ƉƐϼД Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Koniec z errorem Out Of Memory OPIS: Paczka zawiera pliki .exe do wszystkich patch gry ...od 1.000 ..do 1.006 Dla systemów 64 bit i minimum 4 GB RAM...plik .exe zawiera zmienioną wielkość adresowanej pamięci z 2 GB ..do 4 GB Dla systemów 32 bit i minimum 3 GB RAM...plik .exe zawiera zmienioną wielkość adresowanej pamięci z 2 GB..do 3 GB Użytkownicy mogą korzystać z podwyższonego pułapu pamięci RAM podczas gry i jednocześnie wykorzystać zasoby swoich komputerów. Paczka na dwóch serwerach... Link...https://4ae1d183-a-6...edirects=0&d=1". https://mega.co.nz/#!VUQTECwD!Wo7ycbEjVdz1UgY3786DG2Dr0hRuc70_wtPxfui-2hA https://drive.google.com/file/d/0B5qNXaQc0s0_czJacFJLSElQMmc/view?usp=sharing https://zone.stalkerteam.pl/files/589 Zawsze pamiętamy o zrobieniu kopi zapasowej oryginalnego pliku 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Dzieki za rozwiązanie tego problemu w sposób przyjazny dla każdego użytkownika, który nie zawsze musi mieć pojęcie o jakiś tam pamięciach RAM, czy wirtualnych. Teraz będzie można podmienić tylko plik o po krzyku Oczywiście masz ode mnie za to punkt do reputacji...:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Grając w soljankę trzeba zastosować ten plik z podanej paczki, może ktoś mi to wytłumaczyć bo przy soli i tak trzeba zastosować zmieniony plik exe, który był podany w paczce dodatki wrzuconej razem z plikami soli przez Trurla? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Grając w soljankę trzeba zastosować ten plik z podanej paczki, może ktoś mi to wytłumaczyć bo przy soli i tak trzeba zastosować zmieniony plik exe, który był podany w paczce dodatki wrzuconej razem z plikami soli przez Trurla? W soljance nie zmienia się żadnego pliku... exe... tylko plik... xrgame.dll... z katalogu bin , a i to tylko jeśli mus taki jest. Choć ja zmieniam od razu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirzal Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Którego pliku mam użyć - RUSSIAN CZY WW ? gram na polskiej wersji podstawki i spolonizowanej soli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Russian jest do wersji rosyjskiej. WW do reszty świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Mam prośbę o solidne przetłumaczenie info z tej paczki Out of Memory. All of these executeable files have had their addressable memory increased from 2GB to 4GB. Those using a 64-Bit operating system or a 3GB switch for 32-Bit users will benefit from an increased ceiling value. Always remember to backup your original executeable file! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Mniej więcej to znaczy tyle Wszystkie zawarte w paczce pliki wykonawcze ( exe) mają poszerzone adresowanie pamięci z 2GB do 4GB. Korzystający z systemów 64- bit, lub 3 GB switch dla systemów 32- bit będą mogli wykorzystać powiększone zasoby pamięci. Zawsze pamiętaj o kopii zapasowej oryginalnego pliku exe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 Tak na prawdę chodzi tutaj o to samo co robi... Szybka optymalizacja silnika gry., czy inne narzędzia np... 4 GB Patch...3GB switch ...dla wykorzystania RAM. Dodaje zaznaczenie do..APP CAN HANDLE > 2GB ADRESS SPACE. Wszystko zależy tylko od rodzaju systemu z jakiego korzystamy...64-bit/ 32-bit...oraz ilości pamięci RAM w naszym komputerze. Niestety te narzędzia nie pomogą w grze, czy innych aplikacjach jeżeli mamy zainstalowane mniej niż 3 GB RAM. // Poprawiłem opis w pierwszym poście. Jeżeli chcesz wiedzieć więcej w temacie który podałem masz szczegółowy opis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 A ja mam małe pytanie. Czy zadziała u mnie również ten fix jak mam 3,5gb ramu ? Czy trzeba mieć pełne 4gb ? Bo w solyance przy respawnie najemników koło wioski kotów, tuż po X18 wywala mi out of memory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Dla systemów 32 bit i minimum 3 GB RAM...plik .exe zawiera zmienioną wielkość adresowanej pamięci z 2 GB..do 3 GB // Zadziała również jeżeli skorzystasz z programu w linku lub 3 GB switch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 No właśnie użyłem ten switch w linku 3gb dla WW 1.0004. Ogólnie to mam windowsa 7 32 bit, 3.5gb ramu a w indeksie wydajności pokazuje mi wolną pamięć 3,25gb około. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zrób jeszcze inaczej...pobierz sobie programik z linka i sprawdź czy w opcjach pliku .exe masz zaznaczoną obsługę więcej niż 2 GB RAM..jeżeli masz to nic więcej nie można zrobić. Fotki i program jest tutaj...http://stalkerteam.pl/topic/3665-szybka-optymalizacja-silnika-gry/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Mam zaznaczoną opcję więcej niż 2gb ram. Chyba najlepiej będzie dokupić do 4gb ramu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Niestety system 32 bit nie da rady. By mieć w pełni funkcjonalne 4 Gb i więcej potrzeby jest system 64 bit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saddam Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Hmm, ale trochę więcej i tak będę miał tego ramu. Bo ze stalkerem to mam chyba 250mb wolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi