kondotier Opublikowano 18 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 @kubastalker123 Jest jeszcze taka możliwość, że to mod Cię nie puszcza z tym zadaniem, bo masz zaległości w innych. Zobacz w PDA co ci tam się nazbierało i postaraj się to zrobić. Mod ma jak gdyby kilka wątków i muszą być wykonywane równolegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Mam problem z Szubinem nie mogę go znaleźć - miał być w jaskini w lesie i tam go nie znalazłem. Zleciałem cały las z bioradarem i Szubina nie znalazłem. Pułkownika Browna już wyprowadziłem z laboratorium, dając wcześniej Szubinowi wronę i nietoperza. Cała gra mi leży i nie mogę akcji pchnąć do przodu, na razie latam po grze i robię talizmany oraz strażniki. Robię drugie podejście do tej modyfikacji i jakoś idzie słabo, ta modyfikacje jest dla mnie jakaś taka fatalna. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 @brix32 Chyba źle odebrałeś wiadomość. Jest w pieczarze pod kamieniami. Patrz 13min. na filmie https://www.youtube.com/watch?v=HVKRaULJ2Gg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano 15 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2022 Dziękuję, teraz jasne w tym miejscu akurat nie szukałem. Zaraz to sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
backdeck Opublikowano 22 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Może głupie pytanie, ale macie może do tego moda pliki z tłumaczeniem na angielski? Bo wszystkie linki w necie martwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 @backdeck Chyba dobrze pamiętam, że na język angielski mod był przetłumaczony maszynowo i był mało komunikatywny. Natomiast spolszczenie jest dopracowane i gra z nim to sama przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Witam. Mam następne problemy, - nie mogę znaleźć Razuwajewa po otrzymaniu wiadomości od gen. Smitha o tym, że ktoś sprzedaje dane przejścia do Prypeci i odnalezieniu dziewięciu grobów udałem się do Czerwonego Dyszla, do tej opuszczonej wioski naprzeciw cmentarza i wybiłem bandytów, a pośród trupów nie znalazłem Razuwajewa. Ponadto to zadanie od gen.Smitha nie wyświetla mi się w spisie zadań do wykonanie. Wziąłem pierwszą kartkę ze schowka Dziadka Zapadł, ale dalej zadań od niego nie wykonywałem może dlatego to wszystko się wysypało? Ponadto mam dziwny problem z trzecim grobem w Barze - dusza nie spada na ziemię i zawisa w powietrzu, po zabraniu jej nie mogę jej znaleźć w ekwipunku i umieścić w dłoniach (czyli w slocie na broń) i całe zadanie dla Szubina stoi. Czy kolejność odnajdywania grobów stalkerów jest ważna? Robiłem to tak jak mówił Szubin zacząłem na Korpusie Pokoju i na dalszych lokacjach robiłem to w takiej kolejności tak jak na początku prowadziła mnie gra, a więc tak jak mówił Szubin. Czyli, dalej Promzona, Anomalny Las (ten za barakowozem), Bar (tutaj pozostał ten trzeci grób) i do odwiedzenia grób na Bagnach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Lipca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 @brix32 likwidacja bandy Razuwajewa i on sam. Od 19:00 https://www.youtube.com/watch?v=oTkrsBhN2YA Trochę wcześniej rozmowa z generałem. A tu w 12:00 jeszcze raz Ruzajew, a 29:45 dusze w Barze. https://www.youtube.com/watch?v=qy8Cz6Eek9g Po fragmencie z Razuwajewem, masz po kolei wszystkie dusze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Teraz rozumiem. Banda Razuwajewa jest na Korpusie Pokoju. Wydawało mi się, że gen.Smith goni mnie po Razuwajewa na Czerwony Dyszel. Strasznie pogmatwany i męczący ten mod, ale może teraz go ukończę. Tylem że muszę się trochę cofnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brix32 Opublikowano 17 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2022 Cala historia z grobami również się wyjaśniła - ten grób w którym szukałem trzeciej duszy w Barze okazał się fałszywy. Prawdziwy jest kawałek dalej w kierunku wyjścia z lokacji, tam gdzie te betonowe rury i niebieska tablica z napisem na ścianie - na niem trzeba użyć piszczałki Szubina. Wszystkie dusze uwolnione teraz pozostaje tylko spotkanie z Szubinem. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Przyznam, że nigdy nie przeszedłem Fotografa. Nawet pierwszej lokacji nie opuściłem, tak więc wypada nadrobić zaległości. Zastanawiam się, jak niektórzy poradzili sobie z trzema kontrolerami w starej fabryce w Korpusie pokoju. Muszę przejść obok stalkera, który prosi o pomoc, żeby dostać się na dach fabryki, ale za każdym razem pojawiają się kontrolerzy, a ich nie sposób pokonać, nie posiadając ochrony przez telepatią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 @Agrael Jedyny filmik jaki znalazłem, to ten. Patrz od 27:00. https://www.youtube.com/watch?v=o8NBd0JGJDg Facet wcześniej ma kupę problemów nie z ginięciem, ale z wylotami. I wniosek z jego gry jest taki, aby na strych wchodzić, mając jak najniższą rangę. Na mistrzu ginął, a jak zjechał na doświadczonego, to przeszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Z tego co kojarzę wystarczy to olać, to jeden z tych psycho ewentów. Coś jak znalezienie na wysypisku eqzo przy moście(za siatką leży przy budynku) i podnosząc sprawują się burery a eqza znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 @kondotier Dzięki, pomogło. Choć nie za pierwszym razem, a dodatkowo musiałem zmniejszyć poziom trudności. @MOS Niby tak, ale przy kominie w fabryce jest notatka niejakiego dziadka Zapadło. Żeby się do niej dostać, to trzeba było przejść obok "rannego" stalkera, a wtedy pojawiali się kontrolerzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 8 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Z tego co pamiętam to na dach jest też inna droga, nie trzeba wpadać na kontrolery. Jaka dokładnie to nie pamiętam, grałem w Fotografa lata świetlne temu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2023 Coś mi świta ( po świetlnych latach ), że to inne dojście na dach to drabinka z boku budynku. Trzeba tylko blisko niej podjechać samochodem, to z niego można jej dosięgnąć. @Agrael Fajnie, że się udało i możesz grać dale. Warto szukać schowków Zapadły, a jak już spotkamy go Barze ( ten bunkier przy południowym ), to nie należy śpieszyć się z zemstą, a pogadać z nim. Ma ciekawe zadanie na swoją córkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Kradzież zawartości schowków, które zrobimy jestem w stanie zrozumieć, ale żeby nam sprzątnęli ciułany towar ze skrzynki w bunkrze Sidora? Mogli takie skrytki autorzy moda oszczędzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 @Agrael Pomyśl, ilu stalkerów przewala się przez bunkier Sidora? Schowki trzeba stawiać tam, gdzie jest małe prawdopodobieństwo że jakiś stalker się zabłąka. Na kordonie, np. przy tel radioaktywnej jamie, w narożniku płotów. Trzeba trochę do Sidora pobiegać, ale szansa ocalenia maneli rośnie prawie do 100%. A każdy schowek czy skrzynia z gry, to potencjalny łup dla złodzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 22 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 @kondotier Też prawda, ale moim zdaniem mogli potraktować skrzynkę u Sidora jako prywatny schowek gracza, do którego nie mają dostępu postronni. Założyłem schowek w dość ustronnym miejscu, to może żaden złodziej się do niego nie dobierze. Pamięta ktoś z Was zadanie polegające na rozmowie z generałem Woroninem nt. przejścia do Lasu oraz Drozdowem w sprawie aparatu? Dotarłem do bazy, w której aktualnie przebywali a tu pusto. Żywej duszy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 @Agrael Coś mi się widzi, że to zadanie na naprawę aparatu fotograficznego blokuje pozostałe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 23 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 @kondotier Dzięki, sprawdzę. Na YT widziałem, że jeden z grających nie miał z tym problemu. Wziął dwa zadania i od razu poszedł do Woronina oraz naukowca. Chyba mam jakiegoś pecha do tego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2023 @Agrael Nie masz pecha, ale mod wymaga na danym etapie wykonania innych zadań. Bo od Woronina chyba też dostajesz zadania na zdjęcia. Jak oglądasz filmik, to warto też zobaczyć, jakie zadania w PDA ma jutiuber, a jakie Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 5 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 Problem rozwiązany. Zawziąłem się i wykonałem oba wspomniane zadania, ale troszkę w inny sposób. Po prostu najpierw poszedłem w sprawie aparatu fotograficznego, a później załatwiłem kwestie przejścia do Lasu, więc rozmowa z Woroninem. Ciekawa sprawa, bo z dialogów z generałem Smithem i Braunem wynikało coś zupełnie innego, ale mniejsza. No i mnie okradł dziadek Zapadło. Trzeba przyznać, że wyjątkowo bezczelny typ. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 @Agrael Stwierdzenie o kradzieży opierasz tylko w oparciu o komunikat? Dziad kradnie wszystkim. Dopóki nie sprawdzisz schowka, licz na to że okradł nie ciebie. I przypominam, aby w dalszej grze jak się z nim spotkasz na wejściu do baru, to się nie mścij i po krótkiej rozmowie nie zabijaj, ale pogadaj dalej. Dostaniesz zadanie na jego córkę, ciekawe i warte działania. . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 6 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2023 @kondotier Mścić się nie zamierzam, ale byłem przekonany, że sms został skierowany bezpośrednio do GG. Swoją drogą, to nawet podoba mi się pomysł autorów Fotografa na tworzenie artefaktów z tzw. "kryształów". Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi