tybet64 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Udało mi się wreszcie z tą Prypecią.Włączyłem z powrotem na dynamiczne ale suwaki dałem nie na niżej tylko tak gdzieś na 3/4 (oprócz trawy) i przeszedłem.Spróbuję na generatorach jeszcze.Tak w ogóle to dziwnie zrobiony ten mod .Zacząć bez dynamicznego się nie dało a teraz ganiam po Promzonie na statycznym i wszystko gra.A jeśli chodzi o tą Prypeć to chyba jest coś nie tak ze spawnem Monolitów.Zabijam jednego potem następnego i tak do oporu . Miałem stos monolitowców a ci dalej się odradzali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokol Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Cześć. Można w tym modzie jakoś zwiększyć udźwig? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Udźwig: 1/ podałem na forum odpowiedni trajner do wersji 10004 - n/w 2/ zmiany w plikach config.actor- i scripts/system - vide max weight ad.pkt.1/ Trajnery od wersji 1.0 do 10006: http://www.gamecopyworld.eu/games/pc_stalker_shadow_of_chernobyl.shtml Yandex do wersji 10004: https://yadi.sk/d/rjVTMY1gdJxLe Playground: http://www.playground.ru/cheats/trejner_9_dlya_s_t_a_l_k_e_r_shadow_of_chernobyl_v_1_0004-4535/ ( Numpad 1 : Unlimited Life Numpad 2 : Unlimited Armor Numpad 3 : Unlimited/Add/Off Ammo Clips Numpad 4 : Unlimited Stamina Numpad 5 : No Radiation Damage Numpad 6 : No Brain Damage Numpad 7 : No Hunger Numpad 8 : No Weight Encumberance Numpad 9 : Rubles 100,000 / Zero / Off ) 3/ patrz na n/w plik exe. 1324798645_197_stalker_1.0004-.exe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokol Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 Dzięki za odpowiedź, jest jednak małe ale... Sposób na zmiany w plikach znam, lecz w tym modzie nie działa. Spróbuję z trajnerami. Dobra, opanowane. Bez trainerów. Miałem burdel w plikach. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 No.Udało się zaliczyć generatory.Wpierw walnąłem oświetlenie dynamiczne tak na 3/4 (oprócz trawy) i filmik poszedł jak po maśle , a jak się skończył to z powrotem na statyczne i udało0 mi się wejść do Warlabu. Mod jest świetny ale niekiedy trzeba strasznie kombinować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Gratuluję, @tybet64! Ja ostatnio płakałem nad moją rozgrywką, ale ten mod ma w sobie coś takiego... Aż mi się Siekiera przypomniała https://youtu.be/BKNq1uHRzpI Walczę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 No i znowu problem.Mam taki wylot przed wejściem do X10.Jak usłyszę "dzwonienie w uszach" to mnie wywala z tym: FATAL ERROR [error]Expression : no_assert [error]Function : CXML_IdToIndex<class CSpecificCharacter>::GetById [error]File : e:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrgame\xml_str_id_loader.h [error]Line : 112 [error]Description : item not found, id [error]Arguments : rad_soldier_specnaz_default2_zombi Wiem że czegoś nie ma tylko nie wiem gdzie to znaleźć.Tak mi się zdaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Naprawdę mocno porąbany ten mod. Przed chwilą poszedłem znowu żeby nagrać ten dźwięk (coby go wyłączyć) jedną ręką szedłem w drugiej telefon i przeszedłem bez problemu.Wcześniej biegłem i wywalało.Dziwne. A zombiaki z Monolitu jak stali tak stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Wie ktoś może o które ATP chodzi w zadaniu na uratowanie laski? Bo przyłażę już trzecią noc pod ATP na Kordonie i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 @tybet64 - niestety, ale będziesz się musiał trochę dalej przespacerować. To nie jest koopieratiwnoje Avto Transportnoje Proizvodstvo na Kordonie, ale cała lokacja na którą się wchodzi w Alternatywie, chyba z Magazynów Wojskowych. Zadanie musisz zrobić koniecznie przy pomocy noża i po cichu. Jeden wystrzał i zaczynasz od początku. Radzę zabrać ze sobą 2 GPSy. Pierwszego użyć, jak NPCka doprowadzi Cię do tylko sobie znanego teleportu, bo przyjdzie jeszcze z niego skorzystać. A w nocy trudno zapamiętać miejsce. A drugi zaraz po pojawieniu się na Kordonie, bez zrobienia jednego kroku. Inaczej będziesz teleportu szukał "na kolanach". A też jest niezmiernie przydatny. Od dawna walczę, aby te zabudowania Koopieratiwu na Kordonie nazywać np. STS (Spółdzielnia Transportu Samochodowego), a lokację nazwać PTS ( Przedsiębiorstwo Transportu Samochodowego ), aby się nie mylił. To samo jest z Lasami. Rudym i Czerwonym. Czerwony jest na Radarze, a Rudy koło mostu do Limanska. Te jednorodności nazw biorą się z łączenia lokacji różnych podstawek i z bildów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Akcja zadania dzieje się na lokacji ATP, w samym jej centrum. Idziesz tam za dnia i czyścisz lokację (w zasadzie wystarczy wyczyścić jej południową część) z mutantów i bandytów. NIE ruszasz "cziki briki" którzy stoją na wejściu na lokację i pobierają myto. Kiedy już to zrobisz czekasz do nocy (po 24.00) i zakradasz się do budynku, w którym bandyci przetrzymują Lenę (płd-zach część centralnego kompleksu). Nie zapisuj w czasie tego skradania, bo będą wyloty. W budynku z kobietą ogłuszasz obu bandytów, rozmawiasz z zaginioną żoną i odprowadzasz Lenę najpierw do wyjścia z lokacji a następnie tam gdzie ci powie => Kordon, Zaton, Przedzonie. Rozmawiasz z wojskowymi, oni przepuszczają kobietę a ty spotykasz się z nią już w Przedzoniu. W nagrodę Lena opowie ci o schowku w bazie bandytów na ATP. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Dzięki wielkie.Trochę mylna jest informacja o przystanku bo na lokacji ATP nie widziałem żadnego.Jeszce jedna sprawa.Gdzie są przejścia na Cmentarz i do (chyba) Ukrytej Drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Znaczniki teleportów pojawiają się dopiero po otrzymaniu zadania na danej lokacji. Albo jest to od razu znacznik, albo z dialogu Ci to wychodzi. Jak widzisz z zadania z Leną, nie zawsze są utrwalone. Trzeba sobie zaznaczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Niestety próbowałem kilka razy ale nie ma tam żadnej "krzyczącej kobiety". Jedyne wrzaski to te w tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Jak masz wrzaski w tle, to znaczy że cię wykryli. I wtedy Lena się nie spawnuje. A znajdziesz ją w tym budynku na lewo od bramy, w drugim pomieszczeniu. NPCów w środku, też musisz po cichu. Jest taki myk, że jak ty go nożykiem, to pada, ale żyje. Nie dobijaj, a idź na kolejnego. No i ani minuty wcześniej nie zaczynaj zadania, jak to masz przykazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 17 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 Mój błąd.Dobiłem pierwszego bandosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fokol Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Witam. Wiecie może jak wyłączyć hud w kombinezonach, egzach itd. opcja AKM w menu nie działa, oraz co zrobić aby podwieszany podwieszany granatnik M300 był w pełni sprawny (na chwilę obecną każdy strzał jest bez efektu, zero wybuchu itd.)? Edytowane 20 Maja 2017 przez Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 To są wszystko niedopracowania moda. Musisz się przemęczyć, bo kiedy wyjdzie i w ogóle czy wyjdzie kolejna wersja, nic nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Przy uruchamianiu dopada mnie taki błąd: Spoiler Expression : fatal error Function : CStringTable::Load File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\string_table.cpp Line : 53 Description : <no expression> Arguments : string table xml file not found string_table_includes.xml, for language pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 W localization.ltx ma porządek? To takie pierwsze co mi do głowy przyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Znalazłem przyczynę błędu, tak jak w pisze w logu, brakuje pliku "string_table_includes.xml" a po przekopiowaniu go z ruskiej alternatywy wywala kolejny błąd, tym razem brakuje pliku "dialogs_deadcity" czy jakoś tak. Pokombinuję i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 Witam.Po wczytaniu sejwa mam taki błąd. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...games\stalker\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oi69 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Witam! Przy uruchamianiu wyskakuje mi coś takiego : FATAL ERROR [error]Expression : false [error]Function : ParseFile [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrXMLParser\xrXMLParser.cpp [error]Line : 48 [error]Description : XML file[$game_config$] parsing failed. Can't find include file:[ui\ui_custom_msgs_doc_viewer.xml] Możecie pomóc ? Edytowane 3 Października 2017 przez oi69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 @oi69 brakuje Ci ewidentnie pliku. Postaw moda jeszcze raz, a jeżeli będzie tak samo ściągnij z innego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oi69 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 Ok. dzięki !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi