Yurek Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 ATLAS MODYFIKACJI ARTEFAKTÓW BY YUREK Tutaj powinny się znaleźć wszystkie recepty i modyfikacje artefaktÓw...jeżeli Wasze bystre oko dostrzeże braki..chętnie je uzupełnimy... ......................ARTMODYFIKACJE................. 1...BATERYJKA... 2...BLASK KSIĘŻYCA... 3...BŁONA... 4...BŁYSK... 5...DUSZA... 6...GRAWI... 7...GWIAZDA WIECZORNA... 8...KOLCZATKA... 9...KORALE MAMUSI... 9...KOTLET... 10...KROPLA... 11...KRYSZTAŁ... 12...KRYSZTAŁOWA KOLCZATKA... 13...KRYSZTAŁOWY KWIAT... 14...KULEBIAK... 15...MEDUZA... 16...MIKA... 17...MORSKI JEŻ... 18...OGNISTA KULA... 19...PUSTAK... 20...SKRĘTAK... 21...SPRĘŻYNA... 22...SYMBIONT... 23...ŚLUZ... 24...ŚLUZOWIEC... 25...ŚWIECIDEŁKO... 26...ZŁOTA RYBKA... ...................TRANSMUTACJE................. 1...BŁONA... a)...skÓra --> B )...łuska --> c)...pancerz --> d)...skalp kontrolera --> ...rubinowa błona --> 2...BATERYJKA... a)...rubinowa bateryjka ---> 3...BEZOAR KONTROLERA... a)...plazmowa gąsienica ---> 4...BLASK KSIĘŻYCA... a)...blask słońca ---> 5...DUSZA... a)...kropla duszy --> B )...ognista dusza --> c)...kryształowa dusza --> d)...gorący kryształ --> 6...KORALE MAMUSI... a)...stare korale --> B )...pradawne korale --> c)...korale babci --> d)...korale prababki burera---> 7...KROPLA... a)...łzy elektry --> B )...łzy ognia --> c)...łzy chimery --> 8...KULEBIAK... a)...stalowy kulebiak --> B )...tytanowy kulebiak --> c)...diamentowy kulebiak --> d)...młodszy brat giganta --> 9...MORSKI JEŻ... a)...jeżozwierz --> B )...elektryczny jeżozwierz --> c)...kwaśny jeżozwierz --> d)...kamienny jeżozwierz --> 10...PUSTAK... a)...płomień --> B )...blask --> c)...księżyc --> d)...budyń --> 11...SPRĘŻYNA... a)...rubinowa sprężyna ---> 12...SYMBIONT... a)...grzechotka ---> 13...ŻYWE SERCE... ATLAS opracowany przez YUREK dla STALKER.TEAM Recepta w kategorii ciekawostki (niedziałające) Otrzymana po zrobieniu kwestu dla Fimy Koksa w Pieczarze screen - link poniżej: http://img571.images...i/20602430.jpg/ EDIT: Niestety, tak jak trurl3 poniżej napisał - na tą receptę jest za wcześnie w tej Soliance. Wniosek z testÓw polowych: Recepta jest, ale transmutacja nie działa. Anomalia tornado niszczy oba wrzucane przedmioty niezależnie od tego, czy wrzucamy je ręcznie, czy też za pomocą transmutatora (żeby było śmieszniej, to jeszcze anomalia się "wkurza" i zadaje obrażenia GG). 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trurl3 Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Na to jeszcze za wcześnie. To są 'rozwojowe' części mutantów, których zastosowanie objawi się dopiero w kolejnej Dopie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 To spróbuj i napisz tutaj wyniki obróbki tej kości ... Tak patrzę teraz na ten atlas i widzę ile straciłem możliwości zabawy w mutacje....ten kamienny jeżozwierz to super sprawa. Miałem w pudełku materiał na 3 takie i nigdy ich nie zrobiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łobuz Posted December 8, 2010 Report Share Posted December 8, 2010 To spróbuj i napisz tutaj wyniki obróbki tej kości ... Postów dodawanych w temacie nie będziemy kasować ..będą jak komentarze do atlasu. Tak patrzę teraz na ten atlas i widzę ile straciłem możliwości zabawy w mutacje....ten kamienny jeżozwierz to super sprawa. Miałem w pudełku materiał na 3 takie i nigdy ich nie zrobiłem. Dlatego poruszyłem ten temat:) Miałem przepis na Kamiennego ale pośrednich nie miałem:dodgy: Teraz mam takie 2 w slotach:P Mostek BABCI Tam jest napisane że to połowa recepty Brakuje jeszcze 2 części (4 na modyfikacje artefaktu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yurek Posted December 8, 2010 Author Report Share Posted December 8, 2010 @ Łobuz Niestety, tak jak trurl3 poniżej napisał - na tą receptę jest za wcześnie w tej Soliance. Wniosek z testów polowych: Recepta jest, ale transmutacja nie działa. Anomalia tornado niszczy oba wrzucane przedmioty niezależnie od tego, czy wrzucamy je ręcznie, czy też za pomocą transmutatora (żeby było śmieszniej, to jeszcze anomalia się "wkurza" i zadaje obrażenia GG). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yurek Posted December 12, 2010 Author Report Share Posted December 12, 2010 UWAGA OSTRZEŻENIE Myszkując w plikach Solianki znalazłem taki zapis: amk_recipt_fake_text Powyższy zapis odnosi się do recepty transmutacji BLASKU KSIĘŻYCA w BLASK SŁOŃCA. Po osobistym sprawdzeniu w polu tej recepty okazało się, że NIE DZIAŁA Wrzucony do anomalii artefakt ulega zniszczeniu i nie jest poddawany transmutacji. Tym razem to Kabel z Baru sprzedał mi lipę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 A widzisz trzeba kupować legalnie a nie pokątnie Na bazarku zawsze tandeta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Kilka recept ode mnie: http://tinypic.pl/d1yw4may8p8r - Płomień http://tinypic.pl/woew1gc90kb6 - Blask http://tinypic.pl/enhjjpm56g9w - Księżyc http://tinypic.pl/es1n98re5jd3 - Budyń http://tinypic.pl/e46x86ditw2w - Rubinowa Błona http://tinypic.pl/5xlqut1x7a68 - Kotlet z Trampoliny http://tinypic.pl/7y7vmpqgb96q - Dusza z Elektry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Dzięki korn uzupełnię potem atlas ...wreszcie zobaczę ten Budyń którego nigdy nie widziałem.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korn06 Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Jest jakiś błąd z transmutacją kości babki zombie:Ale mi chodzi o brak tłumaczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 Jak pamiętam to jak dostawałem tą receptę to była mowa że jest ona niekompletna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trurl3 Posted February 4, 2012 Report Share Posted February 4, 2012 Tak jest, ta recepta jest niekompletna. Dalszy ciąg będzie w następnym dopełnieniu, jeśli będzie... Dobrze byłoby mieć te recepty w formie tekstowej albo arkusza excela. Podczas gry trudno przełączać się do przeglądarki po porady, a plik tekstowy można wydrukować... albo otworzyć na drugim ekranie i mieć stale pod ręką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metek58 Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Nie znalazłem tu opisu - Ржавые волосы - czy to "Rdzawa Powłoka",? Ten opis znalazłem na Stalker.pl. Znalazłem też to jako "Rdzawe Włosy" w osławionym słowniku made in @Yurek i mam dylemat. Czy jest gdzieś szerszy lub całkowity zbiór opisów anomalii ze wszystkich trzech części Stalkera? Może nawet tu ktoś mi powie, co jest co? Proszę o wyjaśnienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 My to tłumaczymy "Rdzawe Włosy" O ile wiem, nie ma opisu tej anomalii. Jest tylko wspomniana w związku z występującymi w niej artefaktami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeszotPL Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Hej plik graficzny do MORSKIEGO JEŻA jest uszkodzony, nic nie widać... Możesz poprawić? Akurat potrzebuję tego arta. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Masz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emisja Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 (edited) Witam. Niedawno zacząłem przygodę z NS. Czy istnieje recepta na artmodyfikację "Kamienna Krew", czy tylko można znaleźć w Zonie? Edited March 13, 2013 by Emisja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yurek Posted March 14, 2013 Author Report Share Posted March 14, 2013 @ Emisja Z tego co pamiętam, to Kamienna krew nie podlega artmodyfikacji, ale w Soli można ja stworzyć z różnych przedmiotów wrzuconych do anomalii. Nie pamiętam co i jak, bo dawno tremu grałem w Solę ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts