kondotier Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 @Karolson12223 masz przecież jeszcze wejście z drugiej strony budynku. Tam też jest anomalia? A co dotyczy screenów. Nie musisz używać hostingów. Klikasz F12 i w katalogu zapisów masz katalog ze screenami, które dołączasz do wpisu za pomocą kliknięcia w "dodaj pliki" , z linii ze spinaczem pod oknem wpisywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolson12223 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 tam Anomalia jest cały czas problem w tym wiem że mam jakoś przejść , przez dziurę w dachu i właśnie się dostać po ten artefakt ta anomalia to umożliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 @Karolson12223 Po pierwsze, zacznij pisać z dużymi literami, kropkami, przecinkami i bez wytłuszczania. Na razie twoje pisanie to bełkot, z którego trzeba się domyślać. Nie zmienisz sposobu pisania, nie będzie odpowiedzi. Pisałem o wejściu z drugiej strony budynku, Ty o tym ani słowa. Próbowałeś wejść tamtędy? Anomalie są zależne od emisji. Nie możesz teraz, czekaj na emisję, abo przyjdź innym razem, np. wracając z Wysypiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolson12223 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Właśnie próbowałem . Niestety ta anomalia czy wejdę na górę ,czy będę na dole nadal mnie będzie przeciągać szkoda . Bo pewnie nie ruszę misji do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 @Karolson12223 Ale chyba masz zadanie odnaleźć Sieriego na Wysypisku, a nie włazić do tej chałupy. Ja nie pamiętam ( za dużo tych sigerusów było ) co to za anomalia i czy jest zawsze. I pisz bez pogrubiania czcionki. To nikogo nie rusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolson12223 Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Tak prawda ale problem jest z Sierejem .Nie ma opcji dialogowych temat o Strejłoku Ta chałupa co jest Anomalia . Nadal ta Anomalia występuję niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Musisz jeszcze raz wejść z Kordonu na Wysypisko i bez bawienia się w cokolwiek pognać do hangaru i pomóc zlikwidować atakujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 PODBICIE TEMATU: @Karolson12223 - Daję ci gameplaya z Twoim problemem: 19:00 Lis 22:00 Na wysypisku 27 Informacja o nagrodzie na Kordonie (art ) 30:00 W hangarze. Bez rozmowy SMS o Krecie. Nie zabijaj Biesa jak to zrobił gracz. Nic Ci to nie da i jest bez sensu. A co dotyczy arta, to widocznie anomalia go broni do czasu zadań na Wysypisku. https://www.youtube.com/watch?v=anhUWZLbPKc Wybrałeś dość leciwego moda, bo mimo że u nas jest od 2011r, zrobiony był w 2007r. Wątpię, aby ktoś kto w niego grał, jeszcze pamiętał co w nim było, tak że jesteś zdany sam na siebie i resztę pokazanego gameplaya. DODANO: Pomimo wyłączonego ABP, nie mogę pobrać spolszczenia. Mam taką informację: cyt: "Niestety, nie udało się odnaleźć tej strony". @Karolson12223 - A Ty skąd spolszczenie pobierałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Poprawiłem link do spolszczenia, usunąłem zbędne grafiki łącze do nich prowadziło do serwisu który umarł kilka lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 @Allen - Niestety, ale z nowego linka też się nie da pobrać. Taka informacja. error "redirect_uri_mismatch" error_description "The redirect URI provided is missing or does not match" error_uri "http://tools.ietf.org/html/rfc6749#section-3.1.2" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Dziwne bo u mnie działa, spróbuj teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 @Allen - do pobieralni wchodzę, ale po kliknięciu w Pobierz, wyskakuje okno z błędem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolson12223 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Ja wpisałem na google po prostu ,SGM do SHOCK i mi wyskoczyło na forum Stalker Team .I tam pobrałem linki do moda i dziękuję za pomoc .Zrobię tak jak mi napisałeś na Wysypisko . I mam takie pytanie jak np . Stalker Lis zginie to brat tego Siereja bo jakoś z nim mały problem mam . Jak mu daję apteczkę to on idzie gdzieś i nie załancza mi F żeby porozmawiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 @Karolson12223 - Ja pytałem, skąd pobrałeś spolszczenie do moda. Jeśli masz moda ze spolszczeniem, to z którego linku pobierałeś? Lisa musisz uratować przed mutantami, aby z nim mieć rozmowę. Mutanty atakują dwa razy. Dałem ci namiary na dwa gameplaye. W drugim, Sieryj jak przeżył też nie gada, ale przychodzi informacja o Krecie. To zobacz w zadaniach, czy masz z nim rozmawiać. @Allen - Dalej po wywołaniu opcji Pobierz, wyskakuje mi okno z błędem, który wstawiłem powyżej. Taki sam błąd wyskakuje, przy próbie pobrania moda z linków do naszej pobieralni, gdzie może być już ze spolszczeniem. Yurek lubił robić takie kompilacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 PODBICIE TEMATU. 1. Problem pobrania spolszczenia rozwiązał mi @portals . Pobrałem z tego linku do naszej pobieralni: https://zone.stalkerteam.pl/file/60 2. @Karolson12223 - W grze dotarłem do tego budynku z anomalią. Mod mi wskazał na strychu schowek ( ale jeszcze nie artefakt, to zadanie dostałem później ). Faktycznie, zabójcza to anomalia. Ale ją w końcu pokonałem. Za którymś razem utrafiłem w moment, kiedy eksplodowała i przycichła. Czekałem na ten moment przy ścianie do drugiego pomieszczenia koło skrzyń w przejściu. Potem biegiem do dziury w dachu, na niego i do widocznej ściany. Tam nie już nie sięgała. Daję screena jak stoję na dachu przed tą wyższą częścią i drugiego z zawartością schowka. Przy okazji brania schowka zabrałem artefakt. Ten schowek dostałem 2 razy i zawsze było to samo. Tak że musisz się pogimnastykować i wejdziesz. Tyle tylko, że u mnie do tej anomalii wpadł stalker i to on i jego wyposażenie powodowało erupcje anomalii. Jeśli u ciebie czegoś takiego nie ma, to weź i wyrzuć jakąś rzecz tak, aby anomalia ją wciągnęła. Ten art nie jest w jakikolwiek sposób powiązany z Lisem. Zadanie na niego dostałeś przecież oddzielną informacją. A tak ogólnie. Wstyd się przyznać, ale ten mod przeszedł mi jakoś nie zauważony. Jestem nim mile zaskoczony, bo choć to niby scenariusz z podstawki, to jednak tak zmieniony w rozgrywce, że się gra jak w coś nowego. A tu wioska nowicjuszy w innej niż jesteśmy przyzwyczajeni kolorystyce. I droga na Wysypisko. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karolson12223 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Dziekuje za pomoc,mod bardzo fajny.Nowa i stara fabula .Ciesze sie ze ci sie spodobal ,pokombinuje i jakos zdobede ten artefakt.I przepraszam ze z bledami pisze chwilowo na tablecie pisze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 No i dotarłem do finalnego zakończenia moda. To trzecie z możliwych. Ale nie jest to jedno z rozwiązań podstawkowych przy Spełniaczu Życzeń. Szkoda że ten mod poszedł w takie zapomnienie, bo na to nie zasługuje. Nowe rozwiązania jak np. możliwość wyboru trudności gry w dodatkowych opcjach, zmiany w grafice obiektów, widoczne na poniższych i na wcześniej wstawionych screenach, oraz wiele urokliwych widoków pozwalają zagrać w Cień Czarnobyla w nowej odsłonie. Dużo broni, którą można pozyskać z trupów, z jej nowymi grafikami w inwentarzu daje satysfakcję. Jak zwykle na początku każdego moda, nasz GG musi trochę się pogimnastykować z rożnymi niedogodnościami. Ale w miarę gry pozyskuje artefakty, kombinezony o sporo zwiększonym udźwigu, broń od dużej skuteczności. Tak że cziterka jest zbędna. W miejsce spania mamy opcję przewijania czasu, w trakcie której możemy spokojnie działać. Tak że noce już nie straszne. Ale jak większość modów z tamtych czasów, ma też małe niedopracowania. Miałem w nawale walki na Radarze, czy w elektrowni, kilka bez logowych wylotów kiedy zginąłem. Ale savy się nie psują, więc problemów nie było. Kto jeszcze w tego moda nie grał, to zachęcam. I na koniec screen na wesoło. Lewitacja NPCów. DODANO: Przetłumaczony opis opcji HUDa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 (edytowane) Ludzie co znaczy taki komunikat? (pojawia sie przy próbie uruchomienia moda z silnika w katalogu bin) bo jak zwykle to u mnie bywa jest problem, mam możliwość spatchowania wersji 1.0006 na 1.0004 ponieważ mam ori dodatkową płytę do SoCa, gdy pobieram plik na patcha i on mi sie ściągnie, po prostu go uruchamiam to znowu mam komunika że gra nie jest zainstalowana, WTF? Edytowane 29 Stycznia 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 @cez137 Te patche o których piszesz, działają w drugą stronę. V.1.0004 podnoszą do v.1.0005 i kolejno do v.10006. Natomiast degradacja to inna bajka. Wiele razy już o tym na forum mówiono. Poczytaj w tym temacie. A nie każdego moda uruchomisz bezpośrednio z silnika. Musisz mieć zrobiony skrót od np. lauczera. W ZP jest to plik stalker-COP.exe w katalogu głównym. Mody również mają zrobione coś podobnego. Dlatego kiedy mody mają instalator, trzeba mu pozwolić na zrobienie skrótu pulpitowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 (edytowane) @kondotier uruchomiłem tego moda, mam inne degradatory jeszcze z poprzednich modów i niby się włącza, można wejść do menu, spolszczenie działa, ale niestety przy próbie uruchomienia gry (proces ładowania przy tworzeniu nowej gry) wylatuje z błędem że silnik przestał działać, zastanawiam się teraz czy nie spróbować tego wszystkiego zrobić na podstawce którą mam na C (ostatnio z Dzikiem remake mi to zatrybiło), bo teraz zrobiłem to na CIENIU którego kopię podstawki mam na D (może to błąd, nie wiem) temat o którym wspomniałeś przeczytam i jak będzie trzeba to się zastosuję tylko nie wiem za bardzo które pliki mam przekopiować bo jest ich tam trochę, rozumiem że tylko te v 1.0004 ale russian czy WW? czy oba? Edytowane 29 Stycznia 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 @cez137 Jaką masz oryginalną płytkę Cienia, taka wersja z dodatkowym dyskiem to była w Platynowej Kolekcji bodajże, to tam miałeś po instalacji wersje 1.000 i tymi patchami podbijałeś do jakiej chciałeś. Czyli z 1.0000 do 1.0004 i na to SGM. Tty sobie daj spokój z tymi kopiami gry bo nie ogarniasz normalnie zainstaluj i na niej graj, a potem najwyżej odinstaluj grę i od nowa pod nowego moda jak będzie taka konieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 @tom3kb mam wersje EXTRA KLASYKA z dodatkowym dyskiem i tam są te patche ale gdy pobieram plik na patcha i on mi sie ściągnie, po prostu go uruchamiam to znowu mam komunika że gra nie jest zainstalowana, WTF? poza tym kondotier piszę że 19 minut temu, kondotier napisał: patche o których piszesz, działają w drugą stronę. V.1.0004 podnoszą do v.1.0005 i kolejno do v.10006 to ja już sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 @cez137 Ok to od podstaw. Jak instalujesz Stalkera z płyty Extra klasyki to wejdź do gry i zobacz jaką ma wersję. Jak 1.0000 to wsadzasz sobie ten dodatkowy dysk i po kolei instalujesz do wersji 1.0004 i na to wrzucasz moda SGM. Jak odpalisz grę i w menu bedzie nie 1.0000 tylko 1.0006 to wtedy idziesz do tematu co zapodał @kondotier i robisz downgrade (zmieniasz wersje gry w dół) na 1.0004. Tylko przeczytaj która metoda jest najpewniejsza i najszybsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 @tom3kb 2 minuty temu, tom3kb napisał: wejdź do gry i zobacz jaką ma wersję proszę, gdzie jest to napisane jaka to wersja, to pliki które znajdują się na ori płycie z SoCem, w menu gry jak się ją uruchamia normalnie widnieje 1.0006 no to to musi być wersja 1.0006, no bo jak inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Tak, sprawdzasz w menu gry. Czyli po czystej instalacji masz od razu najnowszą 1.0006, to jak chcesz grac w mody na 1.0004 to musisz robić downgrade wg tematu co dał ci @kondotier Jeszcze tu był jakiś temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi