kondotier Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Spolszczenie zawsze należy dawać na końcu. Każdy dodatek doklejony po nim, może wyeliminować jakiś plik spolszczenia. A jeśli tłumacz ( tłumacze ) określają dla jakiej wersji jest tłumaczenie, to nie należy się wychylać i dodawać coś nowego. Nawet jeśli na rus forum piszą że nie potrzeba nowej gry. U nich dodatek nie usunie właściwego języka. U nas tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, kondotier napisał: Spolszczenie zawsze należy dawać na końcu. I tak zrobiłem Potem wrzuciłem opcjonalną paczkę do moda dlatego tak postąpiłem. To był test (FeRu też wczoraj się zastanawiał) żeby chociaż zobaczyć jak te nowe giwery wyglądają. Liczę się z tym, że może mi się coś pogryźć bo niby w prepatchu są fiksy do zadań. Zależy co zmienili, czy jakieś fiksy skryptowe, warunki zaliczenia zadania czy np pozmieniali dialogi. Narzekał nie będę jak się wywali, kto wie czy przy następnym patchu i tak nowa gra nie będzie wymagana. Znowu. Jak ktoś chce grać na poważnie to ma instrukcję instalacji z opisem co i jak żeby działało. Zresztą sam wczoraj dałem ostrzeżenie w 1ym poście. Spoiler Uwaga: polonizacja była robiona pod czystą wersję 1.4005, także raczej nie wskazane jest wrzucanie na nią opcjonalnego Extended pack for Lost Alpha DC [1.4005] jeśli nie chcemy mieć problemów. (tom3kb) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Wrzuciłem i na razie nic się nie działo.Nowe dodane pancerze mają jeden parametr nie po polsku jak na razie. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Tak sobie trochę na stalker.pl popisaliśmy o LA DC i takie "niepotwierdzone" jeszcze info, że jak wyjdzie 1.4007 to moda będzie trzeba znowu pobierać w całości nie będzie patcha z v05 na v07, przerabiają kilkanaście map bo maja errory, mają wylecieć te wszystkie cutscenki z G-manem itd. Czyli znowu Nowa Gra wymagana No to teraz grać dalej na tym co jest czy kolejny raz pauzować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łowca Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Panowie może jakieś namiary na spolszczenie LA DC 1.4005. Widzę że wszyscy grają, a ja nie mogę znaleźć. A nie mam już cierpliwości czekać na 1.4006,1.4007 itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Oj coś niedowidzący ten @łowca W pierwszym poście masz linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łowca Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Stary już jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 W ramach uzupełnienia tego: Cytat W ramach testu zainstalowałem LA DC 1.4005 na to spolszczenie, a potem ten opcjonalny Extended Pack v1.3 Na scrennie to jak wygląda w inwentarzu broń dodana przez dlc, a której nie było w podstawowej wersji LA DC. Brakuje poprawnej nazwy i opisu ale mi to akurat nie przeszkadza, tak będzie z tymi wszystkimi dodatkowymi giwerami typu: sks, galil, mosin, bizon, aps, five-seven, fn p90 i resztą z tego filmiku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Ok a jak z resztą dodatku? jakieś dialogi,zadania itp się krzaczą? Zainstalowałeś cały pack? czy tykko dodatki na bronie itp. U was też na DX11 pojawia się bug z oczoj3bnymi refleksami? Tzn wszyskto co metalowe się świeci jak psu jaja w tym i Stalkerzy. moaj grafa to Asus Strix gtx970 Nie wiem cyz to kwestai zabugowanego renderu dx11 czy kwestai sterowników czy grafy GF.....Na pozostałych renderach wszystko ok. Tak to wygląda w czasie pochmurnej pogody, na słońcu to oślepia że nić nie widać Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez FeRu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 1 godzinę temu, FeRu napisał: Ok a jak z resztą dodatku? jakieś dialogi,zadania itp się krzaczą? Zainstalowałeś cały pack? czy tykko dodatki na bronie itp. Mi zależało tylko na broniach i rosyjskim dubbingu. Co do zadań albo dialogów to się można będzie wypowiedzieć po skończeniu moda Chyba, że coś by wcześniej wyskoczyło. Na razie grałem kilka godzin i robiłem wszystko co się dało na Kordonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Podpowie ktoś, o co chodzi z opcją ulepszeń u Lisa. Mam na myśli "technik potrzebuje więcej informacji" i tak w kółko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 @Gh0sTp Musisz kupić sobie urządzenie do ściągania plików. Taki niebieski pendrive, np u Sida albo Barmana. I potem jak przeglądasz komputery to pod niektórymi plikami jak je otworzysz masz opcje żeby pobrać na pda bodajże. I tak ściągasz te różne ulepszenia broni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 @tom3kb przejrzałem już chyba wszystkie komputery w laboratoriach , znalazłem jedynie ulepszenia do F2000 i GP37 ... Zależy mi na danych do pancerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 6 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 @Gh0sTp Ja tam znalazłem chyba tylko strzelanie serią z pistoletu i coś jeszcze, część jest chyba na penach. Tu masz jakąś listę z wersji 1.4005 więc aktualna, jest parę odnośnie pancerzy. http://lost-alpha.wikia.com/wiki/Upgrades_data_for_technicians 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Na Wsi, po przejściu z opuszczonej fabryki cementu wojskowi zaczynają do mnie pruć. Próbowałem już chodzić po lewej/prawej stronie... Czy ma to jakiś związek z tym, iż na początku gry wytłukłem wojaków na posterunku w Kordonie i pod mostem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 My tu "czekamy" na v1.4007, a tu się szykuje już 1.5.0 Nie bójcie się, żartuję ta wersja to ma być platforma do tworzenia nowych modyfikacji, dla teamu od LA jak i dla innych modderów. No zobaczymy za ile lat wyjdą te mody Na filmiku kilka features z tej platformy, wrzucam jako taką ciekawostkę. Jeszcze kilka na kanale tego autora. Ale jest i coś z LA DC 1.4007, niewidzialne anomalie. Mod opcjonalny będzie można mieć anomalie w starej wersji albo takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Witam. Potrzebuję pomocy. Na Agropromie nie mogę znaleźć klucza do pomieszczenia gdzie jest książka Striełoka. W podstawce drzwi były otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 @tybet64 Obczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Dzięki za film. W życiu bym tam nie szukał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Mam kolejny problem. Na CAES rozwaliliśmy z wojskiem wszystko co się rusza a trepiszcze dalej chce żebym mutasy zabijał. Na elektrowni nie ma już nic żywego tylko wojsko. Chyba że mi coś nie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 @tybet64 - Jest kilka fal tych mutantów w odstępach czasowych. Jeśli chce dalej rozwalać, widocznie nie wszystkie napłynęły. Musisz poczekać. Spróbuj się przespać ( da się, bo też tak zrobiłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Jeszcze jedno pytanie. Próbowałem trochę ulepszyć sobie sprzęt ( w wersji z dodatkiem DLC) ale niestety nie działa. W normalnej wersji wypakowałem .db jak w podstawce, poustawiałem sobie parametry jak chciałem ( oprócz udźwigu bo też nie działa) i gra śmigała jak złoto. Z DLC jedynie niski przysiad, skok czy zasięg zbierania dałem radę przestawić. Z bronią , artefaktami czy innymi rzeczami tego nie daję rady zrobić. Jak pozmieniam parametry w jakiejś broni to w chwili użycia wywala do pulpitu z różnymi logami, albo dźwięk nie taki albo HUD. Z amunicją działają zmiany tylko pokazuje np. takie coś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 @tybet64 - LA ma zainstalowany system antycziterski, stąd Twoje problemy. A udźwig zmień wg tej paczki: Udźwig LADC 700.7z Tylko dobrze przeczytaj plik tekstowy co zrobić. Ewentualne usunięcie bardzo proste. U mnie zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Działa, tylko jest inny problem. Zainstalowałem bez weapon packa i od razu problem z dźwiękiem. FATAL ERROR [error]Expression : wave&&wave->length() [error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave [error]File : SoundRender_Source_loader.cpp [error]Line : 65 [error]Description : Can't open wave file: [error]Arguments : c:\program files (x86)\s.t.a.l.k.e.r. - lost alpha dc\gamedata\sounds\weapons\gp30\gp30_grenshoot.ogg Z udźwigiem (bez DLC) poradziłem sobie inaczej. Po prostu zmniejszyłem wagę paru rzeczy i spokojnie mogłem dźwigać "tysiące" sztuk amunicji. Teraz jest problem z prawidłowym wyświetlaniem "poprawionych" rzeczy( amunicja) a jak poprawię broń to zaraz wywala. Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez tybet64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 @tybet64 Jeśli gra ( bo LA i LADC nie są modami a grami ) ma zainstalowanego antyczita, to takie przeróbki jak Twoje zawsze doprowadzą do problemów. LA jest i tak sama w sobie mocno zabugowana. Gra nie widzi kompletu plików dla danej broni. W powyższym przypadku brakuje jej pliku dźwiękowego. Możesz ją oszukać ( ale nie wiem z jakim skutkiem ), robiąc kopię pliku dźwiękowego innej broni i zmieniając jej nazwę na taką jak masz w logu. Ale wtedy GP30 będzie miał jej głos. Jak widzisz po czicie na udźwig, zmiany są dokonane w całkiem innym pliku, niż robi się to w modach. To samo będzie z innymi plikami. A że zmiany nie są łatwe, widać to po tym, że na podstawce LA nie zrobiono żadnego moda, za wyjątkiem takich tylko kosmetycznych. Pogody, broni czy innych pierdół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi