Trux Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Braci stalkerska, jak nie wy to kto dopomoże? Próbuję odpalić LA na moim laptopie i jak na razie udało mi się z biedą przejść kawałek w wersji 4002 (wyższe wersje nie chcą się nawet odpalić) do spotkania z doktorem na bagnach. Potem następuje autosave i jakaś cut scenka która mi wywala do pulpitu grę. I tyle po zonie pochodziłem. Poza tym często wypadam na pulpit gdy ostrzeliwuję się z jakimś upierdliwym mutasem czy bandosem. To upierdliwe ale daje się przeżyć. Załączam dwa raporty: jeden z typowego wylotu na pulpit i drugi z niedoszłego załadowania cut scenki po autosejwie podczas pierwszej wizyty u doktora na bagnach. Jako trzecie dorzucam fotkę i logi z próby odpalenia wersji 4007 na laptopie. Jak to mawiają kto nibud' pomogitie! XRayEngine_error_report_190712-004109.zip XRayEngine_error_report_190715-013543.zip errorlog.log xray_Acer 9920G-2.log errorlog wersja 4007.log xray_Acer 9920G-2 wersja 4007.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Co do loga: Spoiler [error]Expression : fatal error [error]Function : CTexture::Load [error]File : ..\xrRender\SH_Texture.cpp [error]Line : 216 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open video stream Był już pewnie pierdylion razy omawiany. Zainstaluj Xvida którego masz w instalce gry, albo ściągnij z internetu. Co do reszty - brak pamięci w magazynie może oznaczać, że masz za mało RAMu. LA potrzebuje na "dzień dobry" bodajże 2GB. Poza tym możesz poczytać o zwiększaniu ilości pamięci wirtualnej, np. tu: https://support.microsoft.com/pl-pl/help/15055/windows-7-optimize-windows-better-performance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Dzięki serdeczne za odpowiedź. Chmmm, xvida mam zainstalowanego. Ramu mam zasadniczo 4 GB więc powinno wystarczyć. A najnowsza wersja trybić nie chce. Z oporami odpaliłem wersję 4002. I doszedłem do domku doktora na bagnach gdzie po cut scence następuje przeładowanie. No i tu klops. Wypadł na pulpit bo nie może czegoś załadować. Ani tego ominąć bo nie da się kontynuować bez tego wątku. Pozostaje freeplay co najwyżej i omijanie bagien. A może miał by kto sejwa w wersji 4002 po tej cut-scence do podrzucenia? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 @Trux To pokombinuj z plikiem wymiany. Zrób go 2 razy większy od posiadanego RAM i obie jego wartości zrób jednakowe na sztywno. Na forum grzebanie w ustawieniach pliku wymiany było omawiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 A jak nie pomoże dwukrotność RAMu, to możesz ustawić i większy. Stalker jest kapryśny, jeśli chodzi o zużycie pamięci i nawet, jeśli pokazuje obciążenie w połowie, to pewnie i tak "spija" więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 A nie jest jakaś badziewna zintegrowana karta graficzna intela w tym laptopie? albo jakaś karta w procku? Chociaż jakby była intela to pewnie wcześniejszych wersji by nie pociągnął więc chyba źle strzelam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Odpowiem po kolei: Plik wymiany ustawiłem na 4 GB, nadto ma 4 GB ramu. Zainstalowałem najnowszy xvid. A mimo to wypadam na pulpit i lipa. Grafika to Nvidia 8600GT więc nie tragedia. Tylko Ram mam mało bo zdaje sie 512 w tej karcie. W załączonym pliku dorzucam wszelkie info dotyczące zarówno kompa jak i zapisów loga. Może ktoś to zdoła rozgryźć? Bo ja niestety nie mam pojęcia o tych tematach. Już kombinowałem ze zmniejszeniem ustawień czy podłożeniem obcego sejwa. Niestety lipa. Zainstalowałem nawet wersję 4007 ale w ogóle nie chciała zastartować. No niby ona pozbawiona bugów. I niestety działa mi tylko 4002 i tylko do momentu spotkania z doktorem na bagnach. Ech zono zła. XRayEngine_error_report_190715-173754.zip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 @Trux No faktycznie niby powinna chodzić, twórcy niby rzucali takie wymagania: " Intel Core 2 Duo or equivalent AMD CPU around 3GHz. 2GB RAM. NVIDIA 9800 GT, or equivalent ATI/AMD HD3000 SERIES vGA Card. 20 GB Free space on HDD. " A zacznijmy od podstaw, jak odpalasz grę to ustawienia na niskie, rozdziałka też w dół, co do oświetlenia to bym chyba wziął dynamiczne, bo statykę to chyba w każdej wersji olali i nie zalecali grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 @tom3kb Te minimalne wymagania odnoszą się właśnie do gry na statyce. https://www.moddb.com/mods/lost-alpha/downloads/stalker-lost-alpha-game-manual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 @Sierioża Możliwe ale każdy odradzał granie na statyce, bo twórcy mieli wywalone na ten tryb. Sporo było dyskusji na stalker.pl o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Nie ma znaczenia. Jak bym nie poustawiał parametrów to mam taki obrazek: Expression : fatal error Function : CTexture::Load File : ..\xrRender\SH_Texture.cpp Line : 216 Description : <no expression> Arguments : Can't open video stream I po ptokach. xray_Acer 9920G-2.log errorlog.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 @Trux Jak chcesz to poczytaj o problemie z "Meet the Doc" np: na stalker.pl https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&channel=crow&q=lost+alpha+Expression++++%3A+fatal+error+Function++++++%3A+CTexture%3A%3ALoad+File++++++++++%3A+..\xrRender\SH_Texture.cpp+Line++++++++++%3A+216+Description+++%3A+<no+expression>+Arguments+++++%3A+Can't+open+video+stream+ Ja nie mogę wejść w tematy bo ostatnio dostałem banana to nie wiem czy jest rozwiązanie. Także jak chcesz to czeka cię praca własna. Ewentualnie w te z moddb albo forum dez0wave. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Dzięki za wskazanie tropu. Może coś pomoże. Niestety linki w efekcie powodują Błąd 404 https://stalker.pl/forum/viewtopic.php?f=129&t=24044&p=300363 John-Marston Jul 21 2014 Yes Ive Solved it! Ive made a Fix. I even made a Flashlight Texture fix, a alternative Blood Texture mod and Iam currently working on a Weather Fix. Www75.zippyshare.com Napisał że załatał problem ale link nie dizała https://www.moddb.com/mods/lost-alpha/downloads/stalker-lost-alpha-v13002-patch/#commentform Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 @Trux Masz plik wymiany 4, więc równy RAM. A ja pisałem abyś podwoił. Ustaw więc na 8 obie wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 15 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Dzięki. Na razie spróbowałem patentu z patchem 4003, może zlikwiduje ten wylot na bagnach. Nadal jednak mam wyloty do pulpitu gdy strzelam czasem do przeciwników. A to czemu tak? errorlog.log xray_Acer 9920G-2.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Za mało RAMu albo pamięci wirutalnej. Zrób tak, jak mówi @kondotier albo zainwestuj w pamięć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Niestety Więcej Ramu do laptopa nie do dostania w tej wersji DDR. Mam obecnie max możliwy do zainstalowania. Zwiększyłem wirtualną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trux Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2019 Wszystkim dzięki za dobre słowo i podpowiedzi. Zainstalowałem moda 003 i jakoś dalej poszło., przeszedłem całość i będę miał co opowiadać wnukom Podejrzewam poza tym że w systemie 64bitowym lepiej to by chodziło. Teraz zobaczyłem coś nowego i spróbuję to zainstalować. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi