Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

image.jpeg.5e942341ee1f1f40e39097bb0ef8fd38.jpeg

Stalker 2 się sypie? Gracze docierają do momentu w grze, od którego nic już nie działa bez konsoli komend ...

https://journal-tinkoff-ru.translate.goog/stalker-2-technical-issues/?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=sc

https://dtf.ru/stalker/3226125-chestno-o-stalker-2-i-ego-problemah

Spoiler

Stalker Optimizer to darmowy mod, który znacznie redukuje zacinanie się obrazu poprzez optymalizację kompilacji shaderów i strumieniowego przesyłania zasobów. W zależności od posiadanej konfiguracji mod może dodać od 5 do 10 klatek na sekundę. Jeżeli graliście na granicy płynności, to zmiana może być zbawienna.

https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/2?tab=description

34 mody do stalkera 2:

5 godzin temu, vidkunsen napisał(a):

Gracze docierają do momentu w grze, od którego nic już nie działa bez konsoli komend

To ja jeszcze do tego momentu nie dotarłem, chociaż mam już za sobą 121 godzin gry. Miałem co prawda kilka wylotów, ale wczytanie ostatniego zapisu załatwiło problem.

Zrzut ekranu.jpg

Dodałem na początku gry kilka modów z nexusa - Stalker Optimizer, udźwig 200 kg i zerowy koszt napraw.

Nie miałem problemu z myszką czy z zadaniem obrony Zalesia. Za to zostało mi w PDA kilka zadań pobocznych, które zrobiłem, albo nie ma opcji dialogu ze zleceniodawcą.

Ma pojawić się niedługo kolejna olbrzymia aktualizacja, więc może większość problemów zniknie.

Jest w Prypeci i podobnie samo jak @smox.  Problem z obroną Zalesia i w którymś laboratorium zapis robi się podczas scenki z kontrolerem. Jak się wczyta ten zapis to zostaje nieaktywny nieśmiertelny kontroler i zablokowane zapisy.

Z problemów jeszcze niestety moim zdaniem za dużo chodzenia. W Zewie Prypeci przewodnik mógł zaprowadzić w każdą dziurę, teraz tylko bazy frakcji. Gdyby to chodzenie jeszcze miało jaki sens bo świat nie jest statyczny no ale jest.

No jeszcze ten dość śmieszy problem po wypiciu "specjalnej wódki" z naukowcem. Po tym teraz zaraz po wczytaniu gry Skif ma zamknięte oczy na kilka sekund jakby się budził po wczytaniu zapisu. 

Z dziwnych rzeczy można też użyć przewodników żeby dostać się do baz wrogich już frakcji. Nikt nie atakuj, można handlować, ulepszać bron itd ale nie można wyjść bo drzwi zablokowane.

Cześć czy ktoś napotkał problem z misją Poszukiwanie dawnej chwały w trakcie rozmowy z Richterem nie miałem obroży i po zakończonej rozmowie Richter wyparował z baru,  gra skierowała mnie w kierunku wysypiska gdzie zabiłem psa z którego wypadła obroża i teraz znacznik pokazuje mi ze mam wrócił na hałdę by oddać obrożę. no i tu mam problem jak wracam do hałdy znacznik znika, a richtera nie mogę znaleźć wszędzie już biegałem łącznie z żurawiem dzwigu z poprzednich misji Richtera ani śladu.