MiedzianeJaja Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Oj, przegapiłem "Korzenie niebios" ale już naprawiam ten błąd :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Na pierwszy kwartał zapowiadana jest kolejna książka z Uniwersum Metro 2033 pt.:"Dziedzictwo przodków" Surena CORMUDIANA.Akcja Dziedzictwa przodków toczy się w mieście-twierdzy Königsberg, będącym przedsionkiem Berlina. Jest to ostatni przyczółek, którego zdobycie oznaczało nieuchronny upadek Trzeciej Rzeszy. W czasie II wojny światowej przelano tam sporo krwi radzieckich żołnierzy. Ostatni globalny konflikt zmusił niedobitków ludzkości do schronienia się pod ziemią. Choć ta straszliwa wojna należy już do przeszłości, niektórzy nie potrafią zapomnieć o dziedzictwie swych przodków. W imię tego dziedzictwa są gotowi zabijać... i umierać. http://metro2033.pl/dziedzictwo-przodkow/ksiazka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Wczoraj przeczytałem "Za horyzont" Diakowa. Ostatnia cześć trylogii Tarana, Gleba i ich przyjaciół. Nie napiszę o czym jest ponieważ nikomu nie będę psuł przyjemności czytania. Ważne jeżeli chcecie poznać wszystkie przygody Tarana i Gleba to musicie przeczytać całą trylogie chronologicznie. Co w ostatniej części: dalsze poszukiwanie innych ocalałych po atomowej wojnie na świecie. Będzie się działo i będzie bardzo ciekawie. To zakończenie historii stalkera Tarana i jego przybranego syna Gleba. Autor pokazał jak chaos może powodować zepsucie całych grup ludzkich oraz jednostki. Będziecie zaskoczeni. Polecam. Przeczytałem "Dziedzictwo przodków". Powieść na początku rozkręca się dość powoli, akcja dzieje się w podziemiach Okręgu Kaliningradzkiego/ Niemieckiego Królewca. Po pewnym czasie nabiera rozpędu i tak jest do końca. Autor zręcznie zebrał fakty/mity o niemieckiej cudownej broni, tajemnicach a potem zrobił z tego ciekawą i zaskakującą fabułę. Jednego tylko żałuję że książkę przeczytałem w 3 dni. Polecam nie będziecie się nudzić. :sweat: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Wczoraj przeczytałem "Za horyzont" Diakowa...jestem w szoku, to zadziwiające ale wydaja je regularnie, sie biore za czytanie, polecam też cykl Bohatyr Juraja Cervenaka, od VIII do X wieku akcja w tym tez na terenie rzeki i dopływów Prypeci.Ruryki po Sigurdzie/Światosławie ...ale dla mnie klasykiem jest/są "Przygody Iwana Czonkina" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Posty łączone więc napiszę że post który cytujesz pochodził z 25 marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Jest!!! mam wszystkie części i teraz będę czytał, polecam z innej beczki, tak dla jaj Bielanina i perypetie ppor. milicji we wladztwie cara grocha... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Warto przeczytać. Uzupełniają historię opowiedzianą w obu "Metrach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 19 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 W sierpniu ukazał się nowa książka z serii Uniwersum Metro 2033 polskiego autora Pawła MAJKI pt.:"Dzielnica obiecana" Akcja książki dzieje się w Nowej Hucie. Zapraszam do lektury. Osobiście jeszcze nie czytałem.Uwaga: dla chcących poczytać książki z serii Metra oraz Uniwersum Metro 2033 polecam stonęhttp://www.exsite.pl/ na której znajdziecie ciekawe książki w wersji elektronicznej. Strona wymaga rejstracji.Na jesień tego roku zapowiadana jest kolejna książka z serii Uniwersum Metro 2033: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Czernobyl 10 http://chomikuj.pl/salber16 Metro, Gołkowski, Juraj Czerwenak i inni polecam w rarze. Ksiązki, książki, książki.... jak masz cos w rarze lub odf-e to podeśli. ;) Ten chomik jest niemozliwy, tam jest to co zawsze chcialem przeczytac a nie miałem kasy i mozliwosci, jest nawet nowy Mirek Żamboch!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 W ramach uzupełnienia tematu książka z uniwersum Metro 2033 która już jestoraz zapowiedź książki która ukaże się już 8 kwietnia plus darmowy bonus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Dzieki wielkie za namiar na nowe cudeńka z gatunku prozy. http://metro2033.pl/metro2033/fragmenty/metro-2033.-pelny-tekst-do-pobrania./ http://chomikuj.pl/jagasuka/pdf/Mroczne+Tunele+-+Siergiej+Antonow,4224944096.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) Najnowsze polskojęzyczne pozycje z uniwersum Metra 2033: EDIT: Najnowsze (wydane drukiem na dzień wstawienia postu) polskojęzyczne pozycje z uniwersum Metra 2033. Edytowane 29 Lipca 2015 przez marycha Książka wydana drukiem jest dla mnie "najnowsza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 To nie jest najnowsza pozycja, najnowsza to książka która ukaże się 27 sierpnia a jesienią ukaże się "METRO 2035" nakładem wydawnictwa Insignis. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Chcę to mieć!!! kopsnij namiary na free download Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Na razie brak, książki dopiero się ukażą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Miej mnie i nas na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Jesienią ukaże się reedycja wszystkich książek z serii "Metro" jest to związane z wydaniem ostatniej z serii książki "Metro 2035". Powieść ta będzie spinała całą historię rozpoczętą w pierwszej z książek. Więc pozycja obowiązkowa dla wszystkich fanów a przy okazji ukażę się wydanie kolekcjonerskie wszystkich części "Metra" w twardej ekskluzywnej okładce o wymowie symbolicznej. Doskonały pomysł na prezent na nadchodzące święta.zwykłe wydaniewydanie kolekcjonerskie.http://www.insignis.pl/news/details/233.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Mamy 2016 r. więc wydawnictwo Insignis na 2 marca zapowiedziało wydanie nowej książki z serii Uniwersum Metro 2033 pt.: "Prawo do użycia siły" Denisa SZABŁOWA. Do wydania będzie załączony kolejny zbiór opowiadań polskich fanów uniwersum. http://www.insignis.pl/ksiazki/prawo-do-uzycia-sily/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Więc po staremu: jestem zaciekawiony i chce ja przeczytać więc jakbyś mógł mi dać namiar na lub link - download tej piewrszej części trylogii ( http://www.literatura.gildia.pl/news/2016/01/prawo-do-uszycia-sily-uniwersum-metro-2033-zapowiedz-insignis ) to by było fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 13 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Na 18.05.2016 r. zostało zapowiedziane wydanie kolejne książka z Uniwersum Metro 2033 pt:"Wieża" Roberta J. Szmidta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Prawo do użycia siły w pdf-e już mam ale na wieże to jakiś tydzień poczekam i ten inspirujący kształt wieży/turmu z rejonu ringu we Wrocławiu, chłopina z Wrocławia daje radę, dalej pisze o naszym wesołym miasteczku, do kupienia już jest jako e buki czy coś takiego... . Namiar na pdf mile widziany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Panowie łapcie linka, jeżeli ktoś chce, jeżeli nie to nie korzystamy z linków. Strona wymaga rejestracji. http://ebookgigs.pl/ksiazki/polskie/64666-robert-j-szmidt-uniwersum-metro-2033-wieza.html http://ebookgigs.pl/ksiazki/polskie/59222-prawo-do-uzycia-sily-uniwersum-metro-2033-denis-szabalow.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Na 31 sierpnia zapowiadane jest wydanie najnowszej książki z cyklu Uniwersum Metro 2033 autorstwa Denisa SZABŁOWA pt. Prawo do życia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Nowa książka z uniwersum Metro 2033 premiera 9 listopada 2016. Paweł Majka Uniwersum Metro 2033 „Człowiek obiecany” Edytowane 24 Października 2016 przez tom3kb 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 http://ebook4me.pl/literatura/fantastykaisf/9909-czowiek-obiecany-pawe-majka.html Dla tych co chcą skorzystać, strona wymaga rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi