Allen Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 SGM jest zbudowany tak że chyba nie da rady :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vranorvs Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Bracia. Mam problem. Witam. Mam problem z misją dla Świtu - Priorytety klanu. Do wszystkich schowków włożyłem, zgodnie z zadaniem:- pancerz CZN-3a ( naprawiony ),- detektor Wieles,- karabin SIG SG-550 ( naprawiony ),- apteczka,- bandaż. I ... brak efektu, zadanie nie jest wykonane. Przeglądam forum, również sąsiednie i nawet rosyjską stronę moda.Może nie potrafię szukać Powoli mnie ponosi ... Dajcie znać co robię źle. Żadnej dodatkowej nie potrzeba. W opisie zadania jest błąd, do schowka musisz włożyć Abakana. Pisałem o tym w wątku z wersją Jenota, więc daleko nie trzeba było szukać ;)Proszę o dokładny opis co trzeba umieścić w tych schowkach. Kiedy grałem w zdaje się poprzednią wersję SGM było wyszczególnione KONKRETNIE co w nich ma się znaleźć. Teraz w 2.2 gość z Czystego Nieba mówi mi tylko że "broń, zapas amunicji oraz medykamentów, detektor willes (nie wiem czy tak się pisze). Walczyłem zawzięcie próbowałem różnych konfiguracji (zawartość schowka) apteczka taka, apteczka s.. taka, zestaw medyczny i ciągle mi tego nie zalicza. (nawet pierwszego schowka) Szukałem odpowiedzi na forum i @bolo niestety ten Twój opis w Jenocie nie jest odpowiedzią na nurtujące mnie pytanie.Dlatego jeszcze raz proszę: Proszę o dokładny opis obiektów które mają znaleźć się w każdym schowku. ;PZaczyna mnie trafiać jak @jack1111Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Ja kojarzę, że pancerze dostajesz, (nie pamiętam czy je naprawiałem) potem ja wkładałem abakana, apteczkę, wielesa, i antyrad z bandażem. Chyba to wszystko, nie grałem już dawno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vranorvs Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Tak. Pancerze dostaje się od szefa "Czystoniebowców" i trzeba śmigać do Bunkra Naukowców celem reperacji ich. Odrobinę się wyjaśniło w mojej sprawie.Otóż nawet jeśli do skrytek wkładałem przedmioty właściwe to wyjątkowo długo trzeba było czekać na dźwięk potwierdzający wykonanie danej części zadania. Kumacie? To piknięcie i na mapie wyświetla się kolejny cel. Normalnie to gra chwyta oddech że tak się wyrażę i już wyświetla się kolejny cel. Tutaj, u mnie chyba z dziesięć sekund musiałem czekać żeby załapało że wsio jak trza umieszczone. A żem niecierpliwy to i wyszło. Co ciekawe do tej pory nie mam pewności czy apteczka wystarczy czy trzeba zestaw bo w nerwach z bańki uleciało. Do zapełnionej skrytki już zajrzeć nie sposób. Jak coś to umieściłem Akban'a (po rozładowaniu już w skrytce) amunicja, antyrad, apteczka (ew. zestaw medyczny) willes (detektor) nie mam pewności czy i bandaża nie dorzuciłem. I przede wszystkim cierpliwość u mnie jej brak i widzicie jak się skończyło :P Miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Witam mam problem z Mp3 jak go używać, gdy klikam na jakiś utwór przez chwile coś ''pipczy'' i nic dalej się nie dziej nic nie gra, po prostu nic plz help :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Prawdopodobnie, nie ściągnąłeś muzyki do MP3 i dlatego pipczy.Ściągnij stąd i wrzuć do gamedaty, a potem będą utwory.Link:http://narod.ru/disk/42953422001.faf98e70484984156a8e70a0bb75a34e/Custom%5BMp3_Music%5D.exe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Witam czy ktoś da konkretne odpowiedzi na temat SGM 2.2 GUN PACK 1. Jak włączyć2. LIsta broni, może być ok :P3. Ddzie kupić,dostać A SAM MOD PEREŁKA WIELKIE UKŁONY DLA EKPIY POLONIZUJĄCEJPOZDRO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeLLboY Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Padły pierwsze 3 linki dodatków do SGM 2.2 :wallbash: 1.AI Adaptacja 2.Ukraińskie Dialogi 3.Niemieckie Dialogi 4.Przezroczysty Inwentarz Dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smerdojajeczny Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Właśnie bez tego całego Gun Packa gra się o wiele ciekawiej, jedyną giwerą z celownikiem co znalazłem z dropu na Kordonie to crap Enfielda, do którego i tak amunicji nie było^^. Chcesz Gun Packa wez sobie Jenota wgraj..na Kordonie masz juz podwieszane granatniki i Sajge . Tutaj trza niestety ,,męczyć sie z TOZ, Viperem i AK74..a jak się doda adaptacje AI..to wychodzi zajebiaszczy hardcore...lepszy jak w Jenocie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Ok zadam łatwiejsze pytania gdzie kupic jakakolwiek bron jestem w zatonie i prócz Żwawego nikt nie ma. A moze mam jakiś błąd. Pomocy Dopisze ze ani w kordonie jak i na bagnach tez nie mogłem kupic u handlarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeLLboY Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Czy MOD SGM w wersji PL to tylko czysty SGM 2.2 czy z dodatkami takimi jak: Atmosfear 3 Absolute Nature 3 ( bo ni nigdzie nie mogę się doczytać co jeszcze w nim jest ) Jeśli zainstaluje SGM 2,2 w wersji English all-in-one ( http://www.moddb.com/games/stalker-call-of-pripyat/downloads/sgm-22-english-all-in-one) z dodatkami wymienionymi wyżej,i do tego wrzucę spolszczenie moda SGM 2.2 PL ,to spolszczy mi SGM 2.2 (all-in-one english ) i będe nadal miał mody Atmosfer 3 i Absolute Nature 3 Czy jest to kompletnie nie kompatybilne z SGM 2.2 Spolszczeniem ? Nie mówie tu już o GUNPAC-ku bo jest w dodatkach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smerdojajeczny Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 (edytowane) suchyyy..na Skadowsku koło Brody stoi gościu , zresztąkażda frakcja ma takiego handlarza..zapytaj go o specjalne zamówienie (ale jak masz za małą range to nie kupisz...pozostaje Żwawy, pozniej im wyższa range będziesz mił ..to u Sowy dobre giwery sie pojawią..nie wspominając o Hawajczyku) Hellboy..w instruktarzu instalacji jest napisane,że dodatki instalujemy po spolonizowaniu moda.1 post przeczytaj..i tylko te dodatki tam wymienione. suchyyy jeszcze możesz zrobic cos takiego ..idziesz na Janów , gadasz z wujem Jarem..idziecie do Kapaczi , po odstrzale najemników i zombiaków są 2 chaty gdzie jest nowiutki Wał i nowiutka Groza..tylko promieniowanie tam duze..takze antyrady kup. ..jeszcze, w koparce jest detektor Wieles Edytowane 26 Marca 2014 przez smerdojajeczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyyy1 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Dzięki za pomoc właśnie mam bronię i kombinezony u sowy. Tak jak pisałeś potrzebna jest odpowiednia ranga Jeszcze raz proszę o pomoc. Gdzie znajdę narzędzia dla mechaników. Czy ktoś ma listę ???? A czy ktoś ma może listę miejsc narzędzi dla mechaników w zator, janów itp dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suharex Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam , co tych broni, żeby kupować czaje, a żeby sprzedać broń handlarzowi? Tylko mogę sprzedawąc amunicje, arty i samą drobnice. I jak dotrzeć do tego sensora do wykrywacza min? Przeszedłem przez dziure w siatce (podpowiedź) i co dalej? Ide do znacznika i tylko pokazuje mi, że jest po ziemią ;/ Pomożecie? Biegam już w koło tego z 30 minut i nic ;/ Edytowane 20 Kwietnia 2014 przez suharex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisior Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Witam wszystkich. Stalker wciągnął mnie jakiś czas temu i zabrał sporo godzin z życia ;) Mam jednak problem z sgm 2.2. gun pack addon. Zamiast nazw broni i amunicji pojawia się coś w stylu st_wnp_p90_name. Co zrobić, żeby to naprawić? Szukałem na forum, ale odpowiedzi nie znalazłem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogoon_Toranaga Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Siemanko, czy ktoś podpowie mi gdzie można odbierać zamówione u tych "mniejszych" handlarzy towar...? Chodzi mi o tych cfaniakóf których nie było w podstawce, zamówiłem broń, on twierdzi że jest już do odbioru, a ja ni chu chu jej nigdzie nie widzę... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nati20 Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Musisz wrócić do tego handlarza u którego zamawiałeś, powinna być odpowiednia opcja dialogowa- wybierasz ją i wchodzisz do menu handlu, widzisz swoje zamówienie i klikasz na nie by kupić (tak kupić bo handlarz uprzednio wziął tylko zaliczkę) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolololo Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 mam problem zainstalowałem:patchmodafixpolonizacjei przy starcie gry gra mi wywala, a wszystko w menu jest spolszczone... nawet żarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puszkin86 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Bez loga trudno będzie zdiagnozować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolololo Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Error Reason:----------------------------------------xrEngine.exe caused BREAKPOINT in module "C:Program Files (x86)GSC World PublishingS.T.A.L.K.E.R. - Zew PrypecibinxrCore.dll" at 0023:0059E01E, xrDebug::backend()+174 byte(s) User Message:----------------------------------------Expression : !m_error_codeFunction : raii_guard::~raii_guardFile : D:prog_repositorysourcestrunkxrServerEntitiesscript_storage.cppLine : 748Description : ....a.l.k.e.r. - zew prypecigamedatascripts_g.script:4415: attempt to index local 'file' (a nil value)To chyba to. wiem że trzeba patch 1.6.02, ale na tamtym też prupowałem i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puszkin86 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 Rozwiązanie problemu bez tego to wróżenie z fusów albo chybił-trafił. Skoro podałeś log to myślę że forumowicze udzielą Ci pomocy. Ja się z takim czymś nie spotkałem, więc nie wiem o co może chodzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre86 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2014 Wszystko pięknie wszystko fajnie ale coś się gryzie z atmosfearem 3.0 FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CInifile::r_section[error]File : D:prog_repositorysourcestrunkxrCoreXr_ini.cpp[error]Line : 502[error]Description : <no expression>[error]Arguments : Can't open section 'cost_wpn_ak74'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report Gdyby ktoś mógł pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puszkin86 Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) Wygląda to tak, jak by w pliku konfiguracyjnym AK74 brakowało wartości oznaczającej cenę broni. Nie jestem pewien co do kombinacji z atmosfear, ale w przypadku SGM 2.2 Jenot. Plik znajduję się w /gamedata/configs/weapons/w_ak74.ltx. Wygląda to tak:cost = 23940 Jeżeli nie masz tam wpisanej żadnej wartości, rozwiązaniem będzie wpisanie ceny. Jeżeli to nie pomoże, nie ma takiej linii, lub jest uzupełniona a problem nadal występuje, to już ja nie pomogę. Edytowane 13 Maja 2014 przez Puszkin86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre86 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) do wersji janot wiem ze był fix łączący SGM z Atmosfirem czy jest też taki standardowym sgm ? edit. Wartości w plikach się zgadzają problem występuje tylko po instalacji Atmosfeara :( Edytowane 14 Maja 2014 przez Andre86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vranorvs Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Stalkerzy mam problem: Misja: Tajne dochodzenie. Sprawdź wszystkie możliwe punkty gdzie mogła się pojawić się grupa Homsy. Dwa punkty zdaje się odwiedziłem. Problem w tym że na mapie nie widzę zaznaczonej kolejnej lokacji do odwiedzenia. (o rzesz .....)Pamięta ktoś z Was gdzie się te punkty znajdują? Na ślepo latać po całej mapie to chyba do końca moich dni by mi zajęła. Jest szansa że może nie wyświetla się ale jest i jak wejdę weń to może mi zaliczy. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi