Skocz do zawartości

Gość Diegtiariow

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diegtiariow

Hardwarmod_LD_WM-cover_by_meta.jpg

Platforma: Czyste niebo 1.5.10
Data premiery: 30.03.2015 r.
Autorzy: Warwer, Kirgudu, Charsi / X_A_M_E_L_E_O_N
Autorzy spolszczenia: @yellow, @Yurek, @metek58, @smox, @qlkin
Śr. długość rozgrywki: ok. 20 godzin

OPIS:

Pokaż ukrytą zawartość

GALERIA:

Pokaż ukrytą zawartość

INSTALACJA:

Pokaż ukrytą zawartość

LINKI DO POBRANIA:

Pokaż ukrytą zawartość

Źródło: new_AP-PRO_LOGO.png.aba0a3e476d400f89ebcc83f4ed08bdb.png

• 1 rok później...

Adaptacja i uzupełnienie polonizacji do wersji HWM 3.2 + LD + Weapons mod

Pokaż ukrytą zawartość

Mod trochę wymagający - więc życzenie "Przyjemnej gry" może wydawać się nieco sarkastyczne.
I jest. Przyjemnej gry.

Edytowane przez qlkin
  • Dodatnia 3
  • Dzięki! 2

• Agrael zmienił(a) tytuł na HARDWARMOD v3.2 + LAST DAY + Weapons MOD
  • Agrael przypiął/ęła ten temat

Czy po pobraniu moda nie było żadnych problemów z jego odpaleniem? Pytam, bo sam pobrałem moda z obydwu źródeł i po podstawieniu ani jeden nie zadziałał, więc gdyby ktoś zainstalował grę i będzie ona działać proszę o odpowiedź i wtedy poszukam problemu u siebie. Z góry dzięki!

@jurki

HWM_LD_WeapPack_OGSM.jpg.e1c1ad48e9b28ed7c4860eeea36775f2.jpg

https://www.moddb.com/games/stalker-clear-sky/downloads/hardwarmod-v32-last-day-weapons-mod

Link do "western" wersji z 5-cioma językami do wyboru (główne europejskie) - ten sam co w #1, tylko z grafiką.

Adaptacja spolszczenia testowana (też) z modem z tego źródła.

Link yandex'a też wygląda normalnie.

Fix na zawisania na Agropromie INSTALOWAĆ bez czekania na pojawienie się problemu.

A i to bez 100% gwarancji braku tego zawisania.

PS. Moim zdaniem to ogólnie ta wersja/addon jest łatwiejsza, a nie trudniejsza. Głównie przez aspekty ekonomii i "dosypania" sprzętu. Pierwsze wejście na Kordon  - w egzo CN, dobrą bronią i zapasem 'niezbędności' (szczególnie jak ktoś pamięta HWM i szybko wyłapie różnice).

Edytowane przez qlkin
  • Dodatnia 1

Witam,zainstalowałem moda i zacząłem grać , ale przy pierwszym zadaniu w osadzie rybackiej zabiłem trzech gości z pierwszego zadania i mam wylot do pulpitu. Co z tym zrobić.

Pokaż ukrytą zawartość

@kanon1022Radziłbym Ci zrobić totalną reinstalkę gry/moda. Wyczyścić do zera i od nowa wszystko po kolei. Wygląda na staaaaaary błąd podstawki, Właśnie tak - wygląda. 

Mam też, nieuzasadnione jakoś bardziej, przypuszczenia, że Twoje wieczne problemy, w praktycznie każdym modzie, i 'muzealne' logi wylotu -  wynikają z "klękającego" dysku twardego albo jeszcze czegoś w bebechach np. RAM-u czy MB, a i sądząc po logu to masz lapka takiego nie-za-tęgiego, dyplomatycznie rzecz ujmując. Vide - 'bite' zapisy itd.

Sprawdź jeszcze z jakiegoś poprzedniego zapisu, a jak to samo - to reinstalka ze sprawdzaniem po każdym etapie: gra, mod, fix, polon. 

Ja na polskiej adaptacji przeszedłem na GOG-wersji całą modyfikację i nic złego wynikającego z polonizacji nie widziałem. Co nie znaczy, że nic nie ma na rzeczy.

Po e. @kanon1022wrzuć swojego save'a sprzed wylotu, jak możesz, a logi to Ty dajesz całe w spojlerze... i dobrze, moim zdaniem, ale to akurat przez te linie z ! powyżej.

Edytowane przez qlkin

@kanon1022 Na repacku to ja nie sprawdzałem (lol), więc może lepiej normalnie. Dodatki uznaniowo, choć tylko spawner (zbędny - moim zdaniem, tylko psuje zabawę) i te liście wyglądają sensownie, ten na ikonki jest do kwadratowych monitorów, a fov jest w opcjach. Ty sobie liście daruj, ale ten fix na zawieszki na Agropromie obowiązkowo. Czyli: działająca podstawka, mod, fix z 19.10, fix na zawisania na Agro. Sprawdzić czy działa i dorzucić opcjonalnie polonizację.

Save'a wrzuć tego starego, pls.

Ps. po E.: eeeeee,... ja to przepraszam - nie zauważyłem, że to nie do mnie.

Edytowane przez qlkin

@kanon1022 Przypuszczam, że na poprzednich zapisach nie pograsz, bo jeśli były jakieś błędy, to zapisy je pamiętają i przenoszą. I powinieneś je sprawdzać na takiej samej wersji gry jaką była poprzednia. Mod i repack, to niby to samo, ale w repacku mogą być jakieś drobne zmiany i już nie pójdzie.

A co masz w Fatal Error, po wgraniu fixa?

@qlkin Nie kajaj się. Bardzo dobrze, że mu odpowiedziałeś, tak powinno być. Kto zna rozwiązanie, powinien go podać.

Pomocy, przy próbie uruchomienia :

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 443
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'zero_immunities'

Tak czy inaczej reinstalka jest najpewniejszym, ale i najwolniejszym rozwiązaniem. Nie ma nic o unikaniu folderu systemowego w opisach instalki moda nigdzie, ale rada @tom3kbto jest zawsze na propsie.

Po edycji. A i o najważniejszym zapomniałem,

Linki torrent do repack'ów HWM+LD+Weapons mod

Radzę z dużą ostrożnością podchodzić do tych linków, zwłaszcza starych. Tego 'ransoma', jeśli kogoś ręka wyświerzbi sprawdzać dobre rady, to normalnie zgasić bez klikania w niego. Itp. Pod rozwagę.

Czuwaj.

Edytowane przez qlkin

• 2 miesiące temu...

Hejka mam problem z CEA.

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CScriptEngine::lua_error
[error]File          : E:\priquel\sources\engine\xrServerEntities\script_engine.cpp
[error]Line          : 180
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : LUA error: ...\common\stalker clear sky\gamedata\scripts\_g.script:974: bad argument #2 to 'format' (string expected, got nil)

takie coś.. :c

Daj całego loga w spojlerze. Tam są jakieś linie z ! powyżej - tyle wywróżyłem z tej biednej 'końcóweczki'.

Po ed: Podbijam stawkę wróżenia. Tak, czy inaczej - 'przebijaj' się przez to z wcześniejszych zapisów, najlepiej wytracając trochę czasu, różne duperele się inaczej 'ułożą' itd. Albo przynajmniej linie z loga co mają na początku !

Edytowane przez qlkin
  • Dodatnia 2