kondotier Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 @cez137 Jakbyś jeszcze raz wszedł na lokację, albo zaczął od sava na niej i od razu poszedł po Warlocka, a dopiero potem zabić Grabarza to dawno byś z lokacji wyszedł. Bo do zabicia Grabarza stworków nie ma, aby ten co wybierze pojedynek mógł swobodnie za Grabarzem biegać. Screen z drabiną jest tak zrobiony, abyś drabin nie pomylił. A jak w jednym budynku, tym parterowym nic nie ma i nie ma w drugim na parterze, to właź po drabinie na piętro. Te potworki po drabinach nie chodzą. Kolejny screen jest też tak zrobiony, aby było widać piktogramy na ścianach. Są widoczne nawet bez singulatora. Widzisz je, jesteś we właściwym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 @kondotier 54 minuty temu, kondotier napisał: Te potworki po drabinach nie chodzą. No jak nie chodzą jak chodzą? przecież wrzuciłem screena jak są już na 1 piętrze, ja jestem na dachu na tym screenie, normalnie wchodzą po drabinach, dobra zacznę od początku 58 minut temu, kondotier napisał: aby ten co wybierze pojedynek mógł swobodnie za Grabarzem biegać. po drugie to ja wgl z nim nie biegałem i jest całkowicie inaczej jak w poradniku, on nie znika, nie mam tego śmiechu, po prostu idę obok parkanu i on po jakimś czasie znajduje się na przeciwko mnie, snajperka, pyk, i go zabijam, to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 @cez137 W dialogu z nim masz wybór, pojedynek lub od razu palnąć mu w łeb. W pojedynku Grabarz jest jak zjawa, po strzale potrafi zniknąć i pojawić się gdzie indziej. A po zabiciu go, jeszcze trzeba iść do skrzyni zabrać klucze i manuskrypt. A to wymaga odpotworkowania ATP. Więc Ci radzę, palnij mu w łeb i gnaj do drabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 @kondotier A widzisz 8 minut temu, kondotier napisał: po zabiciu go, jeszcze trzeba iść do skrzyni zabrać klucze i manuskrypt. A to wymaga odpotworkowania ATP. Tego mi nie powiedziałeś a ja za każdym razem wybierałem ta pierwsza opcję, dobra zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Cez137 - patrz strona 5 moje obrazki i wpis dotyczący w/w kwesta z 12.09.2018: Edytowane 15 Grudnia 2018 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 @kondotier 1 godzinę temu, kondotier napisał: W dialogu z nim masz wybór, pojedynek lub od razu palnąć mu w łeb. no wiem że jest wybór 1 godzinę temu, kondotier napisał: W pojedynku Grabarz jest jak zjawa, po strzale potrafi zniknąć i pojawić się gdzie indziej a właśnie że u mnie nie było tak, po prostu go znalazłem i mi nigdzie nie znikał, a manuskrypt miał przy sobie, nie było żadnych skrzynek, tylko na początku przed pojedynkiem trzeba było schować klucze do jakiejś skrzynki, nie wiedziałem gdzie ona jest więc to olałem Obecnie jestem w Limańsku, tzn mam nadzieję że tam będę bo właśnie wyleciałem w pulpit przy próbie przejścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 @cez137 to jest właśnie twój problem nie czytasz opisów, rozmów i potem latasz jak z jajem i co quest to jak to zrobić, gdzie iść i w ogóle to olałem, tamtego nie poszedłem sprawdzić i lecisz do przodu, a nie myślisz co robić. O singulatorze/latarce też zapominasz i błądzisz. Trochę wolniej graj to i ogarniesz moda na spokojnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Tom3kb - per primo nocere -że tak ci wspomnę twój koszmar - lektorat z łaciny Jego cyrk, jego zwierzaki, on pyta my odpowiadamy, nasze forum słynie m.in. z cierpliwości. "tako bliso a tako daleko" Edytowane 15 Grudnia 2018 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 No ale co to za przyjemność z grania jak co chwilę albo odpalasz poradnik na YT albo pytasz jak coś zrobic. Każdy pomaga jak może ja nic do tego nie mam i też staram się jak mogę ale ja tylko mówię, granie w tego moda na spokojnie i odpada 99% problemów. To jest jeden z tych modów gdzie sprawdza się powiedzonko, że pośpiech to jest dobry przy łapaniu pchieł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 @cez137 Traktuję Cię poważnie, ale przecież nie mogę prowadzić za rączkę. Jest dialog z Grabarzem, wybierasz pojedynek i on Ci mówi że wkładacie do skrzynki, Ty klucze, on manuskrypt. Idziesz za nim, on podchodzi do ciężarówki stojącej koło tego centralnego budynku i tam wkładasz klucze do skrzyni. Wtedy zaczyna się pojedynek taki jak opisałem. Zabijasz go po gonitwie i idziesz do skrzyni po klucze i manuskrypt. A jak tego nie zrobiłeś, to złamałeś scenariusz z niewiadomymi skutkami. Zamiast wybierać pojedynek, kończysz drugi dialog i od razu na miejscu walisz mu w łeb i zabierasz manuskrypt z jego inwentarza. Ma rację @tom3kb , że nie stosujesz się do porad, a ganiasz jak kot z pęcherzem przy ogonie. Łamiąc scenariusz namawiasz moda, aby cię wyrzucał do pulpitu. Na którym teleporcie wyleciałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 @tom3kb 3 godziny temu, tom3kb napisał: potem latasz jak z jajem ale mnie rozbawiłeś prawie do łez 3 godziny temu, tom3kb napisał: O singulatorze/latarce też zapominasz no dobra to akurat zapomniałem, ale ten Grabarz szedł tak wolno i długo że myślałem że po prostu idzie "w swoją stronę" a ja mam sam znaleźć tą skrzynię, po drugie wyraźnie było zaznaczone miejsce gdzie mam sie udać i czekać na sygnał do pojedynku więc wyszedłem z założenia że mam tam się udać i czekać na znak co też zrobiłem (myślałem że to będzie jakiś gong albo syrena ale nic takiego nie było) i czekałem jak palant w tym miejscu a że jestem z natury człowiekiem niecierpliwym to poszedłem go szukać @kondotier 18 minut temu, kondotier napisał: on podchodzi do ciężarówki stojącej koło tego centralnego budynku i tam wkładasz klucze do skrzyni o widzisz! żebym to ja wiedział? ale z drugiej strony dobrze się stało bo tych potworów i tak bym nie pokonał, było ich po prostu za dużo, po pierwszej gadce i wybraniu drugiej opcji palnąłem mu w łeb zabrałem mu graty i do drabiny tak jak napisałeś 20 minut temu, kondotier napisał: Na którym teleporcie wyleciałeś? No przy przejściu do Limańska, w trakcie akcji z Kasprem, ale po powtórnym uruchomieniu moda już normalnie się wczytało i jest już malina ooo tutaj wyleciałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 A ja znowu poszedłem na miejsce startowe pojedynku z Grabarzem do "budynku" i czekam, i czekam ale widzę, że tak centralnie w środku markera nie jestem i stoję i czekam na gonga jak to określiłeś. Zaczęło mnie już chapać to lecę dookoła kompleksu na zewnątrz, a skrypt odpala jak jestem na zewnątrz kompleksu. Nóż kur... Mógł trochę lepiej tego markera Zaurus ustawić albo mu warunki odpalenia ustalić, a nie co do centymetra. A co do skrzynki i wkładania do niej przedmiotów, manuskryptu i kluczy to było wyraźnie powiedziane w dialogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Kodotier jak wspominałęm wyżej, nie instaluje gier w ogóle na dysku systemowym. Przed chwilą jeszcze raz odpaliłęm instaltor o dziwo, poszło. Wrzuciłem plik z fiksa so katalogu z grą, pliki spolszczenia do gamedaty i wylot z "bugtrap". Usunąłem pliki spolszczenia i gra się uruchamia bez problemu. Edytowane 16 Grudnia 2018 przez andrzej75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 @andrzej75 Spróbuj po wgraniu spolszczenia zresetować komputer. To czasem pomaga mu w poukładaniu sobie wszystkiego wgrywanego na właściwych miejscach. A najlepiej zapytaj na PW autora spolszczenia ( @kobal ) co on o tym sądzi. Na crashach się nie znam na tyle, aby coś doradzić. Jesteś pierwszym z takimi problemami przy instalacji moda. A z Twoim sprzętem, raczej czegoś takiego nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Kondotier dziękuje za pomoc, pomógł restart kompa PS Niestety, wyłączyłęm po filmiku by dodać parametr -nointro i przy próbie uruchomienia ponownie bugtrap PS2. Gra po restracie kompa chwilę działa, tz. biorę klucz z zwłok i przechodzę na inną lokację, idąc korytarzem po chwili gra staje, i wyskakuje bugtrap. PS3. Coś nie działą mi polonizajca, jeśli tylko usunę te dwa pliki to gra po rosyjsku działa bez problemu, jak tylko dodam spolszczenie od razu bugtrap. Edytowane 16 Grudnia 2018 przez andrzej75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 @andrzej75 Dwa pliki? Chyba katalogi. W #1 jest tłumaczenie porad zaurusa. Spróbuj ustawić opcję -smap na niższą, a nawet najniższą. I dodaj -noprefetch. A z tym spolszczeniem, to nie mam pojęcia, dlaczego masz blokadę. Po jego dodaniu też zrobiłeś restart? DODANO. A na tej drugiej lokacji, poszedłeś na górny poziom tego wyrobiska i zabrałeś to co było w skrzyni, oraz z tajnego schowka pod piktogramem w ścianie na przeciw skrzyni? Bo mod ma w sobie coś takiego, że jak w kluczowych momentach czegoś nie zrobisz, to daje blokadę przez wylot. Drugi taki moment jest przy przechodzeniu z Wysypiska na Kordon. Dopóki mod nie przerzuci trupa, trzeba stać w miejscu pojawienia się czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Tak masz rację mój bład, dwa katalogi. Po dodaniu spolszczenia też był restart. Na drugiej lokacji wywalało mnie z bugtrapem zanim doszedłęm do tego pierwszego kolesia po wyjściu z korytarza/tunelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Znowu mam wyloty, w Limańsku i przy przejściu z Limańska do Prypeci. Nie zawracał bym gitary ale wyloty są praktycznie każdym razem gdy przechodzę z Limańska do Prypeci i raz się zdarzył w samym Limańsku w miejscu gdzie jest Leo i jego ekipa, obecnie mam wyłączyć działa w szpitalu, w samym szpitalu mod chodzi "ociężale" że tak to nazwę, efekt podobny do lagowania, ale to pewnie dlatego że jest tam sporo Rangerów którzy się poruszają, log jak widać ten sam co zwykle, pozdro. FATAL ERROR [error]Expression : I != levels().end() [error]Function : GameGraph::CHeader::level [error]File : e:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrgame\game_graph_inline.h [error]Line : 171 [error]Description : there is no specified level in the game graph : 220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 @cez137 Na to to ja Ci nic nie poradzę. Takie coś mnie dopadało, ale dopiero pod koniec freeplaya. Tak jak już wcześniej Ci radziłem, zacznij grę od początku, ale już sam rób grę. Przy twojej karcie graficznej, gra z patchem dla słabych komputerów i najniższych możliwych ustawieniach. @andrzej75 - Już sam fakt problemów z postawieniem moda, nic dobrego nie wróżył. Jedyne co mogę zrobić, to dać Ci mojego sava w tej rurze na Wysypisku. Zobaczysz czy też wylecisz. Jeśli tak, to nie pozostanie nic innego jak poczekać na obiecaną przez zaurusa nową, pozbawioną aktualnych bugów i na dodatek kompletną wersję. 004 na wysypie.dds 004 na wysypie.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Dobra Pany, ja bardzo dziękuję, za pomoc, za wsparcie, ale ja rezygnuję z dalszej gry w tego moda, pomimo wszelkich starań, cofnięciu się w zapisach, zrobieniu akcji z Leem od samego początku czyli od wyjścia od naukowców mod wywala w pulpit w różnych momentach, najczęściej po przejściu z Limańska przez tą wentylację obok bazy Mnichów, na dniach ogarnę może jakiegoś innego moda i zacznę grać, z chęcią zagrał bym w coś na bazie Czystego Nieba bo jeszcze nigdy nie grałem w nic na czystym niebie, może coś polecicie? ten mod jest najbardziej niestabilnym modem w jakiego grałem za to jednym z ciekawszych w jakie grałem, od nowa grać nie będę bo po prostu mi się nie chce z resztą mod jest i tak za bardzo pamięciożerny na mojego kompa i tak czy srak pewnie bym wylatywał, pewnie rzadziej ale jednak, a walczyć z wiatrakami albo kopać się z koniem nie zamierzam tym bardziej że to tylko gra, nie ten mod to inny, jest ich całe mnóstwo, pozdrawiam cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 @cez137 Tylko musisz się liczyć z tym, że przy takiej karcie jaką masz, każdy mod jaki teraz wychodzi, będzie sprawiał Ci problemy. Chcąc pograć, musisz zainwestować. I jeszcze takie coś. Na CzN jest bardzo mało modów i raczej nie ma co polecać. Za to jest wiele modów wykorzystujących lokacje z niego. Takim modem jest Deja vu. I są również lokacje z pozostałych podstawek oraz buildów. Tylko sam początek tego moda, do czasu otrzymania śpiwora ( zakup na początku z powodów finansowych niemożliwy ), niezbędnego do gry, bo GG spać musi, jest wymagającym przestrzegania linii scenariusza. A im dalej w moda, tym bardziej luzacko można grać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 @kondotier 5 minut temu, kondotier napisał: raczej nie ma co polecać hmm? szkoda, coś wymyślę, widzimy się w innym dziale, mam nadzieję że już niedługo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Wylot z takim nr loga jest spowodowany tym, że grasz nie tak jak chce gra lub jak to ustalił twórca moda. Miałem to samo jak chciałem być mądrzejszy od radia, ten mod nie lubi powiedzmy zbytniej dowolności w przechodzeniu gry, takie jest moje spostrzeżnie, moda ukończyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 @bolo kiedyś już o tym pisałem i uważam że to bez sensu żeby grać tak jak twórca, żaden z nas nie jest nim ani duchem świętym żeby wiedzieć co on miał na myśli w danej chwili, gdzie szedł, co robił itd 4 minuty temu, bolo napisał: moda ukończyłem. gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 I tu masz zupełną rację, jak dowolność to powinno się grać tak jak się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi