Ignachinio Posted May 27, 2019 Report Share Posted May 27, 2019 Ponieważ nie każdy jest tak oblatany jak niektórzy w OPkach dlatego postanowiłem założyć temat w którym każdy będzie mógł dodać od siebie jakąś mega skrytkę gdzie leży sobie sprzęt Dzięki któremu ktoś nowy dopiero zaczynający zabawę z serią najlepszych modów będzie miał łatwe. Może ja zacznę: Dolina Mroku: - Stacja benzynowa i standardowo sejf u góry obok trupów a w nim AK plus amunicja do niego. Bagna: - Stacja pomp leży sobie MP5 i apteczki Mroczny Parów: - Stacja Benzynowa w środku sejf i bardzo fajna zawartość (arty plus pancerz) Tyle ode mnie na początek, mam nadzieje, że komuś to pomoże 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czujny Posted May 27, 2019 Report Share Posted May 27, 2019 Zapomniany las: - na południowy zachód od miejsca gdzie urzęduje Krzyż znajdziecie trzy, średnio wysokie skały. Pomiędzy nimi leżą trzy trupy pijawek które można obszukać, a prócz tego kiełbasa, chleb, macki pijawki i aż 15 butelek wódki. Wszystko leży luzem. - między skałami nieopodal miejsca spotkania z Garstką wciśnięta jest skrzynia, a w niej kombinezon SEWA 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pure Posted May 27, 2019 Report Share Posted May 27, 2019 Prypeć - Sejf w pomieszczeniu gdzie urzęduje doktor, a w nim apteki, AK Strieloka i ammo do niego 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwinny Posted May 27, 2019 Report Share Posted May 27, 2019 (edited) X-16 - W pomieszczeniu gdzie jest kontroler i ciało ducha skręcamy do łazienki i w prawej kabinie w środku spłuczki jest schowana oc-14 Groza na ammo 9x39 Edited May 27, 2019 by Zwinny 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted May 27, 2019 Report Share Posted May 27, 2019 Przy przejściu na bazę Czystego Nieba, przy tych workach, jest niewidzialny plecak. W nim Protecta i trochę innego towaru. 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wariat Posted May 29, 2019 Report Share Posted May 29, 2019 Już przy pierwszej wizycie w tunelach pod fabryką na jantarze możemy znależć schowek z teleportem na jantar. Teleport wielokrotnego użytku. Droga do niego trochę zagmatwana 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwinny Posted May 29, 2019 Report Share Posted May 29, 2019 @wariat To już jest jawne śmianie się w twarz graczowi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pure Posted May 29, 2019 Report Share Posted May 29, 2019 Tak samo jest w OP 2.1? bo filmik jest z 2.0. Pamiętam, że coś właśnie było związane z tą niebieską mazią. I z tego co wiem to jest to tylko jednorazowe. Jeśli wyjdziemy już z lokacji to przepadnie ten event. Dobrze myślę? Bo chętnie bym go zrobił ale zapomniałem co się w nim robiło i olałem :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wariat Posted May 29, 2019 Report Share Posted May 29, 2019 @Pure Jest tak samo jak w 2.0 i schowek można wziąć w dowolnej chwili. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pure Posted May 29, 2019 Report Share Posted May 29, 2019 Hmm ale nie ma tych wszystkich sekwencji "dźwiękowych" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wariat Posted May 29, 2019 Report Share Posted May 29, 2019 @Pure Jeżeli już wcześniej przeszedłeś te początkowe miejsca to tych "dżwiekowych" sekcji drugi raz nie będzie. Po prostu idż tak jak prowadzi filmik i zobaczysz wtedy czy teleporty działają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wariat Posted May 31, 2019 Report Share Posted May 31, 2019 Przepraszam za post pod postem. Na Niezbadanych Terenach na strychu chaty Pustelnika jest skrzynia z darmowym towarem-kombinezonem i apteczkami. Może się komuś przyda. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignachinio Posted June 6, 2019 Author Report Share Posted June 6, 2019 (edited) Schowek standard ale nie każdy o nim wie. Magazyny Wojskowe: - posterunek najemników za wioską pijawek. W skrzyni na przystanku autobusów leży świetny (jak na etap gry) karabin snajperski L-300 snajperski. Edited June 6, 2019 by Ignachinio 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wariat Posted June 6, 2019 Report Share Posted June 6, 2019 Na Radarze, w zawalonym tunelu (odnoga od głównej drogi w prawo przed zakrętem na Prypeć) w tunelu są dwie skrzynie. W jednej z nich rarytas - Obrzyn TOZ-34 pod morderczą amunicję "szrapnel 25". Plus kilka patronów do niego. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pure Posted June 8, 2019 Report Share Posted June 8, 2019 W labiryncie na poziomie ze skrzyniami jest plecak ukryty pomiędzy kontenerami. Parę apteczek, bandaże i meduza. Zawsze coś : ) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czynnywulkan Posted June 22, 2019 Report Share Posted June 22, 2019 Zapomniany Las. Skrzynka pod skałami, w której znajdują się całkiem miłe artefakty, przydatne szczególnie na tej lokacji. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zwinny Posted June 25, 2019 Report Share Posted June 25, 2019 Co prawda nie schowek ale u mechanika u czystoniebowców można ukraść kilka kałaszy, wystarczy na ladę wskoczyć i poklikać f za gostkiem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pure Posted June 29, 2019 Report Share Posted June 29, 2019 Dokładnie gdzie znacznik, na kontenerze najlepszy schowek ever. Ciężki karabin maszynowy "Kord" + Drozd na szrapnele. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wariat Posted June 29, 2019 Report Share Posted June 29, 2019 @Pure zapomniałeś dodać, że jest to schowek o którym mówi nam Aleksandrycz po wykonaniu zadania na kontenery. Jak nie wykonamy tego zadania to tego schowka nie będzie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pure Posted June 29, 2019 Report Share Posted June 29, 2019 Serio? Już, zapomniałem który to aleksandrycz, ale pamiętam że z nim gadałem i zawsze jak jest istotne info to zapisuje sobie na kartce aby nie zapomnieć. Czyżbym nie zapisał.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wariat Posted August 1, 2019 Report Share Posted August 1, 2019 (edited) Jeśli ktoś dotrze lub dotarł już na Jupiter, to w kamieniołomach w jednej z łyżek pogłębiarki jest mała skrzynka, po jej rozbiciu zgarniemy sporo amunicji do miotacza ognia + unikalną snajperkę Barrett m95 "Szept". Bardzo przydatna fuzja, do tego amunicja niezbyt trudno dostępna. Takich schowków jest sporo ale nie wszystkie idzie spamiętać. Edited August 1, 2019 by wariat 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignachinio Posted August 29, 2019 Author Report Share Posted August 29, 2019 Wschodnia Prypeć Mieszkanie w wieżowcu sam szczyt (wejście po drzewie co rośnie pomiędzy) BMK Kaltera (dobry karabinek) plus amunicja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignachinio Posted September 4, 2019 Author Report Share Posted September 4, 2019 Zaton Jaskinia kontrolera pod spalonym gospodarstwem, Beretta M95 i amunicja do niej . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignachinio Posted September 16, 2019 Author Report Share Posted September 16, 2019 Zaton Most przemienienia w Uazach amunicja i dodatkowo M79 granatnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gh0sTp Posted September 30, 2019 Report Share Posted September 30, 2019 Schowek w X8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts