Skocz do zawartości
Wiadomość dodana przez Szczepan9205,

AKTUALIZACJA SPOLSZCZENIA:

21.10.2024do zakładki Linki do pobrania została dodana najnowsza wersja spolszczenia dostosowana do łatek, które wyszły między majem 2024, a 21.10.2024. Dodatkowo zmniejszył się trochę rozmiar spolszczenia z racji usunięcia z paczki ze spolszczeniem dodatku Modded Exes - Grok do większości łatek, mini-łatek czy fixów wrzuca od jakiegoś czasu najbardziej aktualną wersję dlatego Modded Exes nie musi już być częścią spolszczenia. Oprócz tego spolszczenie zostało dostosowane do działania z Anomaly 1.5.3 i do wszystkich dodatków jakie w międzyczasie Grok dodał do Gammy. Do tego poprawiono trochę błędów, ujednolicono wielkość liter we właściwościach przedmiotów, a same opisy w większości dostosowano do konkretnych przedmiotów. 

Pliki polskiego lektora są INTEGRALNĄ częścią spolszczenia, więc jeżeli ktoś nie chce lektora to instrukcja jak go usunąć jest w zakładce "INSTRUKCJA INSTALACJI SPOLSZCZENIA". Żeby spolszczenie działało też jak należy trzeba zaktualizować też Launcher Gammy do wersji do 6.4.0.0 - linki do pobrania Launchera są dostępne na serwerze Discord Gammy w zakładce "Announcements".

Rekomendowane odpowiedzi

@kanon1022 Hmm, wiesz to zależy... Custom i Gamma to prawie to samo tylko Custom chyba jest jeszcze ładniejszy (moim zdaniem przynajmniej) i nie ma w nim tych głupich mechanik z Gammy, że nie możesz broni ani kombinezonu kupić u handlarza tylko musisz zdjąć jakiś zniszczony z trupa i naprawić go ręcznie i przy wykorzystaniu mechaniki tworzenia/craftowania, a z kolei żeby to zrobić to musisz mieć narzędzia - masz ruble to po prostu idziesz do handlarza i kupujesz nową broń czy kombinezon i tyle.

A jeśli chodzi o ilość lokacji i fabułę no to wygrywa oczywiście Anthology bo ma fabuły modów do Zewu i lokacje z nich + lokacje z Lost Alpha i 3 lokacje z dodatku New Levels do Anomaly - pod tym względem Anthology wygrywa, ale graficznie jest trochę słabiej. 

No i wszystkie 3 mają też wspólną te same 3 rozdziały bazowej fabuły z Anomaly czyli to "Żywa Legenda", "Grzech Śmiertelny" i "Operacja Łuna", ale w Customie i Gammie na nich fabuła się kończy, no a w Anthology masz jeszcze fabuły modów i samego Zewu Prypeci. 

Co do rozgrywki to za bardzo Ci nie powiem nic o Customie i Anthology bo praktycznie w nie nie grałem - o Customie słyszałem, że ma bezsensowną balistykę jeśli ktoś przywiązuje uwagę do takich rzeczy i strzelaniny czasami mogą być irytujące, z kolei o Anthology to już w ogóle nie jestem w stanie nic powiedzieć bo jedyne co zrobiłem to odpaliłem sobie fabułę Zewu i doszedłem na Skadowsk - miałem wrócić do Anthology jak uporam się z aktualizacją spolszczenia do Gammy, ale... nie mogę się zebrać :P
Z kolei Gamma to chyba coś na poziomie Anthology - nie jest hardkorowo trudna tylko brak możliwości kupowania broni i kombinezonów może wiele osób odstraszyć bo nie każdemu się chce bawić w mikrozarządzanie, rozkładanie na początku wszystkiego co się da na części, żeby pozyskać części zamienne do naprawy czy to broni czy ciuchów, ale jak już się to opanuje i dorobi w miarę ok sprzętu to spoko się gra.

@wasilij150 W teorii wystarczy wyłączyć dodatek 163 - Identification UI i powinno zniknąć. Nie jestem pewien tylko czy nie zacznie Ci się Gamma potem sypać, ale chyba nie powinna, a gdyby zaczęła to zawsze możesz włączyć ten dodatek z powrotem. 

• 2 tygodnie później...