tom3kb Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Tytuł oryginalny: Secrets of Chernobyl Platforma: Cień Czarnobyla v1.0006 Data Premiery: 25.12.2021r. Autor: Брянский Autor Spolszczenia: OPIS: Spoiler Secrets of Chernobyl to krótka historia na około 5 godzin gry. Doświadczony stalker Dimitrij próbuje rozwiązać zagadkę tajemniczej trzeciej emisji z Czarnobyla. Główne cechy moda: - nowa fabuła, - pogoda z moda Vivid, - paczka uzbrojenia OWR, - mod na silniku OGSR, SCREENY I FILMY: Spoiler Filmik z początku rozgrywki. LINKI: Spoiler Mod: KLIK Patch 1.1: KLIK INSTALACJA: Spoiler 1. Wypakować folder gamedata i bin_x64 do głównego folderu gry. Informacje: Po otrzymaniu nowego zadania otwórz pda i przybliż/oddal mapę. W celu poprawnego wyświetlania interfejsu zalecane jest ustawienie suwaka tekstur w opcjach na maksymalne. Mod nie uruchamia się na steamowej wersji Stalkera. Źródło: Temat moda. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Nowy scenariusz, nowe zagrywki i fale zombie oraz sporo mutantów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Nowa ekipa, wdzianka podobne do tych z Nieba Czystego - niebuieskie wstawki: Drop - taki ptak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Ech... szkoda,że to już: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Szybki odsyłacz do moda: https://drive.google.com/file/d/1aBJqNbOxmNb89M8_de_xfni_OPk0dnDM/view?usp=sharing Fix usunięcie muzyki w radio: https://drive.google.com/file/d/1pgnaylqpSL7FlMt41hBOUvt7jtSIvwgh/view?usp=sharing Fix na dodanie śpiwora: https://drive.google.com/file/d/1QOAIWt_W1TJvp35DqTSGZJAIIWBKBgdv/view Fix na poprawę przewijania inwentarza: https://disk.yandex.ru/d/AI-0J0Oo286X6Q Odsyłacze ze strony moda. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Secrets of Chernobyl - niedługa historia (zajęła mi dwa wieczory) o stalkerze Dmitriju, który do spółki z Sidorowiczem próbuje wyjaśnić przyczyny dziwnej aktywności anomalnej powstałej po niedawnej silnej emisji. Autor napisał, że mod nie powstał po to, żeby zadziwić gracza... no i tego nie robi. Jednak mnie się podobał i dostarczył mi parę godzin rozrywki, za co ukłony dla autora. No i miło było zobaczyć Sidorowicza w akcji Grałem na rosyjskiej podstawce, na polskiej nie udało mi się modyfikacji odpalić. Szybkie wczytywanie, zero wylotów, w moim przypadku mod bezproblemowy. Parę screenów z mojej gry: Spoiler 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Również i ja, bawię się tym modem bezproblemowo postawionym na rus podstawce. Zacząłem grać na czystym modzie, ale już pierwsza noc skłoniła mnie do skorzystania z fiksa na dodanie śpiwora. A przy okazji usunąłem upierdliwą muzykę z radia. I to spowodowało, że musiałem zacząć nową grę, bo na poprzednich zapisach śpiwora nie było. Wiedząc co mnie czeka i gdzie, szybciutko nadrobiłem stracony czas i popchnąłem grę. Jeszcze nie jestem chyba ani w połowie, a już wiem, że mod dostarcza graczowi to co mu jest potrzebne. Za to handel sprzętem ograniczony jest do handlarzy. U enpeców kupimy, ale niewiele od nas kupią. A to kilka zrzutów z mojej gry. Zombi chodzą stadami, amunicji mało, za to są skuteczne anomalie. Wszyscy się w nich zmieszczą. Spoiler Kontroler, nawet jak się pojawia za plecami, nie ma z nami szans. Śmigłowe dla nas nie stanowią zagrożenia. Dziki tradycyjnie pilnują schowka, chociaż jest pusty. Zachody i wschody słońca są urocze. Noce również. Mod stabilny, bez wylotowy i bezproblemowy. Fabuła również świeżynka. Rutyna na bok ! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2021 PODBICIE Tym razem zrzuty, ze śmigłowcami w roli głównej. Spoiler 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2021 MODA UKOŃCZYŁEM Skończył się rok i skończył się mod. Mod, to taka historyjka na spokojną grę przez kilka wieczorów. Można ją "przelecieć" w 5 godzin, ale straci się wtedy całą przyjemność z gry. Mod, to jakby skrócona, ułatwiona i inaczej skonstruowana fabuła podstawki. Ale uważnym trzeba być, bo rutyna musi iść na bok. Skorzystałem z możliwości wolnej gry, ale to była tylko przebieżka bez celu. A tu dwa widoczki z tej przebieżki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 11 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2022 Mod zainstalowany i ukończony. Ogólnie trochę mi przypominał do pewnego momenty Korkociąg. Ciekawa fabuła, bez masy zbędnych zadań typu przynieś, wynieś, pozamiataj, trochę pozmieniane przejścia między lokacjami i odkrywane w trakcie postępów w fabule. Sprzęt i wyposażenie całkiem niezłe i coraz lepsze w trakcie postępów w rozgrywce (pojawia się też egzoszkielet, ale bez możliwości biegania i jego modyfikacji), ogólnie brak możliwości modyfikacji broni i pancerzy. Część schowków z zawartością do zebrania, inne pełne dopiero po zebraniu informacji o nich. Broń i amunicja nie stanowią problemu, najczęściej zdobywana na wrogach (nie potrzebowałem robić takich zakupów). O możliwości dodatnia śpiwora dowiedziałem się w trakcie rozgrywki, ale byłem zbyt daleko aby zaczynać od początku, jego brak nie stanowił żadnego problemu. Mod naprawdę godny polecenia, z potencjałem, chociaż autor w pewnym momencie (takie miałem wrażenie) nie miał już pomysłu na dalszą rozgrywkę, ostatnie trzy lokacje przed zakończeniem (Radar, Prypeć i CAEZ) są prawie puste i bez konkretnych zadań. Końcówka moda to lab wycięty z Doliny Mroku i umieszczony w drugiej części elektrowni (nie ma klasycznej sterowni i monolitu), gdzie znajdujemy skrzynkę z dokumentami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi