Buber Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Sprzedaje chłopakom w pracy Najlepsze z tego jest że ceny sprzętu tutaj są podobne do cen w polskich sklepach a zarobki prawie dziesieć razy większe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 No...ale ja to akurat jestem chory na punkcie wydawania kasy na sprzet i gry :P Nie, Ty tylko jesteś pozytywnie zakręcony. Chory to byś był, jakbyś kasę puszczał na narkotyki, prostytutki albo hazard. Nie znam aktualnych cen w Oslo, ale w Amsterdamie lub Londynie gram kokainy kosztuje między 50-100 Euro (zależy od klasy towaru i od dealera), a zupełnie "średnio chory" kokainowy narkoman używa około 4-5 gramów tygodniowo. Przelicz sobie, ile on wydaje rocznie i przy każdym zakupie nowego sprzętu uśmiechnij się do siebie i powiedz: jestem po prostu pozytywnie zakręconym hobbystą :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 ...jestem po prostu pozytywnie zakręconym hobbystą... jestem po prostu pozytywnie zakręconym hobbystą... jestem po prostu pozytywnie zakręconym hobbystą...już mi lepiej :D Dzięki Papaczos za wsparcie...trzeba w poniedziałek nowy dysk kupic :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Kryzys daje się we znaki wszystkim. AMD miało pobić INTELA zintegrowanymi CPU i GPU a tu lipa. Dyski poszły w góre a teraz procesory i cały sprzęt znów zdrożeje? Monopolista zacznie dyktować ceny a zwykły zjadacz chleba za to zapłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aen Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Jeśli AMD się wycofa to będzie kataklizm ceny procków Intela już są bardzo wysokie, a bez AMD pójdą jeszcze bardziej w górę i to tak do ok 50% praktyki intela są po prostu bezczelne, bo weź np. płytę główną pod AMD - praktycznie każda, nawet najtańsza za te 250zł posiada bardzo ładne możliwości podkręcania i w ogóle. a jak kupisz płytę pod Intela, to jak weźmiesz chipset H67, to zapomnij o kręceniu - w BIOSie w ogóle nie ma opcji pozwalających na to, takie płyty są dostępne za 200zł, natomiast chcesz kręcić? Musisz wybulić minimum 400-500zł na płytkę z P67 chcesz móc obsługiwać grafikę wbudowaną z Sandy Bridge? Kup H67, ale nie kręć, lub kup Z68 za 700-800zł i kręć i obługuj grafikę, na P67 (500zł) można kręcić, ale za to nie obsługuje grafiki zintegrowanej w procku no i tak sobie intel manipuluje A z AMD nigdy nie było takich cyrków, na wielu płytach można było wiele rzeczy robić, nikt nie blokował możliwości O/C tylko dla zasady - a tak robi Intel. Teoretycznie Core i3 możnaby podkręcić, ale ma umowę z producentami mobo, że nie wolno. Koniec. Kropka. Jak klient chce kręcić to ma kupić droższy Core i5 i droższą mobo z p67 lub Z68 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Może troszkę zbyt czarne wizje snujecie ? IMHO to nie jest tak, że AMD powiedzmy od 1 stycznia 2012 roku zaprzestaje produkcji wszystkich procesorów, sprzedaje cały sprzęt i burzy fabryki. Może i Intel faktycznie zostanie monopolistą na rynku, ale to jeszcze troszkę potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 praktyki intela są po prostu bezczelne, bo weź np. płytę główną pod AMD - praktycznie każda, nawet najtańsza za te 250zł posiada bardzo ładne możliwości podkręcania i w ogóle. a jak kupisz płytę pod Intela, to jak weźmiesz chipset H67, to zapomnij o kręceniu - w BIOSie w ogóle nie ma opcji pozwalających na to, takie płyty są dostępne za 200zł, natomiast chcesz kręcić? Musisz wybulić minimum 400-500zł na płytkę z P67 chcesz móc obsługiwać grafikę wbudowaną z Sandy Bridge? Kup H67, ale nie kręć, lub kup Z68 za 700-800zł i kręć i obługuj grafikę, na P67 (500zł) można kręcić, ale za to nie obsługuje grafiki zintegrowanej w procku no i tak sobie intel manipuluje A z AMD nigdy nie było takich cyrków, na wielu płytach można było wiele rzeczy robić, nikt nie blokował możliwości O/C tylko dla zasady - a tak robi Intel. Teoretycznie Core i3 możnaby podkręcić, ale ma umowę z producentami mobo, że nie wolno. Koniec. Kropka. Jak klient chce kręcić to ma kupić droższy Core i5 i droższą mobo z p67 lub Z68 Może dlatego właśnie AMD pada a Intel ma się bardzo dobrze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Może dlatego właśnie AMD pada a Intel ma się bardzo dobrze :D Bardzo prawdopodobne, ale niesprawiedliwe, świńskie i takie....korporacyjne... :@ Aen, pozwoliłem sobie dać Ci plusika za ten post, bardzo fajnie to wyprowadziłeś, niby coś o tym słyszałem, ale tak nie do końca... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Firmy wykupią zapasy częsci AMD złożą komputery i zarobją a INTEL pozostanie królem tak zawsze była zdrowa konkurencja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Co chcesz, w końcu mamy globalizację. Dwa procesory do wyboru tańszy i droższy. Trzydzieści filmów w telewizji, ale wszystkie prawie że identyczne. A skończy się to wszystko jedną miską ryżu na głowę. No, my moze dostaniemy michę ziemniaków. Ryż słabo u nas rośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Firmy wykupią zapasy częsci AMD złożą komputery i zarobją a INTEL pozostanie królem tak zawsze była zdrowa konkurencja. :excl: :excl: :excl: Przepraszam, nie zrozumiałem drugiej części zdania (tej zaczynającej się od "a Intel") :excl: :excl: :excl: Co chcesz, w końcu mamy globalizację. To prawda. Ale dla mnie był tylko jeden moment, kiedy przewaga Intela była bezdyskusyjna i wynikała z lepszej technologii, a nie z jakichś cwanych zagrywek - był to moment, w którym pojawiło się Core 2 Duo. Ja wtedy chciałem przesiąść się z Athlona 3200XP na coś mocniejszego, no i nie miało AMD absolutnie niczego, co mogłoby konkurować z najsłabszym Core 2 Duo Intela, który zresztą wtedy nabyłem, czyli E6300. Teraz wróciłem do AMD, no i....zobaczymy, co z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 IMHO to nie jest tak, że AMD powiedzmy od 1 stycznia 2012 roku zaprzestaje produkcji wszystkich procesorów, Tak żle na pewno nie będzie..:)...AMD pozostanie w branży jeszcze przez wiele lat, jak powiedział rzecznik prasowy..odpuszczą sobie "kontra Intelowi"... zajmą się niższym przedziałem cenowym (czyli tym co mają najlepszego) i innymi technologiami typu smartfony itd. Ostatnie serie procesorów AMD wypadły bardzo dobrze i będą się jeszcze długo z powodzeniem sprzedawać, podobnie jak karty graficzne, więc nie ma mowy o burzeniu fabryk.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Zapomniałem o przecinku oczywiscie chodziło o konkurencje. Co z ATI przecież należy do AMD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Mowa w temacie o procesorach AMD... Nic z ATI..ATI już nie ma...AMD przejęła markę i interes kart graficznych ma się bardzo dobrze..będzie to bardzo dobra podpora finansowa dla firmy w trudnym czasie. Grafiki AMD to produkt bardzo dobry serie 5xxx, 6xxx to oczywisty dowód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Polecam przeczytać: http://www.benchmark.pl/aktualnosci/AMD_kontra_Intel_nigdy_wiecej_-_mowi_szef_AMD-37874.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 4 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 ... firma będzie dokładała wszelkich starań, aby jej produkty wykonane w architekturze x86 stały się jednymi z najwydajniejszych na rynku. Poza tym koncern zrobi wszystko, aby pozostać wiodącą firmą w dziedzinie projektowania mikroprocesorów x86. ...AMD ma zamiar wzmocnić swoją pozycję ekspansją na rynki mobilne, takie jak tablety i być może nawet smartfony. ...o tym pisałem poprzednio, AMD zajmie się tym co robi najlepiej...ostatnie serie procesorów PC-towych wypadły bardzo dobrze..Firma zmienia strategię to nie to samo co rezygnacja z produkcji. Na pewno będzie wyglądać to lepiej niż ciągłe doganianie Intela i konkurencja poprzez ceny produktów. Inny produkt AMD...karty graficzne już w tej chwili są na niepodważalnej pozycji... pomimo ataków Nvidii mają się doskonale, a mamy jeszcze promocję serii 7xxx. Mam nadzieję, że nie wtopiłem kupując kartę z serii 6xxx.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi