Starika.. Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 podpowie mi ktoś gdzie mogę znaleźć strzelbę lepszą niż obrzyn z którym trzeba zasuwać non stop? strzelba to najlepszy przyjaciel stalkera jeśli chodzi o mutanty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 @Starika.. Trochę pobiegasz, zanim weźmiesz ze schowka, który da Hugo. Patrz od 16 min. https://www.youtube.com/watch?v=L55MUaxEgec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 (edytowane) @kondotier byłem w tej skrytce nie było tam automatu, materiał nagrany dwa dni temu a gra wygląda kompletnie inaczej niż ta u mnie ten youtuber ma jakieś addony? jeśli tak to chcę wiedzieć jakie bo modele broni wyglądają o wieeele lepiej Edytowane 6 Maja 2020 przez Starika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Pod filmikiem masz opis , że jest to Remake. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 @kondotier w takim razie nigdzie tego nie pobiorę tak aby było to w języku angielskim/spolszczone prawda? :s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 @Starika.. Nie wiem jakich zmian dokonano w Remaku. Bo jeśli tylko tekstur, to spolszczenie powinno zadziałać. Ale jeśli dodano jakąś paczkę z wyposażeniem (broń, pacerze), to w najlepszym przypadku opisy będą w robalach, o ile wcześniej mod nie wyleci. Ale spróbować możesz. W nowym katalogu, z nowym skrótem pulpitowym i fsgame.ltx na zapisy w modzie, postaw tego Remaka i nałóż spolszczenie. A nuż się uda . Ale jak mi coś świta, strzelbę można było załapać przy pierwszym wejściu na Agro, albo przy powrocie na Bagna z zadaniem zabicia pijawki. Dokładniej nie pamiętam. A lepszą rzeczą od strzelby, są noże do rzucania. Przy trafieniu nawet na sporą odległość 100% skuteczność na mutanta czy NPCa. Tym bardziej, że z trupów możesz je odzyskiwać i masz je na okrągło. Trudniej jest znaleźć te, którymi się chybiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 @kondotier najpierw musiałbym mieć paczkę z Remakiem i ewentualnymi plikami, które się róznią od tego co już mam w swoim a jakoś wątpię czy uda mi się pobrać tego remake'a nie konfrontując się z cyrylicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 @Starika.. Pobranie tego Remaka niczym nie będzie się różnić od pobierania innych modów, z ich strony. Wejdź na tę stronę: https://stalkerportaal.ru/load/teni_chernobylja_novyj/teni_chernobylja_globalnye_modifikacii/upavshaja_zvezda_chest_najomnika_kh64_ogsr/136-1-0-3220 Znajdź zegar i odczekaj te sekundy które odmierza. Po odliczeniu automatycznie wskoczy pobieranie. Z Yadeksa, Google i z torrenta. Pobierasz skąd chcesz. Paczkę wypakowujesz do katalogu poza dyskiem systemowym i robisz skrót na pulpit od silnika. Silnik jest bin_x64\xrEngine.exe Zapisy będą w kat _appdata_ . Można dodać patch na mroczną pogodę. Nic nie piszą o podstawce, możliwe że jest to komplet. Jakie są zmiany, to sobie przetłumacz translatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 @kondotier tylko nie rozumiem czym tak na prawdę jest ten remake chcę uzyskać efekt taki jak na filmie, który mi pokazywałem inne tekstury itd, mod już mam zainstalowany i śmiga sugerujesz mi aby zainstalować mod od nowa, wrzucić spolszczenie i zapisy? bo troche mi się już wszystko miesza w dodatku to jest 7.5gb, więc nie wiem czy warto a tym bardziej jak do tego podejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 @Starika.. Linka do strony moda wziąłem spod filmiku #1. Ten gameplayer zawsze tak robi, że daje naprowadzenie na pobieranie moda którego ogrywa. O zmianach poczytaj ( z translatorem ) na stronie moda. Cała litania. Po postawieniu moda, eksperymentalnie nałóż spolszczenie. Ale musisz zacząć nową grę. Gra na nowym silniku nie przyjmie starych zapisów. Z wstawianiem spolszczenia będziesz testerem. I wątpię, aby ktoś chciał się wziąć za dostosowanie spolszczenia ( jest nowy detektor ), a Yurek co spolszczenie moda zrobił, od dawna nie uczestniczy w życiu forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 6 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 @kondotier może znajdę chwilę na przetestowanie moda i wtedy dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urwiskrecik Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 Cześć mam problem z zranieniem kaprala na CEA 1 strzelam z gausa potem z broni krótkiej co ma małe obrażenia po 10 magazynku zamiast się położyć to on ginie, doradzi ktoś jak to ominąć? Albo ktoś ma savea z zranieniem go i by podesłał bo mi już psychika siada przy tym modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 @urwiskrecik przeczytaj sobie ze 3 posty w dół od tego, jest tam wyjaśnione co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urwiskrecik Opublikowano 16 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2022 robiłem tak i nic dalej to samo wyskoczyło żeby porozmawiac z oponentem ale on stoi i dalej strzela, nie mam głowy jak to zrobić 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlkin Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 (edytowane) @urwiskrecikSiemka. Znalazłem Ci takie coś: https://stalker-gamers.ru/forum/145-961-30 Lekko wyrwane z kontekstu, ale zrozumiesz. "Ile razy ten epizod nie przechodziłem, ale ani razu nie zdarzyło się żeby (on) ginął. Spróbuj walić po obu z daleka, aby GG nie znajdował się w ich polu widzenia, z reguły najpierw walimy do tego z prawej strony, a następnie próbujemy opcji z lewej strony, Zawsze miałem SWD ze sobą, było walone prosto w głowę, czy gdzie bądź, kładł się i zadanie na zranienie się zamykało. Krótko mówiąc, patrz przez optykę, jeśli zachwiał się ("przygiął się"), to szansa na zranienie jest nieduża, a jeśli nadal stoi (w stanie spokoju), to znaczy powinno się udać." Powodzenia. Ps. Też stamtąd: sama treść, autor DarkThunder (czuć, że ogarnięty): "Miałem podobny problem. Rozwiązałem go w następujący sposób: zabijam pierwszego, idę równolegle do ogrodzenia do dziury w nim, wchodzę za budkę i zapisuję (grę) przez menu, a następnie strzelam do kaprala, z wintoreza lub innej broni z tłumikiem, wystarczy 1-2 strzały z rzędu w nogę. Spróbuj może się uda." Edytowane 17 Lipca 2022 przez qlkin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urwiskrecik Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 (edytowane) zrozumialem ale swd nie mam bo wywalilem haha bede próbowal z czegos innego. EDIT: Udało mi się, zabiłem tego co siedzi i celuje z lewej strony a później strzeliłem prosto w łeb kaprala z gaussa po czym zapisałem się i wczytałem, można zamknąć już temat Dzięki za pomoc @qlkin i @tom3kb Edytowane 17 Lipca 2022 przez urwiskrecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urwiskrecik Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 (edytowane) Wie ktoś może gdzie znajdę bunkier na CEA2, powinnościowcy wysadzili ciężarówkę i wyskoczyła rozmowa że mam się zgłosić do bunkra szukałem, szukałem i nie mogę znaleźć. EDIT: znalazłem tylko teraz mam przejebane z sarkofagiem.... Edytowane 17 Lipca 2022 przez urwiskrecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 @urwiskrecik Zobacz od 30:00 jak radzili sobie inni. https://www.youtube.com/watch?v=lPAzE0hsJ1w&list=PLnGInkNZHnoI5cakXUHKhl8A6GBIMLac8&index=16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urwiskrecik Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 no dobra dobra tylko czemu go promieniowanie nie jebie, mnie dalej wali jak użyje antyrada to dalej jest to samo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 @urwiskrecik A masz artefakty, które niwelują skutki promieniowania? Z tego, co widzę, to Shkrek & Klick ma ich całkiem sporo. A tak swoją drogą, to prosiłbym Cię, abyś nie nadużywał wulgaryzmów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2022 @urwiskrecik jak pamiętam, to promieniowanie jest tylko tak mocne w rejonie drabinki, więc należy go jak najszybciej opuścić. I chyba ( już dokładnie nie pamiętam ) pójście w prawą stronę korytarza spowoduje szybsze jego zniknięcie-osłabienie. Trzeba pokonać trochę dłuższą drogę, a przy okazji wytłuc więcej monolitowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano 22 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września (edytowane) Witam. Sprawdzam jak działają gry na linuksie pod wine 9 (laptop dosyć leciwy, ale do tego do czego jest używany wystarcza - postanowiłem nie dręczyć go już windows 10, który działa na nim dosyć słabo) i zainstalowałem na ściągniętej lata temu na forum rosyjskojęzycznej wersji Stalkera - Cień Czernobyla modyfikację Upadła Gwiazda Honor Najemnika. Gra odpaliła, pozostawiłem ustawione oświetlenie statyczne - można grać. Modyfikacja zapowiada się bardzo interesująco i moje pytanie - jak wyjść z pieczary pełnej mutantów, prowadzącej z laboratorium x-18 w Dolinie Mroku? Z dwudziestu granatów pozostało cztery, obrzucanie hord mutantów granatami to na tym etapie gry jest najskuteczniejsza taktyka. Tutaj utknąłem w pieczarze i nie mam pomysłu co dalej jak z niej wyjść. Chodzi o to, że nie mogę znaleźć miejsca gdzie jest wyjście z tej pieczary? Proszę o pomoc. Edytowane 22 Września przez brix32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi