kondotier Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Wg. wpisów na rus stronach, jest prawdopodobieństwo, że autorzy moda zachęceni jego dobrym przyjęciem, rozwiną fabułę. Przy okazji dołożą starań, aby usunąć te niedopracowania, jakie teraz uprzykrzały grę. Poczekajmy, może słowa dotrzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony2001 Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 (edytowane) Mod naprawdę fajny Czekam na dłuższą wersję i dzięki śliczne za spolszczenie <3 Zakończenie słabe jak na taki mini -fajny modzik Edytowane 26 Kwietnia 2016 przez bartek12326789 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Siema. Gdzie można znaleźć tamto SWD do wykończenia czystoniebowców? I czy jest gdzieś jakiś tłumik/broń z tłumikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZEtEmUX_gEk Obejrzyj filmik. A dokładnie to 37:30 Co do broni z tłumikiem to nie mam pojęcia. Ja nie znalazłem z tego co pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 23 minuty temu, Agrael napisał: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZEtEmUX_gEk Obejrzyj filmik. A dokładnie to 37:30 Co do broni z tłumikiem to nie mam pojęcia. Ja nie znalazłem z tego co pamiętam. Dzięki, a broń z tłumikiem byłaby mi potrzebna do rozwalenia tych zombi, bo jak walczę z jednym to od razu całe stado się dołącza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zabijaj ich nożem, też będzie cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Już bez przesady. Lepiej się pobawić abakanem. Chociaż myślałem, że nie zespawnił się ten SWD to się okazało, że jakiś zombi postanowił mi ukraść tą snajperkę. A druga sprawa to gdzie jest ten walnięty niepełnosprawny? żadnego wagonu przy bazie wolności nie widziałem. PS. można wejść do bazy Wolności i zabić snajperów? Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez WujekJar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 To SWD ma problem z widocznością, spawnu. Sam do tego stołu, wiedząc że tam ma być, podchodziłem kilka razy, zanim znalazłem się we właściwej pozycji. Zombiaki nie kradną. Nie ten mod. A z SWD też chodzą. Nie grałem ze spolszczeniem, więc nie wiem czy użyto słowa wagon. Możliwe że, rosyjskie "wagończyk"=barakowóz niedokładnie przetłumaczono. No i pytając, dokładniej określaj lokację gdzie się to dzieje, bo wróżę z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 16 minut temu, kondotier napisał: To SWD ma problem z widocznością, spawnu. Sam do tego stołu, wiedząc że tam ma być, podchodziłem kilka razy, zanim znalazłem się we właściwej pozycji. Zombiaki nie kradną. Nie ten mod. A z SWD też chodzą. Nie grałem ze spolszczeniem, więc nie wiem czy użyto słowa wagon. Możliwe że, rosyjskie "wagończyk"=barakowóz niedokładnie przetłumaczono. No i pytając, dokładniej określaj lokację gdzie się to dzieje, bo wróżę z fusów. I co wywróżyłeś? Szybką śmierć czy poprawki do spolszczenia :) . Lokalizację tego rannego jakoś (może) mi się uda odnaleźć, ale najpierw skończę podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Tu nie ma co wróżyć. "W wagoniku koło zakładu..." 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zigi Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 56 minut temu, gawron napisał: Tu nie ma co wróżyć. "W wagoniku koło zakładu..." Czy mam rozumieć, że to jest przy bazie, w której otrzymaliśmy zlecenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony2001 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) 49 minut temu, WujekJar napisał: Czy mam rozumieć, że to jest przy bazie, w której otrzymaliśmy zlecenie? Tak dokładnie to wychodzisz z bazy (gdzie dali ci zadanie ) kręcisz w prawo(x2) i tam jest taki mur i wagon. Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez Bartek12326789 Pisownia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Witajcie Odgrzeje trochę kotleta, właśnie zainstalowałem moda, zacząłem grać, mod wydaję się niezbyt wymagający, gra się łatwo i przyjemnie bez żadnych ścin i wylotów, jestem na etapie zadań dla Informatora czyli sam początek moda. Gdzie się zapisują zrzuty ekrany? umknęło mi info o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 @cez137 Tam gdzie zapis, logi, w moich dokumentach w folderze stalkera, chyba, ze masz jakiś repack z modem to najczęściej w folderze głównym gry folder typu apdata\screenshots itp. Ps. jest też druga wersja tego moda, z innymi zadaniami No i faktycznie mod ma niziutkie wymagania ja dałem go rade kiedyś przemęczyć na złomie ze zintegrowaną grafą Intel Familly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 @cez137 Zapamiętaj, zamiast pytać i czekać aż ktoś odpowie, to otwórz fsgame.ltx i tam masz zawsze podaną ścieżkę gdzie jest katalog z zapisami. To prawidło dotyczy wszystkich gier i modów. Ścieżkę zawsze możesz zmienić na taką, która robi zapisy w modzie. Ale to trzeba zrobić przed nową grą, albo do kat w modzie przekopiować to co już zrobił w innym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 @tom3kb dobra mam tylko zastanawia mnie dlaczego sejwy tak samo jak i zrzuty robią się w tym samym folderze gdzie sejwy i zrzuty do ns16, mam to w tych samych katalogach, i w grze jak robię zapis czy wczytuję grę mam stare sejwy z ns16 @kondotier nie wiem czym otwiera się ten plik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 @cez137 no przecież to normalne, wrzucasz gamedata moda na grę i nie zmieniasz miejsca zapisu to sejwy z każdego moda będziesz miał w tym samym miejscu gdzie robi je gra. Ja tam zawsze jak gram w jakiegoś moda i później zmieniam na innego to tamte zapisy przenoszę do jakiegoś innego folderu żeby nie mieć syfu, np gram w NS 2016 i kończę robię sobie folder savegames NS2016 i tam przerzucam, chcę wrócić do tego moda to wrzucam je z powrotem. Ewentualnie żeby nie robić sobie syfu jak się gra w 10 modów to trzeba by grając w mody nazywać je jakoś żeby pamiętać z czego są, np NS 2016 1, NS 2016 2, Historia dzika 1, historia dzika 2 itp Bo ja to zawsze swoje savy nazywam tom 1...tom10 to po krótkim graniu zaraz bym miał wyloty bo bym wczytywał nie ten zapis na nie tym modzie Pliki .ltx sobie notatnikiem otworzysz przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 @tom3kb rozumiem, tak zrobię jeszcze mam pytanko, czy w tym modzie nie ma szczegółowego opisu zadań w PDA? skąd mam wiedzieć gdzie są te rzeczy albo gdzie są schowane, czy tu powtarza się scenariusz z ns16 że "mogą być wszędzie"? no niby jest że pchli targ i okolice czy cmentarzysko ale to b ogólne pojęcie, żeby chociaż była zaznaczona konkretna okolica gdzie tego szukać to już by było łatwiej, a tak to trzeba każdy cm2 badać, trochę to bez sensu jak dla mnie. Znalazłem jeden schowek na pchlim targu ale to chyba nie to bo do niego nie da się zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 10 minut temu, cez137 napisał: skąd mam wiedzieć gdzie są te rzeczy albo gdzie są schowane, czy tu powtarza się scenariusz z ns16 że "mogą być wszędzie"? no niby jest że pchli targ i okolice czy cmentarzysko ale to b ogólne pojęcie, żeby chociaż była zaznaczona konkretna okolica gdzie tego szukać to już by było łatwiej, a tak to trzeba każdy cm2 badać, trochę to bez sensu jak dla mnie. Ja autor moda nie zrobił opisu dla zadania to nie ma, kliknij na ten "biały kwadrat" np na prawo od tego zadania "Ciemne noce" i zobaczy czy wtedy nie pokaże ci się opis questu. Czasami są kółeczka zawężające miejscówkę ale częściej trzeba się trochę porozglądać. Wole już takie szukanie niż np tak jak to było w Zewie Prypeci i często w jego modach, zadanie "znajdź schowek" i żółty marker od zadania był w miejscu schowka no co to za szukanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 (edytowane) @tom3kb 32 minuty temu, tom3kb napisał: kliknij na ten "biały kwadrat" no to właśnie jest zrzut po jego kliknięciu, i nie to że 32 minuty temu, tom3kb napisał: Ja autor moda nie zrobił opisu dla zadania to nie ma nie, od początku w żadnym zadaniu nie miałem opisu 32 minuty temu, tom3kb napisał: Czasami są kółeczka zawężające miejscówkę no to by było najlepsze bo 32 minuty temu, tom3kb napisał: zadanie "znajdź schowek" i żółty marker od zadania był w miejscu schowka to też bez sensu Gdzie jest na Wysypisku zajezdnia? hmm? wiem, głupie pytanie, ale to nie jest cmentarzysko pojazdów? Czy jedno i drugie to to samo? Edytowane 18 Grudnia 2018 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 @cez137 I taka jeszcze rada. Zanim rozpoczniesz nowego moda, to sprawdź w bibliotekach Moje dokumenty, czy tam w katalogu dla danej podstawki nie zostały Ci zapisy z poprzedniego moda. A szczególnie plik user.ltx. On dlatego, że nowy mod wczyta go i zrobi w modzie ustawienia np. jakości tekstur z poprzedniego. I tak zaczynają się kłopoty podobne do tych jakie miałeś w OS. A zmiana w fsgame.ltx to powinna być pierwsza rzecz, jaką robisz po zainstalowaniu moda, jeśli sam nie zmienił na zapisy w modzie. DODANO: Ten biały kwadracik musisz cały czas mieć pod kursorem i trzymać. Zajezdnia to hangar. Ślepy tor dla pociągów pod dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 @cez137 Ale normalnie zaraz cię pogonię temat ma 4 strony niechcący kliknąłem na 3 i już wiem gdzie jest ten noktowizor bo nawet screen jest. Weź ty leniuchu trochę popatrz w temat albo użyj szukajki i przeszukaj od czasu do czasu temacik z uwzględnieniem słów kluczowych dla zadania, z którym masz problem, a nuż coś wyskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 @kondotier 3 minuty temu, kondotier napisał: sprawdź w bibliotekach Moje dokumenty, czy tam w katalogu dla danej podstawki nie zostały Ci zapisy z poprzedniego moda. A szczególnie plik user.ltx. hmm? właśnie zostały, pisałem o tym wyżej ale je przeniosłem gdzie indziej i już ich nie ma, natomiast nadal mam plik user.ltx, czy teraz mogę go usunąć od tak jak już gram w nowego moda? 6 minut temu, kondotier napisał: zmiana w fsgame.ltx to powinna być pierwsza rzecz, jaką robisz po zainstalowaniu moda No to to było zdaje się w instrukcji instalacji więc to zrobiłem @tom3kb Ty rzeczywiście!!! ale szczerze to nawet nie zwróciłem uwagi na te posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 @cez137 Chyba zmian w fsgame.ltx nie zrobiłeś, skoro zapisy miałeś w Moje dokumenty. Jeśli teraz na pewno masz zmieniony fsgame.ltx i katalog z zapisami, i user.ltx w kat głównym moda, to to co pozostało w Moje dokumenty obowiązkowo należy wyczyścić. I zrób to od razu we wszystkich podstawkach. Chyba że w którąś masz zamiar jeszcze zagrać, bez postawionego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2018 (edytowane) Chyba niepotrzebnie zachwaliłem tego moda, wylot przy każdej próbie wczytania gry, zadanie w nocy na likwidację obozu czystoniebowców na Jantarze, za każdym razem gdy zginę i wczytuję ostatni zapis wylot, skasowane user.ltx, nie wiem co z tym fsgame.ltx, u mnie tak on wygląda (na foto), a tak przy okazji @kondotier W dniu 18.12.2018 o 10:48, kondotier napisał: Ten biały kwadracik musisz cały czas mieć pod kursorem i trzymać. nie, to tak nie działa, przynajmniej u mnie, w notatkach i kontaktach też nic nie mam, wszędzie pusto log: FATAL ERROR [error]Expression : assertion failed [error]Function : xrServer::Process_event_reject [error]File : .\xrServer_process_event_reject.cpp [error]Line : 14 [error]Description : e_parent && e_entity Edytowane 20 Grudnia 2018 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi