Smok Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 @tom3kb Dzięki wielkie... Tego akurat jakoś nie udało mi się znaleźć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixman0 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zadania, typu przynieść Freemanowi jego Desert Eagla itp, że ktoś coś chce z drugiego końca świata brać od razu żeby leżały w dzienniku ? Czy dopiero jak mam dostęp do jakiejś lokacji to brać na nią zadania? Bo ktoś pisał że w zadaniach kończy się termin ważności i stają się nieudane. To tyczy się jedynie questów powtarzalnych, czy takich "jednorazowych" jak np z tym desert eaglem także ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 4 godziny temu, fixman0 napisał: Zadania, typu przynieść Freemanowi jego Desert Eagla itp, że ktoś coś chce z drugiego końca świata brać od razu żeby leżały w dzienniku ? Czy dopiero jak mam dostęp do jakiejś lokacji to brać na nią zadania? Bo ktoś pisał że w zadaniach kończy się termin ważności i stają się nieudane. To tyczy się jedynie questów powtarzalnych, czy takich "jednorazowych" jak np z tym desert eaglem także ? Ja jak widzę nowe zadanie w dialogach, a nie pamiętam co to było, to esc, save i sprawdzam - czy się opłaca brać już. Zadania z terminem czasowym wszystkie są pod pytaniami dla mnie - jest coś interesującego, nie mogę usiedzieć w miejscu itd. Tylko one mają 14 dni - tu trzeba ostrożnie bo czasami znaleźć to co chcą jest ciężko - mnie wkurzają glocki - bo jest dosyć problem ze znalezieniem - ale podejrzewam że we wschodniej prypeci, zatonie i jupiterze będzie ich pod dostatkiem, reszta w miarę leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixman0 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Czyli czasowo ograniczone są tylko te zadania gdzie pytam "jest jakaś robota itp"? Inne zadania, powiedzmy takie indywidualne i niepowtarzalne mogę brać od razu czy to bez sensu ? I da się jakoś w dzienniku wyczytać które misję są czasowo ograniczone , a które nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zbieractwo jest ograniczone czasowo, powtarzalne zadania też, fabularne nie. Jeśli nie jesteś pewien czy dasz radę to zapisz sobie sprawdź na ile dni do przodu Ci to zadanie wyskoczy i przekalkuluj czy Ci się opłaca. Jeśli zawalisz jakieś zadanie zbierackie to zaczniesz je od nowa co może być problematyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 20 minut temu, fixman0 napisał: Czyli czasowo ograniczone są tylko te zadania gdzie pytam "jest jakaś robota itp"? Inne zadania, powiedzmy takie indywidualne i niepowtarzalne mogę brać od razu czy to bez sensu ? I da się jakoś w dzienniku wyczytać które misję są czasowo ograniczone , a które nie ? Czytaj treść zadania zwykłego - jak pisze, że musisz zrobić bez opuszczania lokacji to zastanów się, czy dasz radę to zrobić - np zadanie kota dla Adrenaliny to jakiś koszmar, ale zrobiłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave23 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Panowie dwie sprawy. Po pierwsze primo, mam zadanie od Kruglowa na ten schowek Ducha, ale nie ma go w miejscu pokazanym na filmiku na którejś stronie. Po drugie priomo, ktoś wie mniej więcej gdzie jest ta "paczka" w Dziczy co ją trzeba znależć żeby dostać minigun dla Adrenaloiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Jest pewien pancerze w grze bodajże Wschód który tłumi do minimum odgłosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 49 minut temu, dave23 napisał: Panowie dwie sprawy. Po pierwsze primo, mam zadanie od Kruglowa na ten schowek Ducha, ale nie ma go w miejscu pokazanym na filmiku na którejś stronie. Po drugie priomo, ktoś wie mniej więcej gdzie jest ta "paczka" w Dziczy co ją trzeba znależć żeby dostać minigun dla Adrenaloiny? Chodzi Ci o dziennik Ducha? Jest w krzakach na Agro - trzeba się ciut naszukać. I jaka paczka w Dziczy? Czytaj dokładnie dialogi - - od wojskowych dostaniesz Miniguna gdy znajdziesz kasetę w dziczy . -od Sacharowa dostaniesz uzrądzenie które naprowadzi Cie dzwiękiem na tę kasetę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave23 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Dobra, źle przeczytałem. Chodziło o dziennik Ducha ale juz znalazłem. Ale mam inny problem. Przy przejsciu na Agroprom gra się wyłącza. Bez .zadnego loga, po prostu wywala do pulpitu. 1 minutę temu, boberm napisał: Chodzi Ci o dziennik Ducha? Jest w krzakach na Agro - trzeba się ciut naszukać. I jaka paczka w Dziczy? Czytaj dokładnie dialogi - - od wojskowych dostaniesz Miniguna gdy znajdziesz kasetę w dziczy . -od Sacharowa dostaniesz uzrądzenie które naprowadzi Cie dzwiękiem na tę kasetę . No właśnie o tą kasete chodzi. Pika przy jednym budynku zaraz przy tym potrójnym garażu ale w drzwiach jest teleport który wywala mnie do szopy obok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 @dave23 - to "cuś" jest na zewnątrz budynku - po stronie peronu i drabinki :-)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Panowie problem - potrzebuję imienny TOZ - sprzedaje go WORON za ręce kontrolera, niestety limit na transakcje z nim mam dawno wyczerpany, drugiego TOZA daje Fanat - ale za jajko wrony - a tego też nie mam jak zdobyć - kwest Kucharza Wolności dawno zrobiony i wątpię, czy w Lesie znajdę jeszcze jajka Więc moje pytanie jest takie - czy macie może dodatek znoszący limitowość na transakcje z handlarzami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave23 Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Panocki, jestem w zakladzie metaluricznym. I dwa pytanka mna szypko: Gdzie jest ten cały iniektor Hydry? I Gdzie znaleźć PDA dla Fanata? BTW, faktycznie mod dla prawdziwych masochistwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 22 minuty temu, dave23 napisał: Gdzie jest ten cały iniektor Hydry? I Gdzie znaleźć PDA dla Fanata? Iniektor hydry w lapku przy handlarzu PDA na samym dole budynek w którym będzie paru najemników - południowo wschodni róg lokacji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 1 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2021 Godzinę temu, koboldzisko napisał: Panowie problem - potrzebuję imienny TOZ - sprzedaje go WORON za ręce kontrolera, niestety limit na transakcje z nim mam dawno wyczerpany, drugiego TOZA daje Fanat - ale za jajko wrony - a tego też nie mam jak zdobyć - kwest Kucharza Wolności dawno zrobiony i wątpię, czy w Lesie znajdę jeszcze jajka Więc moje pytanie jest takie - czy macie może dodatek znoszący limitowość na transakcje z handlarzami? Jajek w lesie jest bodajże 12 lub 13 sztuk , a dodatek znoszący :Увеличен лимит на обмены патч 8к.7z ( ale czy zaskoczy w trakcie gry ?; nie wiem - ten "patch" winno wrzucić sie przed wyczerpaniem limitu wymian ) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixman0 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 O jakie limity wymian chodzi bo nie gram za długo? Wymiany typu naboje u sacharowa za świecidełka są limitowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 @fixman0 u różnych handlarzy, np u Żyły bandyty kończy się wódka itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixman0 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 To jak najlepiej grać żeby nic nie zawalić? U handlarzy wymieniać się za bronie których póki co nie potrzebuje bo mogą być potrzebne do jakichś misji w przyszłości ? Czy po prostu limitu nie wyczerpywać bo rozumiem, że każdy handlarz bez wyjątku takie limity posiada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 @fixman0 nie przejmować się tylko grać bo jak tak będziesz o wszystko się bał to przyjemności z grania nie będzie. Nie brać bezsensownie takich rzeczy i nie marnować np na sprzedaż, czy wypijać wódkę 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixman0 Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 A Kuźniecow w przypadku wymiany wódeczki na amunicje też ma jakiś limit wymian ? Czy u niego jest naboi na wymianę nieskończonosć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 2 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2021 (edytowane) W dniu 1.12.2021 o 23:38, boberm napisał: Jajek w lesie jest bodajże 12 lub 13 sztuk , a dodatek znoszący :Увеличен лимит на обмены патч 8к.7z ( ale czy zaskoczy w trakcie gry ?; nie wiem - ten "patch" winno wrzucić sie przed wyczerpaniem limitu wymian ) Dziękuję, będę testował za moment 21 godzin temu, fixman0 napisał: A Kuźniecow w przypadku wymiany wódeczki na amunicje też ma jakiś limit wymian ? Czy u niego jest naboi na wymianę nieskończonosć? @fixman0 Akurat amunicji u kuźniecowa nie wymieniałem - nie pamiętam co ma w ofercie, ale na pewno nie szalej u tych , co mają w ofercie rzadkie pancerze i broń... żyła ma MP5, AK i coś jeszcze - więc szrot, można wymieniać, kuźniecow też ma szrot, ale szerstiuk już ma AN-94 snajperski - więc ostrożnie, ogólnie ci co mają same naboje to kij z nimi - Akim, Dan, Sepator, ale pozostałych to z głową używaj - lepiej czasami bizonem postrzelać na 9x18 albo mp5 na 9x19 niż się zorientować (jak niżej uniżony Ja) że handlarze nie chcą ci dać giwery, a nie ma jej skąd wziąc, pozostaje mieć nadzieję, że w dalszej grze gdzieś dostanę za nagrodę lub wypadnie ze schowka A skrypty od @boberm dopiero sprawdzę dziś - wczoraj nie miałem czasu... Edytowane 3 Grudnia 2021 przez koboldzisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fixman0 Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Jakimi przyciskami się podnosiło skrzynki itp ? Bo jestem na etapie x16 i tej drabiny zakrytej deskami . Shift plus f coś nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 3 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2021 Strzelaj w tą deskę z strzelby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dave23 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2021 Możliwe żeby to PDA dla Fanata było gdzieś indziej? Coś mnie zaraz trafi bo obszukałem już cały teren i d**a blada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koboldzisko Opublikowano 7 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2021 9 godzin temu, dave23 napisał: Możliwe żeby to PDA dla Fanata było gdzieś indziej? Coś mnie zaraz trafi bo obszukałem już cały teren i d**a blada... eee o jakie PDA chodzi ? notebook czy komputer czy co ? i gdzie miało się znajdować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi