Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

pogrążony w niebycie.jpg

Tytuł oryginalny:
 Канувшие в небытие 
Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 01.08.2020 r.
Autor: Nktk
Autor spolszczenia: @Anton Gorodecki
Śr. długość rozgrywki: (ok. 12 godzin)

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA: 

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA: 

Pokaż ukrytą zawartość

Źródło: appro.jpg 

• Super 2
  • Dodatnia 14

Gość Diegtiariow

Pograłem trochę i...

Na Jantarze jest skrzynka do której można wrzucać zepsute rzeczy, a później stojący obok niej stalker, zapłaci nam za wrzucone barachło:

ss_kamil190_08-02-20_00-14-16_(yantar).jpgss_kamil190_08-01-20_17-11-00_(yantar).jpgss_kamil190_08-02-20_00-14-22_(yantar).jpg

Bladego chce Świadomość:

ss_kamil190_08-02-20_00-37-45_(yantar).jpgss_kamil190_08-02-20_00-37-58_(yantar).jpg

Przydatny schowek na Jantarze (patrzy kto chce):

Pokaż ukrytą zawartość

Lokalizacja narzędzi do precyzyjnej pracy:

Pokaż ukrytą zawartość

Dzięki za info. Dodałem do #1. 

BTW - ogrywam teraz intensywnie NS 2016 OGSR, więc w razie konieczności proszę "odpowiednie służby" :) o edycję informacji w #1. Dziękuję.

Edyta: dodałem również zbiorczą poprawkę zawierającą fiksy 1-3 i poprawki autorstwa Stern-13:

• wycięto nowe artefakty powodujące awarie,
  • wycięto kilka głosów,
  • drobne zmiany,
  • silnik poprawiony do 4 GB pamięci,
  • wycięto głos Bladego,
  • edytowano znaki interpunkcyjne w konfiguracjach,
  • wycięto niewłaściwego style komentowania w skryptach,
  • formatowano XML do praktycznego widoku,
  • dodano brakujące tekstury cząsteczek wymagane przez grę (nie wszystkie, ale większość).
  • Dodatnia 1

@Anton Gorodecki  Tu link do fiksa nr2 wg. ich strony. Waży 502kB.

https://yadi.sk/d/AWFgXGax89ZyZg

Zmienia.

* wycięto nowe artefakty powodujące wyloty.

* Wycięto niektóre udźwiękowienia.

* Drobne poprawki.

* Silnik zmieniony na 4GB

Te co są wstawione już do #1 to nr 1 i nr 3.

• Dodatnia 3

Wystartowałem z modem, uruchomionym ze standalone. Zrzut już z późniejszej gry.

ss_fred_08-03-20_14-24-35_(yantar).thumb.jpg.3c35a9c44ccdbf8d512db87ab2d67f2d.jpg

Trochę pograłem i jak na razie nie ma zachwytu. Niektóre sytuacje zaskakują. Np. gdybym wcześniej nie przeczytał, że naprawa broni trwa bardzo długo, to zniknięcie naprawianej broni z ekwipunku bez jakiejkolwiek informacji od mechanika aby czekać ( na sms-a? , ileś godzin? ) , miałbym problem. Do pragnienia i szybkiego głodu jestem przygotowany z 1. części moda. Na razie dwie lokacje za mną, zobaczymy co będzie dalej.

A tu odsyłacze do filmików poradnikowych.

https://www.youtube.com/watch?v=DXz-FRT3yB0

https://www.youtube.com/watch?v=iH2eLBgYHTg&list=PLd8sA6f6kLsexyKHyXmZJG_zeRKYVuSha

Podpowiedzi o narzędziach.

• Dodatnia 2

Mod fajny, podoba mi się.

Dotychczas zaliczyłem: Rudy las, Jantar, Limańśk, Prypeć, Martwe miasto i znowu Prypeć.

Pokaż ukrytą zawartość

Jest bardzo dużo zwrotów akcji, parę razy już mnie okradziono, nowe opisy i funkcje artefaktów, fajnie wyglądające anomalie.

• Dodatnia 3

Dotarłem do Limanska i jestem chyba w połowie zadań. Ale wcześniej to w Rudym lesie:

Przypalałem sobie zadek w spalaczach.                                                  Podziwiałem okolice szybu przez noktowizor.    ss_fred_08-03-20_19-43-19_(red_forest).thumb.jpg.5656af5008cc2f9450007fdf4a0d680f.jpgss_fred_08-03-20_20-56-18_(red_forest).thumb.jpg.a7c80b57fcabf04375e24393d8126853.jpg

A w Limansku kilka niespodzianek, w tym zasadzka zrobiona przez kilku kontrolerów na raz. A do tego jeszcze przejrzyści z Monolitu.

ss_fred_08-03-20_22-29-35_(limansk).thumb.jpg.8ef4a3a6aa8ec77940c675a091160742.jpg

Fabuła się rozkręciła, broń coraz lepsza i skuteczniejsza.

Poprzednio pisałem o znikaniu broni oddanej do naprawy. Ale jak komuś to nie będzie odpowiadało, to w tych drugich ustawieniach ( na głównym menu ) można to wyłączyć i rzeczy oddane do naprawy pozostają naprawione.

• Dodatnia 1

@kamil190  Z tym zadaniem w limańskim przedszkolu bywa czasami problem, że po likwidacji kontrolera nasz partner nie ma opcji dialogowej. Trzeba wtedy zrobić zapis i go wczytać.

Ja lubię zamiast iść przez budynek, przeskakiwać przez mur. Kiedy partner nie chciał gadać, przeskoczyłem przez mur i kiedy od strony rzeczki wszedłem do domu, on się tam pojawił. Rozmowa, snajperska robota, fabuła poszła bez problemu.

Zanim pojawi się spolszczenie, dla grających słabo znających rosyjski, w spojlerze przetłumaczenie ważnej informacji. Zagląda tylko ten, co zechce.

Pokaż ukrytą zawartość

• Dodatnia 1

Gość Diegtiariow

Koszary w Kopalni zostały zaludnione przez Bandytów

ss_kamil190_08-04-20_14-52-33_(red_forest).jpg

Takie osiągnięcie dostaniemy (to drugie z egzoszkieletem), jeśli oddamy wszystkim mechanikom (czterem mechanikom) po 3 rodzaje narzędzi.

ss_kamil190_08-04-20_16-48-23_(pripyat).jpg

Za napadnięcie na naukowców z kontenerem z artefaktami, dostajemy Grawi, które przydaje się do wykonania zlecenia Sacharowa na ten artefakt

ss_kamil190_08-04-20_18-15-49_(red_forest).jpg

Bardzo fajny i ciekawy mod. Przeszedłem 4 zakończenia. W modzie występują głosy znanych rosyjskich youtuberów, którzy tworzą zawartość związaną ze stalkerem. Ale z drugiej strony, głosy postaci są powodem wylotów.
Na plus zasługują nowe lokacje, dzięki czemu nie jest nudno. Co więcej na lokacjach jest łup, przez co zwiedzanie się opłaca.
Szkoda tylko, że nie dało się ulepszyć w egzoszkielecie możliwości biegu. Bo chyba to na złość jest zrobione, żeby wydłużyć grę. W tym filmie (KLIK) jest pokazane, że jednak się da. Jednakże za pomocą fixa.
Trochę przesadzili z tymi anomaliami. Trzeba było potem przechodzić na niższe ustawienia, bo brakowało pamięci i powtarzały się wyloty typu out of memory.

Może opowiem o zakończeniach: (uwaga spoiler - zdradza zakończenia moda)

Pokaż ukrytą zawartość

Moim zdaniem mod zasługuje na ocenę 9,5/10.