kanon1022 Opublikowano Czwartek o 19:37 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 19:37 (edytowane) Witam wszystkich chciałbym zakupić Stalker 2 wersja pudełkowa z płytą instalacyjną ,tylko którą wersję i jaka będzie najlepsza .Kupować teraz czy poczekać . Znalazłem w Ceneo https://www.ceneo.pl/114036609#tag=familyTiles I czym się różnią te wersje . Edytowane Czwartek o 19:38 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano Czwartek o 20:00 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:00 Zapewne zawartością którą mają w sobie zawarte. Jedna dadzą Ci premium pancerz i dodatkową bron w grze inne nie. Generalnie ja czekam do stycznia jak się gra nie będzie bugować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Litterek Opublikowano Piątek o 03:54 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 03:54 8 godzin temu, kanon1022 napisał(a): Witam wszystkich chciałbym zakupić Stalker 2 wersja pudełkowa z płytą instalacyjną ,tylko którą wersję i jaka będzie najlepsza .Kupować teraz czy poczekać . Znalazłem w Ceneo https://www.ceneo.pl/114036609#tag=familyTiles I czym się różnią te wersje . Nie wiem czy w ogóle istnieje wersja z płytą CD, jak kupujesz nawet pudełkową wersję to w środku zastaniesz po prostu kod aktywacyjny do steama czy innej danej platformy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano Piątek o 07:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:20 Kanon1022 - jest wersja do pobrania przez torrent, 150 GB w 7 zipie ale Meta mi nawijała, że jakiś tam spam czy coś tam więc nie podam ci adresu. Wielu pobrało i ma tą grę w formie fizycznej na kompie a nie jakieś tam chmury ze steama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano Piątek o 07:21 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:21 Teraz zerknełem.. Przecież to śmierdzi nie powiem czym. W media markt masz wersje limitowana za 299. Ta super wersja kosztowała na stronie chyba 419 zł. To gdzie tu takie cyfry. Kup sobie oryginał za normalne siano. No i kolega ma rację nie ma płytek CD. Gra jest za duża żadna płyta tego nie obsłuży. Dostajesz pudełko i klucz do platformy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano Piątek o 07:27 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:27 Ignachinio - tzw. prywatne. 34 - 35 płyt DVD i jest możliwa wersja w 7 zipie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Piątek o 07:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 07:35 @vidkunsen ty już nie pal głupa. ☺️ @Ignachinio Można też legalnie. Standardowo w takim wypadku wersja z GoG bo oni zawsze instalatory w partach po 4Gb robią, jak ktoś chce sobie na 35 płyt może wypalić nie ma problemu 😁 Tylko za jakiś czas wyjdzie patch o rozmiarze np całej gry, a patrząc jak ta gra działa to i z 10 kolejnych i na co komuś to 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano Piątek o 08:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 08:11 Dlatego jak w/w i nie tylko ja to nawijałem, wystarczy poczekać tak coś koło 6 - 9 wojtków (miesięcy) i zobaczy się jak wygląda wersja końcowa. p.s. widziałem już sporo dodatków i mini modów do S2 do pobrania i instalacji, więc ruch w interesie jest ale nie ze strony gsc tylko graczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano Piątek o 08:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 08:11 Witam , to co najlepiej na Staemie i wszystkie wersje są tylko na platformach . Czy jak wyjdą jakieś mody czy przerubki to można będzie dodawać do tych wersji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano Piątek o 08:18 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 08:18 p.s. dużo zależy od wersji językowej jaka sobie postawisz i jakie będziesz miał dodatki i od kogo. p.s. 2 osobiście wolę gdy samotnik (odinoczka) mówi do ćwoka z powinności (dołgowca): idi na h.j a nie fu.k off Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano Piątek o 09:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 09:48 2 godziny temu, vidkunsen napisał(a): jest wersja do pobrania przez torrent, 150 GB w 7 zipie Tak pojawiła się na torrentach 2 godziny po premierze. Podobno wstawili to sami ukraińcy specjalnie dla ruskich strasznie zawirusowane. Jas bym tego nie pobierał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano Piątek o 10:22 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 10:22 Na stronie jest parę forum w tym ukraińskie, skoro wszystko jest zawirusowane to skąd filmy z zaawansowanej rozgrywki. Pobierać czy nie pobierać - wolna wola. Nie pobieram bo jak w/w czekam na poprawę poprawionych poprawek do poprawek et cetera, cetera. Koleś pobrał, gra (dał mi trochę pograć, 10 000 odcieni zieleni itd/itp) i nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano Piątek o 17:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 17:34 Panowie czy jak chciałbym pograć spokojnie w Stalker 2 wystarczy sprzęt który wcześniej podawałem czy lepiej zainwestować w coś takiego Laptop ASUS TUF F15 (i7-13620H, RTX 4060, 16GB RAM, 1TB SSD, 1920x1080 144 Hz) niestety nie mam możliwości korzystania z komputera stacjonarnego i muszę obracać się w laptopach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Piątek o 18:04 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:04 @Fiodor89 Powiem Ci tak - grać się na tym powinno spokojnie dać - ja mam Ryzena 5 5600X, który jest troszkę gorszy od Twojego Intela, też mam RTXa 4060, ale RAM mam 32GB i gram na wysokich, ale... No właśnie - jest ale... Wygląda na to, że użytkownicy 4060tek czy to zwykłych czy to Ti (w każdym razie kart, które mają 8GB RAM lub słabszych kart które mają mniej) mają tzw. memory leaki używając Generatora Klatek od Nvidii - póki on działa to gra się spoko - stabilne 60 klatek jest mniej więcej cały czas, ale jak się zesra za przeproszeniem to FPSy spadają do 5 i pomaga, albo wyłączenie generatora (czasami) - bez niego ja na przykład mam te 40-60 klatek, ale nie trzymają się na równym poziomie lub całkowite restartowanie gry mniej więcej co godzinę zaraz po tym jak klatki spadną do tych 5 (wierz mi, idzie przez to dostać na łeb...). Albo można też włączyć zamiast Nvidiowego FrameGena, Generator klatek od AMD (FSR) i ja od jakiegoś czasu tak gram i owszem, klatek nie mam stałych 60, ale przynajmniej co godzinę nie muszę restartować gry i już w sumie przywykłem - jestem może koło połowy fabuły, a naklepałem już 60 godzin. Dzisiaj wyszła pierwsza 14GB łatka i miałem nadzieję, że naprawili ten generator Nvidii, ale nie. Ale ludzie w necie też ćwierkają, że warto zrobić reinstall gry i wtedy sprawdzić czy jest lepiej - właśnie kończy mi się instalować, więc jeszcze dam znać gdyby ktoś był zainteresowany czy taki manewr pomaga czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano Piątek o 18:12 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:12 @Szczepan9205 o tym generatorze klatek far już słyszałem kilka razy. No dobra jutro przyjdzie gra to zainstaluję na tym a jak uj mnie strzeli to poszukam czegoś od MSI. Dam może ponad 10k ale sobie spokojniej będę grał 😭 MSI Vector 16 HX A14V (i9-14900HX, RTX4080, 32GB RAM, 1TB SSD, 2560x1600 240Hz) coś takiego dajmy na to 😂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano Piątek o 18:25 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:25 @Fiodor89No to jak już byś miał szukać no to lepiej szukaj czegoś z grafiką lepszą niż 4060, więc 4070 lub 4080, ewentualnie 3070, 3080 - byleby karta miała tak z 10-12 czy tam 16GB RAM i najlepiej mieć te 32GB RAM przynajmniej póki co bo... Przez pierwsze parę dni grałem z 16GB RAM to gra zużywała 15,2 z 16, ale miałem jeszcze drugie 16GB z poprzedniego kompa, które pasuje i teraz z 32 żre tak z 21-22GB. Powiem tak, jeżeli przywykniesz do grania w tych 40-60 klatkach z tym FSR lub bez to powinieneś dać radę na tym lapku (wszystko kwestia doboru odpowiednich ustawień, a na YT jest już sporo filmików jak dobrać optymalne ustawienia) Podejrzewam, że ja gdybym wyłączył FSR, ale też zjechał z grafiką na średnio-wysokie lub średnie to by wszystko śmigało w stałych 60 klatkach bez żadnych generatorów, ale jednak też mi trochę o ładną grafikę chodzi więc może przesadzam z tymi ustawieniami jak na sprzęt, który mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano Piątek o 18:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:29 Zobaczymy w weekend. Tylko jak co roku będę kupował lapka w cenach auta którym jeździ moja do pracy to w końcu łeb mi urwie😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Piątek o 18:34 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:34 4 minuty temu, Fiodor89 napisał(a): Tylko jak co roku będę kupował lapka w cenach auta którym jeździ😅 E te trzy tysie to jakoś przetrawi 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano Piątek o 18:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:48 Bariera cenowa za sprzet do S2 nie przysparza fanów grze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano Piątek o 18:49 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 18:49 40 minut temu, Fiodor89 napisał(a): Dam może ponad 10k ale sobie spokojniej będę grał 😭 Jeżeli dla kogoś grafika nie jest priorytetem, tylko płynna gra, to wystarczy znacznie tańszy komputer. Przykładowo mój stary już komp jest wart około tysiaka, a pozwala grać na średnich (włosy i coś tam jeszcze na niskich) płynnie, bez drastycznych spadków FPS. Tyłka nie urywa, ale moim zdaniem nie ma tragedii - PS - gram z modem STLKER OPTIMIZER z nexusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano Piątek o 19:17 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 19:17 @tom3kb Więcej niż 3to wart ten słabszy a ten mocniejszy już bliżej 13🤣 @smox jak będę miał grę do ściągnięcia ze steam da radę ten mod zainstalować? Choć raczej chyba bym wolał żeby jako tako to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano Piątek o 19:29 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 19:29 7 minut temu, Fiodor89 napisał(a): @smox jak będę miał grę do ściągnięcia ze steam da radę ten mod zainstalować? Choć raczej chyba bym wolał żeby jako tako to wyglądało. @Fiodor89 mod STLKER OPTIMIZER nie wpływa na grafikę. Opis - "Prawidłowe rozwiązanie poprawiające wydajność i problemy z zacinaniem się, przy jednoczesnym zachowaniu jakości wizualnej. Zwiększa wydajność procesora i procesora graficznego, zmniejsza opóźnienia, przyspiesza ładowanie i czasy rozruchu. Poprawia również strumieniowanie i zarządzanie pamięcią. Co ciekawe, w niektórych obszarach gry może zwiększyć liczbę klatek na sekundę o 5–15, w zależności od sprzętu." Zobacz to, bo moim zdaniem warto - https://www.youtube.com/watch?v=wH9HSRYKU9Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano Piątek o 19:47 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 19:47 @smox Fajnie nawet to wygląda ale początkowo pierwszą noc spędzę chyba w orginale @Szczepan9205 pomogła coś reinstalacja? Jak teraz chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano Piątek o 21:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Piątek o 21:26 Witam ponowie pytanie na jaką platformę najlepiej kupić tą grę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano Sobota o 07:14 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Sobota o 07:14 Kanon1022 - proponuję PC bo będzie w ... dodatków i paczy i innych takich bambetli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi