Vorenus Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Nie grałem w "Zew Prypeci", przeszzedłem kilkakrotnie So.C. i większość poważniejszych modów, C.S. i Random Mod ale "Zew Prypeci" jakoś mnie nie pociąga... Widziałem fragmenty gry u szwagra i nie mogłem oprzeć się wrażeniu że... to już nie jest Stalker... Nie napadnijcie na mnie i nie zakrzyczcie, jeżeli jest inaczej, to napiszcie co i jak? :zsrr: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Naprawdę da się grać.Mi bardziej się podobała od Czystego Nieba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 A ja powiem tak. Gram w stalkera długoooo co dzień prawie od jego premiery i w jedynkę i w czyste niebo. Ale Zew Prypeci przeszedłem raz może dwa. I w ogóle mi się nie podoba. Jak mówiłeś to nie jest już ten sam stalker. Pełno różnych różnistych kolorów i to bardziej wygląda jak marzenie niż stalker. Jako fan stalkera Musisz zagrać ale chociaż raz bo na tym to polega. Nie ważne jaki szit to i tak trzeba zagrać aby mieć rozeznanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Zagraj,Zagraj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 26 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2010 Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to najsłabsza produkcja z Zoną w tle... Fajnie jednak to ująłeś Naznaczony - rzeczywiście, kto kocha Zonę raz powinien zagrać. odwlekam cały czas zakończenie Soljanki i włóczę się po Zonie szukając "wczorajszego dnia" i zaczepki ale koniec zbliża się nieuchronnie, wtedy będzie dobra pora na "Zew Prypeci". Oby było jak z Wiedźminem - początek denny, po zagłębieniu w grę ruszyło z kopyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Zew to ulepszony silnik, poprawiona grafika, ale brak mu najważniejszego- klimatu. Dlatego dalej mam zainstalowany cień i mody. Czyste niebo też wnosiło wiele nowych rzeczy, to samo zew. Jako fan stalkera trzeba zagrać ale zdania o braku klimatu nie zmieniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasork Opublikowano 1 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2010 Uważam że "Zew Prypeci" jest o niebo lepsze od "Czystego nieba". A klimatu to mu odebrać nie wolno. Fabryka jest dość ciekawa, aczkolwiek podziemny tunel do Prypeci jest jednak do niczego. Jest dodane kilka ciekawych funkcji, niektóre zadani są dość ciekawe i wpływa się na kształt tej części strefy (aczkolwiek trochę za mocno; wymordować kilka mutantów w Jupiterze i już "najbezpieczniejszy teren w strefie"). Ale zagrać warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 Ja teraz tłumaczę Tajne Ścieżki (chociaż stalker.pl już to ma, ale wole żebyśmy mieli swoja wersję, w pełni oryginalna i bez tych wszystkich 'rebalansów'. I już widzę, że po skończeniu zaraz spróbuję Tajne Ścieżki, chociaż w Zewie doszedłem dopiero do Magazynów Wojskowych. Heh, już jest w zaawansowanym stadium. Tu jest dużo łatwiej, bo większość tekstów idzie z Zewu Monolitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 2 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2010 To dobra nowina.Nie śmiałem zapytać czy sie za to weżmiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 To pójdzie szybko z polonizacją tajnych ściezek, poprawka błędów w polonizacji i wersia pl do drugiego moda będzie final. malakas // Panowie to jest temat o Stalker Zew Prypeci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Nie grałem w "Zew Prypeci", przeszzedłem kilkakrotnie So.C. i większość poważniejszych modów, C.S. i Random Mod ale "Zew Prypeci" jakoś mnie nie pociąga... Widziałem fragmenty gry u szwagra i nie mogłem oprzeć się wrażeniu że... to już nie jest Stalker... Nie napadnijcie na mnie i nie zakrzyczcie, jeżeli jest inaczej, to napiszcie co i jak? Warto grać w Zew Prypeci... Może odbiega trochę od innych części ,ale to bardzo dobra zabawa. Czasem jest dobrze opuścić ciasne ściany i wyjść na otwartą przestrzeń. Są całkowicie nowe lokacje i uważam bardzo udane ...Janów , Zaton , Jupiter . Nie wszystko musi się dziać w jednym i tym samym miejscu bo na dłuższą metę to nudne. Nowe postacie ,nowe zadania, nowe miejsca i bardzo dobrze nie wiecznie ten oklepany Bar,czy Kordon. Może ta ilość zmian powoduje ,że ludzie nie kojarzą dobrze tej części. Osobiście grałem dwa razy i nic złego nie zauważyłem, a wiele dobrych nowatorskich posunięć. Jedno z nich to ograniczenie do minimum ilości przejść między poziomami.gdzie trzeba czekać na załadowanie się mapy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Mi podoba się to że nie ma zadań losowych,wszystkie są dobrze oskryptowne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 3 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Zagrać z modem czy na początek na golasie? Mam ochotę na Siriusa bo czytałem że fajny. Chyba faktycznie od starych lokacji warto odpocząć a Zona wszędzie Stalkera utuli . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Zagraj najpierw na czysto.Sirious zmienia trochę fabułe i utrudnia grę.Nie wiedząc jak się poruszać po lokacjach możesz się niepotrzebnie zrazić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Zagraj najpierw na czysto.Sirious zmienia trochę fabułe i utrudnia grę.Nie wiedząc jak się poruszać po lokacjach możesz się niepotrzebnie zrazić Kobal ma absolutną rację. Na początek zawsze czysta gra.Myślę ,że nie będziesz rozczarowany. Mody po przejściu całej gry i zrozumieniu jej fabuły.W ten sposób poznasz podstawkę i będzie baza do porównań z modami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 3 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Też jestem zdania że najpierw czysta gra a dopiero gra plus mody. Tak widzimy wszystkie różnice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 A ja już nigdy "chyba" do niego nie powrócę. Jak dla mnie stalker niewypał tak bym to nazwał. Ale macie rację czasem trzeba odpocząć od starej strefy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozio Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Naprawdę warto ja przelazłem 14 razy Zew Prypeci,12 Soc,16 Czyste niebo pewnie pomyślicie że bujam ale to prawda http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wodka.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Dlaczego nie...ja jestem słabszy bo kolejno ...4..8...5...więc trudno nie wierzyć...http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons//wodka.png. Ta Zona to narkotyk... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 łeee to ja jestem MIszcz http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wodka.png Do dziś mnie nie pokonacie hahahahah A serio tak całkiem to: Soc z 25-27 razy właśnie 20-któryś raz zaczynam. Clear Sky około 20 też gram a dokładnie Limiańsk Zew Prypeci to około 2 - 3 razy i też gram znów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Wtrącę swoje 3 grosiki jak dla mnie Zew Prypeci jest bardzo dobrą produkcją i polecałbym zagranie w niego ma ciekawą fabułę i zadania nad którymi trzeba pogłówkować a nie tylko idź zastrzel i zbierz http://www.stalkerteam.pl/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/wodka.png Ma też swój klimat a zwłaszcza Prypeć jest tam takie jedno miejsce z burerem Ogólnie polecam ze względu na nowe lokacje i fabułę a jak moda chcesz to chyba tylko Sigerous Mod 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Zagrać trzeba aby mieć porównanie. Mam na komputerze zainstalowany cień z modami i zew. Co bardziej wciąga cień bo mody odmieniły tą grę i klimat który pozostał, zew tego nie ma. Postanowiłem odświeżyć sobie gre, sposób odnajdywania artefaktów jest ciekawy, miejsca anomalji, trzeba się troche wysilić aby zdobyć artefakty. Jak dla mnie kapitalna misja w legowisku pijawek, wyjść tak cicho aby żadnej nie obudzić, adrenalina idzie w góre. [warnbox]Nie pisz Kilku postów pod rząd. Użyj opcji Edytuj ! - DDino[/warnbox] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InnyParagon Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zew Prypeci bardziej stawia na przemierzanie i odkrywanie zdobywanie sprzętu. Jednak zachowuje klimat Stalkera Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 (edytowane) Jeśli chcesz kontynułować stalkera to tak jak najbardziej. Edytowane 19 Lipca 2013 przez arek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnforcerGP Opublikowano 26 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Warto ;) Nie pisz postów zawierające jeden wyraz, na forum "zazwyczaj" staramy się argumentować nasze wypowiedzi! @Allen 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi