SEB2E Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2018 Ten modzik chyba nie załapie starszych sejwów gdyż widnieje informacja że grzebali w silniku, ale mogę się mylić ;v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krS Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Czy ktoś wie jak idą prace nad spolszczeniem do najnowszej wersji? Nie mogę się doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Poczytaj temat, to się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Nie no 50 to za mało chyba będe musiał czcionkę setke walnąć i jakieś gify z wybuchami albo fajerwerkami. Bo za mało widoczne info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Lepiej nie, bo coś czuję, że się rozczarujesz... A skoro już w temacie jesteśmy, to jak tam spolszczenie do Wiatru Czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Pewnie za rok za dwa za chwilę :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krS Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Wiem że piszę kiedy ma się pojawić. Ja się zapytałem jak idą prace np. Czy planowane jest jakieś opóźnienie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jak nie wyjdzie w marcu to się dowiesz o opóźnieniu ;) A tak na serio to autor mówił, że w lutym ma mieć więcej czasu i wtedy planuje się nim zająć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Dziś ma wyjść "duży" update do tego dlc. Na razie sam changelog do poczytania, linki dodam do pierwszego postu jak się pojawią. Spoiler Changelog: v1.3: - Engine: - Fixed crash when putting artifact on belt in some case - Fixed crash when dying from a Phantom's psy hit - Added "AddFuel" script function - Implemented weight limit for car trunk and displaying of this weight - Eatables with different amount of portions don't stack now - Other fixes - Replaced Tractor and Raf with Moskvich and Zaz cars - Greatly reduced prices for cars - Petrol Can now only refuels 20 liters (2-3 canisters for full refuel) - Greatly reduced fuel consumption of cars - Car trunk capacity is limited (around 120-200kg) - Repair kits now required for car repair (1/3 of a kit for a full repair) - Niva is now tougher to survive certain story moment - One usage of Repair Kit now only repairs no more than 1 weapon - All treasures on Forest location are fixed - Sniper AKM nerfed and cannot replace VSS - 9x39 ammo buffed - Booster prices lowered - Blowouts now happen less often on average and with more random delay - Other tweaks and fixes v1.2: - Fixed crashes - Added dialog for searching instruments for Duty's mechanic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Wyszła już wersja 1.3 tego dlc. Link jest ten co poprzednio. Także jest na początku tematu. Opisy w pierwszym poście trochę pozmieniam jak będę na kompie bo z telefonu nie chce mi się bawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Pojawiła się wersja LOST ALPHA DC v. 1.4006: JĘZYK: ENG, RUS DATA PREMIERY: 19.I.2017 LINK DO REPACK Z TORRENTA: https://yadi.sk/d/cBaVXanT3Rb8QJ Z NASZEGO SERWERA TORRENT: [PB.wtf].1016310.torrent Zmian tłumaczył nie będę, z racji małego zainteresowania modem z mojej strony (przeszedłem go 3 razy robiąc poradnik). Dla chętnych polecam translator: Spoiler Что нового? v1.3: - Движок: - Исправлен вылет при попытке повесить артефакт на пояс при определенных условиях - Исправлен вылет при смерти от пси-удара фантома - Добавлена скриптовая функция AddFuel для неполной заправки бензобака - Реализовано ограничение на вес предметов в багажнике с отображением этого веса - Предметы с разным числом оставшихся порций теперь не стакаются в инвентаре - Прочие исправления - Исправлен баг с военными в сценке в x16 - Майор в Деревне теперь ремонтирует предметы - Снижен вес еды до более реальных значений - Крысы и Тушканы мрут быстрее - Трупы НПС теперь не исчезают дольше - Убраны Трактор и Рафик из меню покупки транспорта, возвращен Москвич и Запорожец - Сильно снижена стоимость легкового авто - Канистра теперь заправляет только 20л, а не весь бак (2-3 канистры на полный бак) - Расход топлива авто сильно снижен - Вместимость багажников авто теперь ограничена (в районе 120-200кг) - Для ремонта авто теперь требуется ремкомплект (1 порция для полного ремонта, 3 порции на комплект) - Нива сделана прочнее дабы пережить суровые условия зоны... - Одна порция ремкомплекта теперь чинит не больше одного оружия - Исправлены все тайники на локации Лес - АКМ Снайперский теперь не такой имбовый и не заменит ВСС - 9х39 патроны немного усилены - Снижены цены на бустеры - Выбросы теперь в среднем реже и задержка между ними более случайна - Прочие исправления и улучшения v1.2: - Исправлены вылеты - Добавлен диалог на поиски инструментов для механика Долга v1.1: - Обновленный движок: - Улучшено поведение пояса патронов в инвентаре - Звук шагов с включенными ногами от первого лица - Оружие с разным типом или количеством патронов в магазине теперь не стакаются вместе - Исправлен баг с некорректной работой бонусов к переносимому весу + добавлено отображение макс. веса в окне инвентаря - Исправлен сброс пулезащиты костюма при его надевании (в итоге все апгрейды на пулезащиту бессмысленны) - Исправлен эксплоит при котором можно починить любой предмет в 0% состоянии - Различные исправления - Возвращен вид от 3-го лица в меню настроек (все еще выключен по умолчанию, он недоработан) - Модели ног ГГ от первого лица для всех видов брони - В меню настроек теперь можно выбрать между отображением ног ГГ от первого лица или его тенью (но не все вместе) - Обновленное меню настроек графики, добавлено пара новых параметров - Увеличен шанс спавна артефакта в аномалиях в начале игры на 30% - Ранние детекторы артефактов и апгрейды для них теперь дешевле - В описании детекторов теперь перечислены находимые ими артефакты и радиус обнаружения - Модуль навыков теперь доступен всегда для всех игроков с начала игры (НИ не нужна) - Добавлено 15 новых очков навыков за выполнение определенных квестов (всего их теперь около 25) - Ребаланс выносливости ГГ в связи с исправленным багом движка - Снижена живучесть некоторых классов NPC к урону в случае непробития брони, также поправлен урон некоторого оружия - Снижена стоимость услуг проводников вдвое - Причет теперь выдает подходящее оружие для первого похода на мутантов - Нет детектора аномалий в начале игры (НИ), но его можно купить - Возможность таскать предметы вроде пустых бочек, баллонов, стульев, коробок и т.д. - Очередной ребаланс транспорта - Землю теперь чуть-лучше видно по ночам - Повышена надежность АН-94 и L85 - Прочие исправления и улучшения v1.0: - Новый инвентарь - 3 слота для огнестрела: один слот только под пистолет и в добавок еще два слота для большого оружия (взаимозаменяемых в стиле ЗП) - Шлемы из ЗП - Новые костюмы - Полный ребеланс костюмов и их апгрейдов - Ремкомплект поправлен и позволяет чинить оружие используя запчасти от другого совместимого оружия (например АКМ, АК-74, АКС-74у и т.п.) - Множество мелких твиков и улучшений оригинальной игры и баланса - Улучшен формат некоторых конфигов и полностью пересортированы иконки на текстуре (для простоты моддинга, игрокам не интересно...) INSTALACJA: Po rozpakowaniu archiwum gramy. Zmiana języka po uruchomieniu gry. ŹRÓDŁO: http://stalker-mods.clan.su/load/s_t_a_l_k_e_r_ten_chernobylja/s_t_a_l_k_e_r_ten_chernobylja/lost_alpha_developer_39_s_cut_1_4006/5-1-0-3049 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Dziwne bo nigdzie na oficjalnych stronach tego patcha 1.4006 nie widzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naznaczony09 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) A czy jest polonizacja do wersji 1.4006? Edytowane 23 Stycznia 2018 przez naznaczony09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 @naznaczony09 Ta jasne, wszystko jest w 1-ym poście poniżej. UWAGA/ACHTUNG/WARNING: Dnia 11.01.2018 o 17:16, Sierioża napisał: Lepiej nie, bo coś czuję, że się rozczarujesz... Wygrałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyste Niebo Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 (edytowane) Problem. Mam Win 10 No i zrobiłem wszystko co jest opisane W poscie No ale Wyskakuje mi błąd : Ta aplikacja Nie będzie działać na twoim Komputerze, BY znaleźć wersje dla twojego Komputera Skontaktuj sie z wydawcą oprogramowania Edytowane 10 Lutego 2018 przez Czyste Niebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Może to być wina np antywira. Wrzuć ten error w googla dodatkowo np z dopiskiem stalker albo lost alpha itp troche sobie poczytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 @Czyste Niebo - A jak u ciebie wygląda zawartość biblioteki z VC++ ? W temacie są wpisy z wykazami, jakie trzeba mieć, aby zadziałało. Poszukaj wpisu, pobierz i zainstaluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyste Niebo Opublikowano 10 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Wszędzie o tych Bitach jest napisane, Mam 64-bitowy System Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 @Czyste Niebo - Nie jestem informatykiem, więc nie wiem dlaczego, ale przy 64bit Widows, muszą być również VC++ 32bit. Dopiero to działa właściwie. Pamiętam, że kiedy stawiałem pierwszą dostępną wersję LA, razem z modem były również pliki VC++, które koniecznie trzeba było mieć na dysku. Takie nawet z 2005 roku. LA oparta jest na buildach, a one na bibliotekach z tamtych czasów. Poczytaj ten wpis w temacie o problemach przy braku jakiegoś VC++ https://stalkerteam.pl/topic/7015-potrzebna-porada-błąd-vc90crt/?do=findComment&comment=77212 Też się kiedyś z tym borykałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyste Niebo Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Tylko ze ja nie wiem Jakie ja mam I Czy któregos nie mam, Jestem Za Cienki w kompach Zeby to wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 @Czyste Niebo - chcąc grać w mody, trzeba się wiele nauczyć. Po prostu otwórz biblioteki z VC++, a w drugim oknie wpis z poradą i porównaj co masz, a czego brakuje. Brakujące ściągnij i zainstaluj. Przeczytaj cały temat do którego Cię odesłałem, znajdziesz podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naznaczony09 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Link nie działa, a muszę pobrać data7.bin do wersji 1.4004. Pomoże ktoś? Edytowane 26 Lutego 2018 przez naznaczony09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 @naznaczony09 Nie było takiej wersji oficjalnie, z jakich linków ściągasz?. Pobieraj 1.4005 np z moddb jak chcesz najnowszą + do tego ewentualnie dlc. Ale trwają już prace nad nowym patchem, po którym nowa gra znowu będzie wymagana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naznaczony09 Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 kazik wrzucił paczkę z której pobrałem z miesiąc temu wszystko. Robiłem reinstall systemu i musiałem nie skopiować data7.bin Gra działa bez data7.bin ale nie mogę grać po polsku, bo po wypakowaniu spolszczenia wywala do pulpitu. Po angielsku działa normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2018 Jak kazik to może cie jeszcze poratuje poczekaj aż się pojawi na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi