Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 2.12.2017 o 02:52, Zwinny napisał(a):

Dobrze, próbuję się upewnić czy nie będzie problemów na wyższej wersji

Rozwiń  

To może przyjmij inną i jak dla mnie oczywistą taktykę: zainstaluję i sprawdzę a dopiero w razie problemów spytam....
Dodatkowo na głównym zrzucie który dodałem do namiarów na mod strzałką masz wskazaną wersję moda z prawej masz widoczne menu PL.
Napisałem również, że u mnie wszystko śmiga i zrobiłem pierwsze zadanie.... Dalej nie grałem bo nie interesuje mnie ten mod i zaznaczam,
że Ci którzy pobiorą mój wrzut sami muszą więcej sprawdzić...
Podsumowując zmień taktykę najpierw sprawdź u siebie a dopiero w przypadku kłopotów pytaj na Forum :)       

Edytowane przez kazik
  • Dodatnia 3

Zainstalowałem wersję tak jak opisał to kazik a i tak przy odpalaniu wyskakuje takie coś: 

Expression    : fatal error
Function      : CInifile::r_section
File          : Xr_ini.cpp
Line          : 514
Description   : <no expression>
Arguments     : Can't open section 'weapon_probability'

Musiałeś coś pominąć. Na appro.ru na ten wylot dano taką łatkę - tylko, że tam grają po ROSYJSKU i pliki mogą się gryźć - przed nałożeniem zrób kopię katalogu WEAPONS. W razie niepowodzenia przywróć starą, tu łatka: weapons.rar

ŹRÓDŁO: http://ap-pro.ru/forum/126-89051-329 POST #9430

• 2 tygodnie później...

W Wigilię t.j. 24.12.2017 (kopiowanie na serwer trwało trochę dłużej) ukazał się patch 1.4005. Poniżej lista zmian w języku angielskim:

Pokaż ukrytą zawartość

Patch gotowy jest do pobrania z TORRENTA (bezpieczny z moddb.com) lub w czterech częściach z moddb.com

• Dodatnia 2

Zapomniałem już, że wysrali w bólach aktualizację... Szczerze mówiąc @sinedaking - nie mam pojęcia. Pewnie może się gryźć, ale najlepiej zrobisz, jak poczekasz na zdanie kogoś, kto testował 1.4005 ze spolszczeniem - o ile ktoś taki w ogóle się znajdzie :005:

Jeśli nie chcesz czekać, to graj po polsku na niższej wersji. Moim zdaniem zmiany względem "normalnego" LA a wersją DC są znikome lub nawet zerowe, więc siłą rzeczy w patchu nie wymyślili koła na nowo. 

W dniu 29.12.2017 o 00:07, sinedaking napisał(a):

Pobrałem, wypakowałem i podmieniłem pliki. 

Czy problemem może być wersja 1.4005?

Rozwiń  

No kurde chyba na pewno. Przecież nie ma polonizacji do 1.4005 i jest to napisane w 1-ym poście.

Ale żeby nie trzeba powtarzać tego co stronę to macie teraz Wieeeelki napis z tą informacją. :D

========================================================================================================================

Wczoraj też wyszło pierwsze dlc do LA DC.

W nim pre-patch 1.4006 :P czyli fixy na wszystko co było zwalone w questach w 1.4005 (na bank nie wszystko znaleźli i się okaże, że będziemy czekać na następne patche). Plus weapon pack bazowany na STCoP czyli będą eleganckie giwerki. Jest też kilka innych dodatków: gameplay-owy, Autumn czyli jesień w Zonie, Rosyjskie głosy, paczka podmieniająca wygląd npc.

Oczywiście nowa gra wymagana jak się wrzuci to dlc.

Wszystkie dodatki oprócz Gameplay Expansion są opcjonalne.

Link do dlc: http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/addons/extended-pack-for-lostalpha-dc-14005

Dodałem też do 1-ego postu.

Poniżej changelog z tym co dodano w dlc, nie chce mi sie tłumaczyć ale chyba wszystko jasne ;)

Pokaż ukrytą zawartość

Uwaga: Ne instalować paczki tekstur dla npc bo kończy się to Fatal Error-em:

FATAL ERROR

[error]Expression : fatal error
[error]Function : CKinematicsAnimated::Load
[error]File : ..\xrRender\SkeletonAnimated.cpp
[error]Line : 713
[error]Description : <no expression>
[error]Arguments : Can't find motion file 'actors\exoskeleton_animation_.omf'.

Remove the NPC pack 

@edit 

Niedługo powinna pojawić się poprawiona wersja dlc z teksturami dla npc to dam znać.

• Dodatnia 2

• 2 tygodnie później...

Pobrałem ten Extended Pack i w folderze jest plik instalacyjny i plik IsMd5.md5. Wypakowuję i klikam instalator, coś sie ładuje po czym komunikat : check a hash sums of installation files succesfully complete. it is checked files 1 of 1
Klikam ok, po czym wyskakuje mi okienko z jakimiś "krzaczkami" i instalator się zamyka. ktoś wie co jest nie tak?

Pobieram plik ale wolno idzie ma być za godzinę i wtedy sprawdzę. Dam znać.
Witaj na forum :) 

Więc tak.
To co próbujesz instalować to tylko dodatki do moda więc trzeba najpierw pobrać 4 paczki   
lub z torrenta mod a potem dodawać to co próbujesz instalować. W pierwszym poście jest napisane:

Instalacja:

1. Pobieramy 4 party z modem.

2. Wrzucamy je razem do jakiegoś folderu i wypakowujemy.

3. Uruchamiamy instalator uruchamiając part 1.

4. (Opcjonalne) Instalujemy sobie to co nas interesuje z DLC  Extended pack for LostAlpha DC [1.4005]

tom3kb: Do póki nie wyjdzie patch 1.4006 wskazane jest chyba instalowanie DLC bo tam są fixy do questów, nie wiem dlaczego nie wpadł nikt z moderów żeby ten pre-patch 1.4006 nie wypuścić też oddzielnie. Ewentualnie jak ktoś nie chce używać dlc to może lepiej wstrzymać się z grą.

UWAGA/ACHTUNG/WARNING:

DO WERSJI 1.4005 NIE MA JESZCZE POLONIZACJI. PRAWDOPODOBNIE POJAWI SIĘ W OKOLICACH LUTY/MARZEC 2018.

Edytowane przez kazik

Witam, ostatnio powróciłem do LA w nadziei, że da się w to grać :) przeszedłem już trochę gry i natknąłem się na ten weapon pack na stronie moddb. Problem polega na tym, że instalator nie pozwala zainstalować samego moda na broń, a nie chcę instalować dodatku z fabułą by nie zaczynać znów od początku. Można gdzieś wyrwać sam mod tj weapon pack? może da się wydłubać z instalatora?

@kfiat Npwa gra po wrzuceniu weapon packa jest konieczna bo muszą się podmienić giwerki npecom. W tym dlc nie ma nowej fabuły tylko fixy do zadań. W ogóle te dez0wave robią te mody pd paru lat a takie zjeb$& zryte mają pomysły w wypuszczaniu patchy. Chociażby wrzucanie koniecznych fixów do opcjonalnego dlc WTF zamiast wypuszczanie samego patcha. Chyba im samogon mózgi wypalił

A czy nie było zawsze tak, że weapon pack nie wymagał nowej gry? kojarzę, że tak to działało ale mogę się mylić. Z tego wszystkiego nie zarzuciłem linka do moda http://www.moddb.com/mods/lost-alpha/addons/extended-pack-for-lostalpha-dc-14005

Jak im się nie podmienią giwery to nie będę marudził, byle by w sklepie coś nowego było :D Generalnie nie chcę od nowa znów grać bo 2 dni w piz@$ pójdzie.

Tak w ogóle to wczoraj wyszła wersja 1.1 tego dlc z weapon packiem. A w nim poprawki...żartuje nowe babole i crashe gry. ;) Także jak ktoś planuje instalować to niech na moddb przegląda strony z komentarzami nr 5 i ewentualnie kolejne bo już wyszły przynajmniej 2 hotfixy, które wrzucane są w komentarze bo tam przecież najłatwiej je znaleźć :p lub niech czeka na v1.2.

• Dodatnia 1