kondotier Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 O Rebornie FF też mówiono, że jest nie do przejścia. Ale jak ktoś chce i przestrzega pewnych zasad, to nie ma z nim problemu. Jest coraz więcej tych, co dali sobie z nim radę. To samo jest z Duplikatami. Trzeba tylko się odnaleźć w ZONIE i z'ONIE. Zrozumieć ich odmienności i właściwości. A przede wszystkim, oprócz umiejętności celnego strzelania, wyrzucić z głowy nawyki z innych modów. A jako jeden z tłumaczących Duplikaty, mogę powiedzieć, że tłumaczymy naprawdę wartościowe mody, a nie jakieś byle co pod publiczkę. Lecz również u tych pozostałych tłumaczy "już szron na głowie i nie to zdrowie", to ze Źródłem może być kłopot. Ale są inni, w kwiecie wieku, to mogą mu podołać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 @kondotierze, dobry wujku, dobrze rozumiem o czym mówisz, bo sam te mody ukończyłem, zresztą, AŚ z Twoją nieocenioną pomocą, za co jeszcze raz Ci dziękuję. A jeśli chodzi o ten mod, powiedziałem tylko że na chwilę obecną jest dla mnie nieosiągalny ze względu na język, i tyle Chociaż kto wie, czy się nie skusze kiedyś zasiąść do niego choćby ze słownikiem W sumie OP-2.1 do połowy ogrywałem po rosyjsku, więc czemu nie spróbować.... Więcej już tu nie będę śmiecić w temacie, przepraszam za zamieszanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2020 Wariat w modzie są tzw. "ufoki" Patrol Czasu - wyglądają jak z gier SF a działają m.in. jak Kaszpirowski - kontroler. I to jest jazda jak go spotkasz bo pilnują 'zapieczętowanych" lokacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Квесты,которые берутся в игре у сталкеров и наёмников и возможные места их выполнения.(спасибо TheNot) 1. Биоматериал Чернобыльского пса - ?свалка - колбаса, хлеб 2. Биоматериал Прыгуна - ?агропром - бинокль для пистолетного слота, фонарик 3. Биоматериал Каменного Клыкача - болота, гравизаряды, Грави-пистолет 4. Биоматериал Черной плоти - темная долина??? - Дробовик Барс 5. Биоматериал Снорка Возвращенца - Путепровод (но имхо, проще снять с возвращенца, чем добираться) - армейские аптечки х5, арт Пузырь 6. Биоматертал гигантской крысы - Рыжий лес, прыгать внутри капера на бочку, портал наружу там же у столба - Прицел от уник. АКМ 47/2 7. Биоматериал таракан падальщика - Припять(запад), со сторны юга аккуратоно вдоль стены здания - Уник. АКМ 47/2 8. Биоматериал Ужас - Пригород Припяти - арт Аленький Цветочек, экза Killer, колбаса х5 9. Биоматериал подземного контроллера - Метро - Консервы х2, фонарик, рюкзак с маяком, патроны ДРП 100 10. Биоматериал Пси-пса - Свалка, 23:00, в развалинах между кладбищем техники и лесом - Спальник, Рюкзак, GPS маяк, Рюкз с маяком, арт Серафим, Барабан сиреневых патронов х8 11. Ритуальный нож Греха - ?? (я нашел два в лесу феи) - Грави-заряды х6, Спальник, GPS-маяк, рюкзак с маяком 12. Биоматериал старого полтергейста - ?? (давно срезал, был с собой) - Фонарь, Арт молния х7, переход МГ 13. Биоматериал паука-невидимки - Юпитер - Сева, детектор Велес, Фонарик, Патроны ДРП 200 14. Тележка Хуаномория - свобода - Темная долина - фонарик, осветительная граната х4, экзоскелет свобода 15. Содержимое желудка самого большого монстра зоны - свобода? - ???(было с собой, крысы которые лежат внутри гигантов) - арт Узел, консерва х3, рюкзак с маяком, научная аптечка х7, экзоскелет 16. Биоматериал тарка - ??Агрокат (было с собой) - арт Ежик, Уник дробовик Вепрь 17. Полезный гриб - свобода - Долина шорохов, примерно на юге возле архианомалии - CheyTac M2000, экза монолита, арт Диво, научная аптечка х7 18. Биоматериал обезьяньего Снорка - кладбище техники - Фонарик, шлем Радар, патроны ДРП х400 19. Огнемет - сталкеры - Кордон, либо по метке, либо в тоннеле с военным и телепортом - фонарик, 5000 рублей х6 20. Биоматериал уродливой твари - Юпитер - сиреневые патроны х4, арт огненная петля, арт кубик рубика, фонарик, осветительная граната х4 21. Биоматериал королевы стеклянных ящериц - Х8 - гравицапа Бюррер 22. Биоматериал Карлика - свобода- Радар - консервы х4, хлеб х4, усиленный скафандр, 5000р х3, водка х4 23. Биоматериал мертвеца-призрака - мертвый город, лично я смог взять только в экзе свободы - фонарик, бинт х10, медкит ДРП х4 24. Биоматериал гнилого пса - Лес забвений - осветительная граната х6, экзоскелет спецназа, фонарик, арт молния х4, "Яд мгновенного действия" 25. Биоматериал Ротан - Мертвая петля - Рюкзак, фонарик, аккумуляторы х40, рюкзак с маяком, GPS маяк х3, экза Монолит, арт Ежик, гаусс-пушка 26. Биоматериал быка-мутанта - Мертвая петля? (у меня был с собой) - Грави-заряды х2, 100долл х4, рюкзак с маяком, арт молния х5, GPS маяк, "Допаминовый принц", фонарь 27. АКМ 47/2 Уник - наемники - Лес забвений, либо отдать свой (?) - Прицел для уравнителя, фонарик, Патроны ДРП х400 28. Биоматериал Излома обезьяны - сталкеры - разлом? (у меня был с собой) - патроны ДРП х200, экза О-Сознания 29. Биоматериал сиреневого пятирука - Долг- ?Выжигаетель 2 (у меня был с собой) - уник Уравнитель со встроенным прицелом, патроны ДРП х500, фонарик 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 (edytowane) Witam, jak przejść laboratoria na Radarze? mam 3 PDA, 6 paczek dokumentów, 2 kody ale gdzie i jak mam odszukać kod do 1 poziomu? Здравo, как пройти лаборатории на Радаре? У меня 3 КПК, 6 пакетов документов, 2 кода, но где и как я могу найти код уровня 1? Tutaj też szukałem podpowiedzi: - Я также искал подсказку здесь: Spoiler https://www.youtube.com/results?search_query=R.E.B.O.R.N.+ИСТОК https://www.youtube.com/results?search_query=R.E.B.O.R.N.+ИСТОК+Прохождение+лаборатори+на+радаре Alarm odwołany - 54321 1 drzwi potem gaz i na dół a tu 4321. Сигнализация отменена - 54321 1 дверь, потом газ и вниз и вот 4321. Edytowane 6 Stycznia 2020 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 (edytowane) @vidkunsen Если у тебя 3 КПК значит и три кода в них...от телепорта в Леший Край вроде код 8962 ,если не ошибаюсь Edytowane 6 Stycznia 2020 przez LIQIDATOR 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Dolina Feji. Chatka i Feja z Leśnego Domku (podobno turystka): 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Reborn_Istok_Global_PATCH_070120.zip Globalny patch na Reborn Źródło poprawiający znalezione błędy i literówki. Ponieważ w fabule nie wystąpiły duże błędy, można kontynuować grę z bieżącymi zapisami. Niektóre zmiany są zauważalne, a inne nie. Np. oddział Zulusa można zostawić na ATP [dla tych u kogo dalej był wylot] i grać dalej, nie tykając ich więcej. Na fabule się to nie odbije. Oczywiście, wszędzie nowa logika zadziała tylko w przypadku nowej gry. 17.01.2020 Instalacja: Otrzymany z archiwum folder _REBORN_ISTOK nakładamy na taki sam folder w folderze z grą [powinna tak samo się nazywać], ze zgodą na łączenie i zamianę plików. Link: Yandex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 I w końcu postanowiłem naocznie zobaczyć co to ER znowu wymyślił. Gram z tym patchem który dodał. Miałem chyba fartowny spawn na początku, bo do likwidacji w barze miałem niewiele "przemieńców". A szczurów wcale nie było. Ale też nie było ( patrząc na filmik LIQIDATORa ), rozmowy z barmanem w której daje Welesa. Detektor musiałem sobie kupić. Za to pojawiły się "przemieńce", które zabijały swoją aurą z 25 m. To ten z ostatniego zrzutu. No i Azot, zamiast grzecznie siedzieć w swojej budzie, przykleił się do transformatora na drodze. Nic go stamtąd nie chce ruszyć. Oby mi tylko go jakieś stworki nie spapusiały. Idę do Zwierzoboja. W Barze wszyscy pozostali żywi. Mam nadzieję, że jak wrócę, będzie tak samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Prypeć wschodnia, lab X - 8 - załatwiona królowa jaszczurek/obcych i pobrałem z niej "słoik dżemu", wyjście z labu przez teleporty albo inny lab albo podziemny tunel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Nowa lokacja - nazwa na obrazku i nowa broń: grawigun: Edytowane 10 Stycznia 2020 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Można tym zwiedzać lokację: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Aż mi się ED 209 z filmu przypomniał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 (edytowane) Lokacja Hrabiowski Staw (Graf - Hrabia) i dwa teleporty, ten na moście na lokację Opiekunów, a na drzewie, zaraz obok nad starymi resztkami po stawidłach na Swałkę: Spoiler Edytowane 11 Stycznia 2020 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Ale się naoglądałem nieba podczas emisji. To na Magazynach. Muszę przyznać, że zrobiła na mnie wrażenie. I jeszcze te dźwięki. Ciarki po plecach chodziły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Я сделал субтитры для игры,теперь можно переводить мой голос на польский.Конечно там не всё правильно,но редактировать мне нет времени.Основное там всё верно переводят. У меня будет просьба ко всем. Я почистил случайно комментарии к первой серии и удалил там целую группу.И сейчас их слишком мало там,а уж особенно для первой серии Истока. Будет время зайдите по ссылке ниже и напишите чего -нибудь...не обязательно хвалить,просто можно по делу что -нибудь или вопрос какой,лишь бы активность пользователей была бы продемонстрирована.А то странно выглядит 1700 просмотров за 2 недели 2020-го и всего 4 коммента.Короче создайте активность в комментах у первого видосика ,плз. Можете на любом языке писать и даже лучше это.Вот ссылка на первый ролик. https://www.youtube.com/watch?v=XZrSk9Cvxzo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 TŁUMACZENIE POWYŻSZEGO WPISU OD @LIQIDATOR Wykonałem napisy dla filmików z gry. Teraz możecie tłumaczyć mój głoś na polskie napisy. Nie wszystko jest prawidłowo napisane, lecz nie mam czasu tego zmieniać. Najważniejsze, że jest to dobrze przetłumaczone. Mam prośbę do wszystkich: Dopisek tłumaczącego: to co we wpisie drobnym drukiem, napiszę w skrócie. @LIQIDATOR Prosi o wejście na YT z odsyłacza pod wpisem i dodanie wpisów przy pierwszej serii Źródła, gdyż te co były przypadkowo usunął. A teraz ode mnie. Uruchomiłem filmik i użyłem opcji do automatycznego tłumaczenia wstawionych napisów. Ale jak to bywa z translatorami, najczęściej jest to niezrozumiały misz-masz słów. Tak, że dobre chęci autora filmików, nam nie za bardzo się przydadzą. А теперь с меня. Запустил ролик и использовал автоматический перевод субтитров. Но как то бывает с транслятором, чаще всего это неразбериха слов. Так, что благие намерения автора видео, нам не очень пригодятся. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Witam wszystkich.Mam dość publikowania jednej serii trzymaj wszystko na raz 18 i sam wybierz.Trzy do czterech odcinków zostało mi do końca gry. Привет всем.Надоело публиковать по одной серии держите сразу все 18 и сами выбирайте.Три -четыре серии осталось мне до конца игры. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Ktoś wie gdzie są psi strefy na bagnach? - kwest od niemca, naukowca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 14 hours ago, vidkunsen said: Ktoś wie gdzie są psi strefy na bagnach? - kwest od niemca, naukowca. Helikopter w pobliżu domów na bagnach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 (edytowane) Спасибо Likidator, я думал, что какая-то другая зона PSI есть в болотах.( Этот вертолет уже прошел ) Dzięki Likidator, myślałem, że jeszcze jakaś inna strefa PSI tam jest na bagnach. (ten helikopter już zaliczony) п.с. и как выключить "вирал реальностьи" в темную долину? Edytowane 20 Stycznia 2020 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 п.с. и как выключить "вирал реальностьи" в темную долину? Смотри на 37:09 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 Спасибо Likidator 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LIQIDATOR Opublikowano 20 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2020 (edytowane) 1 hour ago, vidkunsen said: Спасибо Likidator Я не надо путать мой Nick. Edytowane 20 Stycznia 2020 przez LIQIDATOR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Так точно Liqidator! 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi