Gość Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 (edytowane) 25 minut temu, Anton Gorodecki napisał: Z Kordonu nie dostaniesz się do Przedzonia Nieprecyzyjnie się wyraziłem, cholera. Chodziło mi o posterunek na Zatonie, ale wracałem na Kordon myśląc, że zmiana lokacji i powrót na Zaton coś zmieni. Broda nie wspominał, że te kontrole mają kilkudniowe... Wiem, że wiesz i wiem, gdzie jest odpowiedź Tylko chciałem wejść "jak trzeba". Przed sekundą próbowałem znowu - obiegłem ładnie wszystko dookoła, uchyliłem się przed BTRem i zagadałem z drugim wojskowym, który siedział w głębi leśniczówki, ale dialogu na teleport nie miał. Z kolei ten spod bramy wystrzelał psy i stanął mniej więcej na środku terenu za płotem i na razie ani myśli się ruszyć. To wszystko pewnie dlatego, że zabiłem tego nieszczęsnego Kuźniecowa. Mszczą się 25 minut temu, Anton Gorodecki napisał: Wczytanie zapisu nie pomaga? Nikt nie zgłaszał podobnego problemu... Nie wiem, bo nadpisałem poprzedniego sejwa i już nie chciało mi się cofać jeszcze wcześniej by sprawdzać. Żadna strata, to był zdobyczny śmieć. Z kolei o zostawianie gratów w skrzynkach pytałem, bo mógłbym przysiąc, że kładłem Sidorowi do kuferka 3 stopy snorka, a wyjąłem po powrocie z oprogramowaniem hakerskim już tylko jedną. PS: leciałem też testowo helikopterem z Bagien na Jupiter! Fajne to! PS 2: nieaktualne, udało się! W kucki i powolutku od tyłu, udało się zagadać 10 tysięcy to jest rozbój. Gdyby ten trep wiedział co przeżyłem, żeby je zdobyć... Edytowane 21 Grudnia 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 To nie był jednorazowy haracz. Spoiler Teraz możesz temu wojakowi co siedzi przy teleporcie sprzedać swoje barachło, ale po rozmowie o sposobie przekraczania. Poczekaj aż podejdzie do teleportu, przeskocz na drugą stronę i możesz odkupić swoje rzeczy ale za wyższą cenę. A po dotarciu do Przedzonia idź do Striełoka i tak poprowadź rozmowę ( możliwe, że będzie dopiero jak mu oddasz fleszkę ) pytając o Skórownika, jak przemyca części mutantów. Wtedy zacznie Ci się wesoła zabawa, kosztująca dodatkowo 100 000. Bo musisz kupić aż dwa potrzebne arty. Ale to się opłaca zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 @kondotier Wrzuć to w spojler może? Bo o dodatkowym przejściu wiem, tak jak o tym, że najpierw muszę zajrzeć do schowka Striełoka. Na Przedzonie chciałem wrócić po lornetkę, bo jednak bez obserwacji idzie mi ciężej oraz po plecak. Teraz dopiero się odkuję na spokojnie i pójdę na Agroprom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakazany Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 (edytowane) FATAL ERROR [error]Expression : false [error]Function : ParseFile [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp [error]Line : 48 [error]Description : XML file[$game_config$] parsing failed. Can't find include file:[text\rus\string_table_amk_arts_desc.xml] Ktoś pomoże? Edit: Naprawiłem to ale gre mam po rosyjsku a link do spolszczenia nie działa niestety. Edytowane 29 Grudnia 2016 przez Zakazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 25 minut temu, Zakazany napisał: link do spolszczenia nie działa niestety. Normalnie działa. Tyle, że jako "turysta" możesz mieć jakieś ograniczenia, a przynajmniej tak mi się coś kojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakazany Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 A mógłbyś podać mi bezpośredni link do ściągnięcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 @Zakazany- w #1 masz bezpośredni link do spolszczenia. Jest ono dostępne tylko z naszej pobieralni. Kiedy uruchamiasz linka, co Ci się wyświetla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakazany Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 28 minut temu, kondotier napisał: @Zakazany- w #1 masz bezpośredni link do spolszczenia. Jest ono dostępne tylko z naszej pobieralni. Kiedy uruchamiasz linka, co Ci się wyświetla? Oops! An Error Occurred The server returned a "500 Internal Server Error". Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused. Ale bez obaw, już pewna osoba wysyłała mi spolszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Ja spróbowałem u mnie pobiera bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 @Zakazany- napisz na PW do portalsa i podaj mu ten błąd. Możliwe, że Turyści mają "inne" uprawnienia. Nawet jak już masz spolszczenie po "koleżeńsku", to należy to zgłosić, aby ewentualnie suport naprawił. U mnie też pobieranie bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakazany Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Błąd został zgłoszony, teraz wszystko w rękach Portalsa. Co do samego moda mam jedno pytanie. Kiedy w końcu pojawią się jakieś bronie u handlarzy? Każdy ma tylko strzelby. W magazynach jedynie jest M4A1 ale jak dla mnie trochę za słaby ten karabin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 U handlarzy jest w kółko to samo. Inne rodzaje dostępne u poległych lub handlując z NPC - mi. Ale. U przygodnie spotkanego nie od razu kupisz dobrą giwerę. Musisz sprzedać mu dwie, trzy rzeczy i dopiero wtedy pojawi się (albo i nie - trzeba często handlować) ciekawy egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakazany Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 41 minut temu, DaarMoo napisał: U handlarzy jest w kółko to samo. Inne rodzaje dostępne u poległych lub handlując z NPC - mi. Ale. U przygodnie spotkanego nie od razu kupisz dobrą giwerę. Musisz sprzedać mu dwie, trzy rzeczy i dopiero wtedy pojawi się (albo i nie - trzeba często handlować) ciekawy egzemplarz. Polecisz jakiegoś konkretnego npc czy to działa w sposób losowy? Dodatkowe pytanie: Po oddaniu pendrive dla Strieloka co dalej? Nie mam żadnej głównej misji i za bardzo nie wiem co mogę ze sobą począć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 @Zakazany - to dopiero początek moda, celowo tak zrobionego, aby na początku było mało i trudno dostępne. Poprowadź ze Striełokiem dialog tak, abyś mógł zadać pytanie o chyba Skórownika ( ten NPC przy jaskini, dawał zadanie z nożykiem na pieski ), jak przemyca części mutantów. Zona się przed tobą sama otworzy i sypnie zadaniami. Ale pytanie jakie zadałeś, było już wałkowane i to niedawno. Musisz czytać posty od daty wyjścia spolszczenia, dowiesz się z nich o wszystkich problemach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakazany Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 46 minut temu, kondotier napisał: @Zakazany - to dopiero początek moda, celowo tak zrobionego, aby na początku było mało i trudno dostępne. Poprowadź ze Striełokiem dialog tak, abyś mógł zadać pytanie o chyba Skórownika ( ten NPC przy jaskini, dawał zadanie z nożykiem na pieski ), jak przemyca części mutantów. Zona się przed tobą sama otworzy i sypnie zadaniami. Ale pytanie jakie zadałeś, było już wałkowane i to niedawno. Musisz czytać posty od daty wyjścia spolszczenia, dowiesz się z nich o wszystkich problemach. Strielok powiedział mi coś jedynie o alternatywnym wejściu do Przedzony. (Gadające mutanty(?)) A teraz mam możliwość jedynie zagrania z nim w grę i to wszystko. Zaraz zacznę wałkować wszystkie strony w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 @Zakazany W tym modzie grasz albo jako wojak albo jako stalker, Jak chcesz jako stalker to idziesz do baru na pierwszej lokacji i tam musisz pogadać z jednym gościem, zresztą łap poradnik do wcześniejszej wersji coś ci się rozjasni No i koniecznie zajrzyj do 1 postu na dół do spoilera z linkami masz tam informacje konieczne do grania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 @Zakazany- Striełok dał Ci w ten sposób naprowadzenie na Skórownika. Idź do niego i zapytaj o to alternatywne wejście. Ale przypuszczam, że lepiej byłoby zagrać Ci od nowa, jako żołnierz. Jego droga jest prostsza. Ograsz się z modem, poznasz kruczki i rozwiązania. A następnie powtórzysz grę jako stalker. Bo to jakby 2 w 1. Dwa mody w jednej paczce. Rozgrywka się mocno różni, więc z nuda problemu nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakazany Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 FATAL ERROR [error]Expression : assertion failed [error]Function : _VertexStream::Lock [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\R_DStreams.cpp [error]Line : 44 [error]Description : (bytes_need<=mSize) && vl_Count Podczas drugiego wejścia na bagna dostaje crasha. Za pierwszym wszystko było okay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 @Zakazany Przejdź na oświetlenie statyczne i wejdź na Bagna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakazany Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Pomogło, dziękuje ! W takim razie cały czas powinienem grać na oświetleniu statycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ranger801 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Taki wylot występuje tylko na Bagnach (zarówno tych z CS jak i z buildów), więc nie ma potrzeby pozostawania na oświetleniu statycznym poza tymi lokacjami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakazany Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Mam mały problem z oazą. Niestety ale przejście przez te kolumny zawsze mnie cofa do tyłu. Próbowałem z każdej strony. I zawsze jest cofka do tyłu. (Przechodzę tak jak oryginale) Muszę z kimś porozmawiać albo wykonać jakieś zadanie by przejść dalej? Byłem na starych bagnach i znalazłem rozbity helikopter a obok niebieskie anomalie ale zamiast jakiegoś "daru" znalazłem tylko 3 chimery i od cholery promieniowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 3 minuty temu, Zakazany napisał: Próbowałem z każdej strony. Czyżby ? A górą próbowałeś ? Po rurach z wentylacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakazany Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Po rurach? Przyznam się, że o tej możliwości dostania się nigdy nie słyszałem. Dałbyś może screen gdzie dokładnie albo filmik na yt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Miałem się rozpisywać ale niech obrazy przemówią za mnie - od ok 16 minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi