vranorvs Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Proszę wybaczyć pytanie nie mniej. W jakim to wszystko języku? Jest chociaż angielski?Ewentualnie kolejne. Jak bardzo wzrastają wymagania sprzętowe?Z góry dzięki i proszę się nie dziwić pojawieniu się tych pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Mod w języku angielskim oraz wymagania:Windows Vista4GB RAMIntel Core 2 Duo E7400 / AMD Athlon 64 X2 5600+512 MB DirectX® 9.0c compatible card / NVIDIA® GeForce™ 9800 GTX / ATI Radeon™ HD 4850 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Co mam pobrać z tego repacka? Jeżeli chcę pograć w Call of Chernobyl to muszę pobrać pliki tego moda jeżeli mam grę Zew Prypeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 To jest jak w przypadków repack'ów do Stalkerów, można mieć X ilości kopii. Ja właśnie go pobrałem i wypakowuje już i zaraz odpalam. @ C10, wchodzisz do Repack => English => 4.Call of Chernobyl, pobierasz i czekasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vranorvs Opublikowano 2 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Mod w języku angielskim oraz wymagania:Windows Vista4GB RAMIntel Core 2 Duo E7400 / AMD Athlon 64 X2 5600+512 MB DirectX® 9.0c compatible card / NVIDIA® GeForce™ 9800 GTX / ATI Radeon™ HD 4850Dziękuję Koledze uprzejmie za odpowiedź. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 W opisie jest napisane - "Mod jest na podstawkę do nowych globalno-fabularnych modów, który zawiera doskonałą do tego podstawę. W modzie zostały dodane nowe jak i stare mapy, całość zawiera 32!!! mapy oraz 400 nowych smart terrains"Czy ten mod dodaje nowe zadania, zmienia fabułę? Czy nowe lokacje są zaludnione? Jeżeli nie, to nie ma co zawracać sobie nim głowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) To jest chyba mod freeplayowy. Koma by pewnie coś więcej napisał. Są tam jakieś typy zadań (dynamiczne questy) pewnie typu znajdź coś i łazimy po mapach i szukamy np jakichś artefaktów, broni i to chyba wsjo. Nie ma za dużo w opisie.http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl Edytowane 2 Października 2015 przez tom3kb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Jest to mod typu freeplay, lokację zaludnione i dodane npc'e od handlowania itd. Mod jakieś zadania zawiera, ale ja grałem w betę i do tego dawno. Jak Koma będzie miał czas to się rozpiszę więcej na temat moda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Teraz dopiero doczytałem, że jest 12 dynamicznych/powtarzalnych zadań, mam nadzieję, że chociaż w wielu wariantach, a nie jak znajdź np artefakt to w kółko 5 tych samych To jest raczej taka baza pod przyszłe mody. Jak dla mnie nie jest to na razie nic ciekawego bo ile można latać w kółko i wykonywać te powtarzalne zadania, normalnie w stalkerze to były takie zapchaj dziury, które się wykonywało, jak akurat w ręce wpadł art, na który był quest np u Barmana. Podchodziłeś, brałeś quest i od razu zaliczałeś. A tutaj to ma być główną atrakcją? Ehhh....postoję i poczekam, aż ktoś zrobi z tego coś ciekawego albo ktoś mnie naprostuje, że źle oceniam to co ten mod oferuje. Ps. jeśli Koma nie napisze, że tych zadań jest multum do wyboru to nawet nie zamierzam tego odpalać. Edytowane 2 Października 2015 przez tom3kb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Trzymamy za słowo Na razie OP-2 rządzi Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Anton Gorodecki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Perun Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Na razie OP-2 rządziPrawda. Jako mod z fabułą OP-2 jedzie wszystko i wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldiamiga Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Mod w języku angielskim oraz wymagania:Windows Vista4GB RAMIntel Core 2 Duo E7400 / AMD Athlon 64 X2 5600+512 MB DirectX® 9.0c compatible card / NVIDIA® GeForce™ 9800 GTX / ATI Radeon™ HD 4850Dziękuję Koledze uprzejmie za odpowiedź. :DJa "gram" na HP NX7400 z C2D 2400 1.86Ghz i GMA950. Zaciskam zęby i "gram". Niestety Alienware M15x odpoczywa z powodu uwalonej grafiki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 Łuuu no to grubo, a która wersja M15x z ciekawości spytam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 2 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2015 (edytowane) Daniel powiem ci tak - jest to wersja 10k... Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Anton Gorodecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vranorvs Opublikowano 3 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Mod w języku angielskim oraz wymagania:Windows Vista4GB RAMIntel Core 2 Duo E7400 / AMD Athlon 64 X2 5600+512 MB DirectX® 9.0c compatible card / NVIDIA® GeForce™ 9800 GTX / ATI Radeon™ HD 4850Dziękuję Koledze uprzejmie za odpowiedź. :DJa "gram" na HP NX7400 z C2D 2400 1.86Ghz i GMA950. Zaciskam zęby i "gram". Niestety Alienware M15x odpoczywa z powodu uwalonej grafiki...Sam tak "gram" już kilka lat. :| Zaś sprzęt który sobie złożyłem specjalnie do grania musiałem pożyczyć komuś kto bardziej go potrzebował. Cóż począć. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldiamiga Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Łuuu no to grubo, a która wersja M15x z ciekawości spytam ?R2 z i7 740QM i Radosławem 6970M który wywinął kitę. Kilka dni temu testowałem GTXa 560M ale nie zabanglał, VBios nie spodobał się Alienowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Koma ja tam historię znam trochę, ale o co chodzi z tym AI? Alu część wyciął czy coś mu odwaliło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 @waldiamiga Ja mam M18xR1 i miałem dwa 6990M, które też padły bez powodu. Ta grafika to po prostu gówno i wszystkim popadała. Ewentualnie możesz w jakimś serwisie powiedzieć żeby programatorem wgrali Ci dellowski vBIOS do 560M i powinno smigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Otlet Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Ja gram od premiery moda i sobie chwalę. Nie miałem z nim żadnych problemów, nawet nagrałem Gameplay (i można mnie oglądać na Twitchu) Gram na 660Ti DirectCU II TOP i działa wyśmienicie.Poza nudnymi misjami, które mi się pokazują w kółko i często bugujące się (idziesz gdzieś, a nagle po zmianie lokacji już cel misji jest w ogóle gdzie indziej) to nie jest źle. Jeszcze się ogarniam, by mózgozwęglacz rozwalić, ale póki co biednie z hajsem, ale dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Ja też pograłem trochę monolitem i też misje powtarzalne są. Kasy mam w kij, trzeba tylko troszkę pomyśleć jak zarobić, ale nie narobić się Ja gram z weapon pakiem, który jest zajefajny, nie mówię o OWR3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Perun Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Wypuszczono Patcha 1.2.22http://www.moddb.com/mods....ch-1222Do tego Auto-Updater.http://www.moddb.com/mods....patcherLista zmian: http://pastebin.com/k3LE35uU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 6 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 ale lokacji wow :O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitamin1 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 (edytowane) Gram sobie w tego moda (z STCoP Weapon Pack) i muszę powiedzieć, że jest super zabawa. Przede wszystkim świetnie dopracowane AI botów - o niebo lepsze niż w podstawkach i różnych modach w jakie grałem. Wróg potrafi bardzo sprytnie manewrować, zmieniać pozycję, okrążać, przy bliskim kontakcie ogłusza bronią i wybija nam naszą broń z ręki, efektywnie zmienia swoją szybkość poruszania się (potrafi skradać się a za chwilę biegnie sprintem). Wszystko to sprawia, że likwidowanie przeciwników tutaj jest o wiele trudniejsze i tym samym ciekawsze niż w innych grach czy modach. Jak dla mnie bomba:) EDIT:A w chwilii relaksu można też podziwiać piękne widoki, jak tutaj na przykład, wschód słońca na Agropromie:Atmosfear3 robi swoje:) Edytowane 11 Listopada 2015 przez vitamin1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam. Pograłem trochę w moda. Od dawna czegoś takiego szukałem, lecz sam mod potrzebuje pewnych dopalaczy. Bardzo fajnie jest się w cielić w Stalkera, który dopiero co przybył do zony z jakimś gównianym (W rzeczywistości op) makarovem i zwykłym płaszczem. Junx, nie wiem jaki jest twój sposób ale ja ciężko muszę pracować żeby zarobić jakiekolwiek pieniądze. Oszczędzam każdy RU, zbieram artefakty i sprzedaje tylko tam gdzie się najbardziej opłaca, zbieram amunicję z każdej broni i sprzedaje stalkerom, ratuję kolegów moich kumpli z rąk bandytów i takie tam. Jest ciężko i ja to lubię. Ale jednak modyfikacja nie ma nic innego do zaoferowania. Świat jak dla mnie jest trochę martwy, już w podstawce był żywszy. Gdyby tak połączyć CoC z M.S.O to by było cudnie. Strasznei mnie boli to że jako zwykły stalker nie mogę dołączyć do powinności. Przynajmniej nie wiem jak. Brakuje tu takich bardziej ''formalnych'' baz/skupisk zwykłych stalkerów a nawet innych frakcji, takie jak na przykład Skadovsk w Zatonie. Mod jest dobry ale nie dokończony. Nie nazwał bym tego też freeplayem, tylko surową podstawką/demo. Koma, jeśli serio planujesz ogarnięcie tego CoC'a, to czy byś mógł się podzielić w jaki sposób to chcesz zrobić? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Widzisz @Jacek nie rozumiesz prawdziwej idei stworzenia tego moda - to tylko "podstawa" - wielka, pusta i głodna nowych scenariuszy. Została ona stworzona z myślą o moderach którzy zrobią z niej użytek i wypełnią ją wirtualnym życiem. Powstają już zapewne mody na bazie Coc-a trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość i zaczekać. Efekty na pewno będą bardzo, bardzo ciekawe. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi