cichy Opublikowano 29 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) Zmian tych dokonujesz w katalogu gamedata który jest po ściągnięciu moda z hostingu - do tego nie musisz rozpakowywać omega.xdb1 - ten plik rozpakowujesz tylko wtedy gdy chcesz podnieść udźwig GG lub inne jego parametry - jak szybkość biegu czy skoczność. Fsgame.ltx edytujesz jak zawsze przy dodaniu moda. Jeżeli nie możesz - skopiuj go na pulpit i po edycji wklej do katalogu gry. Nie wstawiaj fsgame.ltx który był w zestawie z pozostałymi elementami moda. Daje zapisy do katalogu w modzie. Edytowane 30 Października 2013 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Takže to musím nainstalovat znova.Já jsem plik omega.xdb1 rozbalil,zvedl váhový limit,dodal pol podstavku,změnil lokacion a znovu sbalil.FSgame jsem nechal původní,nikde se nepsalo o měnění false na true.Složku gamedata jsem úplně odsunul v domění že není pořebná.Hru jsem včera normálně spustil a hrál,něco bylo v polštině něco v ruštině.Proto jsem porovnal texty a do pliku omega.xdb1 dodal části textu pol z variant omega 1,kterou překládal jurek.Tímto polského textu rapidně přibylo.Splnil jsem úvodní qesty a chci jít s disketkou na další lokaci.Hra normálně funguje bez výpadků.Podle toho co píše cichy ji ale budu muset zahrát znovu.Není mně jasná funkce omega.xdb1+gamedata.Jedna druhou vylučuje.Nebo jsou nějak propojené kvůli té aniticheat funkci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 Hobby - autor moda w pliku omega. xdb1 pomieścił pliki w których można dokonywać bez problemu różnych zmian ułatwiających grę. On chce, abyśmy grali słabiutkim, mało noszącym GG i dla wykonania zadań biegali po kilka razy w te i na zad. Dlatego zrobił takie utrudnienie. Nie każdy potrafi rozpakować, pozmieniać i na powrót spakować plik omega.Za pierwszym razem, otworzyłem go NP ++, zrobiłem zmiany i w nagrodę miałem wylot do pulpitu. Dopiero cichy wyjaśnił mi przyczynę.Postaw moda tak jak każdy inny, w swoim fsgame.ltx zrób zmianę true true, podmień plik omega.xdb1 z moda na ten od cichego ze zmianami, kopia rus na pol i do nich polski tekst, zmiana w localizatin i do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Tak bohužel mód šel přechodně k ledu.Vše jelo OK až do Pripjatě.Tam jsem stačil vlézt je do tunelu a zeptat se na další cestu.Po východu z tunelu a cestě do školky vylot.Tu dráhu od tunelu do školky asi 30 metrů jsem absolvoval asi hodinu.Dva kroky,zápis,výpadek.Tak pořát dokola až do vyčerpání mé trpělivosti.Zkoušel jsem nastavení rozlišení,znovu jít na lokaci a bez výstřelu ji proběhnout,nic nepomohlo.Error že není místo pro zpracování operace.Až vychladnu,a jestli bude zpolštění zkusím to znovu nahrát a projít. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Hobby - też mam problemy z plikiem stronicowania. Druga część moda jest pamięciożerna.Jeśli masz Windows 7, to ustaw go na 16 Gb, powinno pomóc. Albo pozwól ustalać jego wielkość systemowi. Tylko na dysku musisz mieć sporo wolnego miejsca, aby ten plik wymiany się zmieścił.Wyloty do pulpitu są też powodowane głosem kontrolera. Są dwa koło przedszkola. Zabij je w pierwszej kolejności, przed wykonywaniem innych zadań. Psy też. Pomoże Ci to przy uwalnianiu Włóczęgi.Z kontrolerami, jest to prawie niemożliwe. Włóczęga nie pójdzie, albo zginie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Tam,kde popisuješ se mně žádné problémy nevyskytly.Ty začly až v "Zachodnia Prypeć".Stačil jsem akorát vlézt do podzemního parkoviště a zeptat se na cestu.Když jsem vylezl ven hledat komandanta začala apokalypsa výpadků.Mám Win 7 64bit,12 gb RAM,SSD Patriot120Gb,z čehož je volných 50gb.Plik xr-engine na 4 gb.V této lokaci (Zachodnia Prypeć) jsem mněl na dynamickém osvětlení pořát 170-220 FPS.Počkám až vychladnu a bude to komplet v polštině a zkusím to znova. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Napisz do cichego, jak on rozwiązał problem, że nie miał wylotów. A grał na Vista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 W Prypeci nie miałem ani jednego wylotu - komendant co prawda mi uciekał - ale to był błąd fabuły - jakoś go dopadłem. Przechodząc Omegę miałem już co prawda 8 Gb ram ale nie miałem 64 bitowego systemu - taki posiadam od kilku dni zaledwie więc miałem dużo gorsze zasoby sprzętowe. Może to zasługa karty wideo - GTX 260. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Hobby - jeśli Twój wylot nastąpił w Prypeci 2, podczas emisji i ukrycia się pod schodami w przedszkolu, to ukryj się w tunelu.Też miałem problem po rozmowie z Komandorem i przetrwaniu emisji pod schodami. Wgrałem zapis wejścia do tunelu-garażu i tam przeczekałem emisję i dalej już było w porządku. Po emisji rozmowa a z Komandorem i na Radar. Drugą przygodę z wylotami po emisji miałem dużo później w Rostoku -barze.Ale tam był już Fatal Error z zablokowaniem NPCa, nie do przeskoczenia. Ratunek - cudzy save. I jestem już bliski końca grania. DODANO NOCĄ. Mam przyjemność powiadomić, że kilkanaście minut temu zakończyłem z sukcesem grę w tego moda. Co na gorąco mogę o nim powiedzieć. Jest to bardzo dobry mod pod względem fabuły i prowadzenia akcji. I tu z czystym sumieniem mogę go każdemu polecić. Ale pod względem technicznym, już jest gorzej. Przede wszystkim, mod cholernie pamięciożerny, jak żaden inny. Moje 4GB RAM i drugie tyle w pliku wymiany mu nie wystarczało i co chwilę witałem pulpit z informacją o braku miejsca w pliku wymiany. Dopiero przydzielenie plikowi wymiany 16 Gb, spowodowało że gra stała się płynna, a wyloty rzadkością. Tak że, posiadacze słabszych komputerów i mniej wydajnych kart graficznych muszą się liczyć z utrudnieniami. Jest też mała przesada z możliwościami GG, jakie dostaje na starcie. Kto nie potrafi zmienić pliku omega. xdb1 i podnieść jego udźwig, skoczność i parę innych rzeczy, będzie miał trudności i to spore. Nie powinien brać zadania na broń historyczną u Sowy, bo nie będzie w stanie zadania wykonać. Idąc przez Zonę wraz z GG, widzimy jak z mieszczucha, przekształca się w stalkera. O ile do Wsch. Prypeci faktycznie jest detektywem, to od niej również staje się wojownikiem. Musi nie tylko wykonać swoje zadanie, ale i zwalczyć mnóstwo przeciwieństw na swojej drodze. No i ruszać głową, wnikliwie czytać dialogi, bo w nich są zawarte wskazówki, czasem mocno na domysł. Zachęcam do gry i życzę też jego ukończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Jest do pobrania WO 4.0. Kilka drobnych zmian, plus mały freeplay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobby Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Už vyšel i patch proWO 4.0 a balík pro dynam.osvětlení. Zde:http://stalkermod.ru/MODYI-Teni-CHernobyilya/stalker-variant-omega-4-0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 malakas - w związku z tym że linki - w tym i pobierania - w #1 prowadzą do rus forum tego moda, ale w wersji 4.0. Dobrze byłoby zmienić nr wersji moda w #1. Po dołożeniu do v.3.0 freeplaya, już jest ona niedostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 kondotier niestety, ale malakas od dawna nie jest dostępny, jeśli możesz utwórz nowy temat z nową wersją moda( i ten po prostu wyląduje na Wysypisku) lub wyślij mi na PM informację to go edytuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Napisałem posta na malakasa, bo on figuruje jako wstawiający. Wiem, że jest czasowo nieobecny.Ale na myśli miałem kogokolwiek z uprawnieniami do edytowania postów.Nie ma sensu robić nowego tematu, aby w paru miejscach zmienić "3" na "4". Tym bardziej, że na rus forum też tematu nie zmieniali. Zmienili tylko numerację.I głupio by to wyglądało, gdybym wstawił temat z dokładnie tymi samymi treściami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ok, tak jak mówisz pozmieniam z 3 na 4 ;) Jeśli potrzebna jakaś istotna zmiana w tekście pisz na PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Jest patch do wersji 4.0.https://disk.yandex.ru/public/?hash=iOyRfNGVCsxsmU4UaMr/ExzyrrYbDdXzVtPqVP1qwFw%3Dhttp://yadi.sk/d/H9i6CYPkHPnPXProszę o wstawienie do #1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Gotowe :) Jeśli zaszła zmiana w sposobie instalacji wyślij na PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 W instalacji jest pkt.6, który wyczerpuje ten problem. Podbicie tematu. Przy próbie uruchomienia tej wersji moda ( z 3.0 nie miałem problemów ), mod się uruchamia, lecz przy ekranie ładownia nowej gry, mam wylot z takim fatal:[error]Expression : no_assert[error]Function : CXML_IdToIndex<class CSpecificCharacter>::GetById[error]File : e:stalkersourcestrunkxr_3daxrgamexml_str_id_loader.h[error]Line : 112[error]Description : item not found, id[error]Arguments : av_killer stack trace:Na rus forum moda, miał go też ich gracz, ale autorzy zarzucili mu, że pozostawił śmieci z poprzednich wersji.Ja śmieci mieć nie mogę, bo stawiam go na gołą kopię podstawki ( zawsze mod na kopii, więc podstawka czysta ).Ale pobrałem moda z innego źródła i powtórzyłem ponownie instalację od zera, i znowu ten sam fatal w tym samym miejscu.Kto pomoże, bez gdybania? PODBICIE TEMATU. Problem wylotu i Fatal został rozwiązany.Niech to będzie również wskazówką dla tych, co będą w moda grać. Nie tylko nie wklejamy rus fsgame.ltx i profile, ale również w polskim fsgame.ltx nie wolno dawać zmian, na zapis w grze.Ja dałem, jak przy innych modach. Skutkiem byl ten wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Ja natomiast zastosowałem zmianę w pliku tekstowym fsgame, wskazując miejsce zapisu w folderze gry i gra odpala normalnie, mam także zapisy we wskazanym miejscu. Dziwna sprawa. Musiało Ci z innej przyczyny wywalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 (edytowane) Po kolejnych próbach, rozwiązałem i problem zapisu w grze. Po prostu, w fsgame.ltx, musi być podana ścieżka do katalogu w modzie. Tu metek58 ma rację.Zmieniłem tylko ten wpis w fsgame.ltx, więc to było przyczyną.Inne mody tego nie wymagały. Ten jest w swojej naturze inny i to mu nie pasowało. Ale już hula, więc temat zostaje tylko jako ostrzegawczy. Edytowane 4 Lipca 2014 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Zakończyliśmy polonizację tego moda. Teraz trwają testy. Dodano: Mam pytanie. Dlaczego na dynamicznym oświetleniu tak mi się wyświetla? Można to jakoś poprawić? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 W innych modach masz tak samo ? Bo to może być wina karty graficznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Tylko w tym i tak samo jest u metka58 i Kondotiera. Dodam, że na statycznym jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Może to wina jakiegoś shadera nie mam pojęcia ;) przynajmiej wiadomo że wina leży w modzie. Na stronie autorów nic nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Przyznam się, że nie szukałem. Czasu mam mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi