bolo Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Miałem poinformować co niniejszym czynię czy detektory w mojej grze działają, niestety nie, kombinowałem na wszystkie sposoby, wykorzystałem wszystkie podpowiedzi jakie uzyskałem. Będę grał bez używania detektorów, może dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2020 Wstaw @bolo jakiś Twój zapis. Zobaczę jak będzie u mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reaper Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 18 godzin temu, guccimucci5 napisał: Takie coś wyskakuje Nie uruchamiaj gry z tego pliku! Uruchamaj skrótem na pulpicie. Mody aktywujesz tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Witam, otrzymałem detektor Swarog i niby dział, niby dlatego, że anomalie i artefakty są jakieś takie anemiczne. W innych modach to było bardziej wyraziste, chyba, że w tym modzie tak ma być. a18.scop a18.sgm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 @bolo, u mnie wszystko jest ok. Na Twoim zapisie jest tak samo jak i na moim. Artefakty i anomalie wyświetlają się prawidłowo. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Ja nie umiem wyciąć obrazu z gry, u mnie obraz na detektorze jest o wiele mniej widoczny, anomalie i artefakty pokazuje ale jakieś takie słabe, u Ciebie to jest wyraźne, jakoś dam radę, dziękuję za grzeczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 @bolo Pod F12 bodajże jest przypisany zrzut ekranu, ewentualnie pod PrintScreen. Wejdź sobie w ustawienia sterowania i gdzieś tam na liście jest opcja, zobacz pod jaki przycisk masz przypisane, a potem podczas gry po prostu kliknij. Zrzuty zapisują się w folderze userdata->screenshots, a folder userdata masz w głównym katalogu z modem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 35 minut temu, bolo napisał: u mnie obraz na detektorze jest o wiele mniej widoczny, anomalie i artefakty pokazuje ale jakieś takie słabe @bolo, a nie grasz czasem na oświetleniu statycznym? 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 @smox Też właśnie o tym samym pomyślałem, ale lepiej jakby wstawił zrzut ekranu to będzie jasne, bo może się tak dziać, albo przez statykę, albo ewentualnie przez rozdzielczość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 15 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 Tak, grałem na statycznym oświetleniu, zmieniłem na dynamiczne i teraz jest ok, ślicznie dziękuję za pomoc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Potrzebuję podpowiedzi, mam dostarczyć Nowikowi narzędzia do modernizacji detektora Swarog, niby zaznaczył ich położenie na mapie, nie mam tego znacznika, w zadaniach też nie ma tego zadania, gdzie są te narzędzia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 @bolo Sprawdź, czy o to chodzi, bo nie pamiętam ich położenia. Spoiler 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 20 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Dziękuję, o te ale znalazłem w innym miejscu, wewnątrz fabryki, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Witam, wie ktoś jak podnieść pojemność magazynka broni w tym modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @kanon1022 poczytaj Itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @tom3kb przerabiałem pojemność magazynka w różnych modach przez ammo_mag_size , ale w tym modzie mi nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Mnie też nie działa, bo Gunslinger Addon dodaje wiele różnych modernizacji broni i tych plików z confingami broni jest więcej niż w innych modach. Pewnie jakiś modder dał by sobie z tym radę, mnie się nie udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @smox dałem radę na abakanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 Nowości z Sigerous Addon for Gunslinger - nad czym twórcy teraz pracują: * Prowadzone są prace nad zamianą paczek lokacji i domyślnych lokacji. W paczkach lokacji będą wykorzystywane zasoby takich modyfikacji jak: Anomaly 1.5, Dead Air, Misery, Absolute Nature (wersje: ostatnia i lite). * Zmiana części dźwiękowej. Zamiana dźwięków (Anomalie, Mutanty, Ambient, itd.), dodany EnvFX. * Zamiana dynamicznych HUD'ów dla hełmów i zbroi. * Dodatek na Compact Hud * Wprowadzenie zombi cywili i szczurów (w patchu 1.12, najprawdopodobniej się nie pojawią) * Nieduża zmiana charakterystyk broni i zamiana lornetek i noży. * Dodanie charakterystyk w opis. * Nieduża korekta ekonomii. * Nieduża zmiana spawnu. * Praca nad modelami NPC i mutantów. * Zamiana tekstur różnych przedmiotów. * Poprawienie znalezionych błędów i wylotów. Twórca myśli, w jaką stronę będzie rozwijać modyfikację po wyjściu patcha 1.12. Są ciekawe pomysły na rozwinięcie. Jednakże, pierwszym priorytetem będzie praca nad optymalizacją. Stare addony/dodatki nie będą pracować z wersją 1.12 (lub będą działać nieprawidłowo). Wszystkie dodatki zostaną zaktualizowane/zamienione. Dla wersji 1.12, potrzebne dla was addony, trzeba będzie pobrać od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Mod skończony Grało mi się przyjemnie i bez wylotów. Polecam. Kilka screenów z mojej rozgrywki - Spoiler 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerstalker Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Podaje sposób modyfikacji plików LTX których nie ma w katalogu "Config", w celu np. zwiększenia udźwigu. W nowej wersji wszystko jest spakowane w katalogu "Patch", żeby się do tych plików dostać należy użyć narzędzia "ARX Tools", zakładka "DB Tools". Odpalamy program, wskazujemy nasz katalog "Patch" który jest w folderze z grą i wypakowujemy. W ten sposób otrzymamy kilka katalogów, nas interesuje "Config" który kopiujemy do katalogu "Gamedata", nie zastępując oryginalnych plików, które już są w naszym folderze. W ten sposób możemy modyfikować co nam się podoba. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 3 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2020 Nowości z tworzenia SGM 2.2 + Gunslinger: Adaptowano aktualizację GUNSLINGER mod z 01.10.2020r. Zmiana wyglądu lokacji zakończona w 60% na jesienną wersję, w 90% na letnią wersję Zamieniono większość tekstur okolic Zmieniana jest pogoda (napisano cykle rain, foggy, clear). Zamieniony ambient na wszystkich lokacjach. Zamienione niektóre przedmioty (jedzenie, picie). Kilka nowych modeli mutantów i NPC. Cheat-mode zamieniony na Władcę Zony. Poprawki związane z optymalizacją (spawn). Zmieniona początkowa misja (w bunkrze siedzi teraz Sidorowicz) Zamienione strefy dźwiękowe z radio-kompozycjami na fizyczne radio, które można wyłączać (na razie tylko na Kordonie). Przepisano parametry broni. Twórca planuje dopracować nową pogodę i lokacje, poprawić niektóre błędy, zamienić noże i lornetki oraz zamienić opisy zbroi i broni. Po skończeniu tych prac, będzie premiera nowej wersji. Demonstracja presetu clear: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerstalker Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2020 Czy ktoś wie jak odblokować minimapę w trybie "weteran", nie wiem czemu miało służyć pozbycie się mapy, ale wiem jedno jest to upierdliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 7 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2020 @roman.b Na poziomie weteran i mistrz minimapa jest wyłączona - tak to sobie autor moda wymyślił. Za jakiś czas ma wyjść wersja moda 1.12 (obecnie mamy 1.11) z której fragment rozgrywki masz powyżej i w tej nowej wersji minimapa ma być dostępna na każdym poziomie trudności. Także póki co to radzę Ci zmienić poziom trudności na Stalker i mapa się pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerstalker Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 (edytowane) @Szczepan9205 Dzięki za info, ale nie interesuje mnie zmiana poziomu na niższy. Zanim wyjdzie ten patch, mod będzie już dla mnie zaliczoną historią. Edytowane 9 Października 2020 przez roman.b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi