gawron Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 11 godzin temu, Anatolij napisał(a): mam problem ze znalezieniem świecy do agergatu zadanie Droga na Jupiter nie mogę isc do garażu cofa mnie a żaden stalker nie che ze mną iść,. Aby pojawił się dialog o opuszczeniu bazy, u któregoś z towarzyszy należy: - Porozmawiać z Woźnym na temat potrzebnych rzeczy. - Znaleźć kanister na terenie bazy. - Sprawdzić obie ciężarówki. - Sprawdzić cysternę. - Poprosić kapitana o możliwość opuszczenia bazy. Spoiler Jeśli po tych zabiegach dialog się nie pojawi, raczej trzeba cofnąć się do wcześniejszego zapisu (najlepiej z przejścia na lokację) i zrobić wszystko od nowa. Nigdy nie miałem z tym problemy, ale w końcu to Zona. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zrobiłem wszystko a nie mam dialogu z Kapitanem o wyjściu z bazy. Cofałem sie do zapisu 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 36 minut temu, Anatolij napisał(a): Zrobiłem wszystko a nie mam dialogu z Kapitanem o wyjściu z bazy. Cofałem sie do zapisu 2 razy. To wstaw zapis tak jak radził @OldMan, najlepiej sprzed pierwszej rozmowy z Kapitanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 Ok piotr - przygoda. spotkanie z grupą..scop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2023 @Anatolij, na Twoim zapisie nie zrobiłem nic oprócz kroków wymienionych w moim poprzednim wpisie. Dialog się pojawił, można działać dalej. Spoiler dialog.scop 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Dziekuje działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Filmik z nowego moda tworzonego przez autora Powrotu do Zony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KicajacyZajac Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia Cześć Wam Dawno temu pogrywałem w Złotą Kule. Była zbuggowana do granic możliwości ale została ukończona z satysfakcją (dziękuje za jej polonizacje). Moje pytanie: jak wyłączyć efekt czarno-białego ekranu w tej odsłonie (systemowo - przez edycje plików, bądź przez konsole). Nie jestem fanem czitów ale niestety nie podoba mi się ten pomysł. Dziękuje i pozdrawiam PS. Robicie dobrą robote! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 9 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia @KicajacyZajac Witaj na forum Hm... Czy da się usunąć szary ekran? Pewnie tak, ale w tej kwestii musiałby się wypowiedzieć jakiś specjalista. Protagonista niestety cierpi na chorobę alkoholową i jedyną radą jest regularne picie gorzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Jedno z pierwszych zadań pobocznych w "Przygodzie" - Krwiopojcy, mamy ochronić kuriera ale jak zginie to zdobywamy namiary na jego paczkę, napromieniowany obszar z pseudo psami i kilkoma wagonami. Jak w tym modzie jest, paczki trzeba szukać po całym obszarze czy powinna być w miejscu marketa na ziemi? Bo teraz nie wiem czy się nie zrespiła czy gdzieś leży w okolicy? @edit Dobra jak skończyłem pisać to znalazłem 😁 Trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Jak chwalę autora za pomysły i to, że potrafi w skrypty to na dziesięć fajnych rzeczy odwala potem coś takiego jak walka z bossem Noe i aż miałem ochotę klawiaturę rozwalić, ja nie wiem jak normalnie można wygrać tą walkę, ja uciekałem na Spoiler dach i potem na rurę biegnącą nad podwórkiem ale i tak mutanty oszukiwały bo wchodziły po drabinie 😁 albo też unosiły się w powietrzu na moją wysokość i respiły się blisko mnie Spawn pomocników Noego widzę najlepsze wzorce z OP 2 😈 A tak w ogóle można gdzieś na Zatonie kupić wódkę (mój handlarz z oddziału na razie nie ma) bo zaraz będę grał jak w latach 50 na czarno-biało czy muszę wracać się na Okolice Czarnobyla i kupować u ekipy Czołgisty? Chociaż nie wiem czy zadziała tam opcja zapisz/wczytaj i uzupełni się handlarzowi zapas wódy żeby wyprawa tam miała w ogóle sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego Fakt - to zadanie jest dosyć upierdliwe. Spawn mutantów + po trafieniu Noego ekran nagle się przechyla. A Dokowi czasami się nie zmienia asortyment? Już nie pamiętam. Za to kojarzę, że gorzałę znalazłem w jednym ze schowków, chyba łodzi nieopodal dźwigów, ale ręki sobie uciąć nie dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego @Agrael Dok u mnie został kolegą potwora w bazie wojskowej na poprzedniej lokacji. No niby miałem sporo zapasu wódeczki nawet ze schowków ale już tyle latam po tej lokacji, że mi się skończyła. No nic na razie przyzwyczajam się do grania monochromatycznego ☺️ O, a kolejny boss Burer znowu prosty jak budowa cepa jeśli chodzi o walkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Szkoda, że go poświęciłeś, bo Gospodarza da się wyrolować i tym samym zachować całą drużynę. Z uzależnieniem od alkoholu jest taki problem, że towarzyszy nam praktycznie do samego końca gry. Na szczęście na Jupiterze będzie dużo gorzały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Jupiter - chlanie wódy - lekarstwo: W barze "Zbombardowany" przed wejściem do windy jest sztajmes, po podkopsaniu odpowiedniej ilości flakonów z wóda dla niego daje namiary na art który drastycznie zmniejsza ochotę na wódę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Tylko najpierw trzeba przyprowadzić mu pewną "osobę" nie spuszczając z niej wzroku🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Tak Gawron, dla jednych persona a dla wielu personae non gratae. Bez części samochodowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Jak mam zmusić ruchomą elektrę żeby za mną łaziła po tej stacji antenowej Krug jak u mnie ona sobie siedzi w tym pomieszczeniu w piwnicy z transformatorem i nie raczy ruszyć tyłka jak do niej podejdę to porazi mnie prądem i tyle ale wychodzić z pomieszczenia nie ma ochoty, tam się tylko trochę kręci. @edit Raz za mną poszła, a tak to nie chce iść za drzwi. @edit2 Dobra chyba jakoś mi się udaje ją wywabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Tom3kb - od 25:40: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Gdzie na Cmentarzysku Pojazdów w tym pierwszym obozie jest kanister z benzyną do generatora bo za chiny nie widzę w składziku. @edit Już wiem gdzie jest ale u mnie te drzwi są cały czas zamknięte. @edit2 A już wiem trzeba po cutscence jak typ ucieka zaraz za nim ruszyć i obejrzeć filmik. Wtedy drzwi się otworzą. Jeśli za nim nie ruszymy to drzwi będą zamknięte, a jak np będziemy chcieli wyjść na wysypisko to nas cofnie i tak do obozu, plus przy próbie wyjścia z lokacji wylot na pulpit (próbuje odpalić się cutscenka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Widzę w "Przygodzie" jeszcze lokacje: Czerwony Las, Polesie i Wschodnie Bagna tam się trafia jakoś fabularnie? Są tam jakieś zadania? Czy może tam można się dostać z Cmentarzyska Pojazdów bo tam były jakieś przejścia na inne lokacje ale zapomniałem sprawdzić. Bo ja teraz jestem na Jupiterze to potem chyba już Prypeć tylko fabularnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Te lokacje występują w trybie Wspomnienia i Wędrówka. No, a w Przygodzie po Jupiterze pozostaje tylko Prypeć. Swoją drogą, to nie żałuj gorzały Menelowi. Jest z nim związane pewne zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Steiffmann (potoczny niemiecki z XIX w) - sztajmes + * = artefakt * Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca W "Przygodzie" mamy uwolnić "sapera" ksywka Barmaley, który ma nam rozminować czy tam wysadzić drzwi do stacji Janów, jak go eskortujemy i zginie dostajemy zadanie żeby zabrać jego ładunki wybuchowe ze schowka z drona za wioską Kopaczi. I tu jest problem bo przy dronie jest jakaś latająca anomalia elektryczna i jak tylko chcemy się zbliżyć do schowka leci do nas, poraża prądem i teleportuje do tyłu. Jak ją przejść? Wyprzedzić nie mogę, z której strony podchodzę to nagle do mnie podlatuje, próbowałem zabić ją ale też nie widzę żeby moje strzelanie coś jej robiło? Jakieś pomysły? @edit Za którymś razem jakoś się udało dobiec do schowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 25 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca @tom3kb Wychodzi na to, że PdZ znów mnie zaskoczył. Nie wiedziałem, że po ewentualnej śmierci Barmaley trzeba udać się do drona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi