cez137 Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia @Szczepan9205 zmieniłem ustawienia na niższe ale to nic nie dało, w reshade jeszcze powyłączałem te opcje ale bez zmian, nadal wywala Godzinę temu, Szczepan9205 napisał(a): tylko i wyłącznie po stronie Twojego komputera 😂 jak zwykle, ja to mam farta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia @cez137No to jeszcze niżej ustawienia jeżeli wziąłeś DX11, albo przerzuć się na DX9 🤷♂️ No nikt jeszcze takiego problemu nie miał, ani u nas ani nie zgłaszał na Dsc Radiophobii to nie widzę innego wytłumaczenia, niż takie, że to chyba rzeczywiście Twój "fart" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia @Szczepan9205 Godzinę temu, Szczepan9205 napisał(a): jeszcze niżej ustawienia jeżeli wziąłeś DX11, albo przerzuć się na DX9 Nie mam nic niżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia @cez137Hmm... a to ciekawe. Nie zwracałem uwagi jak sam grałem przed premierą zaktualizowanego spolszczenia czy miałem inne rendery na liście, ale jeżeli nie było to widocznie Radiophobia 3 działa tylko na renderze R4 czyli DX11. Ale jeżeli tak się sytuacja prezentuje to musisz się bawić suwakami dopóki nie wystartuje 🤷♂️ Ale zmniejszenie której konkretnie opcji może pomóc to Ci nie podpowiem bo ja po przejściu każdego moda przenoszę sobie zapisy i user.ltx do oddzielnego folderu (tak na wszelki wypadek w razie bym potrzebował na szybko stawiać jakiś mod i coś sprawdzać) i użyłem user.ltx z Radiophobii 3 w wersji 1.11. Dziwna sprawa bo już kilka razy wspominałem, że mój PC jest dość podobny do Twojego tylko procesor mam kapkę lepszy i 16GB RAM i u mnie działało, a u Ciebie mod czkawki dostaje. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że musisz bawić się ustawieniami do bólu, aż w końcu zaskoczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GomezPL Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia Sorki ale nowy jestem w tym temacie i się nie oriętuje ale gdzie mogę otrzymać spolszczenie do tej modyfikacji ??? Dobra nie było tematu musiałem użyć innej przeglądarki Sorry za problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia @Szczepan9205 13 godzin temu, Szczepan9205 napisał(a): musisz się bawić suwakami dopóki nie wystartuje tu nie ma innych suwaków graficznych oprócz tych na foto wyżej a nimi sie bawiłem i nic to nie wniosło w temat dobra odpuszczam go nie będę się denerwował, dzięki wielkie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia @cez137 Serio? 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 9 godzin temu, cez137 napisał(a): dobra odpuszczam go nie będę się denerwował, dzięki wielkie za pomoc Już to gdzieś czytałem Potem ogarniesz temat, ograsz moda i będziesz zadowolony, że nie odpusciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia @Szczepan9205 no to właśnie to jest to co wrzuciłem wyżej, tam nie ma żadnych opcji/suwaków oprócz tych które widać, ale nimi nic się nie zrobi, one nic nie wnoszą @OldMan taa wiem, tylko moda odpaliłem a tu nie mogę, a może Ty coś wymyślisz? hmm?😊 dobry jesteś kąkuterowiec, Twoja klawiatura do dziś śmiga, nie chce się popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 19 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2 godziny temu, cez137 napisał(a): @OldMan taa wiem, tylko moda odpaliłem a tu nie mogę, a może Ty coś wymyślisz? hmm?😊 dobry jesteś kąkuterowiec, Twoja klawiatura do dziś śmiga, nie chce się popsuć... Pamiętam tylko, że składałem Twojego kompa, ale klawiatury to już w ogóle nie pamiętam... Co do R3, to chciałem Ci pomóc, ale... Moda pobrałem, uruchomiłem, zrobiłem zadanie na art dla Sidora i na tym skończyła się ta przygoda. To mod nie dla mnie, ale przejrzałem opcje ustawień i na Twoim miejscu powyłączałbym wszystko co się da. Ale tak prawdę pisząc, może powinieneś pomyśleć o zmianie GPU nie mówię od razu, tym bardziej, że co raz będziesz miał taką sytuację jak z R3. Sam mam takie plany i chociaż moja gtx 1080 dobrze się trzyma, to zmiana i tak mnie czeka, ale to dopiero w okolicach wakacji, Tym bardziej, że na jesieni ma w końcu wyjść S2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia @OldMan W dniu 19.04.2024 o 12:44, OldMan napisał(a): na Twoim miejscu powyłączałbym wszystko co się da. tak zrobiłem, niestety nic z tego, nadal wywala, dobra odpuszczam go W dniu 19.04.2024 o 12:44, OldMan napisał(a): ale klawiatury to już w ogóle nie pamiętam... Tracer 😊 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azar95PL Opublikowano 21 Czerwca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca Spolszczenie też zadziała na 1.17? czy musi być update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 1 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca @Azar95PL W poście #1 w linkach do pobierania wstawiłem link do spolszczenia dostosowanego do wersji 1.17 Nie testowałem go przechodząc całą grę, ale nie powinno być problemów. W razie ktoś by napotkał jakiś problem/wylot, niech daje znać tu w temacie (najlepiej w formie zrzutu ekranu, lub wycinka z loga). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca (edytowane) Witam... dlaczego nie mogę podnieść udźwigu w plikach system.ltx gamedata\config wpisałem 500 kg i niema żadnych zmian... a gram ze spolszczeniem v1.17 Edytowane 7 Lipca przez vojtas040 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca (edytowane) @vojtas040 musisz jeszcze wejść do pliku "actor" (znajduje się w creatures) i zmienić "max item mass" na 500.0 potem zjeżdżać na dół szukając "max walk weight" i zmienić na 500 Tak się robi zawsze, gdy chce się zwiększyć udźwig, więc powinno działać. Nie zapomnij dać znać Edytowane 7 Lipca przez Polski_Szogun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Polski_Szogun ...dzięki , ja tak jak napisałeś robię to już od dwunastu lat zmieniam w systemie .ltx i w creatures max item mass i max walk weight, ale to u mnie nie działa dochodzi waga ponad stówkę i jestem przeciążony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polski_Szogun Opublikowano 7 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca To już nie wiem co zrobić, ale dzięki za powiadomienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca @vojtas040 jak masz jakiś zapis gdzie jesteś przeciążony wstaw jako załącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Jestem zbyt przeciążony nie mogę dalej iść... i zmienione w systemie .ltx i creatures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Nie do końca o to mi chodziło. Chodziło mi o sejw z gry, a nie zrzut ekranu. Możesz go dodać jako załącznik. Przydałyby się w załączniku Twoje pliki actor.ltx i system.ltx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Sejwy mam wszystkie zakodowane i nie wiem które podać bo nie mogę odczytać.. A pliki actor.ltx i system.ltx. proszę... actor.ltx system.ltx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Pliki powyżej są ok. A co do sejwów. 32 minuty temu, vojtas040 napisał(a): Sejwy mam wszystkie zakodowane... Nie wiem o co chodzi z tym kodowaniem, ale wystarczy, że je posortujesz i na górze lub dole listy będziesz miał ostatni utworzony. Ten wstawiasz w załącznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zekan11 Opublikowano 13 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca Cześć. Wie ktoś jak zmodyfikować wagę ekwipunku? Standardowa metoda z modyfikacją actor i system.ltx nie działa 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 13 godzin temu, zekan11 napisał(a): Cześć. Wie ktoś jak zmodyfikować wagę ekwipunku? Standardowa metoda z modyfikacją actor i system.ltx nie działa 😞 Zmiana w plikach actor.ltx i system.ltx nie działa, ale można by jeszcze pogrzebać w innych plikach. Pisałem wyżej, że trzeba w załącznik wstawić sejw z dowolnego momentu gry, gdy GG jest przeciążony. W moda nie grałem i nie gram, nie obiecuję, że pomogę, ale warto spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtas040 Opublikowano 18 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia Witam ... i przepraszam OldMana, że się nie odzywałem byłem troszkę na urlopie ... Zmiana w plikach actor.ltx i system.ltx jednak to działają.... tylko trzeba jeszcze wejść do folderu gamedata/config/tuning, i tam są dwa pierwsze pliki do przerobienia, difficulty.ltx i tu zmieniamy w ostatniej linijce/ Gameplay /max_weight ja zrobiłem 500kg I oprócz tego w tym samym pliku zmieniamy jeszcze trzy razy max_weight... A teraz drugi plik , ogse_config.ltx i tam zmieniamy/ max_item_mass u mnie 500kg i wszystko działa pozdrawiam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi