pacjent1972 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Tytuł oryginalny: Зачистка Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 06.01.2016 r. Autor: Ki_Pa_RiS OPIS: Spoiler Podstawą moda jest fabuła książki Aleksieja Grawickiego "Oczyszczenie" http://book2.me/287-stalker-zachistka.html . Fabuła moda wpleciona jest w fabułę Cienia Czarnobyla i zaczyna się od momentu gdy Striełok dociera na CEA. To mój pierwszy mod więc nie osadzajcie mnie zbyt źle. Z poważaniem, Ki_Pa_RiS. Opis: Przyjęto że Zona jest nie stała, lecz nawet w tej niestałości są elementy które złożyły się na jej fundament. Tak na przykład wiadomo wszystkim co oczekiwać od Wojskowych stacjonujących na Kordonie. Generał Chworostin przyjmuje pod swoje dowództwo część Kordonu. Nowa miotła zamiata po nowemu. Chworostin jest pewny siebie jak zrobić porządek w Zonie i na własne ryzyko zaczyna swoja niebezpieczna grę. Pomoc przy pracach nad modem: xStream Ab@dDon & DEXXX AMK TEAM antreg, dimos i inni. SCREENY: Spoiler VIDEO: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Zainstalować Cień Czarnobyla w wersji 1.0004. Z folderu z gra usunąć folder gamedata. Z rozpakowanego archiwum skopiować folder gamedata do folderu z grą. Zmiana w fsgame.ltx na: $game_data$ = true| true|. Zmiana w localization.ltx na: [string_table]language = pol font_prefix = ;_cent ;_west. Zmiana w gamedata/configs/text - kopia rus z przemianowaniem na pol. LINK DO POBRANIA: Spoiler MOD: Yandex - [KLIK] FIX: Google Drive - [KLIK] Źródło: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Idzie rozgrywka "na żywo" tego moda: https://www.youtube.com/watch?v=T_7uUKEwSaU Pobrałem ale zainstaluję jutro - żona mi żyć nie daje * * * Nie scaliło postów - nie wiem dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Video przewodnik moda: Spoiler Screeny: Spoiler Fix: Fiks od av661194 - poprawia wylot przy dialogu z Sidorowiczem. Link do fixa: https://yadi.sk/d/Ao1ysVfjnBfoz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 INSTALACJA NA POLSKĄ PLATFORMĘ: 1. Rozpakowujemy archiwa i nakładamy fix (nie zapominamy wyjąć gamedata z gamedata tak moda jak i fixu). 2. Wklejamy gamedata do gry. 3. Kopia katalogu rus z przemianowaniem na pol. 4. Zmian w pliku localizatin/ltx na taką postać: [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west 5. Do elementu docelowego w skrócie gry na pulpicie dodajemy po spacji parametr " -nointro". 6. Gramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muezin70 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Witam,czy ktoś już grał? O co chodzi,co robimy,gdzie idziemy itp.? Mod graficznie wygląda obiecująco,ale co z fabułą?Proszę o więcej informacji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Dnia 17.01.2016 o 14:30, pacjent1972 napisał: Video przewodnik moda: Odkryj ukrytą treść Właśnie zaczynam grać, więc sam nie wiem. Obejrzyj sobie przewodnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Spoiler W tym modzie dwaj starzy nasi znajomi, Wilk i Lis, ruszyli w ślad za Striełokiem na CEA. A że mieli pecha, Radar jest końcem ich podróży. Trzeba wracać. A że Pendolino tam nie jeździ, muszą się trochę natrudzić. Lis zostaje statystą, a gracz jako Wilk, odwala całą brudną robotę. Fabuła klarowna, całkiem nowa, pozwalająca grać beż "wróżenia", co dalej zrobić. Tylko raz, na Radarze - zadanie dla Barmana - miałem spawn losowy. Musiałem skorzystać z podpowiedzi. Mam już z górki. Ale grać będę bez pośpiechu, bo nic na kolejce się nie ustawiło. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Radar, ślepy tunel, lis rozwalasz wszystko aż z lisem dostaniesz się do blokpostu w kierunku na składy, lis tam zostaje - nie podłazić "promieniuje" szczęściem, leziesz do przejścia na składy i zaliczone zadanie z lisem, składy ...nie pamiętam ale mam za sobą ok. 40% mod i dawno w niego nie grałem ale: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 vidkunsen - ja też sporo pograłem, ale żadnego lisa nie widziałem. Były ślepe psy, snorki, tuszkany i inne. Ale lisów ani śladu. Razem z Lisem, nie znaleźlismy ani jednego lisa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Fajny ten mod. Nie przekombinowany. No i ma niesamowitą dla mnie zaletę! Nie majstrowano zbytnio przy texturach, dzięki czemu wymagania ma podobne do czystej podstawki. Nie rozmawialiśmy jeszcze o ewentualnym tłumaczeniu, ale @kondotier wstawił na dropboxa takie coś - 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Miło by było gdyby choć jedna moja wstawka doczekała się PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Jeśli nie wyskoczy coś innego, to można wziąć ten mod do tłumaczenia. Jestem za. Tytuł "Oczyszczenie", to chyba jest jakby przesłaniem dla odbiorców, że oprócz zwyczajnego czyszczenia Zony z wszelkiej szumowiny i gadziny, to zapewne bohater oczyszcza tu swą duszę z nieznanej nam jego przeszłości. Tak ten tytuł odebrałem, ale fabuły nie znam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Może wyjaśnię inny tytuł jaki sobie wstawiłem. GG szantażem został zmuszony do współpracy z wojskiem i pomocy mu w zajęciu na nowo Agropromu, co spowodowało wśród stalkerów wrogość do niego. Musi więc dla odzyskania reputacji, odzyskać również Agroprom dla stalkerów. I to robi. Z takim wyposażeniem idę "pomagać" generałowi, aby uratować życie Lisa. Na screenach sprawcy zamieszania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Czyli czeka go oczyszczenie z tego, że inni stalkerzy pomyślą, iż współpracuje z woskowymi. Osobiście nie widzę przeciwwskazań dla tytułu, jaki nadał temu modowi @pacjent1972, ale jeśli wstawiający to zmieni na taki, jaki proponujesz, to nie mam sprzeciwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Nie pierwszy raz na forum toczy się dyskusja o nazwie moda. Uważam, że jest to takie ważne jak zeszłoroczny śnieg. Moim zdaniem zarówno Odzyskanie (odzyskanie reputacji i odzyskanie Agropromu), jak i Oczyszczenie (oczyszczenie reputacji o oczyszczenie Agropromu) jest ok, i nie warto się nad tym rozwodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Mogę poinformować, że moda ukończyłem. I mam z tego satysfakcję. Bez nerwów, kombinowania, cziterki. Nawet udźwigu. I z odczuciem popartym lakoniczną informacja od Ki_Pa_RiS z rus forum, że to nie koniec moda. Przyjdzie na koniec poczekać. Tylko ile. Daję kilka zrzutów z finału moda. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Ja dorobiłem się takiego wyposażenia. Ta "pukawka" przypadła mi do gustu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Jeżeli komuś niezbyt podoba się zielona trawa i w ogóle textury z podstawki, to można dodać to - http://stalker.gamebanana.com/skins/49820 Jesienne barwy bardziej mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi