Natasha Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Witam. Piszę w sprawie problemu z schowkami na mapie. Nie pokazuje ich lokalizacji. Z tego co widziałem, te charakterystyczne okręgi były, ale zniknęły np do zadań z spodniami dla tego kota. Czy to jakiś bug? Grę dopiero zacząłem i chcę wiedzieć, czy to normalne, czy muszę od nowa grać. Boję się, że to przez quicksave, którego początkowo używałem, póki nie doczytałem iż należy je robić przez konsole. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 (edytowane) Witaj na forum I na początek dobra rada odpuść sobie OP-2 zagraj w Soljankę 2016. Oszczędzisz sobie nerwów i będziesz miał więcej radochy z gry Grałem we wszystkie odsłony Soljanki i wiele osób się ze mną zgodzi w tej ocenie. Soljanka OP-2 będzie bardziej strawna w wersji 2.1 która jest już zapowiadana. Decyzja należy oczywiście do Ciebie. Co do Twojego pytania o schowki nie zawsze schowki sygnalizowane są przez okręgi. Czasami jest to sam opis w PDA. Edytowane 5 Stycznia 2018 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natasha Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Właśnie te okręgi były, ale zniknęły całkowicie, a wielu stalkerów mi dawało lokalizacje na pda. Co mnie niepokoi. Sprawdzę te sojlanke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 One znikają, ten typ tak ma ;) Popieram pomysł o przesiadce naNS 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natasha Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Mam jeszcze jedno pytanie. Czemu nie mogę oddać gwiazdy wieczornej sidorowiczowi? Czytałem, że trzeba przerywać dialog kilka razy i wtedy sam zagada. Próbowałem to z 30 razy pod rząd, nie działa. Myślę też, że to TEN, bo po znalezieniu pojawił się komunikat z misją oddania go. Jedyne rozwiązanie które nie zastosowałem, to wyrzucenie go z eq, bo zwyczajnie nie mogę. Nie ma opcji wyrzucenia. Ten artefakt niby jest i go nie ma, bo bonusy z paska idą, ale z ekwipunku drań przebrzydły nie chce ujść, tak się "przywiązał". Nie jestem pewien, ale takie "bugowanie" artefaktów chyba też dawno temu miałem na czystej podstawce. Jest na to jakiś sposób? Na razie nie uświadczyłem jakiś poważnych błędów poza tym, raz miałem wylot w wysypisku i tyle. Zaparłem się i nie mogę odpuścić. Taki masochista ze mnie - masturbacja f7 mnie podnieca i motywuje. Jednak jeśli w pewnym momencie zbuguje się coś ważnego tak jak innym, to raczej przesiądę się na NS2016, jak radzicie. PS Schowki częściowo się naprawiły, widzę zielone znaczki, ale nadal brak niebieskawych okręgów. Edytowane 7 Stycznia 2018 przez Ardas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 @Ardas Z tą gwiazdą to takie jaja, ja też nietaz pykłem dla niego te inne questy. Pogadałem na inne tematy i kiedyś tam zaliczał to zadanie. Co do NS 2016 to raczej wszyscy tu polecają zamiast OP-2 ;) szczególnie jak jesteś na początku. Może lepiej później sobie pograć w OP-2.1 bo pewnie do premiery już nie tak daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natasha Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Jak daleko? W sumie chyba zrobię sobie przerwę od stalkera do tego czasu i wtedy zacznę od nowa. Obecny etap mogę potrenować jako samouczek. Trudno się przesiąść na CC po ZP z modami typu Misery. Inna perspektywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2018 Graj w NS2016. A tę zmianę perspektywy znam bardzo dobrze, ale jak pograsz w parę modów na różnych platformach, to szybko wykształcisz sobie takie odruchy właściwe dla danej podstawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natasha Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) To znowu ja. Nie zrezygnowałem jednak z moda, bo nie lubię kończyć coś co zaczynam tak szybko(poza tym pod jarałem się jak idiota i trudno mi teraz z tego wyjść) i jak to bywa, mam kolejny problem z tym modem. Mianowicie Kostia. Robi się wrogi do mnie. Wszystko było w porządku aż nie przeszedłem z wysypiska na kordon(po złotą rybkę). Jak wróciłem poczciwiec naparzał do mnie z kałasza. Robi to na każdym zapisie aż do autosave złotej rybki(zlecenie, nie wykonanie). Jest jakiś sposób na rozwiązanie tego problemu, czy muszę grać od złotej rybki? W sumie ten problem pojawił się drugi raz, poprzednio po prostu stwierdziłem że tak zacznę od nowa z lepszym startem. Nie sądziłem że znowu mnie ten bug napotka.. W sumie to chyba jako jedyny go miałem, bo nie widzę podobnego tematu. Próbowałem różnych sposobów, takich jak ściąganie pancerza, podkradanie się etc. @tom3kb@Anton Gorodecki Dzięki, pomogło. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez Ardas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 @Ardas Anton miał kiedyś taki problem, zobacz czy jego sposób zadziała. Dnia 15.11.2015 o 01:05, Anton Gorodecki napisał: Miałem ostatnio podobny podobny problem - mianowicie wrogi stał się Kostia (nie rzucałem obok niego granatami, nie strzelałem do/obok niego - na Radarze oraz w Prypeci Centr. zabijałem notorycznie samotników więc myślę że tu tkwi problem). Mówię sobie - zadania dla niego wykonałem - niech dziad świeci się na czerwono. Problem odpuściłem. Do czasu. W trakcie fabuły wysp natknąłem się na kobitkę (teraz już wiem kim jest) na Kordonie. Podchodzę do ogniska - a tu ni stąd ni zowąd seria z Sajgi.... Zgon. Wczytuję... znów to samo... Ki *uj? Zerknąłem przez lunetę na ów niewiastę - krwisto czerwona - mówię sobie - to teraz bracie masz przejebane jak w ruskim czołgu - nie dość że Kostia to jeszcze ten babsztyl..... Poszperałem najpierw na rus forach - i TU natknąłem się na rozwiązanie problemu - post karavan150 nr. 2.533. Edycja pliku ui_main_menu.script pozwala podnieść do zielonej stosunki z dowolną frakcją w grze (nawet nie trzeba zapisywać gry i wczytywać, skrypt działa natychmiastowo). W ten oto cziterski sposób naprawiłem stosunki zarówno z Kostią jak i Marią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Mam problem z dostaniem się na komin na CAS2. W Soli 2016 dało się wyjść po drabinkach, tu jest to niemożliwe. Jak tam się dostać? Odnośnie postu powyżej, co tam trzeba zmienić żeby Siak do mnie nie walił? Edytowane 13 Stycznia 2018 przez tybet64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 @tybet64 aby zmienić nastawienie członka frakcji (Siak jest "Samotnikiem" jeśli dobrze pamiętam) trzeba otworzyć plik (zrób sobie jego kopie na wszelki wypadek) gamedata\scripts\ui_main_menu.script i bezpośrednio po frazą: elseif dik == DIK_keys.DIK_A then if amk.check_game() then self:amk_options() dodać frazę: local id, obj, kto for id=0, 65535 do obj = level.object_by_id(id) if obj and IsStalker(obj) then kto = obj:character_community() if (kto == "stalker") then obj:set_goodwill(5000, db.actor) end end end i zapisać zmiany w pliku. Uruchamiasz grę, wczytujesz zapis przy "wrogim" Siaku i następnie naciskasz kombinacje klawiszy - ESC, A, ESC i wróg staje się przyjacielem. W ten sposób można prawdopodobnie zmienić nastawienie każdego członka frakcji w grze (zamiast frazy stalker w linii (kto == "stalker"), wprowadzamy nazwę frakcji wroga w grze, oczywiście wg nazewnictwa w skryptach) . Co do twojego zapytania: 55 minut temu, tybet64 napisał: Mam problem z dostaniem się na komin na CAS2. W Soli 2016 dało się wyjść po drabinkach powiesz mi o które dokładnie zadanie czy linie fabularną tutaj chodzi? DODANO: spróbuj zmienić w linii (kto == "stalker") na (kto == "trader"), ponieważ wydaje mi się że Siak należy do frakcji "handlarzy". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Na komin muszę się dostać do tego śmigłowca po artefakt który Mucha zaiwaniła. '"25. 2-gi helikopter znaleźć bardzo prosto, dobrze go widać i z dołu (z ziemi), i z góry, każdy gracz mijał go nie raz. Obok niego – wskazówki gdzie szukać 3-go helikoptera, który znaleźć trudniej i do którego bez teleportu GG się nie dostanie. " To z poradnika. O jaki teleport chodzi? Mam kilka ale żaden mnie na komin nie wyrzuca. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez tybet64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 (edytowane) Może film podpowie: A jak nie wstaw sejwa. Edytowane 13 Stycznia 2018 przez kazik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Dzięki za ten film. Zeskakiwałem na dół zamiast na zbiornik no i nie było tych teleportów. Ale szczerze mówiąc to jakiś psychopata te schowki wymyślił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 @tybet64 - W NS2016, do tego śmigłowca można się dostać z ziemi, po drabinie. Dostępu do drabiny broni anomalia, którą likwidujemy Rubinową sprężyną. Spróbuj, może w OP2 też jest taka możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Niestety nie da się po tych drabinach chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 @tybet64 - Grałeś już w NS2016? Jeśli nie, to szczerze radzę. Przesiadłem się na nią w połowie OP2 i dobrze zrobiłem. Mam z tego dwie rzeczy. Nerwy w całości i frajdę z ukończenia solianki w takim czasie, że po skończeniu pamiętałem czym się zaczęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Grałem. Za pierwszym razem kończyłem w MM na rozmowie z jakimś bandziorem, a dwa razy w przedszkolu w Prypeci po rozmowie z Duchem. Tutaj też mogę mieć problem z przedszkolem bo jak szukałem schowków Kostii (chyba) to mnie właśnie na tym w przedszkolu wywalało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 @tybet64 co do NS2016 i wylotów w MM szkoda, że się nie odezwałeś (albo nie zauważyłem) bo spokojnie robię tą lokację Co do OP-2 mogę pomagać ale pamiętaj, że to było dawno i nie pamiętam tematu na wyrywki więc do pytań wstawiaj sejwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 (edytowane) Dnia 18.04.2016 o 19:32, kobal napisał: @ Ignachinio Po prostu grasz nieuważnie. W Dolinie Mroku powinieneś dostać smsa od Łukasza, że dalej trzeba szukać na Agropromie. Tam idziesz do Adrenaliny. Kolejną postacią jest Doktor w Prypeci. W Prypeci dostaniesz wskazówkę gdzie finalnie szukać złodzieja. Ukryj zawartość Na Jupiterze, w obozie budowlańców przy Kamieniołomie. Tam gdzie w Zewie Prypeci był tajny magazyn Powinności Witam. Wytłukłem wszystkich ,przeszukałem cały teren i nic. Sprawa rozwiązana. Jak zwykle jestem ślepy. Giwera spokojnie sobie leżała w krzakach. Jeszcze jedno pytanie. Znajdę gdzieś film z wszystkimi schowkami Striełoka? Bo znalazłem schowek na Radarze a doktorek nie chce gadać. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez tybet64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natasha Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Czy ktoś ma filmik z lokalizacją schowków kolekcjonera na agropromie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 @Ardas - prosisz, masz: https://www.youtube.com/watch?v=iSA3sD46iNI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Dnia 15.01.2018 o 16:59, tybet64 napisał: Jeszcze jedno pytanie. Znajdę gdzieś film z wszystkimi schowkami Striełoka? Bo znalazłem schowek na Radarze a doktorek nie chce gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Ten schowek na radarze znalazłem ale nie ma żadnej reakcji. Tak jakbym go nie znalazł. No i doktorek nie chce gadać o nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi