tom3kb Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 @PainChiller przeczytać tą wiadomość w pda, różowy tekst tak jak napisałeś. Ewentualnie wczytać zapis i zobaczyć, czy się pojawi. Często tak się dzieje w losowych sytuacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Przykra sprawa, zaglądanie w PDA za każdą wiadomością może być uciążliwe, zwłaszcza gdy lecą one w czasie walki i zawierają jakąś ważną dla jej przebiegu informacje :/ Pamiętam że w 7.3 takich problemów nie było. Wygląda to na jakiś błąd wprowadzony z patchem 8+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Ja miałem to już w wersji 7.0 czy tam 7.3 nie pamiętam, na której zaczynałem Op 2.1, jak pierwszy raz uruchomiłem grę nie było od razu pierwszego różowego smsa po pojawieniu się na Kordonie. Pewnie problem od wersji premierowej do finalnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Ja tam nie mam takich problemów, przez całą grę może ze 3 razy nie wyświetliła mi się wiadomość, ale w historii już była Robienie zdjęć w tym modzie to jakieś raczysko, stoję tak jak jest napisane, ba nawet obejrzałem filmik z jakiego miejsca robić zdjęcie i co? Zrobiłem ich 50 i nie zaliczyło zadania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Ogarnąłem właśnie że istnieje w modzie coś takiego jak możliwość szybkiego zapisania koordyantów i natychmiastowego teleportowania się do nich skrótem klawiszowym (Widzę na filmach że wyjątkowo przydatne w wypadku wspinaczki po schowki itd) Wie ktoś w jaki sposób się tego używa? Próbuje znaleźć coś na ten temat na ruskich forach ale ciężko idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 W ustawieniach, masz coś takiego jak szybki powrót. Musisz wybrać tę opcję. I jak się nie mylę, to do zaznaczania miejsca gdzie stoisz klikasz "k". A jak spadniesz, to dwuklik na "k". A może odwrotnie. I jest filmik chyba od Sinemana do OP2, jak to się robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 To chyba nie to - nie działa :/ Masz może link do tego filmiku albo kanału twórcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 U mnie pod literką K się to kryło. Warunek jest taki, że nie możesz mieć nic w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Znalazłem innego. Za to do 2.1 Patrz od 14:00. Będziesz słyszał "Wozwraszczatel" Wtedy jest mowa o szybkim powrocie. On ma ustawiony na Backspace. https://www.youtube.com/watch?v=qbLN7MS6p80 Popraktykuj w grze, czy zapisanie miejsca stania to jeden czy dwa kliki. Jak jeden, do np. po spadnięciu klikasz 2 x aby wrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) @PainChiller Tak, szybki powrót działa pod klawiszem przypisanym do funkcji return w menu klawiszy. Aby zapisać pozycję, do której chcesz powrócić, klikasz ten klawisz dwukrotnie. Jeżeli chcesz wrócić do tej pozycji, klikasz klawisz jeden raz. Ważne: jak zapiszesz pozycję i wyciągniesz broń, powrót będzie niemożliwy. Konieczna będzie schowanie broni i zapisanie pozycji od nowa. To samo dotyczy odległości na jaką się przemieścisz. Wysokość nie ma znaczenia, ale np jak oddalisz się od tego miejsca np na odległość przykładowo 50 metrów, to będziesz miał informację że jesteś za daleko. Wczoraj wstawiłeś screena dotyczącego "robaczywego" spawnera. Był on do wersji 2.0, ale była tam też funkcja wpisywania koordynatów w menu gry i błyskawicznego przemieszczania się po lokacji, o ile znało się koordynaty. Na YT gość sybiryk39 w swoich poradnikach do Op 2.0 często używał tej opcji ale nie wiem czy w tej wersji by to działało. Edytowane 24 Listopada 2019 przez wariat 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Aktualnie używam tego spolszczonego spawnera z 19 strony tematu. Niestety funckcja nadal mi nie działa :/ Usunąłem całą broń ze slotów no i nadal nic. Klawisz przypisywany zarówno pod "K", "F4" czy "Backspace" i nie działa ani dwuklik ani shift ani żadna inna kombinacja klawiszy. Do poprawnego działania nie jest wymagane włączenie jakiejś opcji, zmienienie czegoś w configach albo wrzucenie do plików gry jakiegoś skryptu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 1 godzinę temu, PainChiller napisał: Do poprawnego działania nie jest wymagane włączenie jakiejś opcji, zmienienie czegoś w configach albo wrzucenie do plików gry jakiegoś skryptu? Nic nie trzeba wrzucać ani edytować, w grze to po prostu jest. Ewentualnie popatrz w opcjach. Ale to dla mnie trochę dziwne, że u Ciebie nie działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Jeszcze jeden filmik od 1:30 jak wybrać i jak posługiwać się szybkim powrotem: https://www.youtube.com/watch?v=jexKeGdBYNM Nie ma problemu z ustawieniami. Dwuklik przy zaznaczaniu miejsca do powrotu i jedno kliknięcie aby wrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Nadal nic. No to najwidoczniej będę musiał zostać przy starej ale sprawdzonej metodzie na F5/F8 :v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Kiedy dostaje się kod do teleportu w limańsku do martwego miasta? Już tam byłem ale nie mam kodu, mam jeszcze pudełko po cygarach z notatką i jest tam napisane że to pierwsza część klucza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 @Zwinny Kod do teleportu w Limańsku, to cyfry z fotografii monolitu które kiedyś musiałeś zrobić. Nie pamiętam tego dokładnie, ale to chyba było 887766. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 @wariat Chodzi mi o to co jest zaznaczone znacznikiem , i jak wykonać zadanie Chudego na chipy na Kordonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 @kanon1022 Co do tego zaznaczonego - wchodzisz do Zapomnianego lasu z Wysypiska, idziesz po północnej granicy mapy i szukasz między kamieniami. 35 minut temu, kanon1022 napisał: jak wykonać zadanie Chudego na chipy na Kordonie. Zgaduję, że chodzi Ci o mikroukłady? Idziesz na posterunek wojaków na Kordonie i w kiblu na ich bazie je znajdziesz Chyba nawet więcej niż potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 @wariat Wiesz ile szukałem możesz zaznaczyć te kamienie w Zapomnianym Lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 2 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2019 @kanon1022 oglądaj od 1:40 Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Witam przeinstalowałem moda bo miałem dużo wylotów na Kordonie , w PDA niektóre wiadomości i smsy mam w krzaczkach . Macie seavy po wyjściu z pieczary po rozpoczęciu nowej gry, możecie mi podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 3 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 To że ci przycina to nic takiego, ta tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 (edytowane) Dzięki , ale czy też macie w PDA tak jak ja. PDA niektóre wiadomości i smsy mam w krzaczkach . Macie seavy po wyjściu z pieczary po rozpoczęciu nowej gry, możecie mi podesłać. Edytowane 4 Grudnia 2019 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 @kanon1022Ale ile ty masz tych smsów z jednej godziny? To była rozmowa z jakimś npc czy te losowe smsy co wyskakują co trochę? Bo coś za często mi się wydaje Bo dziwnie to wygląda wszystkie identyczne i w tym samym czasie. Na ekranie też takie były czy tylko w pda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2019 (edytowane) @tom3kb Chyba tylko w PDA innych nie zauważyłem bo dopiero zrobiłem reinstal moda. Chyba wiem co mogło się stać mam tego spawnera i mogłem coś dotknąć nie tak. Masz może seavy z gry po przejściu pieczary , albo z jakimiś 2 lub 3 zadaniami do przodu w grze. Edytowane 4 Grudnia 2019 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi