładnie uśmiechnę - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Do Kolegi który próbuje wypakowywać gamedaty. Gamedaty są czytane po kolei. Zatem rozpakuj je tak jak należy. Uno, nie usuniesz pliku z gamedaty. Możesz jedynie wypakować calutkie pliki moda do folderu gamedata, i potem myśleć jak to spakować i zamienić. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Z tego co poczytałem to LADC spakowana jest w ten sposób: Nie znalazłem nigdzie informacji żeby ten mod posiadał antyczit. A wypakować paczki db można np:dbex_rel_en.exe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 rozpakowałem te pliki gra rusza , podnosi udźwig , inne modyfikacje są też możliwe , na stronie jest spawner do 1.4002 , ale do tego moda nie pasuje , spawner jest gdzieś w dodatkach do moda. Czy jest gdzieś spawner do tego moda , i jak przejść zadanie Sidora na walizkę z posterunku za nic nie mogę się ruszyć bo zaraz sms że mnie zaraz zobaczą i jak się ruszę zadanie się anuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Dnia 25.11.2017 o 20:24, Sierioża napisał: LA o ile pamiętam ma jakiegoś antyczita, a przynajmniej wcześniej miało, więc sobie nie pogrzebiesz w plikach. Bez problemu można wypakować pliki .db, i zmieniać sobie prawie dowolnie ustawienia gry. Żadnego antyczita nie ma, testowałem i na 1.4002, i na 1.4004. Zostałem na wersji 1.4004, bo dialogi są po rosyjsku, a i spolszczenie działa bez zastrzeżeń, przynajmniej na Kordonie Za to wiem jedno - LA DC nie jest dostosowane do komputerów z kartami graficznymi połączonymi w SLI. Komp mi się zawieszał, pomagał tylko twardy reset. Po wyłączeniu SLI w ustawieniach panelu nVidii wszystko działa dobrze. Grrr... 5 godzin temu, kanon1022 napisał: Czy jest gdzieś spawner do tego moda Spawner jest zaimplementowany w modzie. Wrzuć sobie ten plik do folderu gamedata/scripts ze zgodą na zamianę pliku. Nie zapomnij profilaktycznie o zrobieniu kopii podmienionego pliku. ui_main_menu.script Po wyjściu z gry do menu masz spawner, teleporter i co bądź (jeszcze się nie bawiłem wszystkim). Klawisze funkcyjne F1, F2, F3, może jeszcze inne znajdziesz.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 16 godzin temu, apg2312 napisał: Bez problemu można wypakować pliki .db, i zmieniać sobie prawie dowolnie ustawienia gry. Żadnego antyczita nie ma, testowałem i na 1.4002, i na 1.4004. Zostałem na wersji 1.4004, bo dialogi są po rosyjsku, a i spolszczenie działa bez zastrzeżeń, przynajmniej na Kordonie Za to wiem jedno - LA DC nie jest dostosowane do komputerów z kartami graficznymi połączonymi w SLI. Komp mi się zawieszał, pomagał tylko twardy reset. Po wyłączeniu SLI w ustawieniach panelu nVidii wszystko działa dobrze. Grrr... Spawner jest zaimplementowany w modzie. Wrzuć sobie ten plik do folderu gamedata/scripts ze zgodą na zamianę pliku. Nie zapomnij profilaktycznie o zrobieniu kopii podmienionego pliku. ui_main_menu.script Po wyjściu z gry do menu masz spawner, teleporter i co bądź (jeszcze się nie bawiłem wszystkim). Klawisze funkcyjne F1, F2, F3, może jeszcze inne znajdziesz.. mam ten plik ale po wrzuceniu do moda , mod zmienia nazwę z Lost Alpha Developer's Cut na 1.4002 bez tego Lost Alpha Developer's Cut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 (edytowane) 41 minut temu, kanon1022 napisał: mam ten plik ale po wrzuceniu do moda , mod zmienia nazwę z Lost Alpha Developer's Cut na 1.4002 bez tego Lost Alpha Developer's Cut O jej... No i co teraz? Panie premierze jak żyć ? @kanon1022 SORRY ale jak czytam to co piszesz w postach to nie wierzę, że jesteś na Forum 3 lata.... Ja mam 52 lata jeśli możesz napisz ile Ty masz lat? p.s. I żeby nie było: próbowałem już wcześniej pomagać @kanon1022 ale historia zatacza koło w tym przypadku... zatacza koło w tym przypadku... zatacza koło w tym przypadku... zatacza koło w tym przypadku... Edytowane 27 Listopada 2017 przez kazik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Godzinę temu, kazik napisał: O jej... No i co teraz? Panie premierze jak żyć ? @kanon1022 SORRY ale jak czytam to co piszesz w postach to nie wierzę, że jesteś na Forum 3 lata.... Ja mam 52 lata jeśli możesz napisz ile Ty masz lat? p.s. I żeby nie było: próbowałem już wcześniej pomagać @kanon1022 ale historia zatacza koło w tym przypadku... zatacza koło w tym przypadku... zatacza koło w tym przypadku... zatacza koło w tym przypadku... sorry , ale chciałem dokładnie dopytać żebym miał całkowitą jasność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 1 godzinę temu, kanon1022 napisał: mam ten plik ale po wrzuceniu do moda , mod zmienia nazwę z Lost Alpha Developer's Cut na 1.4002 bez tego Lost Alpha Developer's Cut Nie traktuj tego jako ataku, ale: co jakiś czas pytasz o jakiegoś moda i konsekwentnie, chociaż JAK BYK masz napisane, jak ściągnąć i gdzie zainstalować, to i tak prawie za każdym razem nie wiesz jak to zrobić i masz dokładnie te same problemy. Na czele z pauzą, która od ładnych paru lat jest na klawiaturze w tym samym miejscu, nawet najmniej domyślny gość spróbowałby chociaż jej wcisnąć. O pytaniu o spolszczenie w dziale nowych, JAK BYK rosyjskojęzycznych modów nie wspomnę. I tak dalej, i tak dalej. W każdym razie wniosek jest taki: nie chce Ci się myśleć ani szukać niczego samemu. Też jestem leniwy, ale usiłuję wyciągać wnioski, uczyć się i rozwijać w stopniu minimalnym, żeby nie dopytywać ciągle o podstawowe rzeczy. Znajomością technicznej strony nie podskoczę nigdy kazikowi, a w temacie spolszczeń nie zagadam tłumaczy i często nie mam racji, ale trening czyni nie tyle mistrza, co mniej upierdliwego usera. Polecam, będzie to miła odmiana od dotychczasowego stylu, a nowych rzeczy trzeba zawsze próbować 18 godzin temu, apg2312 napisał: Żadnego antyczita nie ma Możliwe, ja próbowałem coś tam majstrować, ale waliło errorami jak z haubicy, podobnie jak np. w Kuli podczas próby zmian - stąd myśl, że może jednak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 33 minuty temu, kanon1022 napisał: sorry , ale chciałem dokładnie dopytać żebym miał całkowitą jasność. @kanon1022 tradycyjnie nie odpowiedziałeś na moje pytanie (wiek) i niech tak zostanie. Tak całkiem na koniec mojego zainteresowania Twoimi pytaniami (bo ręce już mi dawno opadły). Odpisujesz pod moim postem i cytujesz to co napisałem powyżej w całości po co ???... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Sorry , postaram się być mniej upierdliwy i szukać samemu odpowiedzi , ale ja już tak mam , że muszę mieć dokładnie opisane. Jeszcze raz sorry dla wszystkich którzy się poczuli wkurzeni moimi pytaniami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Postęp jest przynajmniej nie cytujesz całych postów które są powyżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Sorry jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Dnia 29.10.2017 o 20:03, kazik napisał: NA ŻYCZENIE PONAWIAM WYSTAWKĘ LA DC 1.4004 REPACK (podstawka+mod) To jest repack ściągnięty z torrenta. Do gry wystarczy go zainstalować i dodać spolszczenie. Instalator jest w krzaczkach ale jak komuś zależy zrobię zrzutu ekranu co trzeba wybierać w okienkach. Link do pobrania wszystkich plików:https://my.pcloud.com/publink/show?code=VZW0b57ZSrEfKS9CNfbAsB6b7E0wMRDCaowy Po kolei pobieramy pliki do jednego folderu. Wskazujemy miejsce zapisu i wybieramy ZapiszW utworzonym folderze z pobranymi plikami wypakowujemy paczkę Redistable. Na koniec jego zawartość ma wyglądać tak: Instalujemy przez setup może być tradycyjnie dale dalej lub możemy wybrać miejsce instalacji lub też składniki dodatkowe jak DX SDK Xvid itd..Po instalacji dodajemy spolszczenie ze zgodą na nadpisanie plików. Link do polonizacji: http://www.mediafire.com/file/tcxkcx5pkcyldpd/LA+DC+PL+1.4002.rar Spolszczenie z naszej pobieralni : https://zone.stalkerteam.pl/file/260 Następnie w menu moda ustawiamy język PL i wybrane opcje zapis ustawień. Można całkiem wyłączyć grę i ponownie uruchomić. U mnie wszystko śmigało zrobiłem pierwsze zadanie na artefakt dla Sidora jak będzie u Was zobaczymy. W razie pytań co do instalacji piszcie Edytowane 28 Listopada 2017 przez kazik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Czy spolszczenie działa tylko na 1.4002 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Pod koniec lat '90 skusiłem się na zakup trackballa. Niewygodne to to było, wielkie, masywne, a kula pośrodku kojarzyła mi się z jakąś niezdrową naroślą. Nie miałem wtedy internetu, ale dużo pracowałem na dłuuuugich dokumentach i - wierz lub nie - przewijanie tekstu było prawdziwą męczarnią. Na szczęście z trackballi wyleczony jestem od wielu lat i każda mycha którą kupuję ma rolkę pomiędzy klawiszami. Używam jej do przewijania tekstu, wybierania broni w grach i masy innych rzeczy. Jedną z nich jest przeglądanie tego forum. Jak przescrolluję na sam dół, to mogę pisać odpowiedź. Jak trochę wyżej, tak mniej więcej na środek listy, to dowiaduję się, że spolszczenie działa też pod 1.4004. Odradzam kupowanie trackballi, ale polecam myszki z rolką i zerknięcie chociaż stronę, dwie wstecz, albo - w skrajnych przypadkach, kiedy nie ma w pobliżu szybki do zbicia w razie potrzeby lub stosownych służb chętnych pomóc - skorzystanie z wyszukiwarki. Howgh! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi