GlucioPL Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Dotarłem do Jantaru tylko nie mogę dostać się do środka bunkru. Drzwi wewnętrzne nie chcą się otworzyć a drzwi zewnętrzne nie chcą się zamknąć. Czy komuś innemu przytrafiło się to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 @GlucioPL Zerknij na 19 stronę tego tematu. I pamiętaj, że wyszukiwarka nie jest taka straszna. Czasem jej się zdarza ugryźć, ale generalnie jak jej polejesz, to od razu ma lepszy humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Za każdym razem jak próbuje dolać paliwa do mojego Zaporożca dostaję ten komunikat. Wie ktoś o co z tym może chodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 @GlucioPL, tak tego nie odczytam. Wejdź do gamedata/config/localization.ltx i w linii - font_prefix = _cent ;_west dodaj ; przed _cent. Ma wyglądać tak - font_prefix = ;_cent ;_west Uruchom grę i zrób screena z czytelnymi rus. literami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 (edytowane) @smox Edytowane 25 Czerwca 2018 przez GlucioPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 "Bak jest pełny". Usuń teraz ten ;. Umknęło mi to podczas tłumaczenia. Jak jeszcze znajdziesz coś w "krzaczkach", jakiś błąd, albo coś co uznasz, że trzeba zmienić, to wstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 W Martwym Mieście podchodzi do mnie neutralny zombiak i prosi mnie o znalezienie kota. Wie ktoś o co z tym chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 @GlucioPL, no, chodzi o znalezienie kota Zerknij tutaj, tak około 6 minuty - https://www.youtube.com/watch?v=Z_DtpRng0Uo Chyba o to zadanie chodzi, ale pewności nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Dzięki za pomoc, kota znalazłem. Niestety po oddaniu mu jego pupila wybrałem się do domu z ciałami obok i koleżka został wybity przez żołdaków. Szkoda. A tak przy okazji, gdzie mogę znaleźć przedmiot dla Wiedźmina? Mówił coś o dachu Rostoku ale nie mogę znaleźć żadnego wejścia na owy dach, wszystkie drabiny są za wysoko by je złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 @GlucioPL, nie pamiętam. Masz tu filmiki z przejścia tego moda po rus. na Youtube. Poszukaj, pewnie znajdziesz - https://www.youtube.com/watch?v=23pO2cHwrrg&list=PLgFSemidwykMTwdhmsbbABYhHYXiRuR-v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2018 Sorka że tak się ciągle pytam ale jestem zielony w niektórych sprawach. O co chodzi z tą rodem z horroru pogonią za karłem po tym jak odbierzemy pieniądze od barmana po wyłączeniu mózgozwęglacza? Złapałem tego karła po czym zrespiłem się już w normalnym kordonie. Znalazłem go i zabiłem po czym zaatakował mnie jakiś kontroler. Coś mam dalej zrobić z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 No moda udało mi się ukończyć (i muszę przyznać że mam mały niedosyt ). Pod koniec chyba mi się coś zbugowało ponieważ mogłem rozmawiać z tym przezroczystym profesorkiem po czym wybrałem opcję dołączenia do nich. Pokazało się po tym jakieś zakończenie. Po załadowaniu sejwa tych gości od Świadomości było 5 co jest dosyć dziwne. Czy ktoś przetłumaczył zakończenia moda na polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 3 godziny temu, GlucioPL napisał: Czy ktoś przetłumaczył zakończenia moda na polski? Mod OLR jest jednym z modów, które są cały czas rozwijane. Fixów i Patchy powstało pewnie z kilkadziesiąt. Staramy się co jakiś czas aktualizować spolszczenie, ale nie tłumaczymy każdego kolejnego Fixa. Aktualnie spolszczony jest Fix 19 (Версия актуальна на 2018 год. - Wersja aktualna na 2018 rok.), ale widzę, że już pojawił się Fix 19.5. Jak już autorom znudzi się grzebanie przy tym modzie i powstanie wersja FINALNA, to postaramy się przetłumaczyć wszystko, nie tylko pliki tekstowe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 29 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2018 (edytowane) Dziękuję za wyjaśnienie, chociaż mógłbym przysiąc że widziałem tłumaczenia zakończeń z tego moda na Polski gdzieś w internecie. Edit: Jednak to były zakończenia do Złotej Kuli. Ups. Edytowane 29 Czerwca 2018 przez GlucioPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 OLR 2.5 + FIXX 19 - pobrałem (strona: http://stalkerportaal.ru/load/teni_chernobylja_novyj/teni_chernobylja_globalnye_modifikacii/oblivion_lost_remake_2_5/136-1-0-2064 ) moda razem z fixem - 2 pliki które są połączone - vide plik exe , gram i nie narzekam (w stosunku do poprzednich "wylotowych" wersji): https://yadi.sk/d/SWm1MYB13XvEiy Dodałem spawner i celownik panoramiczny i jest fajnie, mila rozrywka w formie "retro" na lato, polecam na posuchę jaka zapanowała po mundialu w świecie modów: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Aha! takie pytanie: czy w tym modzie jest opcja snu? Chatę za pijawkę od Barmana mam, włażę na piec i zamierzam się upić bo spać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Przeleć się kilka razy naokoło chałupy i nie pij energetyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Mam problem fabularny. Wziąłem zadanie od naukowca z Jantaru, byłem w Martwym Mieście oraz w X - 18 mam 2 jakby kalkulatory, jakiś anomalny pseudo sztucer na śruby ale nie wiem gdzie mogę spotkać tzw. art grawitacyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 @vidkunsen W dniu 4.09.2015 o 00:19, FeRu napisał: Kod do drzwi dostaneisz od doktora na Jantarze przy zadaniu na 2 prototypy psi-ochrony(plus jeszcze ten ART,czyli artefakt grawitacyjny.bedziesz go mógł znaleść w MedPribor(agroprom) w zadaniu od Czystego Nieba lub odkupić/zamienic za mocny art grawitacyjny bodajże, od tego samego zombiaka,ktory bedzie w tym swoim sanktuarium i ta grawi strzelba takze do tego zadania jest potrzebna) i juz ci mowie ze po wyjsciu drugi raz z x18 bandyci cie złapia i zamkną, takze nie noś wiele gratow ze sobą jak tam pojdziesz drugi raz bo moze sie zdazyć ze coś sie zablokuje w teksturze i przepadnie, a wisiorek to dla profesorka w jantarze który przesiaduje z lewej obok bunkra(ten wisiorek jest mega ważny bo bez tego nie wejdziesz w ogóle do bunkra). Aha jeszcze tam w labie zbieraj wszystkie graty jakie się nawiną..kamera monitorująca,laptop i jakies inne urządzenia,które się tam walają,bo doktorek z jantaru dobrze za nie zapłaci. Jeśli chodzi o Denisa to mi takze przez całą misje stał jak słup,jednak za drugim przyjsciem do lab już go nie było,takze wystarczy go uwolnić i pogadać zeby zaliczyło zadanie. Pozniej nie widziałem go w barze,takze albo go nie ma albo potem jest gdzieś na terenie Baru. To tyle póki co i sorry ze tak chaotycznie ale juz zmęczony jestem,takze mam nadzieje że zrozumiałes co napisalem Jeśli będziesz miał jeszcze problem to wal śmiało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2018 Aha, zakupiłem od kolesia z Nieba 2 mocne arty grawitacyjne - jest w szkole na Barze. Wykupiłem naukowców z grzechu. Arty mam (2) to i zobaczę co i jak a w/w bambetle takie jak m.in. kamera to już zdałem łącznie z medalionem. Mam ten artefakt który się nazywa po prostu: Art. Polazłem na medibor, zadanie od kolesia z Nieba i tu male oszustwo: koleś nawija, że art jest w "kejsie" za! głównym budynkiem a on był w neseserze wśród trupów za budynkiem instytutu tam gdzie zazwyczaj jest czerwono żółty właz. Wygląda jak kompas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sev31 Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Mam pytanie, a mianowicie czy wersja na 2018-ty rok to zaledwie pacz do poprzedniej wersji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 @sev31 Tak, jeśli chodzi ci o ten fix19 czy ileś tam. Moda od premiery łatali różni ludzie i tak wychodzą te patche do dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 OLR 2.5 FIXX 19 (co dała ta nakładka/fiks)- i zrobiło się dziwnie i jednocześnie fajnie bo: Jestem w sarkofagu, do "laboratorium/dyspozytorni" nie mogę się dostać bo teleport wywala mnie do prętów paliwowych. Drugi teleport na poziomie wejść m.in. do monolitu wywala mnie na początek lokacji. Monolit daje zakończenie moda - F i życzenie: chcę być nieśmiertelny i koniec moda. Ale dostaje info i mam je w PDA, że z "pakamery" z monolitem jest teleport do laboratorium na generatorach. Idę tam pomiędzy anomaliami w górę, po drodze 3 snajperzy, jestem koło dziwnego zielonego teleportu, wchodzę. Wyrzuca mnie przed bramę na Kordonie i dostaje informacje od dziennikarza, że z jakiegoś powodu monolit mnie nie lubi i mam dojść do niego i odpalić kod do laborki - nie pamiętam: 4 cyfrowy. Zaczyna się ostra jazda - jestem teraz mistrzem monolitu i mam się dostać przez cały mod/lokacje do/na Czaes do pakamery z w/w laborka koło monolitu. zabiłem trepów, stalkerów a przy wejściu do pakamery Sidora spotykam karła który teleportuje mnie via on sam przez różne puste lokacje. Wracam na Kordon i przebijam się dalej w stronę Czaes. Jestem już w Prypeci, dopiero na Czaes 2 będą moi "bracia" z monolitu. Bardzo dziwna i jednocześnie fajna zmiana akcji. Jednocześnie jako monolitowiec możesz wykonywać misje dla handlarzy. bez spojlera: teleport z sarkofagu, info o zadaniu na dojście ponowne do sarkofagu, droga przez teleportypo "sladach" karła, fabryka Rostok w "nocy" czyli na tzw. 'drodze karla": Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Na koniec są 2 wyjścia z Bunkra i 3 opcje zakończenia - wyjście przez podziemia, wyjście tą samą droga i 2 opcje - koniec gry lub: a pluje na ciebie i idę w strefę czyli tzw. wolna gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GlucioPL Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 (edytowane) Mistrz monolitu? A o tym to nie słyszałem. Ciekawe. Jak mogę do niego dołączyć? Edytowane 8 Sierpnia 2018 przez GlucioPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi