portals Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Dziękuję za pomoc i pomysł The Emperor oraz wszystkim innymi za opinie i pomysły. Czekam jeszcze na propozycje zmiany kolejność od kfiat. Wszyscy którzy coś konkretnego powiedzieli w tym temacie zostaną nagrodzeni. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Perun Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Normalnie super. Fajna robota z wszelkimi rangami i frakcjami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) Szkoda, że ten pomysł z postu 22 nie da się łatwo zrealizować. Może kiedyś się uda :)a co do kolejności rang:zaraz coś zmontuję, czekajcie na update :) Z racji tego że gwiazdki nad i pod V-kami są mylące i wprowadzają utrudnienie w rozpoznawalności rang postaram się trochę to uzupełnić/poprawićbędę bazował na ikonkach emperora, bo nie umiem przerobić :P Gość w zonie - Turysta - Kot - Wędrowiec - Twardziel - Doświadczony - + dwie gwiazdki na dole Weteran - Stary Wyga - Przewodnik - Znawca Zony - <-- to udało mi się w paincie, wersja po fotoszopie --> Przemytnik - Mistrz - <-- te dwie belki muszą być grube Barman - W ten sposób wg mnie zachowany jest ciąg logiczny - mam nadzieje że się spodoba. Trzeba przerobić parę obrazków w fotoszopie. Jeśli ktoś umie to było by fajnie jakby się podjął. Jeśli jednak nie ma takiego, to poproszę żonę - ona się zna i nam ładnie zrobi :woot: Uff nareszcie dodałem prawidłowo te obrazki :) Edit: odpaliłem fotoszopa 30 min nauki i przerobiłem te 3 ikonki, mam nadzieje, że jakość jest zadowalająca :) Edytowane 13 Grudnia 2013 przez kfiat 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Dużo lepiej teraz to wygląda. Wielki plus za pomysł z tą zmianą. Ale mam inne pytanie, mianowicie co z tym ?Zostawiacie to panowie czy zmiana na naszywkę rang ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 Ładnie to teraz wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Perun Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 :teehee: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 (edytowane) @Agrael stworzyłem coś takiego, co by pasowało do ogólnego konceptu.nie jest to super jakość ale jak się spodoba to popracuję nad tym :)ewentualnie coś w kolorze: Edytowane 13 Grudnia 2013 przez kfiat 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Panowie wielkie podziękowania, teraz to jest świetnie i wiadomo o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 kfiat: Dziękuję obrazki zostały już wrzucone i powinny być niedługo widoczne. Mam nadzieję że nie popełniłem błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Pozwolę sobie zauważyć, że ikony udostępnione przez kol.Kfiat'a nie zawierają przeźroczystego, lecz czarne tło - odznaczające się na obecnym. Nie chcę wyjść na niewdzięcznika, ale niech każdy zwróci uwagę na czarną obwódkę wokół ikony. Obrazek trzeba zapisać z tłem przeźroczystym jako .png ewentualnie .gif, aby dobrze wyglądał na obecnym tle, prezentując tylko ikonę - bez czarnego tła, Jeśli kol. Kfiat ma chwilę, niech pobierze ikony z posta 20 i zapisze z rozszerzeniem .png, modyfikując wg. uznania wygląd oznaczeń - warto przemyśleć sprawę. Edit: wersja poprawiona. Gość w Zonie → Turysta → Kot → Wędrowiec → Twardziel → Doświadczony → - propozycja by @KfiatWeteran → Stary Wyga → Przewodnik → Znawca Zony → - propozycja by @KfiatPrzemytnik → Mistrz → - propozycja by @KfiatBarman → Powyżej propozycja zachowaniem kolejności sugerowanej przez kol. Kfiat'a oraz wykorzystaniem zmienionych ikon dla rang: Doświadczony, Znawca Zony i Mistrz - zapisane z tłem przeźroczystym (format .png, 40 x 45 px). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) No faktycznie wygląda to gorzej, niż jako przeźroczyste tło - ogarnę to dziś. Poza tym zgodnie z moim systemem rang w mojej randze którą aktualnie posiadam jest błąd.Edit: widzę że Emperor ogarnął temat jak należy - teraz jest idealnie :D Edytowane 14 Grudnia 2013 przez kfiat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 @Kfiat, już wykorzystałem limit +, ale należy Ci się za pomysł zmiany kolejności i wyglądu dla tych poprawionych rang.Ponawiam pytanie - jak teraz wygląda kolejność, przykładowo - Kfiat przy ilości 300 postów ma rangę "Doświadczony" ale ikonę dla rangi "Twardziel", Ja mam ikonę "Weterana" przy randze "Stary Wyga" - kol.Czernobyl10 ma ikonę rangi "Przemytnika", chociaż jest "Mistrzem" - proponowane ikony nie współgrają z rzeczywistą rangą. P.S - ikony dla frakcji są kapitalne, nie sądziłem że tak dobrze będą się komponowały z tłem forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) A mnie zniknęła ikona przynależności do frakcji. Miałem najemnika, nie mam nic. Muszę na nowo sobie przypisywać frakcję? Czy wiadomość z #25 to usunie?Również i u mnie ikona rangi nie pokrywa się z tytułem.I czy nie lepiej byłoby, aby ilość postów znalazła się przy tytule. Są to dane zależne.I skoro ikona rangi też jest powiązana z ilością postów, czy nie lepiej byłoby zamienić miejscami tytuł i grupę?Grupę dać na górę, np. mojego Tropiciela nad awatatar, a tytuł Przewodnik, ilość postów i rangę pod awatar, a nad frakcję? Trzymało by się to wtedy jakiegoś czytelnego schematu.No i z adminami by też problemu nie było. Pod awatar dostaliby to co mają wszyscy forumowicze. Dodano: Ikonę frakcji dodałem sobie na nowo z profilu. Edytowane 14 Grudnia 2013 przez kondotier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Jestem kondotier częściowo za, myślę że tytuł tropiciel mógłby znajdować się na samej górze a przewodnik nad rangą. Resztę jednak zostawiłbym bez zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 Bardzo dobry pomysł z tą zamianą @Kondotier, czcionki ilości postów oraz nazwa rangi są zlokalizowane obok siebie, natomiast grupa wyróżnia się nad avatarem. Pozwoliłem sobie na przygotowanie twojego konceptu: Zobaczymy co powie @Portals... Edit:czy aby pojawiła się ikona frakcji, trzeba jeszcze raz dokonać wyboru frakcyjnej przynależności w ustawieniach profilu? Ja akurat nie ustawiłem ikony, ale widzę, że inni forumowicze nie mają ikon np. piszący w tym temacie Metek58, Cichy, Kpuc, Nati20 - pytanie: dlaczego? Pamiętam, że wcześniej wymienieni forumowicze ustawili ikonę frakcji. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Aby mi się pojawiła to nowa ikona frakcji, musiałem ponownie wybrać ją w profilu ( patrz też # 38 ). Widocznie pobrałeś moją ramkę, już po zmianie.Ty też u mnie nie masz frakcji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 @Kondotier - nie mam ikony frakcji, ponieważ jej jeszcze nie ustawiłem, martwi mnie jednak brak ikon u użytkowników, którzy frakcję już wybrali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 @Kondotier - nie mam ikony frakcji, ponieważ jej jeszcze nie ustawiłem, martwi mnie jednak brak ikon u użytkowników, którzy frakcję już wybrali... Skrypt forum przy zmianie ustawień rang zresetował wszystko do wartość domyślnej czyli "Brak frakcji". Nie spodziewałem się tego szczerze mówiąc ale niestety tak wyszło.Poprawione ikonki i nagrodę postaram się wrzucić jutro bo dziś jestem już wykończony. @Kfiat, już wykorzystałem limit +, ale należy Ci się za pomysł zmiany kolejności i wyglądu dla tych poprawionych rang.Ponawiam pytanie - jak teraz wygląda kolejność, przykładowo - Kfiat przy ilości 300 postów ma rangę "Doświadczony" ale ikonę dla rangi "Twardziel", Ja mam ikonę "Weterana" przy randze "Stary Wyga" - kol.Czernobyl10 ma ikonę rangi "Przemytnika", chociaż jest "Mistrzem" - proponowane ikony nie współgrają z rzeczywistą rangą. Możliwe są błędy - przy wstawianiu poprawionych ikon sprawdzę to jeszcze raz.Bardzo dobry pomysł z tą zamianą @Kondotier, czcionki ilości postów oraz nazwa rangi są zlokalizowane obok siebie, natomiast grupa wyróżnia się nad avatarem. Pozwoliłem sobie na przygotowanie twojego konceptu: Myślę że jest to wykonalne i w następny weekend mogę to sprawdzić dokładnie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Jak mi się zdaje (podaję to na swoim przykładzie), to nie ma u mnie miejsca na naszywkę ala szewron. Chyba, że nie umiem tego zastosować, lub (być może) nie należy się, ze względu na posiadaną już funkcję. Może to wyświetlanie się rang ktoś szerzej objaśnić? Ogólnie jest ok, ale tu pytam o mój przypadek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Widzę załadowane nowe rangi tj, bez czarnej otoczki, ale dalej jest błąd - każdy posiada rangę niżej niż powinien zgodnie z postem #35 i kilkoma wcześniejszymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Widzę załadowane nowe rangi tj, bez czarnej otoczki, ale dalej jest błąd - każdy posiada rangę niżej niż powinien zgodnie z postem #35 i kilkoma wcześniejszymi. Faktycznie tak jest nie wiem dlaczego forum nie chce przyjąć obrazka dla " Gość w Zonie ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiat Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Ciekawe...a uprzednio ranga "gość w zonie" miała "nabój"? jeśli się nie da to po prostu można się obyć bez ostatniego symbolu barmana :) Edytowane 17 Grudnia 2013 przez kfiat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
InnyParagon Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2013 Fajne takie urozmaicenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 To ja se napisze w tym temacie tylko dlatego, żeby obejrzeć, coście mi wstawili :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 Już nie chcę męczyć Portalsa prośbami o zmianę, należy mu się duży "plus" za cierpliwość dla naszych zmieniających się propozycji, ale w chwili wolnej faktycznie można system rang przesunąć o jeden stopień, zaczynając stopniowanie od rangi turysta z ikoną czyli z ominięciem problematycznej rangi "Gość w Zonie" a kończąc na "Barmanie" ze znaczkiem Tak naprawdę wspomnianego "Gościa" od rangi "Turysta" - od której rozpoczynalibyśmy oznaczanie, dzieli zaledwie 20 postów, zatem osoby pragnące pozostać na forum - szybko otrzymają znaczek i nie jest to żadna forma dyskryminacji, lecz wynikająca z kwestii technicznych niedyspozycja odpowiedniego oznaczenia. Decyzję pozostawiam @Portalsowi, który jak wspomniał - sprawdzi kwestię wykonania konceptu @Kondotier'a. Po ostatecznym opracowaniu systemu rang, opracuje się stopniowanie, edytując - ten post, dając w spoiler poprzednią wersję oznaczeń wraz z wersją obecną. @metek58 Dla administratorów, moderatorów i tłumaczy są paski: - Nie jestem pewien czy ikona rangi zmieściłaby się w profilu. Wcześniejszych ikon amunicji też nie było w Waszych profilach. Podobnie mają @Portals, Smox, Agrael. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi