vandr Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Rozumiem. Wejdź do folderu gamedata/sounds/music i usuń wszystkie pliki z "amb" w nazwie, np: amb11_l.ogg i tak dalej...przedtem zrób kopię zapasową folderu, ale nie powinno być problemów. W nowej wersji AA zrezygnuję z nowych utworów na lokacjach- będą bodaj jedynie dwa nowe i to bardzo "w tle", nie wybijające się. PS: Poczekaj więc na nową wersję...tam dopiero będzie się "brzmiało" i działo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papaczos Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Dzięki za wyjaśnienia, zastosuję jak tylko wrócę do domu za niecałe 2 tygodnie, bo jestem w tej chwili 2000km od mojego komputera do grania. PS: Poczekaj więc na nową wersję...tam dopiero będzie się "brzmiało" i działo :) A to już zauważyłem w screenach od kolegi Junxa, że coś się szykuje - będę czekał z niecierpliwością :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 A tutaj "okładka" do nowej wersji A tutaj kolejne screeny z nowej wersji... http://www.moddb.com...-aurora-re-born Agroprom Kolejna paczka screenów: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 witam. zainstalowałem stalkera z NS+DMX 1.34 i nałożyłem na to AA. problem mam taki że nie mam tego hudu co powinienem mieć. pasek szybkiego wyboru mam z zewu prypeci natomiast powinienem mieć mapę po lewej a a po środku staminę życie itp. Ktoś z panów pomoże? pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Co wrzucałeś z AA? Konkretnie foldery potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vandr Opublikowano 26 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Generalnie nie powinieneś wrzucać z AA folderu textures/UI oraz plików config/ui. Jeśli tak zrobiłeś, niestety ale musisz powtórzyć operację od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Według mnie to ogólnie tak się dodaje AA do modów: - gamedataconfigweathers [cały folder] - gamedatalevels [cały] - gamedatashaders [cały] - gamedatasounds [bez weapons] - gamedatatextures [bez UI] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 (edytowane) Dodałem folder sounds oraz textures bez ui oraz intro, z volume 1 dodałem textures oraz sounds a z volume 2 textures, sounds, shaders, kopiuje tak jak wskazali przedmówcy i nic;p. Brak pomysłów. z pierwszej dużej paczki jakie foldery przerzucić. Junx napisał że shaders cały, a z tego co wiem to należy przerzucić tylko i wyłącznie z volume 2 Punkt regulaminu 2.2 który powinieneś znać. Podczas pisania posta należy korzystać z polskich znaków oraz znaków interpunkcyjnych. LD Edytowane 28 Września 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A co z konfigów dałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 (edytowane) Nawet ich nie ruszałem. przed chwilą próbowałem ale jedyne co się zmieniło to zniknął mi pasek szybkiego wyboru. Ten po lewej z Zewu. Punkt regulaminu 2.2 który powinieneś znać. Podczas pisania posta należy korzystać z polskich znaków oraz znaków interpunkcyjnych. LD Edytowane 28 Września 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Może masz coś z innego moda lub nie tutaj dodałeś innego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShogunShinto Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 (edytowane) Gra czysta. może ją odinstalować?!. Najważniejsze że chodzi. Tylko ten minus że hud z zewu. Nagrałem się w niego, a od do mnie powraca:P Dzięki panowie. jakoś się to ogarnie. Spadam do zony. Pozdrawiam Punkt regulaminu 2.2 który powinieneś znać. Podczas pisania posta należy korzystać z polskich znaków oraz znaków interpunkcyjnych. LD Edytowane 28 Września 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 New Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tencochcemody Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 (edytowane) Wiem że nudzę. Ale czy można dodać na nowy host ? Bo modob zwyczajnie nie działa Edytowane 16 Listopada 2012 przez LordDino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Znalazłem działający link: http://www.strategyi.../mod/39828.html . Pobiera z maksymalną dla mnie prędkością 700 Kb/s. W 30 min. mam mod na dysku. Link dodany do pierwszego postu tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maur Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) Połączyłem tego moda z ООP / Collector / Master Addon wszystko ładnie śmiga gram na full HD i z lewej strony ekranu pojawił mi się pasek kiedy szybko odkręcam się w prawą stronę pasek ten wychodzi na ekran jak na załączonym screenie. Czy ktoś wie co może być przyczyną i jak to usunąć? EDIT : problem rozwiązany przyczyną były pliki z folderu shared... Edytowane 30 Września 2013 przez Maur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 AA2 nadchodzi wielkimi krokami. Przygotujcie się na coś czego w SoC jeszcze nie było. Pytanie za 100pkt. - to dalej SoC czy już CS? :) http://www.dropbox.com/sh/dxgdfhjs3c206ww/nvlQZYHnyU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 SHOC.Ale naprawdę pięknie to wygląda. A sądziłem że nie da się więcej wyciągnąć z tej gry, myliłem się.. i jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Mam zaszczyt powiadomić, że można już pobierać AA2 http://www.moddb.com/mods/autumn-aurora-compilation-mod/downloads/autumn-aurora-2 Good Hunting, Stalker 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Perun Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Połączę to piękne cholerstwo ze stalkerzupą i zobaczę, czy coś to da. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 1-szy. post zaktualizowany. https://www.youtube.com/watch?v=GVQOTJbaQoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo7 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Skoro nowa wersja jest tylko dla 1.0006, to z większością innych modów będzie niekompatybilna. Mam rację? Planuję połączyć AA2 z jakimś dobrym modem narzędziowym, bez zmiany fabuły i nowych lokacji. Co byście polecili, żeby razem hulało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Nikt nie udzieli Ci jasnej odpowiedzi - każdy mod podmienia różne pliki. Musisz sprawdzić czy mod AA2 oraz dowolna modyfikacja z której korzystasz - posiadają te same pliki. Nie jestem zwolennikiem modów graficznych, stawiam na inny aspekt rozgrywki. Piszę o tym, ponieważ nie pobierałem AA2 i nie mam jego plików. Jeśli znajdziesz pliki o rozszerzeniu .script [lokalizacja: gamedatascripts], wówczas mod ingeruje skryptowo w mechanikę gry. Jeśli dojdzie do sytuacji, iż oba mody będą posiadały te same pliki - musisz je połączyć, dobrze w tym celu skorzystać z WinMerge, programu do wyszukiwania różnic w plikach i ich edycji. Robisz kopię plików i edytujesz metodycznie - folder za folderem. Jeśli mod jest rozbudowany - zrób listę folderów i odznaczaj zapisane zmiany, co pomoże uniknąć pominięcia plików. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo7 Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Nie chciałem kombinować, bo słabo się na tym znam, poza tym nie mogłem się doczekać i wrzuciłem moda. Powiem tak, jestem pod ogromnym wrażeniem!!! Nie sądziłem, że można z tej gry tyle wycisnąć.Jednak największe uznanie dla twórców moda za to, że udało się osiągnąć przy tylu bajerach graficznych taką wydajność i optymalizację. Nie łudziłem się nawet, że pójdzie mi na średnich, a tu działa super płynnie w 1920x1080 i wszystkich ustawieniach wymaksowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias13_84 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) Witam po dłuższej nieobecności Z czym najlepiej łączyć AA2? Wracam do Stalkera po dłuższym czasie(kolejny raz) wcześniej grałem w NS ale ciągłe wypady do pulpitu pokonały mnie, troszkę czasu mineło i jak to mówią wypadłem z obiegu. Chodzi o to czy bez obaw mogę wrzucić na to jakieś AMK czy OL, czy choćby sam goły Arsenal Mod bez obaw. Informacja dla chętnych na przywrócenie polskiego laktora: Wczodzimy do katalogu:...gamedatasoundscharacters_voiceI usuwamy lub zmieniamy nazwy - łatwiej anulować zmiany w razie kłopotów katalogów dialogs i scenario - usuwamy lub zmieniamy na _dialogs i _scenario Następnie klikamy prawym kalwiszem myszy na skrócie do STALKERa i w polu Elemant docelowy po spacji dopisujemy -nointro U mnie to wygląda tak:"D:GryS.T.A.L.K.E.R. Cień CzarnobylabinXR_3DA.exe" -nointro Cieszymy się pełnym lektorem PL Edytowane 16 Grudnia 2013 przez macias13_84 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi