metek58 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 @de Vries, wystarczy jeden, ten drugi (mniejszy) to zapewne plik BAK, więc to jego zapomniana kopia po obróbce w WinMerge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Jestem w podziemiach Agropromu, tam mnie ograbiają następnie likwiduje drani w tym Michasia ale nie ma naukowca co ma mieć kartę pamięci i antidotum. Jak wyszedłem na powierzchnię to mam komunikat, że zadanie nie zaliczone, gdzie ten naukowiec jest?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 @metek58 no to mam zagwozdkę, bo po edycji pliku wskazanego przez @Kubusia Puchatka nic się nie zmieniło. Dopiero edycja tego drugiego przyniosła efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja natomiast po edycji pliku wyleciałem. W logu było coś o atemp do niego. Przywróciłem oryginalny i gram dalej.Ale po wyłączeniu w opcjach SGM hudu z parowaniem masek, nie mam problemu. bolo - bandytów z Michasiem miałem koło windy, zaś naukowiec był tam, gdzie idzie się do tego korytarza z elektrami. Jest w niebieskim płaszczu, więc go nie przeoczysz. Ale też jest dla zmyłki inny bandyta o takim samym nazwisku. Nie zapomnij zabrać swoich rzeczy ze skrzyni. Jest na podeście.Spróbuj wyjść z gry, wyłączyć komputer i na nowo uruchomić, z zapisu sprzed walki z bandytami. Już kilka razy, taka czynność uruchamiała mi scenariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Puchatek Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Kondotier, poprawki na udźwig należy dokonać w 3 plikach np. na takie: actor.ltxmax_item_mass = 490max_walk_weight = 500 arc_inv_weight.ltxmax_weight = 500 boryan67.scriptlocal MaxWeight = 490 Po tych zmianach nasz Fotograf dostaje zadyszki po przekroczeniu 490 kg, przy 500 kg przestaje iść. Wylotów z tego powodu nie powinno być. Mi co prawda gra się sypie co 20-30 min, ale to za słaby komp nie wyrabia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dynio Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Niech ktoś mi powie gdzie znajduje się przedszkole w prypeci, mam mało amunicji a wiem że jeszcze będzie mi potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ja zmieniłem wszystkie pliki o jakich pisze @Kubuś Puchetek w tym dwa boryan67. Mam teraz 900 kg i żadnych wypadów ani zadyszki. @Dynio jak znasz podstawkę to idziesz główną alejką do bloków, przy rurach betonowych i przysztanku w prawo. Leży tam przewrócony Ził . Budynek jednopiętrowy z podwójnym wejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 @metek58 no to mam zagwozdkę, bo po edycji pliku wskazanego przez @Kubusia Puchatka nic się nie zmieniło. Dopiero edycja tego drugiego przyniosła efekt.To dziwna sprawa, ja tylko w tym jednym zrobiłem podwyżkę i plus te, co wskazałem wcześniej. Teraz nie sapie i zapindala jak mały samochodzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubuś Puchatek Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Trzy pytania. 1.Gdzie w Korpusie Pokoju jest psi strefa nr 1 Talizmanów (nr 2 w kotłowni mam). 2. Co za psi strefa znajduje się na południowy zachód od siedziby sił pokojowych w Korpusie Pokoju? Wrzuciłem tam wszystkie kryształy/absoluty i nic. 3. Co za psi strefa jest w Promzonie na północ od przejścia do Lasu? Tam gdzie grasują snorki.Po wejściu w strefę na ekranie pojawia się stosowny komunikat, życie spada, wyrzucam kryształ (obojętnie jaki) i strefa się degeneruje, tak jak w przypadku wyrzucenia odpowiedniej pary kryształów. Dzieje się tak za każdym razem jak wchodzę do Promzony. P.S Co sądzicie o wrzuceniu w wątek screenów z lokacjami psi stref? W poradniku Cichego (wielkie dzięki!) nie ma zaznaczonych wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Ad 2 Strefa transmutacji absolutów nr 1Ad 3 Jeśli masz na myśli strefę obok skrzyni samochodu/mostka to transmutacja strażników nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Kubuś Puchatek - gdzie to ja wiem. Tylko po zmianie w boryan67.script, zaliczyłem wylot. Pozostawienie oryginalnego ustawienia, nie przeszkadza.Mogę dźwigać ile ustawiłem, jeśli jestem w sweterku, to nawet biegać.Zmiany jakie zrobiłem w liniach 199 i dalej ( l.203 stand_power -1.0 ), pozwalają mi odzyskać energię po zatrzymaniu, w ułamku sekundy. Sprawdź sobieProblem jest we wdziankach. W tym modzie, chyba wszystkie mają ustawione współczynniki na nie bieganie, przy zmianie udźwigu. Tylko gdzie to znaleźć. Możliwe, że trzeba by było dla każdego wdzianka oddzielnie.Zobacz w actor.ltxlinie 199 do 221 i zobacz, ile tam jest różnych współczynników. Ale trzeba umieć pisać wiersze, aby wiedzieć jak je pozmieniać. Można oczywiście zmieniać je eksperymentalnie, ale brakłoby czasu na grę.Bez problemu dyszenie i zaparowywanie szkieł maski, można wyłączyć z ustawień w menu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 @kondotier, w moim poście (318) napisałem co i gdzie zmienić. Zrób to i zastosuj dodatkowo sposób @Kubusia Puchatka z postu 345 i po kłopocie. Przetestowałem i teraz GG prawie fruwa po Zonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Pięknie ładnie, tylko że, dla mnie zmiana w pliku boryan67.script kończy się takim Fatal:FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : <no expression>[error]Arguments : LUA error: ...:modyzfotografgamedatascriptstotalizator.script:865: attempt to index global 'boryan67' (a nil value) stack trace:Dwa razy zmieniałem ten plik i to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dynio Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Dotarłem do anomalnego lasu, przerzuciło mnie do tej jaskini i w porodniku jest napisane żeby isc za strzałką ale u mnie nie ma żadnej strzałki, a jak przejde kilka metrów to wpadam w anomalie. Pojawiają mi się tylko piorónki że anomalia elektryczna ale nic wiecej? Coś jest nie tak czy musze poczekac w ciemnościach aż samo mnie przeżuci do Grety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) @Dynio- za elektrą jest wejście do jaskini (możesz wejść z drugiej strony). W jaskini jest nadajnik dla Filina . Uważaj na pijawy . Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez gawron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 @Dynio biegnij cały czas w jednym kierunku, obojętnie którym. To jest krater po meteorycie w Anomalnym Lesie. Apteczki w pogotowiu. Bo na pewno zaliczysz jakąś anomalię , ale cały czas leć w jedną stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Dynio - szukasz listów? Patrz na minimapkę, tam jest strzałka. Idziesz wg tej minimapki, wybierając drogę pomiędzy tymi piorunkami. Krok do przodu, w lewo, prawo tak aby być zawsze pośrodku między piorunkami. Samo cię na końcu przerzuci do jaskini ze skamieniałą Gretą. Podnieś artefakt z ziemi i nie sprzedawaj później, potrzebny do dialogu. Greta przemówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dynio Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Gawron to nie ta misja jest :D To że krater to wiedziełem jak mnie zabiło za 1 razem, tylko właśnie coś tak mysłałem nad tymi elektrami tylko w poradniku jest napisane żeby iśc w kierunku strzałki(prowadzi na poligon) i to mnie właśnie zmyliło. Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Panowie moja przygoda z Fotografem chyba sie skończyła, po załatwieniu 5 drabów w Podziemiach Agropromu nie ma gostka( naukowca), który ma mieć kartę pamięci i antidotum na wirusa. Jak wrócę z pracy to wstawię sejwa na dowód, że brak takowego, dodam, że cofałem się z grą i kilka razy, wchodziłem do Podziemi od nowa i dalej d...., czy coś ewentualnie zrobiłem nie tak, wstawię sejwa przed rozprawą z bandytami czy szabrownikami w tym z wierszokletą i po załatwieniu ich. Proszę jakąś bratnią dusze o sprawdzenie sejwów ewentualnie jak ktoś ma zapis z tego etapu gry o wstawienie. Zaczynać grę od nowa to mi się już nie uśmiecha , co prawda mod mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Panowie moja przygoda z Fotografem chyba sie skończyła, po załatwieniu 5 drabów w Podziemiach Agropromu nie ma gostka( naukowca), który ma mieć kartę pamięci i antidotum na wirusa. Jak wrócę z pracy to wstawię sejwa na dowód, że brak takowego, dodam, że cofałem się z grą i kilka razy, wchodziłem do Podziemi od nowa i dalej d...., czy coś ewentualnie zrobiłem nie tak, wstawię sejwa przed rozprawą z bandytami czy szabrownikami w tym z wierszokletą i po załatwieniu ich. Proszę jakąś bratnią dusze o sprawdzenie sejwów ewentualnie jak ktoś ma zapis z tego etapu gry o wstawienie. Zaczynać grę od nowa to mi się już nie uśmiecha , co prawda mod mi się podoba.WitamPrzeszukaj wszystkie szare kropki oznaczające trupy, ten naukowiec był do odstrzału i u mnie spawnował się chyba w momencie zabicia "Michasia", może już go zabiłeś i leży gdzieś pod ścianą. W ekwipunku powinien mieć próbkę antidotum na wirusa.Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Pamiętać trzeba, że jest tam dwóch gostków o tym samym nazwisku i jeden z nich ma to czego szukamy. U mnie pojawił się po jakiejś chwili, jak łaziłem po pomieszczeniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Wstawiam sejwy przed zabiciem Wierszoklety i po, szukałem naukowca i nic. Proszę o pomoc.Podziemia Instytutu Agroprom.rarPo rozwaleniu drabów w ty Wierszoklety.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zagrałem na Twoim zapisie i nie ma tam tego drugiego, czyli genetyka Aksionowa. Sądzę, że miałeś spotkać się z łącznikiem w Barze i to może on daje tą informację, że jest dwóch Aksionowów. Może to ktoś inny, ale pamiętam, że z kimś rozmawiałem i ta osoba powiedziała, że jest dwóch gostków o nazwisku Aksionow - jeden Wowa, a drugi to genetyk. To prawdopodobnie przyczyna nieobecności tego drugiego w podziemiach. Jeśli chcesz, to mogę Ci podrzucić mój zapis z przed akcji z Wierszokletą, ale uprzedzam - może Ci to popsuć Twój ciąg zadań, a po wtóre - GG jest tylko z nożem, bo wcześniej dając zjawie broń (Grozę), nie zauważyłem, że jest bez amunicji. Co niecenzuralnych słów poszło, to tylko mój ekran wie. Ale mam też zapis przed rozmową z Trzmielem, stoję koło niego, to przy odrobinie szczęścia, nóż załatwia sprawę. O rzeczach, które wcześniej schowałem w małej skrzynce i o reszcie moich gratów, mogę napisać na PW. Decyzja należy do Ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Bardzo dziękuję, wstaw sejwa a ja spróbuję cofnąć się do Baru do łącznika , tym bardziej ,że z Baru idę na bagna i do Podziemi .Z łącznikiem celowo nie rozmawiałem aby mi się zadania nie nawarstwiły, kiedyś tak pobrałem zadań multum i miałem pomieszanie z poplątaniem. Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez bolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Ja również mam podobny problem. To druga wizyta w podziemiach i na sam koniec, w X18 nie mam spawnu naukowca z dekoderem. Przeszedłem prawidłowo cały ciąg labów ( i Czerwony Dyszel), przy pojawieniu się w X18 mam wyświetloną informację, żeby poszukać kodu. Szukałem sam i wg poradnika, ale nie mam żadnego kontenera w pomieszczeniach. Jest czterech naukowców, ale to zombie.Czyli że, mod lubi plątać figle. DODANO:I sprawa z naukowcem rozwiązana. Winny był nieprawidłowy spawn NPCów, którzy idąc, zamknęli mi drzwi.Sztuczki ze strzelaniem do nich, rzucaniem śrubami czy bronią były nieskuteczne.Dopiero restart komputera i uruchomienie gry, spowodowało, że zanim do tych drzwi doszli, mogłem ich utłuc.Naukowiec był piętro niżej i po sprawie.Potwierdzam, mod robi figle.bolo - Łącznik po zadaniu na podziemia, czasowo nie ma nic więcej do gadania. Możesz z nim pogadać i to spokojnie. Ja tę rozmowę przeprowadziłem za wcześnie i nie potrzebnie się wściekałem, że dostęp do X18 jest niemożliwy. Wyjaśnienie dostałem dopiero w rozmowie z Braunem na Poligonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi