pajak117 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Po przejściu do stalkerteam.pl avast zablokował mi coś takiego.Szczegóły infekcji:URL:https://stalkerteam.pl/applications/bimchatbox/interface/chat/chatbox113.js?v=1ac1035850|{gzip}Infekcja:JS:Downloader-CSF [Trj]Proces:C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Miałem to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Przypuszczam false postive ale sprawdzę to dokładnie. Podejrzane pliki to plik shoutboxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 ja nic nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) To tylko dowód że Avast to badziew nad badziewie. Ja mam ESET-a i nigdy nic na ST. Edytowane 28 Listopada 2015 przez pacjent1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Do tej pory też nigdy nic. Po wyłączeniu antywirusa, usunięciu ST z zakładek, na nowo wrzuceniu ST w zakładki, wszystko jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Błędy w antywirusach się zdarzają a kod SB jest obfuskowany więc nic dziwnego że antywirusy są podejrzliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Sam edytowałem ten skrypt jak był jeszcze popsuty. Nie ma tam żadnego downloadera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Awast może i lipa ale darmowy nie jak inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Ja miałem darmowe AVG przez kilka lat i tera przesiadłem się na wersję płatną - jest bardzo dobry jak na mój gust. Też nic nie wykrył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Testowałem różne antywirusy. Najlepszy (według mnie) był ESET Smart Security, niestety płatny. Z darmowych przypadł mi do gustu Comodo, dlatego, że nie jest upierdliwy i można go wyłączyć na czas gry. Nic nie wykrył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Od lat jadę na darmowym AVG. Jego też można czasowo wyłączyć, jeśli wrzeszczy, a jesteśmy pewni że czysto.Ale za to na pewno, mam w kompie "czysto". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 @Kondotier, żaden antywirus, nawet płatny, nie zapewnia 100% ochrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Wiem, ale jak na razie, tylko raz mnie zawiódł i pozwolił przekierować na trudną do usunięcia "różowa stronkę". Ale znalazłem podpowiedź jak usunąć i poszło sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony2001 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 (edytowane) Ja mam eseta i nic :P Eset jest płatny ale nie jest aż taki drogi, i można go bez problemu kupić. Edytowane 28 Listopada 2015 przez apg2312 Piractwa nie popieramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Najmocniejsze były zawsze ESET i Kaspersky przy czym ESET był trochę gorszy ale nie potrzebował tak mocnego sprzętu jak Kaspersky. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Od 10 lat używam AVASTA. Jak na darmowego antywirusa to jest nawet niezły. Pomógł mi podczas ataku na stronę banku. Dzwoniłem do banku i potwierdzili atak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Testowałem różne antywirusy. Najlepszy (według mnie) był ESET Smart Security, niestety płatny. Z darmowych przypadł mi do gustu Comodo, dlatego, że nie jest upierdliwy i można go wyłączyć na czas gry. Nic nie wykrył.Ja też używam Comodo i jestem bardzo z niego zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 A wiecie tak sobie myślę, że można by zrobić pewien myk. Zebrać kilka osób zrzucić się na np. Eseta na wersję dla kilku użytkowników i za kilkanaście zł. każdy by miał dobrego antywira. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Najmocniejsze były zawsze ESET i Kaspersky przy czym ESET był trochę gorszy ale nie potrzebował tak mocnego sprzętu jak Kaspersky.Estet jest słaby i jak go miałem zawsze miałem jakiś syf w kompie typu malware albo jakieś rootkity, Potem miałem Kaspersky i prawie był ok tylko że wkurzały mnie reguły i to że ochrona przy uruchamianiu systemu potrafiła się ładować ponad minutę, teraz testuję Bit Defender Total Security 2016 i jestem jak dotąd zadowolony najbardziej, narazie mam 30 dniowego triala, ale na 100% kupię licencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Na allegro można kupić bardzo tanie roczne licencje kasperskiego. Ja chyba za 35 zł kupiłem na rok.Poza tym zgłosiłem nowy typ wirusa na forum warezowym przez e-mail do kasperskiego i dostałem drugi rok za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi