kanon1022 Opublikowano 10 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia Witam komu oddawaliście czujniki , po znalezieniu Cymbała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 11 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia Kanon1022 - jest pełno modów do s 2 ale jak w/w Milas, mod działa ale czy będzie po dodaniu kolejnej łatki do łatki na łatce łatki ... . Monty Pajton: ... czy ciebie zawsze musi kłopotać w jakimś kłopocie jakiś kłopot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 11 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia @vidkunsen Dzięki , no niestety już tak jest z tym kłopotaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy1280 Opublikowano 13 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia Witam nie rozumiem braciszków, po co jakieś mody, a tym bardziej TRAINERY, oj jo joj😮 nie ponimajet ja tego, ale ok. Przecież w zonie wszystko jest a nawet więcej. TRAINERY, OMG. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisU Opublikowano 14 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia Witam, wleciała całkiem fajna mapka z prawie wszystkimi znacznikami w grze może jakiegoś fana 100% gry zainteresuje Spoiler Link do mapy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 14 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia Spoko LisU - już ją wyżej wymieniłem/dodałem do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisU Opublikowano 14 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia A to przepraszam, sprawdzałem czy nikt wcześniej nie dodał ale nie zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 14 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia Gdzie Stalker 2 zapisuje stany gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano 14 Grudnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia (edytowane) @gucio46 C:\Users\Admin\AppData\Local\Stalker2\Saved\Steam\SaveGames . Zrób kopie folderu. ps. Najważniejszym plikiem jest CampaignsSave.sav bez niego nie załadujesz żadnego stanu gry. Edytowane 14 Grudnia przez Marcx ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano Poniedziałek o 07:53 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 07:53 Stalker 2 się sypie? Gracze docierają do momentu w grze, od którego nic już nie działa bez konsoli komend ... https://journal-tinkoff-ru.translate.goog/stalker-2-technical-issues/?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=sc https://dtf.ru/stalker/3226125-chestno-o-stalker-2-i-ego-problemah Spoiler Stalker Optimizer to darmowy mod, który znacznie redukuje zacinanie się obrazu poprzez optymalizację kompilacji shaderów i strumieniowego przesyłania zasobów. W zależności od posiadanej konfiguracji mod może dodać od 5 do 10 klatek na sekundę. Jeżeli graliście na granicy płynności, to zmiana może być zbawienna. https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/2?tab=description 34 mody do stalkera 2: Spoiler https://www.nexusmods.com/stalker2heartofchornobyl/mods/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano Poniedziałek o 13:26 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 13:26 5 godzin temu, vidkunsen napisał(a): Gracze docierają do momentu w grze, od którego nic już nie działa bez konsoli komend To ja jeszcze do tego momentu nie dotarłem, chociaż mam już za sobą 121 godzin gry. Miałem co prawda kilka wylotów, ale wczytanie ostatniego zapisu załatwiło problem. Dodałem na początku gry kilka modów z nexusa - Stalker Optimizer, udźwig 200 kg i zerowy koszt napraw. Nie miałem problemu z myszką czy z zadaniem obrony Zalesia. Za to zostało mi w PDA kilka zadań pobocznych, które zrobiłem, albo nie ma opcji dialogu ze zleceniodawcą. Ma pojawić się niedługo kolejna olbrzymia aktualizacja, więc może większość problemów zniknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano Poniedziałek o 15:51 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 15:51 Lepiej mieć w zanadrzu moda niz nie miec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano Poniedziałek o 17:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:35 Jest w Prypeci i podobnie samo jak @smox. Problem z obroną Zalesia i w którymś laboratorium zapis robi się podczas scenki z kontrolerem. Jak się wczyta ten zapis to zostaje nieaktywny nieśmiertelny kontroler i zablokowane zapisy. Z problemów jeszcze niestety moim zdaniem za dużo chodzenia. W Zewie Prypeci przewodnik mógł zaprowadzić w każdą dziurę, teraz tylko bazy frakcji. Gdyby to chodzenie jeszcze miało jaki sens bo świat nie jest statyczny no ale jest. No jeszcze ten dość śmieszy problem po wypiciu "specjalnej wódki" z naukowcem. Po tym teraz zaraz po wczytaniu gry Skif ma zamknięte oczy na kilka sekund jakby się budził po wczytaniu zapisu. Z dziwnych rzeczy można też użyć przewodników żeby dostać się do baz wrogich już frakcji. Nikt nie atakuj, można handlować, ulepszać bron itd ale nie można wyjść bo drzwi zablokowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piecia Opublikowano Wtorek o 08:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Wtorek o 08:30 Cześć czy ktoś napotkał problem z misją Poszukiwanie dawnej chwały w trakcie rozmowy z Richterem nie miałem obroży i po zakończonej rozmowie Richter wyparował z baru, gra skierowała mnie w kierunku wysypiska gdzie zabiłem psa z którego wypadła obroża i teraz znacznik pokazuje mi ze mam wrócił na hałdę by oddać obrożę. no i tu mam problem jak wracam do hałdy znacznik znika, a richtera nie mogę znaleźć wszędzie już biegałem łącznie z żurawiem dzwigu z poprzednich misji Richtera ani śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desolate Opublikowano Środa o 09:31 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Środa o 09:31 (edytowane) W dniu 16.12.2024 o 18:35, portals napisał(a): Jest w Prypeci i podobnie samo jak @smox. Problem z obroną Zalesia i w którymś laboratorium zapis robi się podczas scenki z kontrolerem. Jak się wczyta ten zapis to zostaje nieaktywny nieśmiertelny kontroler i zablokowane zapisy. Bug z obroną Zalesia podobno powoduje emisja która nastąpi jakiś czas po wyjściu z SIRCAA. NPC chowają się w budynku administracyjnym i już nie wychodzą. Niby pomaga połażenie po Zalesiu i baitowanie ich strzelaniem w powietrze ale w moim przypadku nie pomogło. Chyba jedynym wyjściem jest speedrun do Zalesia od razu po wyjściu z SIRCAA żeby zdążyć przed emisją, ale ja już doszedłem za daleko żeby cofać zapis więc po prostu czekam na łatke. Edytowane Środa o 09:32 przez Desolate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KieŁ_ Opublikowano Środa o 19:35 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Środa o 19:35 Prawie 70 godzin, zagadka z Doktorem rozwiązana, kolejny przystanek to Sidor i... koniec, odpuszczam. Poczekam z pare miesięcy aż A-life będzie w pełni działał bo to co odpierdzielało mi się w Czerwonym Lesie to już jest przegięcie, zombie na każdym kroku, i nadal spawn pare metrów za plecami. Aimbot NPC na pełnej, nawet z kilkuset metrów każdy strzał w gracza celny, noo stop dżwięk hita. Poza tym zwyczajne znudziła mi się gra na tym etapie, to nie to samo co poprzednie odsłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano Środa o 20:11 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Środa o 20:11 34 minuty temu, _KieŁ_ napisał(a): Poczekam z pare miesięcy aż A-life będzie w pełni działał Czyli chyba możesz grę odinstalować, będziesz miał miejsce na trylogię i dziesiątki modów gdzie wszystko w tej kwestii działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KieŁ_ Opublikowano Środa o 20:58 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Środa o 20:58 35 minut temu, tom3kb napisał(a): Czyli chyba możesz grę odinstalować, będziesz miał miejsce na trylogię i dziesiątki modów gdzie wszystko w tej kwestii działa Sęk w tym że cała trójka łącznie z większymi modami przetrzebiłem wzdłuż i wszerz. Po 15 latach czarnobylskiego nałogu pora na kilkumiesięczny detox 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Insers Opublikowano Czwartek o 10:38 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 10:38 i cyk wyszedł patch z A-life xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano Czwartek o 12:56 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 12:56 (edytowane) @Insers Major Patch 1.1 A-Life fixes ...and some other development related improvements. ( tam gdzie wielokropki, są wymienione z nazwy od kilku do kilkudziesięciu !!! ) AI improvements ...and over 50 more minor “anomalies” were fixed. Balance adjustments ...with over 10 more minor fixes delivered. Crash Fixes, Performance, and Optimization. Overall, over 200 crashes were investigated, and further fixes were implemented. Cutscenes. Overall, over 80 cutscenes issues were addressed. Interactable Objects ...and up to 20 other related issues were fixed Main Line Missions and Story Progression. Overall, over 250 bugs and blockers were fixed in the Main Missions section. Side Missions and Open World Encounters ...with over 100 more bugs fixed. Open World Direction, Exploration, and Zone Experience. Player Gear and Player State adjustments....and over 50 other issues were addressed. Player Guidance, Game Setting and Menus....and almost 100 other “anomalies” were fixed in this section. Achievements Saves Other improvements ...over ca. 80 And over 500 fixes for: Foliage. Texture flickering. Bugs in navigation meshes. Collisions. Errors in object positioning and contextual actions. VFX-related fixes. Non-destructible objects. And more....... To powyższe oznacza prawdopodobnie nie wczytanie zapisu gry , który uzależniony jest od jednego pliku . CampaignsSave.sav Wniosek . RESET. Zaczynamy grę od nowa. Edytowane Czwartek o 13:10 przez Marcx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desolate Opublikowano Czwartek o 14:20 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 14:20 Godzinę temu, Marcx napisał(a): To powyższe oznacza prawdopodobnie nie wczytanie zapisu gry , który uzależniony jest od jednego pliku . CampaignsSave.sav Wniosek . RESET. Zaczynamy grę od nowa. Czemu uważasz że zapisy nie działają i trzeba od nowa zaczynać? Ja jeszcze pobieram patch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano Czwartek o 14:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 14:30 Ma ktoś pełną liste poprawek po nowym modzie po Polsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano Czwartek o 14:36 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 14:36 16 minut temu, Desolate napisał(a): Czemu uważasz że zapisy nie działają i trzeba od nowa zaczynać? U mnie stare zapisy działają. Pytanie tylko czy wszystkie zmiany w aktualizacji "zaskoczą" na starych zapisach, czy zadziałają dopiero po rozpoczęciu nowej gry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano Czwartek o 15:30 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 15:30 (edytowane) @Fiodor89 ========================================================================================================================================================= @Desolate " Czemu uważasz że zapisy nie działają i trzeba od nowa zaczynać? Ja jeszcze pobieram patch " gram z modami więc na 95% wyjścia nie będzie. Oczywiście uwzględniając to co napisał @smox prawdopodobnie tak czy inaczej w którymś momencie coś pewnie się wysypie. Przypominam . ....Main Line Missions and Story Progression. Overall, over 250 bugs and blockers were fixed in the Main Missions section. Side Missions and Open World Encounters ...with over 100 more bugs fixed. Open World Direction, Exploration, and Zone Experience. Edytowane Czwartek o 15:37 przez Marcx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor89 Opublikowano Czwartek o 15:48 Zgłoś Udostępnij Opublikowano Czwartek o 15:48 @Marcx kurde ja znajduję coś takiego tylko po angielsku. Nigdzie na steam nie widzę po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi