cichy Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Temat przeniosę do Nowych Modów - nie ma sprawy. W # poście uzupełnię brakujące linki i tp. Autorem tematu jest @vidkunsen i tak pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Wolkow Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Jakieś spolszczenie? Ktoś coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 @Grisza Wolkow Jeśli nie ma spolszczenia (albo informacji o nim) w pierwszym poście to takowe nie istnieje, taki pro tip. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grisza Wolkow Opublikowano 13 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2018 @MaklerR Dzięki ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 W tunelach Prypeci jest mnóstwo teleportów. Daję mapkę tych tuneli z teleportami opisanymi po polsku. Mapka jest wywoływana w PDA. ui_icon_photo1.dds Podmieniamy nim oryginalną mapkę w katalogu gamedata\textures\ui Najpierw kopia pliku oryginalnego! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Jest tak: jak skończyłem podstawkę - gadka szmatka ze Swiadomością Zero, potem teleporty na Czaes 2 i mam tzw. wolna grę. Przedostałem się do Prypeci zachodniej (tej z pomnikiem Uljanowa) i na PDA pokazał mi się znaczek zapytania w gastronomie (1 piętro w pakamerze - pokoju) - patrząc na wejście do stadionu gastronom po prawej stronie. Tam jest jakby kolejna linia - kolejny scenariusz - zadania dla tzw. Ciemnego Dilera. 1/ Zabić Arniego z baru - ja to zrobiłem tak, podlazłem i postawiłem anomalię z grawi/meduza. Potem poczekałem w wykuszu obok wejścia na Arenę. Arni ginie, alarm na Barze i po 1/2 minuty odwołany a ty dostajesz info od barmana, że Arni zginął w anomalii. Zadanie wykonane a ciebie dalej tolerują w Barze. 2/ Teraz idę na Składy by zabić Skriagę i Łukasza - artefakty już mam przygotowane... . Więc gra trwa dalej - Dr. Fang, Brodacz oraz Ciemny Diler, co dalej nie wiem bo gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) UZU v 11.0 - Mod ma jakby 2 główne fabuły, ta z podstawki i ta ukryta - tzw. zadania poboczne. Zaliczyłem fabułę z podstawki z elementami zadań pobocznych i właściwa gra się dopiero zaczęła. Po Czaesie - 2 zaczynasz właściwa grę, dostajesz się do Prypeci Zachodniej i zaczynasz grać w jakby drugą fasbułę - linię fabularną moda. Zadanie rodzi następne, tzw, kwesty się krzyżują lub rozgałęziają tworząc plątaninę zadań w twoim PDA niczym korzenie Ydragsilla. Trudno to opisać słowami, trzeba grać by skumać o co biega, mod powala złożonością. A teraz nówka nie śmigana: UZI 12.0, 8,5 Gb po rozłożeniu + dodatki: https://www.amk-team.ru/forum/topic/13300-uzi-united-zone-inside/ Ten plan sobie pobierzcie i wydrukujcie - przydatna: Mod w wersji 12.0 : https://yadi.sk/d/d3uyBMB03S7ovd Fiks na broń u Leśnika i Muchomora: https://yadi.sk/d/JGzm4q5a3SN3ji Fiks na Krzywy BTR na Śmietnisku i wyloty na statyce: https://yadi.sk/d/sugwvQsn3SVYxV Adaptacja na szerokie ekrany(wziąłem bo mam ekran 27 cali): https://yadi.sk/d/Dt-0rjOh3S7iJ5 Pochmurna pogoda na: bagna, bagna doktora, wilczy las: https://yadi.sk/d/zwhr25uW3S7qDA 24 artefakty na pasie: https://yadi.sk/d/f18bmKEw3S7iTY Lepsza latarka: https://yadi.sk/d/vNVkJOwy3S7iZB Oczyszczanie trupów z bambetli(robisz za hienę cmentarną): https://yadi.sk/d/eypUZ1hp3S7ibX Niewidzialne anomalie: https://yadi.sk/d/vtfDRPPA3S7ie5 Lornetka z namierzaniem celu: https://yadi.sk/d/MjYYdOKw3S7igb Przed grą: przeczytać plik readme, pogmerać w konfiguratorze. Wersja 12.0 ma sporo zmian w stosunku do wersji 11.0, oto niektóre z nich: Anomalie na elitarnym detektorze każda ma inny znaczek - symbol, poprawione dialogi, dodano nowe zadania, broń, pancerze, bambetle wszelakie, dodano nowe części lokacji - są rozbudowane, na dynamicznym oświetleniu inaczej wyglądają np. portale oraz wiele innych atrakcji ale to dla tych co zagrają. -Сила ВОГа не в осколках, а в фугасном воздействии. - Siła WOGa nie w odłamkach ale w kuli ognia (fugas - protoplasta termodynamicznego ładunku) - będą ładunki termodynamiczne do pod lufowych!. p.s. info z pliku readme: Ram 8Gb, AMD Radeon HD 6900, HDD 500Gb+500Gb+1Tb, Win7 Prof. (x64 bit) Servis Pack1. Íŕ ďîëíîé äčíŕěčęĺ. Edytowane 15 Maja 2018 przez vidkunsen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Bez spojlera: Zaczynasz na Przedzoniu, info od Sidora via typ koło drzewa po prawej od wyjścia z tunelu, fanty w domkach po lewej. Zadania: 1/ w barze na skafander na Bagnach Doktora 2/ od klienta w tunelu przy wychodzeniu z baru - na anomalna broń - szukać na terenie fabryki Jupiter 3/ od Brata Sidora w wiosce na FN 2000 na Generatorach. 4/ sowchoz - jakaś broń Gram bez wylotów! dodałem celownik panoramiczny - jest super. Lepiej się gra. Edytowane 15 Maja 2018 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 @vidkunsen - Trzy wpisy wyżej, jest mój wpis. Tam jest taki odsyłacz na plik. Wiesz co zawiera? в фугасном воздействии = oddziaływanie wybuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 17 godzin temu, vidkunsen napisał: p.s. info z pliku readme: Ram 8Gb, AMD Radeon HD 6900, HDD 500Gb+500Gb+1Tb, Win7 Prof. (x64 bit) Servis Pack1. Íŕ ďîëíîé äčíŕěčęĺ. @vidkunsen, to informacja, że - Mod został przetestowany na komputerze z konfiguracją: Intel Core 2 Quad CPU Q9550 @ 2.83 GHz/4 core/12Mb, Ram 8Gb, AMD Radeon HD 6900, HDD 500Gb+500Gb+1Tb, Win7 Prof. (x64 bit) Servis Pack1. Na pełnym oświetleniu dynamicznym. Poczytałem trochę o tym modzie i dowiedziałem się, że - Początek tworzenia moda UZI (United Zone Inside) - 2011 rok. Nie dowiedziałem się natomiast, czy to wersja finalna, czy tylko kolejna wersja robocza - 12! 12 wersja moda! No ludzie, co to jest Moda na sukces? Ile jeszcze będzie tych wersji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Nie wiem czy jest to finalna wersja ale!: 1/ grałem wczoraj 3 godziny - żadnego wylotu 2/ zadania wciągają i dają wiele możliwości do ich realizacji. 3/ nie ma dziwnych akcji/kwestów w stylu: domyśl się co masz zrobić - jest cel, miejsce i szukasz możliwości. Gra się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Potwierdzam, że mod naprawdę wart zagrania . Mam go już za sobą sporo czasu, tak że w szczegóły wnikał nie będę. Jedno jest pewne, grając w niego, nie będziemy się nudzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Gram dalej: już mam 3 fanty z pierwszych 4 zadań, teraz czekam na pomysł jak odszukać w anomalii wanna na Jupiterze unikalną broń - w domyśle Gauß. Szukałem i nie ma a anomalia zżera mi cały czas skafanderek, może jakiś specjalny przyrząd do szukania lub info od kogoś gdzie to jest i jak to dostać? p.s. Kondotier - co do fugasa to sugerowałem się w tłumaczeniu slangiem w tym przypadku slangiem z okresu II wojny światowej, gdzie fugas to wkopany w ziemię improwizowany wielki miotacz ognia do zwalczania pojazdów i siły żywej stosowany masowo przez stronę Rosyjską np. w bitwach w okolicy Kurska - 1942 i W II bitwie w 1943, Charków, Leningrad/Petersburg - jest to tłumaczenie adekwatne do działania ładunku termodynamicznego. Z ostatniej chwili: wracając z fantem przez Zaton na ATP spotkałem myśliwych - fajne zadanie dostałem: odbić od najmusów 2 chłopaków od Spartana ale też po spotkaniu z Noe odszukać jego PDA żeby wiedzieć gdzie oni są i jako bonus mogę ukatrupić każdego najmusa na Szewczence. Im dalej w las tym więcej zwierzyny, łownej Załawiłem najmusów, PDA - Noe - na maszt by złapać sygnał a tu niespodziewanka! ekipa jest w anomalii przestrzennej. Jest coraz lepiej! Edytowane 17 Maja 2018 przez vidkunsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Bez spojlera Ukończyłem zadanie na 2 chłopaków z anomalii, zdałem 3 fanty - 4 Gauß czeka oprócz tego wziąłem nowe zadania bardzo duże: 1 - na fanty ze szpitala od Germana - skończone 2 - Na uratowanie Dinki - w toku 3 - German + Azot - zbieranie informacji, dysków, papierów, części - w toku 4 - od Zwieroboja na uratowanie jego kolesia - w toku Zaliczyłem też Bagna - błotna pijawka i parę innych. Za każde zadanie albo kasa - Leśnik albo (90% zadań) fajny artefakt - ! jest sporo nowych artefaktów o fajnych właściwościach i slot na 24 artefakty daje radę. Gra mnie wciągnęła i walczę do końca. Uwaga! - omijajcie w zadaniach Kordon to nie dostaniecie zadania od Sidora - stara fabuła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 16 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Może kolejny mod do polonizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 @anatol, to 12 wersja moda! Robią go od 2011 roku. Do póki nie będzie wersji Finalnej, ja się tego nie dotknę. Najgorsze co może być dla tłumaczy, to wyjście nowej wersji, jak się kończy tłumaczyć starą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Z tym modem może być tak, jak z WO v.4.0. Najpierw było pół moda, a potem co jakiś czas coś dodane. Ponieważ mod jest grywalnie zamknięty, co sprawdziłem osobiście grą, można jakąś już istniejącą wersje przetłumaczyć, a z poprawkami dać sobie spokój. Bo raczej będą to poprawki w teksturach, broniach, a nie w fabule. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Ciekawy mod. Rutynowa poprawa kolejnej wstawki a tutaj proszę. Wychodzi na to, że wersja 12.0 jest tą ostateczną. Na forum AMK nie znalazłem żadnych informacji o pracy nad kolejną wersją. Widać, że UZI cieszy się tam sporym zainteresowaniem, bo mają ponad 100 stron z postami. Mam prośbę do tych, co w moda grali. Niech ktoś sprawdzi, czy jego opis się zgadza. I jeszcze przydałoby się przetłumaczyć opis dwóch poprawek do moda. Ja niestety nie potrafiłem ich sensownie przetłumaczyć. 1. Фикс "Исправление несдачи квестовых пушек Скупому, Леснику и Мухомору". Новая игра обязательна! 2. Фикс "Исправление кривого БТРа на Старой свалке и вылета при игре на статике". Новая игра не требуется. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 @Agrael Tylko gdzie te opisy są? Byłem na stronie moda i tam ich nie ma. Pobrałem oba i w paczkach też opisów nie ma. A jeśli tłumaczyć same te nazwy fiksów to: 1. Fiks " Naprawiono brak odbioru kwestowych broni ( fonetycznie) Skupomu, Lesniku i Muchomoru". Nowa gra obowiązkowa. 2. Fiks " Naprawiono uszkodzony ( zbugowany ) BTR na Starym Wysypisku i wyloty przy grze na statycznym oświetleniu. Nowa gra niepotrzebna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 @kondotier Dzięki Wczoraj @Anton Gorodecki wysłał mi w PW tłumaczenie tych opisów. Na forum AMK w zakładce Установка pod linkiem do wersji 12.0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 @Agrael - Stamtąd je pobierałem i tam są tylko te same nazwy, jakie podałeś w swoim wpisie i które przetłumaczyłem. Ale jest tam jeszcze 10 innych fiksów, naprawiających lub ułatwiająco-uprzyjemniających grę. Dostałeś ich tłumaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 15 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2020 @kondotier Tak. Tylko te opisy są z tymi poprawkami. Prócz linku do moda i tych dwóch poprawek jest właśnie 8 dodatków / fixów. Wszystkie udało mi się przetłumaczyć z wyjątkiem dwóch: Отсутствие меток трупов https://yadi.sk/d/eypUZ1hp3S7ibX Жажда у Стрелка (устанавливается в последнюю очередь!) https://yadi.sk/d/WX9TTkgG3S7ikC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2020 @Agrael Отсутствие меток трупов Brak zaznaczania (kropek) trupów. Жажда у Стрелка (устанавливается в последнюю очередь!) Pragnienie u Striełoka ( instalować w ostatniej kolejności ) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi